Liity verkostomme!

Maatalous

Komissio järjestää ensimmäisen Farm to Fork 2020 -konferenssin

Julkaistu

on

Green Green Dealin varapuheenjohtaja Frans Timmermans avasi 15. lokakuuta yhdessä terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaarin Stella Kyriakidesin ja maataloudesta vastaavan komission jäsenen Janusz Wojciechowskin kanssa Farm to Fork 2020 -konferenssin - Kestävien ruokajärjestelmien rakentaminen yhdessä. Virtuaalikonferenssi pidetään myös tänään (16. lokakuuta), joka on maailman ruokapäivä. Tämä konferenssi on ensimmäinen vuosittainen tapaaminen eurooppalaisista sidosryhmistä, jotka ovat halukkaita osallistumaan ja muovaamaan EU: n polkua kohti kestäviä elintarvikejärjestelmiä.

Yli 1,000 sidosryhmää elintarvikearvoketjussa, viranomaiset, kansainväliset ja kansalaisyhteiskunnan organisaatiot sekä yleisö ovat ilmoittautuneet osallistumaan keskusteluun ja osallistuvat Maatilahaarista strategia, joka hyväksyttiin aiemmin tänä vuonna. Ytimessä Euroopan vihreä sopimus, strategian tavoitteena on oikeudenmukainen, terveellinen ja ympäristöystävällinen ruokajärjestelmä. Tapahtuma tarjoaa myös foorumin keskusteluun kestävään ruokajärjestelmään siirtymiseen liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista sekä mahdollisista muista toiminta-alueista. Koko tapahtuma on saatavilla web-suoratoisto.

Maatalous

Vihreämpi, oikeudenmukaisempi ja vankempi EU: n maatalouspolitiikka

Julkaistu

on

EP: n jäsenet haluavat tehdä EU: n maatalouspolitiikasta kestävämpää ja kestävämpää, jotta elintarviketurva jatkuisi kaikkialla EU: ssa. © AdobeStock / Vadim

EU: n tulevan maatalouspolitiikan olisi oltava joustavampaa, kestävämpää ja kriisejä kestävämpää, jotta maanviljelijät voivat jatkaa elintarviketurvan toimittamista kaikkialla EU: ssa. Parlamentin jäsenet hyväksyivät perjantaina 23. lokakuuta kantansa vuoden 2022 jälkeiseen EU: n maatalouspolitiikan uudistukseen. EP: n neuvotteluryhmä on nyt valmis aloittamaan neuvottelut EU: n ministereiden kanssa.

Siirtyminen kohti tulosperusteista käytäntöä

Parlamentin jäsenet kannattivat politiikan muutosta, jonka pitäisi mukauttaa EU: n maatalouspolitiikka paremmin yksittäisten jäsenvaltioiden tarpeisiin, mutta he vaativat tasapuolisten toimintaedellytysten säilyttämistä koko unionissa. Kansallisten hallitusten tulisi laatia strategiset suunnitelmat, jotka komissio tukee, ja täsmentää, miten ne aikovat toteuttaa EU: n tavoitteet kentällä. Komissio tarkastaa niiden toiminnan, ei pelkästään EU: n sääntöjen noudattamisen.

EU: n maatilojen ympäristönsuojelun tason parantaminen

Strategisten suunnitelmien tavoitteisiin pyritään Pariisin sopimuksen mukaisesti, parlamentin jäsenet sanovat.

Parlamentti vahvisti pakollisia ilmasto- ja ympäristöystävällisiä käytäntöjä, ns. Ehdollisuutta, jota jokaisen viljelijän on sovellettava saadakseen suoraa tukea. Tämän lisäksi parlamentin jäsenet haluavat käyttää vähintään 35 prosenttia maaseudun kehittämisbudjetista kaikenlaisiin ympäristöön ja ilmastoon liittyviin toimiin. Ainakin 30% suorien tukien budjetista olisi käytettävä ekosysteemeihin, jotka olisivat vapaaehtoisia, mutta voisivat lisätä viljelijöiden tuloja.

Parlamentin jäsenet vaativat perustamaan maatilojen neuvontapalveluja jokaiseen jäsenvaltioon ja osoittamaan vähintään 30% EU: n tukemasta rahoituksesta viljelijöiden auttamiseksi torjumaan ilmastonmuutosta, hallitsemaan luonnonvaroja kestävästi ja suojelemaan biologista monimuotoisuutta. He kehottavat myös jäsenvaltioita kannustamaan maanviljelijöitä omistamaan 10 prosenttia maastaan ​​luonnon monimuotoisuudelle hyödylliseen maisemointiin, kuten pensasaidat, tuottamattomat puut ja lampet.

Pienempien tilojen maksujen vähentäminen tukemalla pieniä ja nuoria viljelijöitä

Parlamentin jäsenet äänestivät asteittain viljelijöille maksettavien vuotuisten suorien tukien vähentämisestä asteittain yli 60 000 euroon ja niiden enimmäismääräksi 100 000 euroa. Viljelijöille voidaan kuitenkin antaa mahdollisuus vähentää 50 prosenttia maatalouteen liittyvistä palkoista kokonaismäärästä ennen alennusta. Ainakin 6 prosenttia kansallisista suorista tuista tulisi käyttää pienten ja keskisuurten tilojen tukemiseen, mutta jos yli 12 prosenttia käytetään, ylärajan tulisi olla vapaaehtoinen, parlamentin jäsenet sanovat.

EU-valtiot voisivat käyttää vähintään 4 prosenttia suorien tukien budjetistaan ​​nuorten viljelijöiden tukemiseen. Lisätukea voitaisiin myöntää maaseudun kehittämisrahoituksesta, jossa nuorten viljelijöiden investoinnit voitaisiin asettaa etusijalle, parlamentin jäsenet sanovat.

Parlamentti korostaa, että EU: n tuet tulisi varata vain niille, jotka harjoittavat vähintään vähimmäistason maataloustoimintaa. Ne, jotka operoivat lentokenttiä, rautatieliikennettä, vesilaitoksia, kiinteistöpalveluja, pysyviä urheilu- ja virkistysalueita, olisi suljettava automaattisesti pois.

Kasvishampurilaiset ja tofupihvit: Ei muutoksia kasvipohjaisten tuotteiden merkinnöissä

Parlamentin jäsenet hylkäsivät kaikki ehdotukset varata lihaan liittyvät nimet lihaa sisältäville tuotteille. Mikään ei muutu kasvipohjaisissa tuotteissa ja nimissä, joita ne käyttävät tällä hetkellä myydessään.

Autetaan maanviljelijöitä selviytymään riskeistä ja kriiseistä

Parlamentti vaati lisätoimenpiteitä maanviljelijöiden auttamiseksi selviytymään riskeistä ja mahdollisista tulevista kriiseistä. Se haluaa markkinoiden olevan läpinäkyvämpiä, kaikkien maataloustuotteiden interventiostrategian ja käytäntöjen, jotka tähtäävät korkeampiin ympäristö-, eläinten terveyttä tai eläinten hyvinvointia koskeviin vaatimuksiin, vapauttamisesta kilpailusäännöistä. He haluavat myös muuttaa kriisivarannon auttaakseen viljelijöitä, joilla on hintaa tai markkinoiden epävakautta, tilapäisestä välineestä pysyväksi, jolla on asianmukainen budjetti.

Korkeammat seuraamukset toistuvista rikkomuksista ja EU: n valitusmekanismi

Parlamentti haluaa lisätä sanktioita niille, jotka toistuvasti eivät noudata EU: n vaatimuksia (esim. Ympäristö ja eläinten hyvinvointi). Tämän pitäisi maksaa maanviljelijöille 10% heidän oikeuksistaan ​​(nykyisestä 5%: sta).

Parlamentin jäsenet haluavat myös EU: n tilapäisen valitusmekanismin perustamisen. Tämä vastaisi viljelijöille ja maaseudun edunsaajille, joita kohdellaan epäoikeudenmukaisesti tai epäedullisesti EU: n tukien suhteen, jos heidän kansallisen hallituksensa ei käsittele valitusta.

Äänestystulokset ja lisätietoja

Strategiasuunnitelma-asetus hyväksyttiin äänin 425 puolesta, 212 vastaan ​​ja 51 tyhjää.

Yhteistä markkinajärjestelyä koskeva asetus hyväksyttiin äänin 463 puolesta, 133 vastaan ​​ja 92 tyhjää.

YMP: n rahoitusta, hallintoa ja seurantaa koskeva asetus hyväksyttiin äänin 434 puolesta, 185 vastaan ​​ja 69 tyhjää.

Lisätietoja hyväksytyistä teksteistä on saatavilla tausta-.

Maatalousvaliokunnan puheenjohtajan ja kolmen esittelijän lausumat ovat täältä.

Tausta

EU: n maatalouspolitiikan viimeinen uudistus, joka aloitettiin vuonna 1962, juontaa juurensa vuoteen 2013.

Nykyisten YMP: n sääntöjen voimassaolo päättyy 31. joulukuuta 2020. Ne olisi korvattava seuraavilla: siirtymäsäännöt kunnes parlamentti ja neuvosto sopivat ja hyväksyvät meneillään olevan YMP: n uudistuksen.

- YMP: n osuus on 34.5 prosenttia EU: n vuoden 2020 talousarviosta (58.12 miljardia euroa). Noin 70% YMP: n budjetista tukee XNUMX–XNUMX miljoonan EU: n maatilan tuloja.

Lisätietoja

Continue Reading

Maatalous

Komissio on tyytyväinen neuvoston sopimukseen tulevasta yhteisestä maatalouspolitiikasta

Julkaistu

on

Neuvosto sopi 20. lokakuuta neuvottelukannastaan, niin kutsutusta yleisestä lähestymistavasta yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) uudistusehdotuksista. Komissio on tyytyväinen tähän sopimukseen, joka on ratkaiseva askel kohti neuvotteluvaiheen siirtymistä lainsäätäjien kanssa.

Maataloudesta vastaava komissaari Janusz Wojciechowski sanoi: "Olen tyytyväinen yön aikana saavutettuun edistykseen ja yhteiseen maatalouspolitiikkaan. Tämä on tärkeä askel maanviljelijöillemme ja viljelijöille. Olen kiitollinen jäsenvaltioiden rakentavasta yhteistyöstä ja uskon, että tämä sopimus auttaa varmistamaan, että Euroopan maatalous voi tarjota taloudellisia, ympäristöön liittyviä ja sosiaalisia etuja maanviljelijöillemme ja kansalaisillemme myös tulevaisuudessa. "

Euroopan parlamentti äänestää myös yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) ehdotuksista täysistunnossa, ja äänestykset on tarkoitus pitää tänään (23. lokakuuta). Kun Euroopan parlamentti on sopinut kannasta kaikille kolmelle YMP: n mietinnölle, lainsäätäjät voivat siirtyä neuvotteluvaiheeseen päästäkseen yleiseen sopimukseen.

Komissio esitti kesäkuussa 2018 YMP: n uudistusehdotuksensa, jonka tavoitteena on joustavampi, suorituskykyisempi ja tulosperusteisempi lähestymistapa ja asettaa samalla korkeammat ympäristö- ja ilmastotoimet. Maatilan haarautumista ja biologista monimuotoisuutta koskevien strategioiden hyväksymisen jälkeen komissio esitti YMP-uudistuksen yhteensopivuuden Vihreän sopimuksen tavoitteen kanssa.

Continue Reading

Maatalous

Komissio julkaisee EU: n ruokaa ja maataloutta koskevan yleisen mielipidekyselyn

Julkaistu

on

Kolme neljästä eurooppalaisesta on tietoinen yhteisestä maatalouspolitiikasta (YMP) ja pitää kaikkia kansalaisia ​​hyötymässä siitä viimeisimmän EU: n laajuisen tiedon mukaan Eurobarometri-kysely maataloutta ja YMP: tä koskevasta yleisestä mielipiteestä, julkaissut tänään Euroopan komissio. Tutkimus osoittaa, että useampi EU: n kansalainen on tietoinen YMP: stä (73% tänään, kuusi prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2017) ja uskoo, että YMP hyödyttää kaikkia kansalaisia, ei vain maanviljelijöitä (76% tänään, 15 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2017). .

Lisäksi kansalaisten näkemykset siitä, minkä YMP: n päätavoitteiden tulisi olla, ovat samanlaisia ​​kuin vuoden 2017 tutkimuksen tulokset. Useimmat uskovat, että turvallisen, terveellisen ja korkealaatuisen ruoan tarjoamisen olisi oltava ensisijainen tavoite, joka edustaa 62% vastaajista, sama kuin vuonna 2017. Lisääntynyt määrä eurooppalaisia ​​uskoo EU: n täyttävän roolinsa keskeisten tavoitteiden saavuttamisessa. KORKKI. Vuoteen 2017 verrattuna kaikki alueet, mukaan lukien elintarviketurva, kestävyys, turvallinen ja laadukas ruoka, kasvoivat vähintään viisi prosenttiyksikköä.

Enemmän kansalaisia ​​on tietoinen luonnonmukaisen maatalouden logosta, joka kattaa 56% vastaajista (29 prosenttiyksikköä vuoteen 2017 verrattuna). Vaikka kasvava osa kansalaisista uskoo, että maatalous on yksi ilmastonmuutoksen tärkeimmistä syistä (29 prosentista vuonna 2010 42 prosenttiin vuonna 2020), suurin osa kansalaisista uskoo, että maatalous on jo edistänyt merkittävästi ilmastonmuutoksen torjuntaa, 55%: lla oli tämä näkemys, kun se vuonna 46 oli 2010%. Tutkimus tehtiin elokuusta syyskuuhun 2020, ja siihen osallistui yli 27,200 27 vastaajaa XNUMX jäsenvaltiossa. EU-tutkimuksen täydellinen raportti julkaistaan ​​myöhemmin marraskuussa. Lisätietoja on saatavilla verkossa.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa