Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Digitaalitalous: Tulostaulu osoittaa, että Euroopan naiset työskentelevät vähemmän tai ovat taitavampia ICT-alalla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on julkaissut komission vuoden 2020 Naiset digitaalisessa tulostaulussa. Naiset ovat johtaneet innovaatioita, jotka ovat välttämättömiä digitaalisen tekniikan kehitykselle - tietokonealgoritmeista ohjelmointiin. Silti heillä on edelleen vähemmän todennäköistä, että heillä on erikoistuneita digitaalitaitoja ja työtä tällä alalla kuin miehillä. Ainoastaan ​​digitaalisia perustaitoja tarkasteltaessa sukupuolten välinen ero on kaventunut 10.5 prosentista vuonna 2015 7.7 prosenttiin vuonna 2019.

Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager (kuvassa) sanoi: "Naisten panos Euroopan digitaalitalouteen on ratkaisevan tärkeää. Tulostaulu osoittaa, että vain 18% EU: n tieto- ja viestintätekniikan asiantuntijoista on naisia. Joten meidän on vielä tehtävä enemmän varmistaaksemme, että seuraavalle Ada Lovelaceelle annetaan mahdollisuudet, jotka hän oikein ansaitsee. "

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton lisäsi: "Haluamme, että Euroopan digitaalitalous antaa voimaa kaikille sukupuolesta riippumatta. Digitaalisen siirtymän edelläkävijänä toimialamme on hyödynnettävä täysin Euroopan osaamispotentiaalia ja edistettävä naisten kykyjä. Pohjustamme tietä naisten digitaaliselle täydennyskoulutukselle kaikkialla EU: ssa tulevalla Digitaalinen Eurooppa -ohjelmalla ja vähintään 20 prosentilla digitaaliseen elvytys- ja sopeutumisrahastosta.

Uudet tiedot osoittavat, että Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Alankomaissa asuu digitaalitalouden aktiivisimpia naisia. Naiset Bulgariassa, Romaniassa, Kreikassa ja Italiassa osallistuvat kuitenkin vähiten digitaaliseen talouteen joko työllisyystilanteen, Internetin käytön tai taitojen kautta.

Euroopan komission tavoitteena on korjata nämä puutteet myös ohjelmassa esitetyn viisivuotisen toimintasuunnitelman avulla Eurooppalainen osaamisohjelma. Tämä tulostaulu on työkalu, jolla mitataan naisten osallistumista digitaalitalouteen. Osana Digitaalisen talouden ja yhteiskunnan indeksi (DESI), tulostaulu arvioi jäsenvaltioiden suorituskykyä Internetin käytön, Internetin käyttäjien taitojen sekä asiantuntijataitojen ja työllisyyden alalla 12 indikaattorin perusteella. Lisätietoja viimeaikaisista tiedoista on saatavilla tätä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa