Liity verkostomme!

Brexit

"Syö kasviksesi": EU työntää Britanniaa kauppaan

Julkaistu

on

Euroopan unionin johtajat painostivat Isossa-Britanniassa torstaina (15. lokakuuta) myönnytyksiä vaikeissa Brexit-neuvotteluissaan sanoen, että biljoonan euron arvoinen kauppa voi vaarantua, jos Lontoo ei edistä kalastusta, reilua kilpailua ja riitojen ratkaisua, kirjoittaa että

Kuukausien ajan vieraantuneiden liittolaisten väliset neuvottelut ovat kaventaneet aukkoja energiasta hyvinvointiin vuoteen 2021, kun Britannian siirtymäkausi blokista poistumisen jälkeen päättyy.

Kolme kiistanalaisinta aluetta ovat kuitenkin toistaiseksi estäneet sopimuksen, ja yritykset ja markkinat ovat yhä hermostuneempia, kun vuoden lopun määräaika on lähellä maailman kuudenneksi suurimman talouden ja sen suurimman kaupparyhmän välistä sopimusta.

"Olemme edistyneet hyvin, mutta" hyvä "ei ole tarpeeksi hyvä", eräs EU: n virkamies sanoi kysymykseen, oliko kauppa lähellä.

"Emme voi sanoa, että olemme lähellä sopimusta."

Ennustamalla draamaa Brexitistä johtajien kokouksessa Brysselissä torstaina, Goldman Sachs-pankin mukaan ohut kauppa on edelleen todennäköinen marraskuun alkuun mennessä.

EU: n 27 valtionpäämiehen on tarkoitus lisätä varautumissuunnitelmia äkillisen jakautumisen varalta, jos Britannian kanssa käytävästä kaupasta ilman tulleja tai kiintiöitä ei päästä sopimukseen ajoissa.

Mutta välttäen syyttämistä blokki jatkaisi neuvotteluja niin kauan kuin mahdollista, Saksan hallituksen lähde sanoi ja lisäsi: "Euroopan unioni ei nouse pöydältä."

EU: n mukaan sopimuksen on tehtävä viimeistään marraskuun alussa, jotta sen parlamentti ja jotkut kansalliset kamarit voisivat ratifioida aikaa. Ison-Britannian nuorempi kauppaministeri Nadhim Zahawi sanoi, että Lontoo ei myöskään voinut odottaa kauemmin, koska sen oli käskettävä yrityksiä valmistautumaan, jos neuvottelut epäonnistuvat.

Keskiviikkona (14. lokakuuta) käydyssä puhelussa EU: n korkeat virkamiehet ajavat Britannian pääministeriä Boris Johnsonia edistymiseen.

Johnson sanoo päättävänsä jatkaa neuvotteluja EU: n huippukokouksen jälkeen. Hänen neuvottelijansa David Frost neuvoo häntä jatkamaan sinnikkyyttä, sanoi lähde.

Koska kalastus on elintärkeää Ranskalle, presidentin Emmanuel Macronin odotettiin ottavan kovaa linjaa torstaina.

EU on varoittanut, ettei se jätä asiaa viimeiseksi ja että se voi olla vain osa laajempaa sopimusta yhdessä energiasidosten tai rahoituspalvelujen kanssa, joissa Lontoolla on heikompi neuvotteluasema kuin kalastusoikeuksilla.

Osapuolet ovat myös kaukana toisistaan ​​ns. Tasavertaisen kilpailun takaamiseksi. Ne kattavat sosiaaliset, työ- ja ympäristönormit sekä valtiontuen.

Jos molemmat osapuolet noudattavat samoja sääntöjä, ne voivat käydä kauppaa ilman esteitä. Mutta Britannia haluaa pystyä sääntelemään omia yritystukijärjestelmiä vapaasti tulevaisuudessa, kun taas EU pyrkii lukitsemaan yhteiset periaatteet.

Muuten EU: n mukaan Britannialla ei voi olla avointa pääsyä blokin vaalia 450 miljoonan ihmisen sisämarkkinoille, koska se voisi tarjota tavaroitaan myytäväksi keinotekoisesti alhaisiin hintoihin, jotka johtuvat standardien vastaisesta tuotannosta.

"Se on vähän kuin yksi lapsistasi, joka ei halua syödä vihanneksiaan", EU: n diplomaatti sanoi Ison-Britannian haluttomuudesta hyväksyä blokin kanta.

"Mitä sinä teet? Pakotatko sen heidän suuhunsa vai yritätkö sekoittaa sitä toisella tavalla? "

Brexit

Hyvät mahdollisuudet päästä sopimukseen EU: n kanssa, sanoo Ison-Britannian ministeri Lewis

Julkaistu

on

By

Britannialla ja Euroopan unionilla on hyvät mahdollisuudet sopia tulevista suhteista, Britannian hallituksen Pohjois-Irlannin ministeri Brandon Lewis (Kuvassa) sanoi sunnuntaina (25 lokakuu), kirjoittaa William James.

Yhdistynyt kuningaskunta poistui EU: sta tammikuussa, mutta molemmat osapuolet yrittävät solmia sopimuksen, joka säätäisi lähes biljoonan dollarin vuosikaupan ennen epävirallisen jäsenyyden siirtymäkauden päättymistä 31. joulukuuta.

Keskustelut jatkuivat viime viikolla sen jälkeen, kun Iso-Britannia kävi turhautuneena EU: n haluttomuudesta tehdä kompromisseja avainkysymyksissä. Perjantaina (23. lokakuuta) Iso-Britannia ilmoitti, että uudelleenkäynnistyksen jälkeen on edistytty hyvin.

Britannian Sunday Telegraph sanomalehden mukaan EU: n pääneuvottelija Michel Barnier aikoo jatkaa Lontoossa oleskelua keskiviikkoon (28. lokakuuta).

Kysyttyään mietinnöstä ja sopimuksen mahdollisista mahdollisuuksista Lewis kertoi BBC: lle: "Olen aina optimisti ... ja toivon ja mielestäni on hyvät mahdollisuudet saada sopimus, mutta EU: n on ymmärrettävä heidän on myös liikkuttava. "

Lewis toisti hallituksen kannan, jonka mukaan se mieluummin lähtee ilman sopimusta - skenaario, jota se kutsuu poistumiseksi Australian ehdoin - kuin hyväksyvän sopimuksen, joka ei ole Ison-Britannian edun mukaista.

Continue Reading

Brexit

"Se tulee olemaan verilöylyä": brittiläiset yritykset pelkäävät Brexitin rajan hajoamista

Julkaistu

on

By

Deal or no deal, brittiläisten yritysten on kohdattava byrokratian muuri, joka uhkaa kaaosta rajalla, jos he haluavat myydä maailman suurimpaan kaupparyhmään, kun elämä Brexitin jälkeen alkaa 1. tammikuuta, kirjoittaa .

Kun Britannia irrotetaan Euroopan unionista, yritysten, jotka ajavat lähes biljoonaa dollaria vuosittaisessa kaupassa, on noudatettava lukemattomia uusia sääntöjä ja byrokratiaa, jotka lisäävät kustannuksia samalla tavalla, kun COVID-1 vuotaa lännen talouksia.

EU: n sisämarkkinoiden ulkopuolella, missä kauppa sujuu vapaasti, Ison-Britannian viejien on täytettävä joukko paperityötä, mukaan lukien tulli- ja turvallisuusilmoitukset, ja navigoitava useissa tietojärjestelmissä päästäkseen Eurooppaan.

Mutta muutaman viikon kuluttua yritykset, jotka ovat tottuneet käymään kauppaa yhtä helposti Berliiniin kuin Birminghamiin, eivät ole vielä nähneet uusia IT-järjestelmiä.

Tulliselvittäjiä ei ole koulutettu, toimijat eivät tiedä mitä tietoja vaaditaan eikä miten sääntöjä noudatetaan.

Monet ovat ennustaneet kaaosta. Jopa hallituksen mukaan 7,000 kuorma-autoa voidaan pitää 100 km: n jonoissa Kentissä, Kaakkois-Englannissa, jos yritykset eivät valmistaudu.

"Se tulee olemaan verilöylyä", Tony Shally, tavaraliikenteen asiantuntijan Espace Europe toimitusjohtaja, kertoi Reutersille. "Paloammutamme 1. tammikuuta."

Nykyinen rivi siitä, onko Britannia poistunut EU: sta sopimuksella vai ilman sitä, on auttanut peittämään sitä, että tarjottu kauppa on suurin muutos Yhdistyneen kuningaskunnan kaupassa sen jälkeen kun sisämarkkinat muodostettiin vuonna 1993.

Blokin ulkopuolella yritysten on täytettävä paperit ja toimitettava tavarat pistokokein rajat ylittäviksi, mikä lisää sekä liiketoiminnan kustannuksia että aikaa.

Vuonna 2019 maailman kuudenneksi suurin talous Britannia toi EU: n tavaroita 253 miljardin punnan (331 miljardin dollarin) arvosta ja viennin 138 miljardia puntaa blokkiin poistamalla öljyn ja kullan kaltaisia ​​tavaroita, jotka vääristävät kauppavirtoja.

Tavaroiden pitämiseksi liikkeessä Brexitin jälkeen hallitus on julkaissut uuden 271-sivuisen rajatoimintamallin, joka kattaa kaiken raakatimanttien kaupasta nilviäisiin, kemikaaleihin ja kulttuuriesineisiin.

Vaiheittainen opas yhdellä tärkeimmistä tulliselvityspaikoista antaa maun siitä, mitä kauppiaat voivat odottaa.

Kohdissa 12-15 todetaan, että "liikkumisen viitenumero" luodaan "kauttakulun saateasiakirjalla" ja "poistumisen yhteenvetoilmoituksella" ja että se tulee jättää "tavarankuljetuspalveluun".

Tällöin luodaan kuljettajalle "tavaraliikenneviite", ennen kuin "Kentin käyttöoikeus" on varmistettu saapuakseen Kentin lääniin. Kohdassa 16 todetaan, että kuka tahansa, joka saapuu Ranskaan ilman oikeita asiakirjoja, voidaan lähettää takaisin.

Tulliselvittäjien mukaan paperityön kustannukset voivat ylittää pienten lähetysten siirtokustannukset. Tyypillisen vienti-ilmoituksen täyttäminen voi vaatia yli 50 tietoa kuljetuksesta, hyödykekoodeista ja arvosta.

Logistiikkateollisuuden arvion mukaan Brexitin jälkeen joka vuosi on täytettävä 215 miljoonaa tulli-ilmoitusta.

Vaikka häiriöitä odotetaan vuoden 2021 alkupuolella, brittiläiset yritykset voidaan syrjäyttää monimutkaisista valmistuksen toimitusketjuista, jotka jatkuvat kaikkialla Euroopassa, jos tämä jatkuu.

Tullineuvonantaja Anna Jerzewska sanoi, että jokainen mahdollinen viivästyminen lisääntyy, kun yritetään ennustaa kuorma-autojen kuljettajien ja heidän kuljettajiensa, jotka tunnetaan Britannian kuljetusyrityksinä, toimitusaikoja.

"Jos saat tavarat muualta, miksi et?" hän kysyi. "Miksi jatkat kaupankäyntiä Ison-Britannian kanssa, jos saat jotain samaan hintaan muualta ilman vaivaa ja epävarmuutta."

Britannian Road Haulage Associationin (RHA) johtaja Richard Burnett sanoi, että teollisuudella oli valtava haaste, vaikka jotkut Ison-Britannian ja Euroopan suuryritykset eivät olleet vielä valmistautuneet.

Yksi ison brittiläisen supermarketin vanhempi johtaja sanoi, ettei hän tiennyt, voisiko hän pitää kuorma-autojaan liikkumattomana. "Jos se on tuoretta ruokaa, jos menetät päivän ja menetät sekvenssin, koko asia kaatuu", hän sanoi, kieltäytyi nimeään.

RHA: n Burnett varoitti, että monet eurooppalaiset kuljettajat lopettaisivat yksinkertaisesti saapumisen Iso-Britanniaan, jos he uhkasivat istua päiviä jonoissa. Euroopassa rekisteröityjen kuorma-autojen ollessa valtaosassa EU: n ja Ison-Britannian risteyksiä, kapasiteetti ja hinnat nousevat.

"Tehtävä on vielä valtava määrä", hän kertoi Reutersille. "Mutta miten testaat järjestelmiä ja koulutat ihmisiä niihin, kun emme ole vielä nähneet niitä?"

Syyskuussa tehdyssä tutkimuksessa Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevista huolitsijoista - tavarankuljetuksia järjestävistä yrityksistä - 64% ilmoitti, ettei heillä ollut tarpeeksi henkilöstöä selviytymään ylimääräisistä tullivaatimuksista. Ison-Britannian toimitusketjun johtajista tehdyssä erillisessä lokakuussa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että 46% oli vähemmän valmistautunut Brexitiin kuin viime vuonna pandemian takia.

Mikä tekee brittiläisestä logistiikasta niin alttiita valtaville muutoksille, on se, että ala on niin hajanainen ja tiheä mosaiikki kuljettajista, huolitsijoista ja tulliliikkeistä, jotka työskentelevät pienten viejien ja maahantuojien kanssa.

Vaikka logistiikkajättiläiset, kuten DPD, DHL ja UPS, tarjoavat erilaisia ​​palveluja, useimmilla itsenäisillä kuljettajilla ei ole kokemusta paperityön käsittelemisestä, joten he luottavat asiakkaisiinsa tai tulliliikkeisiinsä sen suorittamiseen.

Mutta kuljettajia rangaistaan, jos he saapuvat rajalle kuormilla, joita ei ole tyhjennetty kunnolla, ja heille voi kohdata 300 kilon sakko.

"Minulle Brexitin suurin yksittäinen riski on ketjun eri lenkit siitä, etteivät tiedä kuka mistä on vastuussa", kertoi Shane Brennan, kylmäketjuliiton jäähdytyselintarvikkeita ja lääkkeitä siirtävien yritysten kaupparyhmän johtaja.

Chiltern Distributionia johtava federaation jäsen Paul Jackson auttaa asiakkaitaan valmistautumaan, koska hän tietää, että viive rajalla satuttaa kaikkia.

"Aika on rahaa", hän sanoi ja lisäsi, että hän oli "pakkomielle" löytää mikä tahansa tietopaketti valmistautumista varten.

Jotkut kuorma-autojen omistajat ovat menossa pidemmälle, palkkaamalla tullivirkailijoita ja ilmoittautumalla tavaroiden siirtämiseen yhdellä kauttakulkuliikenteellä useiden EU-maiden yli tarkastusten rajoittamiseksi. Mutta he ovat valittaneet joutuvansa käsittelemään useita ministeriöitä ja kuukausien viivästyksiä.

Kellon ollessa alaspäin jännitys kasvaa. Ministeri Theodore Agnew syytti tässä kuussa monia elinkeinonharjoittajia lähestymisestä "hiekkaan päähän" -menetelmällä ja raivostutti niitä, jotka ovat vaatineet suurempaa selkeyttä kuukausien ajan.

Darren Jones, pääoppositiopuolueesta ja parlamentin liike-elämän valiokunnan päällikkö, kertoi Reutersille, että yritykset eivät olleet valmiita, koska hallitus ei myöskään ollut.

Britannian Brexit-ylivalta Michael Gove myöntää, että häiriöitä esiintyy jopa sopimuksella, ja varoitti turbulenssista, jos Britannia lähtee ilman sitä, eli kauppiaiden olisi maksettava tariffeja.

Puolustuksessaan hallitus sanoo, että se on varannut 84 miljoonaa puntaa uusien tullivälittäjien kouluttamiseksi ja asteittain tuonnin paperityötä koskevissa vaatimuksissa vähentäen alkuperäisiä vaikutuksia.

Se on tunnistanut 10 potentiaalista sisämaan tullipaikkaa ja käynnistää avautuvia ponnahdusikkunoita ja kuljetusliikkeen käsikirjan.

"Yrityksillä on sekä uusia haasteita että uusia mahdollisuuksia", hallituksen tiedottaja sanoi. "Nämä muutokset ovat tulossa vain 70 päivässä, tule mitä voi, ja yritysten on aika toimia."

Jos kuorma-autot eivät onnistu ylittämään rajaa, se tuntuu välittömästi Kentissä, jossa asuu Doverin ja Folkestonen satamat, jotka kuljettavat noin 10,000 kuorma-autoa päivässä Britannian ja Euroopan välillä.

Kirkkaana syksyisenä päivänä Sevingtonissa kaivurit ja kippiautot työskentelivät 93 hehtaarin alueella, joka sijaitsee muinaisen kirkon ja kauniiden punatiilisten mökkien välissä, ja joihin mahtuu noin 1,700 kuorma-autoa.

Paikalliset hyväksyvät sivuston tarpeen, mutta toivovat häiriöiden helpottavan ajan myötä. Hallitus odottaa käyttävänsä sitä viisi vuotta, kertoo asukkaille osoitettu kirje.

"Katsot sitä ja ajattelet, kuinka se voi olla valmis tammikuun ensimmäiseksi?" naapuri Mandy Rossi sanoi puhuessaan kovalla äänellä.

”Kent on aina ollut tunnettu Englannin puutarhana. Nyt siitä on tulossa nopeasti Englannin kuorma-autopuisto. "

($ 1 = £ 0.7642)

Continue Reading

Brexit

Yhdistyneen kuningaskunnan lainsäätäjät ovat huolissaan Brexit-valmistelujen puutteesta

Julkaistu

on

By

Ison-Britannian hallitus on saattanut jättää liian myöhään, että yritykset valmistautuvat asianmukaisesti tavaroiden vapaan liikkumisen lopettamiseen Euroopan unioniin ja sieltä pois, vaikutusvaltainen lainsäätäjien ryhmä sanoi perjantaina (23. lokakuuta), kirjoittaa David Milliken.

Ison-Britannian parlamentin valtiovarainvaliokunta on kirjoittanut valtiovarainministeri Rishi Sunakille huolestuneisuudestaan ​​viivästyksistä sellaisten tietokonejärjestelmien perustamisessa, jotka antavat yrityksille mahdollisuuden käsitellä uusia tullivaatimuksia, jotka tulevat voimaan 1. tammikuuta.

"Komitea erosi todistuskokouksestaan ​​huolestuneena Yhdistyneen kuningaskunnan tullivalmiudesta Brexitin siirtymäkauden loppuun mennessä", valiokunnan puheenjohtaja Mel Stride sanoi.

"Olen pyytänyt liittokansleria vastaamaan huoliimme kiireellisesti", hän lisäsi.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa