Liity verkostomme!

Brexit

Ranskan suurimman kalasataman pormestari varoittaa Brexit-sopimuksen epävarmuustekijöistä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Brexit-kauppasopimus jättää ranskalaiset kalastajat edelleen kohtaamaan tuntemattomia, varoitti Boulogne-sur-Merin pohjoisen tärkeimmän kalasataman pormestari perjantaina (25. joulukuuta). kirjoittaa Sudip Kar-Gupta.

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson sanoi torstaina (24. joulukuuta) viimeisen ojasopimuksen esittäessään, että hänen maansa oli sopinut EU: n kanssa "kohtuullisesta" viiden ja puolen vuoden siirtymäkaudesta, joka on pidempi kuin kolme vuotta Britannia halusi, mutta lyhyempi kuin EU: n alun perin pyytämät 14 vuotta.

Mutta Boulogne-sur-Merin kaupunginjohtaja Frederic Cuvillier sanoi, että sopimus jätti paljon hämärtyneen.

”Kalastajillemme on helpotusta, mutta miten se vaikuttaa kalakantoihin? Kuka esimerkiksi käsittelee hallintalaitteita? Ja mihin aikaan? " hän kertoi Europe 1 -radiosta.

"Ainoa varmuus on tänään se, että meidän on löydettävä siirtymäkauden aikana lisää sopimuksia sopimuksen sisällä."

Cuvillierin näkemyksiä toistivat ranskalaiset poliitikot Loïg Chesnais-Girard ja Herve Morin, joiden vastuu kattaa Englannin kanaalin reunustaman Normandian alueen.

Chesnais-Girard ja Morin antoivat yhteisen julkilausuman, jossa tyytyväinen siihen, että Brexit-sopimuksesta ei päästy, mutta vaativat myös tapaamista Ranskan pääministerin Jean Castexin kanssa tarkempien yksityiskohtien analysoimiseksi.

Ranskalaiset kalastajat olivat lobbaaneet presidentti Emmanuel Macronin olemaan antamatta tuumaakaan kalastusoikeuksista, mutta hänen hallituksensa hylkäsi alkuperäiset vaatimukset säilyttää nykyinen tilanne.

Mainos

Ranskan meriministeri Annick Girardin antoi julkilausuman, jonka mukaan hallitus aikoo toteuttaa taloudellisia toimenpiteitä auttamaan ranskalaisia ​​kalastajia, joihin Brexit-kauppasopimus vaikuttaa.

Myös kanaalin toisella puolella on ollut tyytymättömyyttä, ja Ison-Britannian kalastusteollisuus on ilmaissut pettymyksen siitä, että sopimus ei merkinnyt enempää Euroopan blokin pääsyn vähentämistä Britannian vesille.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa