Liity verkostomme!

Brexit

Boris Johnson on valmis tyytymään australialaiseen sopimukseen neuvottelujen umpikujassa

Julkaistu

on

Tässä on Ison-Britannian pääministerin Boris Johnsonin lausunto kokonaisuudessaan.

"Alusta alkaen olimme täysin selvät, että emme halunneet mitään monimutkaisempaa kuin Kanadan tyyppinen suhde, joka perustuu ystävyyteen ja vapaakauppaan. Viimeisimmän Brysselissä pidetyn EU: n huippukokouksen perusteella se ei toimi EU: n kumppaneidemme kannalta. He haluavat jatkuva kyky hallita lainsäädäntövapauttamme, kalastustamme tavalla, jota itsenäiselle maalle ei voida täysin hyväksyä.Ja koska meillä on vain 10 viikkoa siirtymäkauden loppuun 1. tammikuuta, minun on annettava tuomio ja saada meidät kaikki valmiiksi.

"Ja kun otetaan huomioon, että he ovat kieltäytyneet neuvottelemasta vakavasti suurimman osan viime kuukausista ja koska tämä huippukokous näyttää nimenomaisesti sulkevan pois Kanadan tyyppisen sopimuksen, olen päättänyt, että meidän pitäisi valmistautua 1. tammikuuta sopimuksilla, jotka ovat kuten Australian, perustuen maailmanlaajuisen vapaakaupan yksinkertaisiin periaatteisiin. Ja voimme tehdä sen, koska tiesimme aina, että 1. tammikuuta tulee tapahtumaan muutoksia riippumatta siitä, millainen suhde meillä on. Ja nyt on aika, että yrityksemme valmistautuvat ja kuljetusliikkeillemme valmistautua, matkustajille valmistautua.

"Ja tietysti olemme valmiita keskustelemaan käytännön asioista ystäviemme kanssa, joissa on jo tapahtunut paljon edistystä, muun muassa sosiaaliturvasta ja ilmailusta, ydinvoimayhteistyöstä ja niin edelleen. Mutta mistä tahansa syystä huippukokouksesta käy selvästi ilmi, että 45 vuoden jäsenyyden jälkeen he eivät ole halukkaita tarjoamaan tälle maalle samoja ehtoja kuin Kanada, ellei ole tapahtunut perusteellista muutosta.

"Joten valmistaudumme korkealla sydämellä ja täysin luottavaisesti omaksumaan vaihtoehdon ja menestymme voimakkaasti itsenäisenä vapaakauppavaltiona, joka valvoo omia rajojamme, kalastustamme ja asettaa omia lakeja. Ja sillä välin hallitus aikoo Keskity tietysti COVID-ongelmien torjumiseen ja rakentamiseen paremmin, jotta vuosi 2021 on toipumisen ja uudistumisen vuosi. "

Brexit

Brexit-päätös on täysin erillinen Yhdysvaltain vaalituloksesta, sanoo pääministeri Johnson

Julkaistu

on

By

Ison-Britannian päätös Brexit-sopimuksen tekemisestä Euroopan unionin kanssa on täysin erillinen Yhdysvaltain ensi kuun vaaleista, pääministeri Boris Johnson sanoi maanantaina (26. lokakuuta), kirjoittaa William James.

"Kaksi asiaa ovat täysin erilliset", Johnson sanoi, kun häneltä kysyttiin Tarkkailija sanomalehti kertoi odottaneensa Yhdysvaltojen tulosta ennen Brexit-päätöksen tekemistä ja oliko hän huolestunut Joe Bidenin puheenjohtajakaudesta.

Continue Reading

Brexit

"Aika on hyvin lyhyt", Iso-Britannia sanoo, kun EU: n Barnier suuntaa Lontooseen

Julkaistu

on

By

Iso-Britannia ilmoitti maanantaina (26. lokakuuta), että aikaa oli hyvin vähän Euroopan unionin kanssa käytävien neuvottelujen keskeisten kysymysten jäljellä olevien merkittävien aukkojen poistamiseksi, kun EU: n pääneuvottelija Michel Barnier suuntaa Lontooseen jatkamaan neuvotteluja, kirjoittaa että

Yhdistynyt kuningaskunta poistui Euroopan unionista tammikuussa, mutta osapuolet yrittävät solmia sopimuksen, joka säätäisi lähes biljoonan dollarin vuosikaupan ennen epävirallisen jäsenyyden siirtymäkauden päättymistä 31. joulukuuta.

Lyhyen tauon jälkeen, kun Lontoo käveli pois neuvottelupöydästä, molemmat osapuolet tapaavat nyt päivittäin yrittääkseen löytää yhteisen pohjan.

Kyse on rajat ylittävän kaupan sujuvuudesta sekä vaikeimmin mitattavissa olevista vahingoista, joita kaoottinen irtautuminen aiheuttaisi esimerkiksi turvallisuustietojen jakamisen sekä tutkimus- ja kehitysyhteistyön aloilla.

"Paljon työtä on tehtävä, jos aiomme korjata mitkä ovat merkittävät aukot, jotka ovat jäljellä vaikeimpien alueiden asemiemme välillä, ja aika on hyvin lyhyt", Johnsonin tiedottaja sanoi.

Barnier ja hänen EU-tiiminsä ovat Lontoossa keskiviikkoon asti, minkä jälkeen neuvottelut siirtyvät Brysseliin ja jatkuvat viikonloppuna, EU: n tiedottaja sanoi.

EU: n diplomaattien ei odotettu saavan tietoa viimeisimmän neuvotteluerän edistymisestä vasta myöhemmin viikolla.

Johnson kertoi toimittajille olevansa erittäin iloinen voidessaan puhua jälleen EU: n kanssa, mutta ei tarjonnut uusia vihjeitä sopimuksen todennäköisyydestä: "Näemme mihin mennään."

Viime viikolla aloitettujen neuvottelujen jälkeen brittiläiset ministerit ovat sanoneet, että todellista edistystä on saavutettu ja että sopimukseen on hyvät mahdollisuudet. Irlannin varapääministeri Leo Varadkar sanoi sunnuntaina, että sopimus tullien ja kiintiöiden välttämiseksi on todennäköistä.

Kilpailutakuiden, mukaan lukien valtiontukisäännöt, edistymisen jälkeen vaikein ongelma on edelleen kalastus - Johnson on vaatinut ottamaan takaisin hallinnan Ison-Britannian vesillä, kun taas EU haluaa pääsyn.

Vaikka Britannia vaatii sen menestymistä ilman sopimusta, brittiläiset yritykset kohtaavat byrokratian muurin, joka uhkaa kaaosta rajalla, jos he haluavat myydä maailman suurimpaan kaupparyhmään, kun elämä Brexitin jälkeen alkaa 1. tammikuuta.

Continue Reading

Brexit

Hyvät mahdollisuudet päästä sopimukseen EU: n kanssa, sanoo Ison-Britannian ministeri Lewis

Julkaistu

on

By

Britannialla ja Euroopan unionilla on hyvät mahdollisuudet sopia tulevista suhteista, Britannian hallituksen Pohjois-Irlannin ministeri Brandon Lewis (Kuvassa) sanoi sunnuntaina (25 lokakuu), kirjoittaa William James.

Yhdistynyt kuningaskunta poistui EU: sta tammikuussa, mutta molemmat osapuolet yrittävät solmia sopimuksen, joka säätäisi lähes biljoonan dollarin vuosikaupan ennen epävirallisen jäsenyyden siirtymäkauden päättymistä 31. joulukuuta.

Keskustelut jatkuivat viime viikolla sen jälkeen, kun Iso-Britannia kävi turhautuneena EU: n haluttomuudesta tehdä kompromisseja avainkysymyksissä. Perjantaina (23. lokakuuta) Iso-Britannia ilmoitti, että uudelleenkäynnistyksen jälkeen on edistytty hyvin.

Britannian Sunday Telegraph sanomalehden mukaan EU: n pääneuvottelija Michel Barnier aikoo jatkaa Lontoossa oleskelua keskiviikkoon (28. lokakuuta).

Kysyttyään mietinnöstä ja sopimuksen mahdollisista mahdollisuuksista Lewis kertoi BBC: lle: "Olen aina optimisti ... ja toivon ja mielestäni on hyvät mahdollisuudet saada sopimus, mutta EU: n on ymmärrettävä heidän on myös liikkuttava. "

Lewis toisti hallituksen kannan, jonka mukaan se mieluummin lähtee ilman sopimusta - skenaario, jota se kutsuu poistumiseksi Australian ehdoin - kuin hyväksyvän sopimuksen, joka ei ole Ison-Britannian edun mukaista.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa