Liity verkostomme!

EU

Euroopan kaksoiskansalaiset ja Iranin panttivankidiplomatia

Julkaistu

on

Perustamisestaan ​​lähtien islamilainen tasavalta on käsitellyt kaksoiskansalaisia ​​ja ulkomaalaisia ​​neuvottelupaljoina neuvotteluissaan lännen kanssa, vankilaan ihmisiä vääriä syytöksiä käyttäen samalla, kun heidän pidätyksensä käytetään diplomaattisena keinona kirjoittaa United Against Nuclear Iran.

Teheran kieltäytyy tunnustamasta kaksoiskansalaisuutta tunnustamalla sen sijaan vain kyseisten henkilöiden iranilaisen identiteetin. Sinänsä kaksoiskansalaisilta evätään säännöllisesti konsuliavustus vaihtoehtoiselta kotivaltiolta. Todellisuudessa Iranin hallinto ei ole lainkaan sokea kaksoiskansalaisuudelle. Hallinto on pikemminkin kohdistanut nämä onneton yksilöt juuri heidän kaksoiskansalaisuutensa takia, mikä nähdään sellaisena, jota voidaan käyttää neuvottelusiruna länsimaiden kanssa käytävissä neuvotteluissa.

Kansainvälinen vastaus Iranin järjestelmälliseen panttivankidiplomatian käyttöön vaihtelee maittain, jopa pidätetyistä.

Vaikka Iranin kaksoiskansalaisten pidättäminen ei ole mitään uutta, tiettyjen Euroopan hallitusten ja instituutioiden tietoinen päätös kääntyä toiseen suuntaan on sekä uutta että huolestuttavaa.

Seuraavassa tarkastelemme, kuinka erilaiset Euroopan hallitukset ja valtiosta riippumattomat elimet ovat reagoineet kansalaistensa ja kollegoidensa vankeuteen.

Jos jotkut maat menestyvät hyvin, puolustavat kansalaisiaan ja toteuttavat ennakoivia toimenpiteitä vapauttamisensa turvaamiseksi, toiset ovat anteeksiantamattomasti hiljaa asiasta. Tietyissä tapauksissa valtiosta riippumattomat elimet ovat toteuttaneet paljon päättäväisempiä toimia kuin saman maan hallitus.

Onneksi on joitain merkkejä siitä, että eurooppalaisten voimien kärsimys Iranin suhteen on myöhässä loppumassa.

Syyskuussa 2020 Ranska, Saksa ja Yhdistynyt kuningaskunta, joka tunnetaan yhdessä nimellä E3, kutsuivat Iranin suurlähettiläänsä koordinoidussa diplomaattisessa mielenosoituksessa kaksinkertaisten kansalaisten vangitsemista ja poliittisten vankien kohtelua vastaan. Ensimmäisenä Euroopan valtojen koordinoituna toimena kaksinkertaisten kansalaisten järjestelmällisen väärinkäytön torjumiseksi Iranissa tämä oli erittäin lupaava kehitys.

Vertailuanalyysimme tekee kuitenkin selväksi, että ennen kuin Euroopan valtiot ja EU omaksuvat yhteisen ja kollektiivisen lähestymistavan Iranin panttivankidiplomatian käsittelemiseen, ei ole juurikaan toivoa, että Teheran muuttaa sen käyttäytymistä.

Kansainvälisen diplomatian ja ihmisoikeuksien perusnormien noudattamisen on oltava ennakkoedellytys Euroopan suhteille Iraniin, ei sen pitkän aikavälin tavoite.

Euroopan johtajien on aika asettaa arvot ja kansalaiset ennen sokeita sitoumuksiaan ylläpitää vuoropuhelua moraalisesti konkurssiin joutuneen hallinnon kanssa.

Belgia / Ruotsi

Vanki (t): Ahmad Reza Djalali

Lause: Kuolema

Vankeuden perustelut: vakoilu vihamielisen hallituksen (Israel) puolesta ja "korruptio maan päällä".

Tohtori Ahmad Djalali, ruotsalais-iranilainen katastrofilääketieteen asiantuntija, joka opetti Belgian ja Ruotsin yliopistoissa, tuomittiin kuolemaanyhteistyö vihamielisen hallituksen kanssa' lokakuussa 2017 tapahtuneen selvästi epäoikeudenmukaisen oikeudenkäynnin jälkeen. Hän on edelleen vankilassa ja joutuu teloitukseen.

Ero sen välillä, miten Belgia ja Ruotsin korkeakoulu ovat reagoineet tohtori Djalalin ahdinkoon, ei voisi olla kovempaa.

Belgiassa jokainen Flanderin hollanninkielisen alueen yliopisto on lopettanut kaiken akateemisen yhteistyön Iranin yliopistojen kanssa osoittaakseen tukensa tohtori Djalalille ja osoittaakseen inhoa ​​kollegansa huonoon kohteluun. Caroline Pauwels, Brysselin vapaan yliopiston rehtori, huomattava että päätöksellä katkaista suhteet Iranin korkeakouluihin oli "Belgian akateemisen yhteisön täydellinen tuki".

Tällaista moraalista vastarintaa ei ole saatu Ruotsin akatemioissa.

Samassa kuussa, kun Flanderin neuvosto tuomitsi tohtori Djalalin väärinkäytön, kuusi ruotsalaista yliopistoa (Boras, Halmstad, KTH-yliopisto, Linnaeus, Lund ja Malmö) tekivät kierros Iranin keskustelemaan akateemisesta yhteistyöstä. Valtuuskunta "suhtautui myönteisesti" Iranin ehdotukseen seuraavana vuonna järjestettäväksi "Iranin ja Ruotsin tiedepäiväksi".

Joulukuussa 2018 Borasin yliopisto allekirjoitettu sopimus Pohjois-Iranin Mazandaranin yliopiston kanssa. Tammikuussa 2019 Ruotsin Teheranin suurlähettiläs ilmoitti allekirjoittaneen yhteisymmärryspöytäkirjan Sharifin teknillisen yliopiston presidentin kanssa edistää ”Akateeminen ja teollinen yhteistyö” Ruotsin ja Iranin yliopistojen välillä.

Ruotsin poliittiset johtajat heijastavat maan yliopistoja niiden apaattisessa vastauksessa tohtori Djalalin kohtaloon. Lähes viiden vuoden aikana hänen alkuperäisestä pidätyksestään Ruotsi ei ole onnistunut saamaan tohtori Djalalille konsulaattukea. Ei ilman syytä, tohtori Djalali uskoo, että Ruotsin hallitus on hylännyt hänet. Sillä välin hänen sisarensa väittää, että ulkoministeriö on saanut kylmän olkapään, väitteen tukee oppositiojohtaja Lars Adaktusson, joka väitti, että Ruotsi hylkää Djalalin jatkamalla kohtelua hallinnossa lapsikäsineillä.

Samaan aikaan Belgian hallitus yritti todella pelastaa tutkijan hengen. Tammikuussa 2018 Belgian ulkoministeri Didier Reynders pyysi iranilaista kollegaansa Mohammad Javad Zarifia kumoamaan tohtori Djalalin tuomio.

Ruotsin hiljaisuus on sitäkin merkittävämpi, kun otetaan huomioon, että tohtori Djalalin koettelemuksia korostetaan säännöllisesti sosiaalisessa mediassa johtavien humanitaaristen järjestöjen, kuten Amnesty Internationalin, huolestuneiden tutkijoiden komitean ja riskitutkijoiden, joukossa.

Itävalta

Vanki (t): Kamran Ghaderi ja Massud Mossaheb

Lause: kumpikin 10 vuotta

Vankeuden perustelut: vakoilu vihamielisen hallituksen puolesta

Itävaltalaisen IT-hallinta- ja konsulttiyrityksen toimitusjohtaja Kamran Ghaderi pidätettiin tammikuussa 2016 Iranin työmatkalla. Massud Mossaheb, iäkäs Iranin ja Itävallan kaksoiskansalainen, joka oli aiemmin perustanut Iranin ja Itävallan ystävyysseuran (ÖIG) vuonna 1991, pidätettiin tammikuussa 2019 matkalla Iraniin MedAustronin, itävaltalaisen sädehoito- ja tutkimusyrityksen valtuuskunnan kanssa, joka pyrkii perustamaan keskuksen Iraniin.

Sekä Itävallan että Iranin kansalaisia, Ghaderiä ja Mossahebia, pidetään tällä hetkellä Iranin pahamaineisessa Evinin vankilassa, jossa he ovat kokeneet kertomattomia vaikeuksia ja kärsimyksiä alkuperäisten pidätystensä jälkeen.

Ghaderin fyysinen ja henkinen terveys on huonontunut vakavasti hänen pidätyksensä ajan. Häneltä evättiin asianmukainen lääkehoito huolimatta siitä, että hänellä oli kasvain jalassa. Ghaderin "tunnustus" otettiin kidutuksella ja pelottelulla, mukaan lukien sille, että hänelle ilmoitettiin virheellisesti, että hänen äitinsä ja veljensä vangittiin ja että hänen yhteistyönsä takaisi heidän vapauttamisensa. Lähes puolen vuosikymmenen ajan hänen pidätyksestään Itävallan hallitus ei ole pystynyt tarjoamaan Ghaderille konsuliedustusta.

Samoin Mossahebin korkea ikä on tehnyt ajasta Evinin vankilassa tuskallisen. Hänet on asetettu yksikköön viikkoja kerrallaan. Kansainvälinen ihmisoikeuksien observatorio Mossaheb uskoo olevansa melko sairas ja tarvitsee kipeästi lääkärinhoitoa. Itävallan hallitus on yhteydessä Mossahebin perheeseen ja on yrittänyt käyttää "hiljaista diplomatiaa" päästäkseen Mossaheb vapaaksi. Hänelle ei ole vielä myönnetty Itävallan konsuliapua. YK on toistuvasti vaatinut molempien miesten vapauttamista vedoten heidän erityiseen haavoittuvuuteensa Covid-19: een, jonka uskotaan olevan levinnyt Iranin vankilajärjestelmään.

Toisin kuin Ruotsin hallitus, Itävallan johtajat näyttävät tekevän oikeita liikkeitä.

Heinäkuussa 2019 Itävallan ulkoministeri Alexander Schallenberg otti yhteyttä iranilaiseen kollegaansa oletettavasti kohtalainen Mohammad Javad Zarif etsii apuaan Mossahebin vapauttamiseksi, kun taas samassa kuussa Itävallan ulkoministeriön tiedottaja sanoi hänen hallituksensa oli vaatinut - epäonnistuneesti - että Teheran vapauttaisi Mossahebin humanitaarisuuden ja hänen ikänsä perusteella. Presidentti Alexander Van der Bellen kävi myös neuvotteluja Iranin presidentin Rohanin kanssa molempien vankien vapauttamisesta.

Näistä merkittävistä toimenpiteistä huolimatta Itävallan hallitus ei ole onnistunut muita hallituksia paremmin painostamaan Irania vapauttamaan kansalaisensa.

Ranska

Maa: Ranska

Vanki (t): Fariba Adelkhah ja Roland Marchal

Lause: 6 vuotta

Vankeuden perustelut: vakoilu

Fariba Adelkhah, ranskalais-iranilainen antropologi ja Sciences Po: n palveluksessa oleva akateemikko, pidätettiin heijastettuina syytteinä "järjestelmään kohdistuvasta propagandasta" ja "salaisesta yhteistyöstä kansallisen turvallisuuden vastaisiin toimiin" heinäkuussa 2019. Pian Adelkhan pidätyksen jälkeen hänen kollegansa ja kumppania Roland Marchalia syytettiin ”salayrityksestä kansallisen turvallisuuden vastaisiin toimiin” ja pidätettiin vastaavasti.

Saatuaan pidätyksiä koskevat uutiset tiedepolitiikka toteutti välittömästi joukon toimia läheisessä yhteistyössä Ranskan Euroopan ja ulkoministeriön (MEAE) kriisi- ja tukikeskuksen kanssa.

Vankien kotiyliopisto työskenteli Ranskan ulkoministeriön kanssa oikeudellisen avun tarjoamiseksi ja poliittisen painostuksen tekemiseksi. MEAE: n avulla yliopisto varmisti, että sekä Adelkhah että Marchal saivat erittäin kokeneen iranilaisen asianajajan apua. Iranin oikeusviranomaiset hyväksyivät asianajajan, mikä on kaukana tavanomaisesta, varmistamalla, että molemmat vangit saivat sekä vesitiiviyden että virallisesti hyväksytyn puolustuksen.

Vaikka Marchal vapautettiin myöhemmin, Adelkhah pysyy Evinin vankilassa, eikä hänelle ole vielä annettu minkäänlaista ranskalaista konsuliapu. Science Po: ssa Adelkhahin jatkuvasta pidätyksestä käydyt lukuisat mielenosoitukset todistavat jatkuvaa kiinnostusta hänen tapauksessaan ja kollegojen laajaa inhoa ​​hänen kohtelustaan.

Vaikka Emmanuel Macron on vaatinut Adelkhahin vapauttamista ja maininnut hänen pidätyksensä "sietämättömäksi", Ranskan presidentti kieltäytyy päättäväisesti punnitsemasta Iranin kohtelua Ranskan kansalaisia ​​samassa mittakaavassa kuin se, joka sanelee hänen jatkuvan tukensa JCPOA: lle.

Asianajajansa mukaan Fariba sai väliaikaisen vapauttamisen lokakuun alussa sairautensa vuoksi. Hän on tällä hetkellä Teheranissa perheensä kanssa ja hänen on käytettävä elektronista ranneketta.

Yhdistynyt kuningaskunta

Vanki (t): Nazanin Zaghari-Ratcliffe

Lause: 5 vuotta (tällä hetkellä kotiarestissa)

Perustelut vankeuteen: "väitetysti suunnitelmista kaataa Iranin hallitus" ja "BBC Persian verkkojournalistikurssin järjestämisestä, jonka tarkoituksena oli rekrytoida ja kouluttaa ihmisiä levittämään propagandaa Iraniin"

Mahdollisesti Iranin korkeimman profiilin kaksoiskansavanki, brittiläis-iranilainen Nazanin Zaghari-Ratcliffe, vangittiin viideksi vuodeksi vuonna 2016. Vaikka hänelle annettiin väliaikainen turkki Covid-19: n takia, hän on edelleen kotiarestissa vanhempiensa kotona Teheranissa, missä hänet pakotetaan käyttämään elektronista tarraa, ja IRC: n virkamiehet käyvät siellä suunnittelemattomilla vierailuilla.

Zaghari-Ratcliffen perhe on kampanjoinut väsymättä hallinnon armahduksen puolesta, varsinkin kun hänen terveytensä heikkeni nopeasti Evinin vankilan elämän rasituksen alla.

Huolimatta siitä, että hänen rangaistuksestaan ​​on jäljellä alle vuosi, Ison-Britannian hallituksen lisääntyvä terveysongelma ja painostus, islamilainen tasavalta kieltäytyy edelleen sallimasta Zaghari-Ratcliffen ennenaikaista vapauttamista.

Aivan kun hän lähestyy vapautta, hallitus on asettanut toisen syytteeseen Zaghari-Ratcliffea vastaan ​​syyskuussa. Maanantaina 2. marraskuuta hänet kohdeltiin jälleen epäilyttävällä tavalla tuomioistuimessa, mikä sai laajaa puolueiden välistä kritiikkiä Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Hänen oikeudenkäyntinsä on keskeytetty loputtomiin, ja hänen vapaudensa riippuu edelleen täysin hallituksen mielikuvituksista.

Tämän jälkeen hänen kansanedustajansa, Labourin Tulip Siddiq, on varoittanut, että "pään hautaaminen hiekkaan maksaa ainesosalleni hänen henkensä".

Zaghari-Ratcliffen vapauttaminen riippuu väitetysti 450 miljoonan punnan velasta, joka juontaa juurensa shah-päiviin, peruutetun asekaupan takia. Aiemmin Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on kieltäytynyt tunnustamasta tätä velkaa. Syyskuussa 2020 puolustusministeri Ben Wallace ilmoitti kuitenkin virallisesti pyrkivänsä maksamaan aktiivisesti velkaa Iranille auttaakseen turvaamaan kaksikansalliset kansalaiset, mukaan lukien Nazanin Zaghari-Ratcliffe.

Tämä on uskomaton kehitys Yhdistyneestä kuningaskunnasta, joka ei ole vain myöntänyt velkaa Iranille, mutta on myös valmis aloittamaan panttivestineuvottelut hallinnon kanssa.

Tällä viikolla Labourin varjoasiain ulkoministeri totesi, ettei kukaan parlamenttitalossa hyväksynyt "minkään suoran yhteyden laillisuutta lainan ja kaksoiskansalaisten mielivaltaisen pidätyksen välillä". Vaikka Yhdistynyt kuningaskunta tutkii edelleen vaihtoehtoja aseiden velan ratkaisemiseksi, väitetyn velan käsittelyä tuomioistuimessa on lykätty vuoteen 2021, ilmeisesti Iranin pyynnöstä.

Ison-Britannian hallitus on itse asiassa tehnyt useita epätavallisia liikkeitä yrittäessään turvata Zaghari-Ratcliffen vapauttamisen, ei aina hänen edunsa mukaisesti.

Marraskuussa 2017 silloinen ulkoministeri Boris Johnson kommentoi alahuoneessa harkitsemattomasti, että Nazanin "yksinkertaisesti opettaa ihmisille journalismia", jonka hänen työnantajansa, Thomson Reuters -säätiö, selvästi kiistivät. Nazanin palautettiin oikeuteen Johnsonin kommenttien jälkeen, ja lausunto mainittiin todisteena häntä vastaan.

Vaikka Johnson on pyytänyt anteeksi huomautuksiaan, vahinko on todennäköisesti tehty.

Lupaavammassa kehityksessä entinen ulkoministeri Jeremy Hunt otti maaliskuussa 2019 hyvin epätavallisen askeleen myöntäessään Zaghari-Ratcliffelle diplomaattisen suojelun - siirto nostaa hänen tapauksensa konsulaatiosta kahden valtion välisen riidan tasolle.

Toisin kuin muut Euroopan maat, Ison-Britannian hallitus ymmärtää tosiasiallisesti vaaran, jonka Iran aiheuttaa kaksoiskansalaisilleen. Toukokuussa 2019 Yhdistynyt kuningaskunta päivitti matka-neuvojaan Ison-Britannian ja Iranin kaksoiskansalaisille ja neuvoi ensimmäistä kertaa kaikkea matkustamista Iraniin. Neuvonnassa kehotettiin myös Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuvia Iranin kansalaisia ​​olemaan varovaisia, jos he päättävät matkustaa Iraniin.

Yhtenäinen Iranin ydinvoimaa vastaan on voittoa tavoittelematon, vuonna 2008 perustettu transatlanttinen edunvalvontaryhmä, joka pyrkii lisäämään tietoisuutta Iranin hallinnon maailmalle aiheuttamasta vaarasta.

Sitä johtaa neuvottelukunta erinomaisista henkilöistä, jotka edustavat kaikkia Yhdysvaltojen ja EU: n sektoreita, mukaan lukien entinen YK: n suurlähettiläs Mark D. Wallace, Lähi-idän asiantuntija-suurlähettiläs Dennis Ross ja Yhdistyneen kuningaskunnan MI6: n entinen johtaja Sir Richard Dearlove.

UANI pyrkii varmistamaan Iranin hallinnon taloudellisen ja diplomaattisen eristyksen pakottaakseen Iranin luopumaan laittomasta ydinaseohjelmastaan, terrorismin tukemisesta ja ihmisoikeusloukkauksista.

EU

Parlamentin jäsenten mukaan yhteyden katkaisuoikeuden pitäisi olla EU: n laajuinen perusoikeus 

Julkaistu

on

Aina käytössä oleva kulttuuri aiheuttaa vakavia riskejä, parlamentin jäsenet sanovat © Deagreez / Adobe Stock  

Euroopan parlamentti vaatii EU: n lakia, joka antaa työntekijöille oikeuden irrottautua digitaalisesta työstä ilman kielteisiä vaikutuksia. Lainsäädäntöaloitteessaan, joka hyväksyttiin äänin 472 puolesta, 126 vastaan ​​ja 83 tyhjää, parlamentin jäsenet kehottavat komissiota ehdottamaan lakia, jonka avulla digitaalisesti työskentelevät voivat katkaista yhteyden työajansa ulkopuolella. Siinä olisi myös vahvistettava etätyötä koskevat vähimmäisvaatimukset ja selkeytettävä työolot, tunnit ja lepoajat.

Työtarkoituksiin käytettävien digitaalisten resurssien lisääntyminen on johtanut "aina päällä" -kulttuuriin, jolla on kielteinen vaikutus työntekijöiden työ- ja yksityiselämän tasapainoon, parlamentin jäsenet sanovat. Vaikka kotona työskenteleminen on auttanut turvaamaan työllisyyden ja liiketoiminnan COVID-19-kriisin aikana, pitkien työaikojen ja korkeampien vaatimusten yhdistelmä johtaa myös enemmän ahdistusta, masennusta, palovammoja ja muita mielenterveys- ja fyysisiin terveysongelmiin.

Parlamentin jäsenet harkitsevat oikeus katkaista yhteys perusoikeus, jonka avulla työntekijät voivat pidättäytyä tekemästä työhön liittyviä tehtäviä - kuten puheluita, sähköposteja ja muuta digitaalista viestintää - työajan ulkopuolella. Tämä sisältää lomat ja muut lomamatkat. Jäsenvaltioita kannustetaan toteuttamaan kaikki tarvittavat toimenpiteet, jotta työntekijät voivat käyttää tätä oikeutta, myös työmarkkinaosapuolten välisten työehtosopimusten avulla. Heidän on varmistettava, että työntekijöitä ei syrjitä, kritisoida, irtisanoa tai muita työnantajien haitallisia toimia.

"Emme voi hylätä miljoonia eurooppalaisia ​​työntekijöitä, jotka ovat uupuneet paineesta olla" päällä "ja liian pitkät työajat. Nyt on hetki seisoa heidän vierellään ja antaa heille mitä he ansaitsevat: oikeuden katkaista yhteys. Tämä on elintärkeää henkiselle ja fyysiselle terveydellemme. On aika päivittää työntekijöiden oikeudet vastaamaan digitaalisen aikakauden uutta todellisuutta ”, esittelijä Alex Agius Saliba (S&D, MT) sanoi äänestyksen jälkeen.

Tausta

COVID-19-pandemian puhkeamisen jälkeen kotona työskentely on lisääntynyt lähes 30%. Luvun odotetaan pysyvän korkeana tai jopa kasvavan. Tutkimus: Eurofound osoittaa, että säännöllisesti kotona työskentelevät ihmiset ylittävät yli kaksi kertaa todennäköisemmin 48 viikkotuntia kuin työnantajan tiloissa. Lähes 30% kotona työskentelevistä kertoo työskentelevän vapaa-ajallaan joka päivä tai useita kertoja viikossa, kun toimistotyöntekijöistä alle 5%.

Lisätietoja 

Continue Reading

Brexit

Skotlannin hallitus kommentoi pyrkimyksiä jäädä Erasmusiin

Julkaistu

on

Kaivosmiehet ovat tyytyväisiä noin 150 parlamentin jäsenen tukeen, jotka ovat pyytäneet Euroopan komissiota tutkimaan, kuinka Skotlanti voisi jatkaa osallistumista suosittuun Erasmus-vaihto-ohjelmaan. Muutos tapahtuu viikko sen jälkeen, kun jatko- ja korkeakouluministeri Richard Lochhead kävi tuottavia keskusteluja innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaarin Mariya Gabrielin kanssa idean tutkimiseksi. Viime vuoteen asti järjestelmään osallistui vuosittain yli 2,000 skotlantilaista opiskelijaa, henkilökuntaa ja oppijaa, ja Skotlanti houkutteli suhteellisesti enemmän Erasmus-osallistujia kaikkialta Euroopasta - ja lähetti enemmän toiseen suuntaan - kuin mikään muu Yhdistyneen kuningaskunnan maa.

Lochhead sanoi: "Erasmuksen menettäminen on valtava isku tuhansille skotlantilaisille opiskelijoille, yhteisöryhmille ja aikuisopiskelijoille - kaikilta väestöryhmiltä - jotka eivät voi enää asua, opiskella tai työskennellä Euroopassa." Se sulkee myös oven ihmisille Skotlanti Erasmus-ohjelmassa kokea maamme ja kulttuurimme, ja on rohkaisevaa nähdä, että 145 Euroopan parlamentin jäsenen tunnustama tilaisuuden menetys, joka haluaa Skotlannin paikan jatkamisen Erasmus-ohjelmassa. Olen kiitollinen Terry Reintkelle ja muille parlamentin jäsenille heidän ponnisteluistaan ​​ja kiitän heitä ystävyyden ja solidaarisuuden osoittamisesta Skotlannin nuorille. Toivon vilpittömästi, että voimme onnistua.

"Olen jo käynyt virtuaalikokouksen komissaari Gabrielin kanssa. Olimme yhtä mieltä siitä, että vetäytyminen Erasmus-ohjelmasta on erittäin valitettavaa, ja jatkamme EU: n kanssa selvittämistä, kuinka Skotlannin jatkuva sitoutuminen ohjelmaan voidaan maksimoida. Olen myös puhunut Walesin hallituksen kollegani kanssa ja suostunut pitämään läheistä yhteyttä. "

Klikkaa tästä lisätietoa.

Continue Reading

EU

Johtajat sopivat uusista tummanpunaisista vyöhykkeistä korkean riskin COVID-alueille

Julkaistu

on

Eräässä Euroopan hallitusten päämiesten kokouksessa johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että tilanne vaati äärimmäistä varovaisuutta ja sopivat uudesta "tumman punaisen vyöhykkeen" luokasta keskustellakseen tartuntojen määrän noususta Euroopassa ja uusien, tarttuvampien muunnosten ilmaantumisesta. riskialttiille alueille.

Uusi luokka osoittaisi, että virus kiertää erittäin korkealla tasolla. Ihmiset, jotka matkustavat tummanpunaisilta alueilta, voidaan vaatia tekemään testi ennen lähtöä ja joutumaan karanteeniin saapumisen jälkeen. Ei-välttämätöntä matkustamista näille alueille tai sieltä pois olisi erittäin suositeltavaa.

EU on korostanut haluavansa pitää yhtenäismarkkinat toimivana etenkin välttämättömien työntekijöiden ja tavaroiden liikkumisen suhteen, von der Leyen kuvasi tätä "erittäin tärkeäksi". 

Rokotusten hyväksyminen ja käyttöönoton aloittaminen on rohkaisevaa, mutta ymmärretään, että valppautta tarvitaan lisää. Jotkut matkailusta riippuvaisemmat valtiot vaativat rokotustodistusten käyttöä keinona avata matka. Johtajat keskustelivat yhteisen lähestymistavan käytöstä ja olivat yhtä mieltä siitä, että rokotusasiakirja olisi tässä vaiheessa pidettävä lääketieteen asiakirjana eikä matkustusasiakirjana. Von der Leyen sanoi: "Keskustelemme yhteisen lähestymistavan soveltuvuudesta sertifiointiin."

Jäsenvaltiot sopivat neuvoston suosituksesta, jossa vahvistetaan yhteiset puitteet antigeenitestien käytölle ja COVID-19 -testien vastavuoroiselle tunnustamiselle EU: ssa. Sertifioitujen terveydenhuollon elinten suorittamien SARS-CoV2-infektioiden testitulosten vastavuoroisen tunnustamisen pitäisi helpottaa rajat ylittävää liikkumista ja rajat ylittävää kontaktien jäljittämistä.

Yhteisen luettelon sopivista COVID-19-pika-antigeenitesteistä tulisi olla riittävän joustavia niiden testien lisäämiseen tai poistamiseen, joiden tehoon COVID-19-mutaatiot vaikuttavat.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa