Liity verkostomme!

Afrikka

Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Etelä-Afrikassa löydetyt COVID-variantit matkustavat ympäri maailmaa

Julkaistu

on

Britannian pääministeri Boris Johnson on sanonut, että koronaviruksen muunnos, joka voi olla jopa 70% tarttuvampi, leviää nopeasti Britanniassa. Erillinen muunnelma, joka löydettiin ensin Etelä-Afrikasta, aiheuttaa myös huolta, kirjoittaa Nick Macfie.

Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan ei ole tarpeeksi tietoa sen selvittämiseksi, voisivatko uudet variantit heikentää kansainvälisesti käyttöön otettavia rokotteita.

Seuraavat maat kuuluvat niiden populaatioihin, jotka ovat ilmoittaneet muunnelmista uudesta koronaviruksesta, joka tunnistettiin ensimmäisen kerran Kiinassa vuosi sitten.

* SVEITSI on dokumentoinut viisi tapausta variantista Isosta-Britanniasta ja kaksi tapausta Etelä-Afrikan mutaatiosta, terveysministeriön virkamies sanoi tiistaina ja lisäsi uskovansa, että tapauksia tulee lisää.

* TANSKA on löytänyt 33 infektiota muunnoksella, joka leviää Britanniassa, viranomaisten mukaan 24. joulukuuta.

* RANSKA, jossa koronavirustapauksia on eniten Euroopan unionissa, kirjasi ensimmäisen muunnostapauksensa ranskalaiselta, joka saapui takaisin Lontoosta.

* Intia on löytänyt kuusi tapausta koronaviruksen muunnoksesta lennolla Isosta-Britanniasta ja todennäköisesti jatkaa lentokieltoa suojautuakseen siitä, virkamiehet sanoivat tiistaina.

* JAPANI havaitsi maanantaina (28. joulukuuta) Etelä-Afrikasta löydetyn muunnoksen, hallituksen mukaan, ensimmäinen tällainen löytö maassa, joka on jo tunnistanut yli tusinan tapauksen variantista, joka leviää Britanniassa.

* ETELÄ-KOREA sanoi, että Britanniassa löydetty muunnos löydettiin kolmelta ihmiseltä, jotka olivat saapuneet Etelä-Koreaan Lontoosta 22. joulukuuta. Virkamiehet lupasivat nopeuttaa rokotuksia.

* NORJAN mukaan Britanniassa kiertävä muunnos oli havaittu kahdella ihmisellä, jotka saapuivat Yhdistyneestä kuningaskunnasta aiemmin joulukuussa.

* AUSTRALIA sanoi, että kaksi matkustajaa Yhdistyneestä kuningaskunnasta kuljetti Isosta-Britanniasta löydettyä muunnosta.

* JORDAN on havainnut kaksi ensimmäistä muunnoksen leviämistapausta Britanniassa. Valtakunta viime viikolla kielsi lennot Britanniaan ja Britanniasta 3. tammikuuta asti.

* SAKSA ilmoitti, että variantti Iso-Britanniasta oli löydetty matkustajalta, joka lensi Frankfurtista Lontoosta 20. joulukuuta. Se näyttää olleen läsnä Saksassa marraskuusta lähtien Maailma päivittäin raportoitu maanantaina (28. joulukuuta).

* ITALIA havaitsi potilaan, joka oli saanut tartunnan Britanniassa löydetyllä muunnoksella, terveysministeriö ilmoitti 20. joulukuuta.

* Britanniaan liittyvä muunnos on havaittu Madeiran saarella PORTUGALISSA, alueellinen pelastuspalveluviranomainen ilmoitti.

* SUOMEN terveysviranomaiset sanoivat, että Britanniassa kiertävä muunnos on havaittu kahdella ihmisellä, kun taas Etelä-Afrikassa leviävä muunnos on havaittu yhdellä muulla henkilöllä.

* RUOTSIN mukaan Britanniassa kiertävä muunnos oli havaittu sen jälkeen, kun Britannian matkailija sairastui saapuessaan ja oli positiivinen.

* KANADAN virkamiehet kertoivat, että kaksi vahvistettua tapausta Yhdistyneessä kuningaskunnassa havaitusta variantista oli ilmestynyt Kanadan Ontarion maakunnassa.

* IRLANTI joulupäivänä vahvisti brittiläisen variantin läsnäolon ja sanoi, että lisätestaus selvittää, kuinka pitkälle se on levinnyt.

* Libanon havaitsi ensimmäisen tapauksensa koronaviruksen muunnoksesta Lontoosta saapuvalla lennolla.

* YHDISTYNEET ARABIEMIIRIKUNNAT löysivät "rajoitetun määrän" tapauksia, joissa ihmisillä oli uusi variantti, valtion virkamies sanoi tiistaina 29. joulukuuta. Hänen mukaansa asianosaiset olivat matkustaneet ulkomailta ilmoittamatta tapausten lukumäärää tai lukumäärää.

* SINGAPORE vahvisti ensimmäisen tapauksensa Isossa-Britanniassa löydetystä muunnoksesta, potilas saapui Isosta-Britanniasta 6. joulukuuta, kun taas 11 muuta jo karanteenissa olevaa oli palauttanut alustavasti positiivisia tuloksia uudelle kannalle.

* ISRAEL havaitsi neljä koronavirustapausta Britanniassa. Kolme tapausta oli paluuta Englannista.

* Isossa-Britanniassa leviävä muunnos näyttää tartuttaneen kaksi opiskelijaa, jotka palasivat HONG KONGiin Iso-Britanniasta, terveysministeriö sanoi viime viikolla.

* PAKISTANIN terveysviranomaisten mukaan tiistaina Britanniassa löydetty muunnos oli havaittu Sindhin eteläosassa.

* Ja vielä yksi muunnos koronaviruksesta on saattanut syntyä NIGERIASSA, Afrikan taudintorjuntaelimen johtaja sanoi varoittaen, että lisätutkimuksia tarvitaan.

Afrikka

EU ja Kenian tasavalta aloittavat strategisen vuoropuhelun ja sitoutuvat Itä-Afrikan yhteisön talouskumppanuussopimuksen täytäntöönpanoon

Julkaistu

on

Euroopan komissio on suhtautunut myönteisesti strategisen vuoropuhelun käynnistämiseen Euroopan unionin ja Kenian tasavallan välillä sekä EU: n ja Itä-Afrikan yhteisön (EAC) alueen monenvälisen kumppanuuden vahvistamiseen. Kenian tasavallan presidentin Uhuru Kenyattan vierailun yhteydessä varatoimitusjohtaja ja kauppakomissaari Valdis Dombrovskis tapasivat Itä-Afrikan yhteisön ja aluekehityksen kabinettisihteeri Adan Mohamedin. Molemmat osapuolet sopivat sitoutuvansa kahdenvälisesti Itä-Afrikan yhteisön kanssa tehtävän talouskumppanuussopimuksen kauppaa sekä talous- ja kehitysyhteistyötä koskevien määräysten täytäntöönpanoon.

Varatoimitusjohtaja Dombrovskis (kuvassa) sanoi: "Olen tyytyväinen Kenian ponnisteluihin ja johtajuuteen alueella. Se on yksi EU: n tärkeimmistä kauppakumppaneista Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja Itä-Afrikan yhteisön puheenjohtaja. EAC: n huippukokouksen äskettäinen päätös antaa EAC: n jäsenille mahdollisuuden toteuttaa alueellinen talouskumppanuussopimus kahdenvälisesti EU: n kanssa "vaihtelevan geometrian" periaatteen pohjalta. EU aikoo nyt tehdä yhteistyötä Kenian kanssa, joka on jo allekirjoittanut ja ratifioinut alueellisen talouskumppanuussopimuksen, sen täytäntöönpanoa koskevista yksityiskohtaisista säännöistä. Talouskumppanuussopimus on tärkeä kauppa- ja kehitystyökalu, ja sen täytäntöönpano Kenian kanssa olisi rakennuspalikka kohti alueellista taloudellista yhdentymistä. Kannustamme muita Itä-Afrikan yhteisön jäseniä allekirjoittamaan ja ratifioimaan talouskumppanuussopimus. "

Kansainvälisten kumppanuuksien komissaari Jutta Urpilainen, joka vaihtoi ulkoministeriön sihteeri Raychelle Omamon kanssa, lisäsi: "Olen tyytyväinen EU: n ja Kenian kahdenvälisten suhteiden uuteen sysäykseen sopimuksella strategisen vuoropuhelun aloittamisesta sekä uudesta yhteistyöstä Itä-Afrikan yhteisön kanssa. Tämä luo vuoropuhelun, jossa keskitytään yhteisiin poliittisiin tavoitteisiin ja todellisiin etuihin kaikille osapuolille. Aloitamme välittömästi suunnitelman strategisen vuoropuhelun toteuttamiseksi. Olemme sitoutuneet seuraamaan maan kunnianhimoista vihreää siirtymistä, työpaikkojen luomista ja digitalisaatiota. Lisäksi investoiminen ihmisiin, koulutukseen tai terveydenhuoltoon on ensiarvoisen tärkeää sietokyvyn lisäämiseksi ja COVID-19-haasteiden ratkaisemiseksi. Työskentelemme intensiivisesti Team Europe -aloitteiden kanssa tukemaan Afrikan pieniä ja keskisuuria yrityksiä ja lääketeollisuutta täydentämään ponnisteluja maan tasolla. "

Lisätietoja on saatavilla osoitteessa lehdistötiedote.

Continue Reading

Afrikka

Afrikka ja Eurooppa keskustelevat investoinneista väärän valinnan purkamiseksi suojelun ja kehityksen välillä Euroopan kehityspäivillä 2021

Julkaistu

on

Afrikkalainen villieläinten säätiö (AWF) kutsui keskiviikkona 16. kesäkuuta 2021 klo 15 Keski-Euroopassa osaksi Euroopan kehityspäiviä 10 keskustelun Afrikan maisemista ihmisille ja villieläimille: Väärän valinnan purkaminen suojelun ja kehityksen välillä.

Keskustelussa selvitettiin, kuinka ekologisten järjestelmien tarjoamat palvelut tukevat ihmisen olemassaoloa, poliittista vakautta ja taloudellista vaurautta etenkin Afrikassa. Ja kuinka sijoittaminen Afrikkaan ikään kuin suojelu ja kehittäminen ovat kilpailevia tavoitteita, johtaa lajien jatkuvaan menetykseen ja elinympäristön heikkenemiseen. Ratkaisujen osalta istunnossa keskityttiin Afrikan johtajien rooliin kestävämmän polun muokkaamisessa investoimalla villieläintalouteen, joka kannustaa säilyttämistä ja ennallistamista samalla kun huolehtii ihmisistä ja siitä, kuinka tärkeää on suojeluun liityminen ja varmistaa, että rahoitus pääsee sinne, missä sitä tarvitaan mutta myös kuinka vihreän kaupan muotoilu muuttaa sen, miten Eurooppa sijoittaa Afrikan maisemiin. Keskustelu toi esiin älykkäämpiä ja vihreämpiä investointeja Afrikan maisemiin.

Istunnon jälkeen puheessaan AWF: n ulkoasioiden varapuheenjohtaja Frederick Kumah sanoi: "Olen iloinen, että istunnossa selvitettiin Afrikan johtajien roolia kestävämmän polun muokkaamisessa investoimalla villieläintalouksiin, jotka kannustavat suojeluun ja ennallistamiseen samalla kun ihmiset."

Ecotrust Paulinen pääjohtaja Natongo Kalunda, keskustelupaneeli, selitti: "Globaalissa kulutuksessa ei ole riittävästi ponnisteluja ymmärtääksemme, että luonto on voimavara ja että sen suojelemiseksi ja kasvun tukemiseksi on tehtävä investointeja ... Kestävyys perustuu näihin maisemiin ja jos sijoittajat eivät ymmärrä sitä, kestävyystavoitteiden saavuttaminen on mahdotonta. "

Ajoissa käydyssä keskustelussa osallistuivat kahden maanosan paneelipuhujat Simon Malete, biologisen monimuotoisuuden valmistelukunnan afrikkalaisten neuvotteluryhmien johtaja, Ecotrustin pääjohtaja Pauline Nantongo Kalunda ja Euroopan parlamentin jäsen Chrysoula Zacharopoulou. Istuntoa moderoi Simangele Msweli, AWF: n nuorisojohtajaohjelman vanhempi johtaja.

Tietoja African Wildlife Foundationista

Afrikan villieläinten säätiö on ensisijainen puolustaja villieläinten ja luonnonvaraisten alueiden suojelussa olennaisena osana nykyaikaista ja vauras Afrikaa. Vuonna 1961 perustettu keskittymään Afrikan suojelutarpeisiin ilmaisemme ainutlaatuisen afrikkalaisen näkemyksen, sillan tieteen ja julkisen politiikan ja osoitamme suojelun edut maanosan villieläinten ja villien alueiden selviytymisen varmistamiseksi.

Continue Reading

Afrikka

EU: n pakotteet: Komissio julkaisee Syyriaa, Libyaa, Keski-Afrikan tasavaltaa ja Ukrainaa koskevia erityissäännöksiä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on antanut kolme lausuntoa koskien EU: n rajoittavia toimenpiteitä (seuraamuksia) koskevien neuvoston asetusten erityissäännösten soveltamista Libya ja Syyria, The Keski-Afrikan tasavalta ja alueellisen koskemattomuuden heikentävät toimet Ukraina. Ne koskevat 1) muutoksia jäädytettyjen varojen kahteen erityispiirteeseen: niiden luonteeseen (Libyaa koskevat pakotteet) ja niiden sijainti (Syyriaa koskevat pakotteet); 2) jäädytettyjen varojen vapauttaminen rahoitusvakuuden täytäntöönpanon avulla (Keski-Afrikan tasavaltaa koskevat pakotteet) ja; 3) kielto asettaa varoja tai taloudellisia resursseja listalle otettujen henkilöiden saataville (Ukrainan alueellista koskemattomuutta koskevat pakotteet). Vaikka komission lausunnot eivät sido toimivaltaisia ​​viranomaisia ​​tai EU: n talouden toimijoita, niiden on tarkoitus tarjota arvokasta ohjausta niille, joiden on sovellettava ja noudatettava EU: n pakotteita. Ne tukevat pakotteiden yhdenmukaista täytäntöönpanoa koko EU: ssa YK: n tiedonannon mukaisesti Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: avoimuuden, vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen.

Rahoituspalvelujen, rahoitusvakauden ja pääomamarkkinaunionin komissaari Mairead McGuinness sanoi: "EU: n pakotteet on pantava täytäntöön täysimääräisesti ja yhdenmukaisesti koko unionissa. Komissio on valmis auttamaan kansallisia toimivaltaisia ​​viranomaisia ​​ja EU: n toimijoita näiden seuraamusten soveltamiseen liittyvissä haasteissa. "

EU: n pakotteet ovat ulkopolitiikan väline, joka muun muassa auttaa saavuttamaan EU: n keskeiset tavoitteet, kuten rauhan säilyttäminen, kansainvälisen turvallisuuden vahvistaminen sekä demokratian, kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien lujittaminen ja tukeminen. Pakotteet kohdistetaan niihin, joiden toiminta vaarantaa nämä arvot, ja niillä pyritään vähentämään mahdollisimman paljon siviiliväestölle aiheutuvia haittoja.

EU: lla on tällä hetkellä käytössä 40 erilaista pakotusjärjestelmää. Osana komission roolia perussopimusten valvojana, komissio vastaa EU: n taloudellisten ja taloudellisten pakotteiden täytäntöönpanon valvonnasta kaikkialla unionissa sekä varmistaa, että seuraamuksia sovelletaan tavalla, joka ottaa huomioon humanitaaristen toimijoiden tarpeet. Komissio tekee myös tiivistä yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa varmistaakseen, että pakotteet pannaan täytäntöön yhdenmukaisesti koko EU: ssa. Lisätietoja EU: n pakotteista tätä.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa