Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

Aika kuunnella kansalaisia ​​ja luottaa tekniikkaan teurastuksen yhteydessä

Julkaistu

on

Keskustelu teurastuksesta ilman tainnutusta kiihtyy ympäri Eurooppaa eri syistä: eläinten hyvinvointi, uskonto, talous. Käytäntö tarkoittaa eläinten tappamista vielä täysin tajuissaan, ja sitä käytetään joissakin uskonnollisissa perinteissä, kuten juutalaisissa ja muslimeissa, kosherin ja halal-lihan tuottamiseksi, kirjoittaa Reineke Hameleers.

Puolan parlamentti ja senaatti äänestävät Viisi eläinten laskua varten, joka sisältää muun muassa rituaalisen teurastuksen mahdollisuuden rajoittamisen. Juutalaisyhteisöt ja poliitikot kaikkialla Euroopassa ovat soittamalla Puolan viranomaisilta hävittämään kosher-lihan vientikielto (Puola on yksi suurimmista eurooppalaisista kosher-lihan viejistä).

Pyynnössä ei kuitenkaan oteta huomioon sitä, mitä EU: n kansalaiset, mukaan lukien puolalaiset, ovat juuri ilmaisseet mielipidekysely Eurogroup for Animals julkaisi äskettäin. Suurin osa kannattaa selvästi tiukempia eläinten hyvinvointia koskevia vaatimuksia, joissa todetaan, että eläinten on oltava pakollisia tajuttomiksi ennen teurastusta (89%); maiden olisi voitava toteuttaa lisätoimenpiteitä, joilla varmistetaan eläinten hyvinvoinnin korkeampi taso (92%); EU: n tulisi vaatia kaikkia eläimiä tainnutettaviksi ennen teurastamista, jopa uskonnollisista syistä (87%); EU: n tulisi asettaa etusijalle vaihtoehtoiset käytännöt eläinten teurastamiseksi inhimillisillä tavoilla, jotka myös uskonnolliset ryhmät hyväksyvät (80%).

Vaikka tulokset osoittavat yksiselitteisesti kansalaisyhteiskunnan kannan teurastusta vastaan ​​ilman tainnutusta, tätä ei pidä tulkita uhkaksi uskonnonvapaudelle, kuten jotkut yrittävät kuvitella. Se edustaa eurooppalaisten huomiota ja huolenpitoa eläimiin, mikä on kirjattu myös EU sopimus määritellä eläimet tuntevina olentoina.

EU: n lainsäädännön mukaan kaikki eläimet on saatettava tajuttomiksi ennen tappamista, lukuun ottamatta joitakin uskonnollisia käytäntöjä. Useat maat, kuten Slovenia, Suomi, Tanska, Ruotsi ja kaksi Belgian aluetta (Flanderi ja Vallonia), antoivat tiukemmat säännöt ilman poikkeuksia eläinten pakollisesta tainnutuksesta ennen teurastusta.

Flanderissa samoin kuin Valloniassa parlamentti hyväksyi lain melkein yksimielisesti (0 ääntä vastaan, vain muutama tyhjää). Laki oli seurausta pitkästä demokraattisen päätöksenteon prosessista, joka sisälsi kuulemisia uskonnollisten yhteisöjen kanssa ja sai puolueiden välisen tuen. On tärkeää ymmärtää, että kielto viittaa teurastukseen ilman tainnutusta, eikä se ole uskonnollisten teurastusten kielto.

Näiden sääntöjen tarkoituksena on varmistaa teurastettavien eläinten parempi hyvinvointi uskonnollisten rituaalien yhteydessä. Todellakin Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen totesi, että vakavia hyvinvointiongelmia esiintyy todennäköisesti kurkun leikkauksen jälkeen, koska eläin - vielä tajuissaan - voi tuntea ahdistusta, kipua ja ahdistusta. Myös Tuomioistuin EU (Euroopan unionin tuomioistuin) myönsi, että "tietyt uskonnollisten rituaalien määräämät teurastusmenetelmät, jotka suoritetaan ilman tainnutusta, eivät ole yhtä suuria eläinten hyvinvoinnin korkean tason tarjoamiseksi lopettamisen aikana".

Nykyään palautuva tainnutus mahdollistaa teurastettavien eläinten suojelun uskonnollisten rituaalien yhteydessä häiritsemättä rituaaleja. sinänsä. Se aiheuttaa tajuttomuutta elektronarkoosin kautta, joten eläimet ovat edelleen elossa, kun heidän kurkkunsa leikataan.

Uskonnollisten menetelmien hyväksyntä uskonnollisten yhteisöjen keskuudessa kasvaa Malesiassa, Intiassa, Lähi-idässä, Turkki, Saksa, Uusi-Seelanti ja Yhdistynyt kuningaskunta.

Ottaen huomioon mielipidekyselyssä ilmaistut kansalaisten mielipiteet ja tekniikan tarjoamat mahdollisuudet Euroopan jäsenvaltioiden olisi voitava toteuttaa lisätoimenpiteitä, joilla varmistetaan eläinten hyvinvoinnin korkeampi taso, kuten Belgian Flanderin alue, joka otti käyttöön tällaisen toimenpiteen vuonna 2017 ja jota nyt uhkaa saada se kääntämään Euroopan unionin tuomioistuimen.

Johtajiemme on aika perustaa päätöksensä järkevään tieteeseen, yksiselitteiseen oikeuskäytäntöön, hyväksyttyihin vaihtoehtoihin teurastukseen ilman tainnutusta ja vahviin demokraattisiin, moraalisiin arvoihin. On aika tasoittaa tietä todelliseen edistymiseen EU: ssa sen sijaan, että käännät kelloa taaksepäin.

Edellä olevassa artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan mielipiteitä eivätkä heijasta yhtään mielipidettä EU: n toimittaja.

Eläinten hyvinvointi

Antibioottien käyttö eläimillä vähenee

Julkaistu

on

Antibioottien käyttö on vähentynyt ja on nyt vähäisempää elintarviketuotantoeläimissä kuin ihmisillä, sanoo PDF-kuvake viimeisin raportti julkaisema Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA), Euroopan lääkevirasto (EMA) ja Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC).

Yhden terveyden lähestymistapaa noudattaen kolmen EU: n viraston raportti esittää tietoja antibioottien kulutuksesta ja antibioottien kehityksestä mikrobilääkeresistenssin (AMR) Euroopassa vuosina 2016--2018.

Ruoantuotantoon tarkoitettujen eläinten antibioottien käytön merkittävä väheneminen viittaa siihen, että maakohtaiset toimenpiteet käytön vähentämiseksi ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Polymyksiineiksi kutsuttujen antibioottien luokan, joka sisältää kolistiinia, käyttö lähes puolittui vuosien 2016 ja 2018 välillä elintarviketuotantoeläimissä. Tämä on positiivinen kehitys, koska polymyksiinejä käytetään myös sairaaloissa monilääkeresistentteillä bakteereilla infektoituneiden potilaiden hoidossa.

Kuva EU: ssa on erilainen - tilanne vaihtelee huomattavasti maittain ja antibioottiluokittain. Esimerkiksi aminopenisilliinejä, kolmannen ja neljännen sukupolven kefalosporiineja ja kinoloneja (fluorokinoloneja ja muita kinoloneja) käytetään enemmän ihmisillä kuin elintarviketuotantoeläimillä, kun taas polymyksiinejä (kolistiini) ja tetrasykliinejä käytetään enemmän elintarviketuotantoeläimissä kuin ihmisillä .

Yhteys antibioottien käytön ja bakteeriresistenssin välillä

Raportti osoittaa, että karbapeneemien, kolmannen ja neljännen sukupolven kefalosporiinien ja kinolonien käyttö ihmisillä liittyy resistenssiin näille antibiooteille Escherichia coli ihmisten infektiot. Samanlaisia ​​assosiaatioita havaittiin elintarviketuotantoeläimille.

Raportissa tunnistetaan myös yhteydet eläinten mikrobilääkkeiden kulutuksen ja elintarviketuotantoeläinten bakteerien AMR: n välillä, mikä puolestaan ​​liittyy ihmisten bakteerien AMR: ään. Esimerkki tästä on Kampylobakteeri spp. bakteerit, joita esiintyy elintarviketuotantoon käytettävissä eläimissä ja jotka aiheuttavat elintarvikkeilla tarttuvia infektioita ihmisillä. Asiantuntijat löysivät yhteyden näiden bakteerien vastustuskyvystä eläimillä ja samojen bakteerien resistenssin välillä ihmisillä.

AMR: n torjunta yhteistyöllä

AMR on merkittävä maailmanlaajuinen kansanterveysongelma, joka aiheuttaa vakavan taloudellisen taakan. EFSA: n, EMA: n ja ECDC: n yhteistyön avulla toteutettu yhden terveyden lähestymistapa ja tässä raportissa esitetyt tulokset edellyttävät jatkuvia toimia AMR: n torjumiseksi kansallisella, EU: n ja maailmanlaajuisella tasolla terveydenhuollon aloilla.

Lisätietoja

Continue Reading

Eläinten hyvinvointi

Häkkikauden lopetus - historiallinen päivä eläinten hyvinvoinnille

Julkaistu

on

Věra Jourová, arvoista ja avoimuudesta vastaava johtaja

Euroopan komissio ehdotti tänään (30. kesäkuuta) lainsäädännöllistä vastausta Eurooppalaisen kansalaisaloitteen (End the Cage Age) lopettamiseen, jota tuki yli miljoona eurooppalaista 18 eri valtiosta.

Komissio hyväksyy lainsäädäntöehdotuksen vuoteen 2023 mennessä useiden tuotantoeläinten häkkien kieltämiseksi. Ehdotuksessa poistetaan häkkijärjestelmien käyttö vaiheittain ja lopulta kielletään kaikki aloitteessa mainitut eläimet. Siihen kuuluvat eläimet, jotka jo kuuluvat lainsäädännön piiriin: munivat kanat, emakot ja vasikat; ja muut mainitut eläimet, mukaan lukien: kanit, kananpoikien, kerrosten kasvattajat, broilerien kasvattajat, viiriäiset, ankat ja hanhet. Näiden eläinten osalta komissio on jo pyytänyt EFSA: ta (Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen) täydentämään olemassa olevaa tieteellistä näyttöä häkkien kieltämisen edellytysten määrittämiseksi.

Osana Farm to Fork -strategiaansa komissio on jo sitoutunut ehdottamaan eläinten hyvinvointilainsäädännön tarkistamista, mukaan lukien kuljetus ja kasvatus, joka on parhaillaan kuntotarkastuksessa, ja saatettava päätökseen kesään 2022 mennessä.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides sanoi: "Tämä on historiallinen päivä eläinten hyvinvoinnille. Eläimet ovat tuntevia olentoja, ja meillä on moraalinen, yhteiskunnallinen vastuu varmistaa, että eläimet maatilalla heijastavat tätä. Olen päättänyt varmistaa, että EU pysyy eläinten hyvinvoinnin eturintamassa globaalilla tasolla ja että täytämme yhteiskunnalliset odotukset. "

Lainsäädännön rinnalla komissio etsii erityisiä tukitoimenpiteitä keskeisillä liittyvillä politiikan aloilla. Erityisesti uusi yhteinen maatalouspolitiikka tarjoaa taloudellista tukea ja kannustimia - kuten uusi ekosysteemiväline - auttaakseen maanviljelijöitä siirtymään eläimille sopivampiin tiloihin uusien standardien mukaisesti. On myös mahdollista käyttää Just Transition -rahastoa ja elvytys- ja sopeutumisvälinettä tukemaan maanviljelijöitä sopeutumisessa häkittömiin järjestelmiin.

Continue Reading

Eläinten kuljetukset

Auta viljelijöitä lopettamaan häkkikasvatus

Julkaistu

on

"Tuemme voimakkaasti tuotantoeläinten kansalaisaloitetta" Lopeta häkkikauden lopettaminen ". Yhden 1.4 miljoonan eurooppalaisen kanssa pyydämme komissiota ehdottamaan oikeita toimenpiteitä häkkikasvatuksen lopettamiseksi ", sanoi EPP-ryhmän parlamentin maatalousvaliokunnan jäsen Michaela Šojdrová.

”Eläinten hyvinvointi voidaan taata parhaiten, kun viljelijät saavat siihen oikeat kannustimet. Tuemme sujuvaa siirtymistä häkkeistä vaihtoehtoisiin järjestelmiin riittävän siirtymäkauden aikana, joka otetaan huomioon kullekin lajille erikseen ", Šojdrová lisäsi.

Koska Euroopan komissio on luvannut ehdottaa uutta eläinten hyvinvointia koskevaa lainsäädäntöä vuonna 2023, Šojdrová korostaa, että vaikutusten arviointi on tehtävä ennen vuotta 2022, mukaan lukien tarvittavan muutoksen kustannukset sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. "Koska eri lajit, munivat kanat tai kanit, edellyttävät erilaisia ​​ehtoja, ehdotuksen on katettava nämä erot lajikohtaisella lähestymistavalla vuoteen 2027 mennessä. Viljelijät tarvitsevat siirtymäkausia ja korvauksen korkeammista tuotantokustannuksista", Šojdrová sanoi.

"Eläinten hyvinvoinnin takaamiseksi ja eurooppalaisten maanviljelijöiden vahingoittamiseksi emme tarvitse tehokasta valvontaa, jos tuodut tuotteet ovat EU: n eläinten hyvinvointistandardien mukaisia. Tuontituotteiden on oltava eläinten hyvinvointia koskevien eurooppalaisten standardien mukaisia, jotta korkealaatuista tuotantoa ei korvata heikkolaatuisella tuonnilla ”, Šojdrová painotti.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa