Liity verkostomme!

Brexit

Brexit: Barnier sanoo, että sopimukseen on hyvät mahdollisuudet

Julkaistu

on

Hallitusten päämiesten Eurooppa-neuvostolle päivitettiin tänään (15. lokakuuta) EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan neuvottelut Yhdistyneen kuningaskunnan tulevista suhteista EU: hun. Vaikka edistystä havaittiin, EU korosti haluavansa sopimuksen, mutta ei millään hinnalla.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel pyysi ensin anteeksipyyntönsä Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin poissaolon vuoksi. Hänen on pitänyt eristyä itsestään, koska hän on ollut yhteydessä tiiminsä jäseneen, joka on testannut positiivisesti COVID: n.

Sopimus - mutta ei mihinkään hintaan

Michel sanoi, että EU oli yhtenäinen ja päättäväinen päästä sopimukseen, mutta sopimuksen olisi perustuttava EU: n mandaatteihin, etenkin kun on kyse tasapuolisista toimintaedellytyksistä, hallinnosta ja kalastuksesta. Hän toi esimerkin siitä, että Yhdistyneestä kuningaskunnasta hyväksytään autoja ilman vertailukelpoisia standardeja ja valtavien tukien riski, mutta Yhdistyneelle kuningaskunnalle ei tarjota tulleja eikä kiintiöitä. Hän sanoi, että tämä vaarantaisi satoja tuhansia eurooppalaisia ​​työpaikkoja. Hän kehotti Yhdistynyttä kuningaskuntaa tekemään tarvittavat liikkeet.

Irtisanomissopimus on pantava täytäntöön "täydellä pisteellä"

Irtisanomissopimuksesta Michel sanoi, että EU odotti, että se pannaan täysimääräisesti täytäntöön: "piste", Hän sanoi, että kyseessä oli Ison-Britannian kansainvälinen uskottavuus.

Reilu kauppa

EU: n pääneuvottelija Michel Barnier sanoi olevansa päättänyt päästä oikeudenmukaiseen sopimukseen Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa: "Teemme kaikkemme, mutta emme hinnalla." Hän ennakoi intensiivisiä keskusteluja seuraavien viikkojen aikana, mutta sanoi, että EU: n kanta oli ollut kristallinkirkas neuvottelujen ensimmäisestä päivästä lähtien. Jos haluat pääsyn 450 miljoonan ihmisen markkinoille, on oltava tasapuoliset toimintaedellytykset ja vapaan ja oikeudenmukaisen kilpailun.

"Hyvät mahdollisuudet sopimukseen"

Barnier kertoi pystyvänsä raportoimaan todellisesta edistymisestä Eurooppa-neuvostolle, mutta jäljellä on vielä kolme aihealuetta, joilla ero on tällä hetkellä liian suuri. Barnier lisäsi, että vaikka kaupalle oli hyvät mahdollisuudet, sitä ei voitu tehdä ilman edistystä kolmessa ratkaisemattomassa asiassa. Barnier pyrkii sopimukseen lokakuun loppuun mennessä.

Kysyttäessä siitä, mitä EU halusi takuiden suhteen, Barnier sanoi haluavansa, että tarkat periaatteet vahvistettaisiin sopimusmuodossa. Yhdistyneen kuningaskunnan olisi myös annettava varmuus kotimaisesta täytäntöönpanosta, kuka tekisi täytäntöönpanon ja miten he pitävät EU: ta ennakoituna. Toinen kriittinen elementti on riitojenratkaisumekanismi, jonka avulla molemmat osapuolet voivat tarvittaessa ryhtyä yksipuolisiin toimenpiteisiin.

Yhdistyneen kuningaskunnan vastaus

Brysselissä pidetyn lehdistötilaisuuden lähestyessä lopputuloksena näennäisesti raivostunut lordi Frost - Barnierin vastakkainen numero neuvotteluissa ampui joukon twiittejä ja valitti, että Eurooppa-neuvosto oli poistanut sanan "intensiivisesti" johtopäätöksistään.

Brexit

Brexit-päätös on täysin erillinen Yhdysvaltain vaalituloksesta, sanoo pääministeri Johnson

Julkaistu

on

By

Ison-Britannian päätös Brexit-sopimuksen tekemisestä Euroopan unionin kanssa on täysin erillinen Yhdysvaltain ensi kuun vaaleista, pääministeri Boris Johnson sanoi maanantaina (26. lokakuuta), kirjoittaa William James.

"Kaksi asiaa ovat täysin erilliset", Johnson sanoi, kun häneltä kysyttiin Tarkkailija sanomalehti kertoi odottaneensa Yhdysvaltojen tulosta ennen Brexit-päätöksen tekemistä ja oliko hän huolestunut Joe Bidenin puheenjohtajakaudesta.

Continue Reading

Brexit

"Aika on hyvin lyhyt", Iso-Britannia sanoo, kun EU: n Barnier suuntaa Lontooseen

Julkaistu

on

By

Iso-Britannia ilmoitti maanantaina (26. lokakuuta), että aikaa oli hyvin vähän Euroopan unionin kanssa käytävien neuvottelujen keskeisten kysymysten jäljellä olevien merkittävien aukkojen poistamiseksi, kun EU: n pääneuvottelija Michel Barnier suuntaa Lontooseen jatkamaan neuvotteluja, kirjoittaa että

Yhdistynyt kuningaskunta poistui Euroopan unionista tammikuussa, mutta osapuolet yrittävät solmia sopimuksen, joka säätäisi lähes biljoonan dollarin vuosikaupan ennen epävirallisen jäsenyyden siirtymäkauden päättymistä 31. joulukuuta.

Lyhyen tauon jälkeen, kun Lontoo käveli pois neuvottelupöydästä, molemmat osapuolet tapaavat nyt päivittäin yrittääkseen löytää yhteisen pohjan.

Kyse on rajat ylittävän kaupan sujuvuudesta sekä vaikeimmin mitattavissa olevista vahingoista, joita kaoottinen irtautuminen aiheuttaisi esimerkiksi turvallisuustietojen jakamisen sekä tutkimus- ja kehitysyhteistyön aloilla.

"Paljon työtä on tehtävä, jos aiomme korjata mitkä ovat merkittävät aukot, jotka ovat jäljellä vaikeimpien alueiden asemiemme välillä, ja aika on hyvin lyhyt", Johnsonin tiedottaja sanoi.

Barnier ja hänen EU-tiiminsä ovat Lontoossa keskiviikkoon asti, minkä jälkeen neuvottelut siirtyvät Brysseliin ja jatkuvat viikonloppuna, EU: n tiedottaja sanoi.

EU: n diplomaattien ei odotettu saavan tietoa viimeisimmän neuvotteluerän edistymisestä vasta myöhemmin viikolla.

Johnson kertoi toimittajille olevansa erittäin iloinen voidessaan puhua jälleen EU: n kanssa, mutta ei tarjonnut uusia vihjeitä sopimuksen todennäköisyydestä: "Näemme mihin mennään."

Viime viikolla aloitettujen neuvottelujen jälkeen brittiläiset ministerit ovat sanoneet, että todellista edistystä on saavutettu ja että sopimukseen on hyvät mahdollisuudet. Irlannin varapääministeri Leo Varadkar sanoi sunnuntaina, että sopimus tullien ja kiintiöiden välttämiseksi on todennäköistä.

Kilpailutakuiden, mukaan lukien valtiontukisäännöt, edistymisen jälkeen vaikein ongelma on edelleen kalastus - Johnson on vaatinut ottamaan takaisin hallinnan Ison-Britannian vesillä, kun taas EU haluaa pääsyn.

Vaikka Britannia vaatii sen menestymistä ilman sopimusta, brittiläiset yritykset kohtaavat byrokratian muurin, joka uhkaa kaaosta rajalla, jos he haluavat myydä maailman suurimpaan kaupparyhmään, kun elämä Brexitin jälkeen alkaa 1. tammikuuta.

Continue Reading

Brexit

Hyvät mahdollisuudet päästä sopimukseen EU: n kanssa, sanoo Ison-Britannian ministeri Lewis

Julkaistu

on

By

Britannialla ja Euroopan unionilla on hyvät mahdollisuudet sopia tulevista suhteista, Britannian hallituksen Pohjois-Irlannin ministeri Brandon Lewis (Kuvassa) sanoi sunnuntaina (25 lokakuu), kirjoittaa William James.

Yhdistynyt kuningaskunta poistui EU: sta tammikuussa, mutta molemmat osapuolet yrittävät solmia sopimuksen, joka säätäisi lähes biljoonan dollarin vuosikaupan ennen epävirallisen jäsenyyden siirtymäkauden päättymistä 31. joulukuuta.

Keskustelut jatkuivat viime viikolla sen jälkeen, kun Iso-Britannia kävi turhautuneena EU: n haluttomuudesta tehdä kompromisseja avainkysymyksissä. Perjantaina (23. lokakuuta) Iso-Britannia ilmoitti, että uudelleenkäynnistyksen jälkeen on edistytty hyvin.

Britannian Sunday Telegraph sanomalehden mukaan EU: n pääneuvottelija Michel Barnier aikoo jatkaa Lontoossa oleskelua keskiviikkoon (28. lokakuuta).

Kysyttyään mietinnöstä ja sopimuksen mahdollisista mahdollisuuksista Lewis kertoi BBC: lle: "Olen aina optimisti ... ja toivon ja mielestäni on hyvät mahdollisuudet saada sopimus, mutta EU: n on ymmärrettävä heidän on myös liikkuttava. "

Lewis toisti hallituksen kannan, jonka mukaan se mieluummin lähtee ilman sopimusta - skenaario, jota se kutsuu poistumiseksi Australian ehdoin - kuin hyväksyvän sopimuksen, joka ei ole Ison-Britannian edun mukaista.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa