Liity verkostomme!

EU

Ongelma Yhdysvaltojen demokratian ytimessä

Julkaistu

on

Lähes 150 miljoonaa ihmistä äänesti viime viikon Yhdysvaltain vaaleissa - merkittävä ja historiallinen äänestysprosentti. Ihmiset valitsivat senaattorit, kongressin jäsenet, valtion lainsäätäjien jäsenet ja useita muita viranhaltijoita. He eivät valinneet seuraavaa Yhdysvaltain presidenttiä tai varapresidenttiä. Molemmat valitaan 14. joulukuuta, kun 538 suurelta osin tuntematonta henkilöä kokoontuu Yhdysvaltain vaalikollegiossa, joka on Yhdysvaltojen perustuslakisopimus vuodelta 1787. kirjoittaa Dick Roche.

Vaalikollegion laillisuutta on kyseenalaistettu vuosikymmenien ajan. Sen uudistamiseksi on ollut lukuisia. Tällä hetkellä viisitoista Yhdysvaltain osavaltiota kampanjoi sen poistamiseksi.

Kun perustuslakikokous kokoontui vuonna 1787, sillä ei ollut mallia uuden tasavallan johtajuuden päättämisestä.

Valmistelukunnan jäsenet olivat patricialainen ryhmä, jolla oli ristiriitaisia ​​tunteita demokratiasta. Perustuslain isä ”James Madison viittasi” demokratian haittoihin ”. Virginialainen Edmund Randolph puhui tarpeesta "riittävät tarkastukset demokratiaa vastaan". Toinen edustaja puhui "kokemistamme pahuudesta, joka johtuu demokratian liiallisuudesta".

Valmistelukunnan jäsenet olivat huolissaan siitä, että kansalaisilla ei ollut tietoa kansallishahmoista ja että kansalaiset saivat omille valinnoilleen valita demagogin. He eivät halunneet, että kongressi valitsi presidentin, ja he olivat huolissaan suurten ja pienten valtioiden välisestä tasapainosta. Hämmennyksen ratkaisemiseksi nimitettiin komitea. Se tuotti idean vaalikollegiosta, eliittielimestä, joka päättää kuka olisi sopivin johtaja. Sen lisäksi, että asetetaan kunkin osavaltion nimittämien vaalien määrä ja yksityiskohdat siitä, milloin ja missä kollegion tulisi täyttää Yhdysvaltain perustuslaki, ei mainita sitä, miten valitsijat tulisi valita tai miten heidän neuvottelut käydään.

Tämän päivän vaalikollegioon kuuluu 538 valitsijaa. Valtioille jaetaan korkeakouluäänestyksiä niiden edustuksen perusteella kongressissa. Kun vaalitulokset on vahvistettu, osavaltiot jakavat kaksi poissulkemista lukuun ottamatta äänensä kollegiossa poliittisille puolueille voittajien ottamisen perusteella. Joe Bidenin voiton jälkeen Kaliforniassa osavaltion 55 vaalikollegion ääntä saavat demokraatit. Floridan 29 ääntä saa republikaanit Trumpin voiton perusteella. Kaksi osavaltiota, Maine ja Nebraska, jakavat kaksi ääntä ehdokkaalle, joka voittaa osavaltion kansanäänestyksen, ja yhden jokaisen vaalipiirin voittajalle.

Poliittiset puolueet päättävät, kuka menee kollegioon. Valitsijat sitoutuvat äänestämään puolueensa ehdokkaista. Valitsijoista voi kuitenkin tulla "uskottomia valitsijoita" ja he voivat antaa "poikkeavan" äänen kenelle tahansa haluamalleen. Oudolla tavalla ei ole perustuslaillisia tai liittovaltion säännöksiä, jotka koskisivat uskottomia valitsijoita. Viisi osavaltiota määrää rangaistuksen uskottomille valitsijoille. Neljätoista osavaltiossa on lainsäädännöllisiä säännöksiä, jotka mahdollistavat poikkeavan äänestyksen peruuttamisen ja uskottoman äänestäjän korvaamisen. Oudolla tavalla yhdeksäntoista osavaltiossa ja Washington DC: ssä sallitaan poikkeavien äänten laskeminen annetuiksi. Muilla valtioilla ei ole lainsäädäntöä uskottomien äänestäjien kanssa.

Kun 1960-luvun kansalaisoikeusliike valaisi Amerikan puutteellisia poliittisia rakenteita, senaattori Birch Bayh, Indianan demokraatti, aloitti kampanjan kollegion lakkauttamiseksi. Hän väitti, että amerikkalaiset eivät voineet "ylpeänä lyödä rintakehäämme ja julistaa olevamme maailman suurin demokratia ja silti suvaita presidentin vaalijärjestelmää, jossa maan kansalaiset eivät äänestä presidenttiä".

Bayhin ehdotus sai ylivoimaisen tuen Yhdysvaltain edustajainhuoneessa. Presidentti Nixon tuki sitä, ja sillä oli monien valtioiden tuki, mutta kuten kaikki aikaisemmatkin uudistusyritykset, se epäonnistui. USA: n senaatissa erotteleva filibuster tappoi ehdotukset.

Yhdysvaltain presidentinvaalit 2000 ja 2016 nostivat valokeilan takaisin valokeilaan.

Vuonna 2000 kiistanalainen ääntenlaskenta Floridassa meni Yhdysvaltain korkeimpaan oikeuteen. Tilintarkastustuomioistuin keskeytti uudelleenlaskennan, joka saattoi viivästyttää vaalien varmentamista. George W Bushin katsottiin voittaneen Al Goren. Bush voitti Floridan 537 äänellä melkein kuudesta annetusta äänestä. Tämän seurauksena hän sai Floridan 6 vaalikollegion ääntä: Goren 25 miljoonaa ääntä laskettiin nollaksi. Kun vaalikollegio kokoontui 2.9. joulukuuta 18, George W Bush voitti Yhdysvaltojen presidentin 2000 äänellä. Gore sai kansanäänestyksessä puoli miljoonaa ääntä enemmän kuin Bushfive

Vuonna 2016 vaalikollegio oli jälleen hyvin keskipisteessä. Kun kollegio kokoontui 19. joulukuuta 2016, Donald Trump sai 304 ääntä Hillary Clintonin 227: lle, mikä on viides kerta Yhdysvaltain historiassa, kun presidenttiehdokas voitti Valkoisen talon menettämättä kansanäänestystä. Michiganin, Wisconsinin ja Pennsylvanian voittaminen kolmella taistelukentän osavaltiolla paperin ohuilla marginaaleilla antoi Trumpille hänen vaalikollegionsa voiton.

College teki uutiset muista syistä. Kokouksensa alkaessa käynnistettiin suuri kampanja, joka sai republikaanien valitsijat suostuttelemaan rikkomaan lupauksensa ja äänestämään Trumpia vastaan. Käynnistettiin vetoomus, jossa korkeakoulua pyydettiin valitsemaan Clinton. Republikaanien valitsijille tarjottiin tukea sitoumustensa rikkomiseen. Mainoksia näytettiin sanomalehdissä. Hollywood-henkilöt tekivät videon, jossa kehotettiin republikaanien valitsijoita äänestämään Trumpia vastaan. Anti Trump -malleja asennettiin. Nancy Pelosin tytär, Kalifornian demokraattien äänestäjä, vaati, että ennen kollegion äänestystä annettaisiin tiedotus Venäjän puuttumisesta asiaan. Time Magazine väitti, että vaalikollegio perustettiin pysäyttämään "Trumpin kaltaiset demagogit".

Kollegion äänestys osoitti edelleen järjestelmän puutteet. Neljä demokraattivalitsijaa Washingtonin osavaltiosta, jossa Hillary Clintonilla oli 52.5% äänestäjien tuesta, "meni roistoon". Kolme äänesti Colin Powellia ja neljäs äänesti Siouxin vanhimman ja ympäristöaktivistin Faith Spotted Eaglen puolesta. Neljälle määrättiin myöhemmin 1,000 dollaria sakkoa. Rouva Clinton menetti myös Havaijin äänestäjän, joka äänesti Bernie Sandersia. Yli 62% Havaijin äänestäjistä kannatti Clintonia.

Kaksi republikaanien valitsijaa Teksasista, jossa Trump voitti yli 52% äänistä, rikkoi rivejä. Yksi näistä, Christopher Suprun, selitti New York Times -lehdessä, ettei hän äänestä luvattuina, koska hänen mielestään Donald Trump ei "ole pätevä virkaan".

Yhdysvaltain perustuslain mukaan vaalikollegio kokoontuu äänestämään presidentin ja varapuheenjohtajan puolesta "joulukuun toisen keskiviikon ensimmäisenä maanantaina" - tämän vuoden 14. joulukuuta. Kaikki ääntenlaskut, uudelleenlaskennat ja oikeusriidat on saatettava päätökseen 8. joulukuuta mennessä.

Nopea kiire lähettää äänestys sähköpostitse, jolla oli erittäin merkittävä rooli demokraattien äänestyksessä, on tuottanut joukon oikeustoimia. Mihin ne johtavat, on vielä nähtävissä. Kun otetaan huomioon Bidenin enemmistön pelkkä laajuus, on erittäin vaikea nähdä, että kullakin tapauksessa olisi yhtä keskeinen rooli kuin vuonna 2000, vain aika näyttää.

Yksi asia, joka todennäköisesti tapahtuu, on se, että republikaanit ja demokraatit jatkavat taistelua toukokuusta syyskuuhun 1787 unelmoidusta pohjimmiltaan epädemokraattisesta vaalijärjestelmästä ja Yhdysvaltain vaaliuudistus jatkaa "toisen viulunsoittoa" puolueellisen poliittisen edun saamiseksi.

Dick Roche on entinen Irlannin ympäristö-, kulttuuriperintö- ja paikallishallintoministeri ja entinen Eurooppa-ministeri.

EU

Holokaustin muistopäivä: Päärabbi Goldschmidt sanoo, että EU tekee paljon online-antisemitismin torjumiseksi

Julkaistu

on

Tänään (27. tammikuuta) Euroopan parlamentti juhlii kansainvälistä holokaustin muistopäivää virtuaalisella seremonialla. Seitsemänkymmentäkuusi vuotta sen jälkeen, kun Auschwitzin natsien keskitysleiri vapautettiin 27. tammikuuta 1945. 

Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli on kutsunut puhumaan Euroopan rabbien konferenssin puheenjohtajan, Moskovan päärabin Pinchas Goldschmidtin sekä tanssijasta, koreografista ja romaniyhteisön edustajasta Gyula Sárközi. EU-toimittaja puhui rabbi Goldschmidtin kanssa.

Rabbi Goldschmidt sanoi: ”Tänään Euroopassa on jäljellä noin 1.6 miljoonan juutalaisen yhteisö. Ennen holokaustia meillä oli täällä 9.5 miljoonaa juutalaista. Joten kuusi miljoonaa surmattiin, ja monet päättivät myöhemmin siirtyä turvallisemmille rannoille. Pidän velvollisuuteni Ukrainan rabbien konferenssin puheenjohtajana varmistaa, että on olemassa juutalainen tulevaisuus. "

"Luulen, että Euroopan unioni tekee paljon, varsinkin viime aikoina torjumalla antisemitismiä, jotka leviävät sosiaalisen median ja sosiaalisen median kautta, kutsumalla tekniset jättiläiset pöydälle ja kertomalla heille, että heidän on seurattava ja vastattava sisällöstä heidän alustoillaan. 

"Antisemitismi ei kuitenkaan ole ainoa asia, jota yhteisömme käsittelee, vaan myös uskonnonvapauksien loukkaaminen. Joissakin Euroopan maissa suuntaus on yleistymässä viime aikoina populismin takia, joka haluaa kulkea tämän mantereen läpi. Haluaisimme nähdä lisää Euroopan unionin toimia tässä suhteessa. "

Rabbi on huolissaan erityisesti toimista tietyissä EU: n valtioissa rituaalien teurastamisen kieltämiseksi, mikä on välttämätöntä kosher-ruoan tuotannossa: "He julistavat aina, että Eurooppa ilman juutalaisia ​​ei ole Eurooppa, Belgia, ilman juutalaisia ​​ei ole Belgia. Okei? Jos haluat pysyä maassasi, omalla alueellasi, sinun on annettava heille uskonvapaus; kertoa heille, voit jäädä tänne, mutta aiomme kertoa sinulle, kuinka sinun tulee harjoittaa uskontoasi. Se ei ole uskonvapaus. ”

Muistomerkki sisältää minuutin hiljaisuuden holokaustin uhrien kunniaksi ja rukouksen El Maleh Rahamim, jonka lausui Brysselissä sijaitsevan Euroopan suuren synagoogan pääkantori Israel Muller, sekä Gilles Sadowskyn perinteisten jiddishlaulujen esityksen. (klarinetti) ja Hanna Bardos (ääni).

Continue Reading

energia

Valkoisen talon mukaan Biden uskoo Nord Stream 2 -putkilinjan olevan 'huono sopimus' Euroopalle

Julkaistu

on

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden uskoo, että Nord Stream 2 -kaasuputki on "huono sopimus Euroopalle", ja hänen hallintonsa tarkastelee uudelleen Trumpin hallinnon aikana hyväksyttyyn lakiesitykseen sisältyviä hankkeen rajoituksia, Valkoinen talo ilmoitti tiistaina (26. tammikuuta). ), kirjoittaa että

Merenalaisen putkihankkeen rajoitukset sisältyivät 1 hyväksyttyyn vuotuiseen puolustuspolitiikkaa koskevaan lakiin. Toimenpiteen seuraamuksia sovelletaan kaikkiin yrityksiin, jotka auttavat projektia johtavaa Venäjän valtion energiayhtiötä Gazpromia putkilinjan asettamisessa, alusten vakuuttamisessa tai laitteiden tarkastuksessa.

Trumpin hallinto, kuten Obaman hallinto ennen sitä, vastusti hanketta sillä perusteella, että se vahvistaa Venäjän presidentti Vladimir Putinin taloudellista ja poliittista vaikutusvaltaa Euroopassa. Venäjä on vähentänyt polttoainetoimituksia Ukrainaan ja osiin Eurooppaa hinnoitteluerojen aikana talvella.

Biden on myös vastustanut hanketta, joka ohittaisi Ukrainan ja veisi siltä tuottoisat kauttakulkumaksut, koska hän oli entisen presidentin Barack Obaman johdolla varapuheenjohtaja. Venäjän ja Saksan mukaan putki on puhtaasti kaupallinen projekti.

"Uskomme edelleen, presidentti uskoo edelleen, että Nord Stream 2 on huono sopimus Euroopalle", Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki kertoi päivittäisessä tiedotustilaisuudessa ja lisäsi, että hallinto "tarkastelee" puolustuspolitiikkaan sisältyviä rajoituksia. lainsäädännössä.

11 miljardin dollarin putki, joka on 90% valmis, kaksinkertaistaa nykyisen Nord Stream -kanavan kapasiteetin toimittaa kaasua Venäjältä Eurooppaan Saksan kautta Itämeren alla.

Asia on etenemässä, kun senaatti on alkanut vahvistaa Bidenin kabinetin jäseniä, jotka voivat punnita hanketta koskevia päätöksiä, mukaan lukien ulkoministeri Antony Blinken, ja rakentamisen jatkuessa sen jälkeen, kun se on pysähtynyt noin vuoden ajan seuraamusten uhasta. Yhdysvalloissa ja putkenlaskuyhtiön Allseas vetäytyminen.

Fortuna-niminen alus, jolla Washington löi pakotteet entisen presidentti Donald Trumpin viimeisen koko päivän aikana keskiviikkona (20. tammikuuta), on alkanut työskennellä syvillä vesillä Tanskan edustalla ennen rakentamisen jatkamista, Nord Stream 2 sanoi sunnuntaina ( 24. tammikuuta).

Ulkoministeriön odotetaan julkaisevan pian kongressille raportin yrityksistä, jotka auttavat Gazpromia saattamaan projektin loppuun, mikä voi lisätä yrityksiä purkamaan yrityksiä. Jotkut yritykset, mukaan lukien Zürich Insurance Group ja Norjan riskienhallinta- ja laadunvarmistusyritys DNV GL, ovat keskeyttäneet työn projektissa.

Continue Reading

Brexit

Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU: n rahtimäärät laskivat viikoittain 38%, ilmoitti kuorma-autotiedot

Julkaistu

on

By

Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan unionin välillä liikkuvat rahtimäärät laskivat 38 prosenttia tammikuun kolmannella viikolla verrattuna vastaavaan viikkoon vuosi sitten, reaaliaikaiset kuorma-autojen liikkumistiedot osoittavat, kirjoittaa Kate Holton.

Varastot, Brexitin jälkeiseen tullirajaan sopeutumiseen liittyvät ongelmat ja COVID: n osuma talouteen ovat kaikki vähentäneet tavaravirtaa Ison-Britannian ja EU: n välillä, vaikka se onkin alkamassa vakautua.

Tiedot ovat peräisin Sixfoldilta ja Transporeonilta, Euroopan suurimmalta toimitusketjun ja logistiikan teknologia-alustalta, joka yhdistää toimittajia, jälleenmyyjiä, rahdinantajia ja yli 100,000 XNUMX logistiikkapalvelujen tarjoajaa.

Tavaroiden siirtämiseen tarkoitettujen työpaikkojen hinnat, erityisesti Ranskan ja Ison-Britannian tärkeimmällä risteyksellä, pysyivät viime vuoden tasolla. Ranskan ja Ison-Britannian välisen spot-hinnat nousivat 51% viime vuoden kolmanteen neljännekseen verrattuna, mikä valittiin vastaamaan COVID-19-turbulenssin normaalimpaa kauppatasoa.

Huolitsijat, yritykset, jotka varaavat kuorma-autoliikenteen harjoittajia tai muita kuljetusmuotoja tavaroiden siirtämiseksi tavarantoimittajien puolesta, hylkäsivät myös edelleen työpaikkoja yrityksiltä, ​​joiden palveluun heidät on tilattu, kun on kyse tavaroiden siirtämisestä Britanniaan.

Kuljettajat tarvitsevat nyt lisäasiakirjoja tullirajan takia sekä negatiivisen COVID-testin lähtiessään Britanniasta, mikä ajaa monia kuljettajia.

"Liikenteen kysyntä on hitaasti elpymässä, mutta silti hidasta - Ranskan Britannian rajanylitysseuranta, joka perustuu Sixfoldin reaaliaikaiseen näkyvyystietoon, osoittaa merkittävän määrän laskun verrattuna tammikuun 2020 samoihin viikkoihin", sanoi Transporeonin toimitusjohtaja Stephan Sieber.

Doverin satama, Ison-Britannian tärkein kuorma-autoliikennesatama, on sanonut odottavansa tammikuun kaupan hidastuvan ennen Brexit-varastoja. Se odottaa palaavan normaalille kausiluonteiselle keskimääräiselle tasolle tammikuun loppuun tai helmikuun alkuun.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa