Liity verkostomme!

Antisemitismi

Kuinka poikkeuksellinen Amerikka on

Julkaistu

on

Amerikasta on tulossa poikkeuksellisen poikkeuksellinen. Joissakin YK: n yleiskokouksen - kansakuntien - äänestyksissä vain Israel tai yksi tai kaksi muuta yhdysvaltalaista liittolaista äänestää yhdessä sen kanssa, ja kaikki muut joko äänestävät sitä vastaan ​​tai pidättäytyvät pidättäytyäkseen estämästä Yhdysvaltojen vastatoimia omiinsa. kansakunta. Mikään muu kansa ei ole mitään sellaista. Itse asiassa Yhdysvallat vääntää monissa tilanteissa muita valtuuskuntia saadakseen heidät pidättymään äänestyksistä, jotta Amerikan kansainvälinen eristäminen olisi vähemmän karkea ja vähemmän kiusallinen. Mutta Amerikka on poikkeuksellisen poikkeuksellinen myös muilla tavoilla, joilla ei ole mitään tekemistä YK: n kanssa, kirjoittaa Eric Zuesse, alunperin julkaistu Strateginen kulttuuri.

Amerikka on näin todella poikkeuksellinen kansa. Kuten republikaanipuolueen lehti National Review kommentoi 15. syyskuuta: "Viime viikolla Yhdysvallat ja Israel olivat ainoat maat, jotka äänestivät yleiskokouksen päätöslauselmaa vastaan, joka koski koronaviruksen vastausta. Jotkut ovat käyttäneet tätä äänestystä maalaamaan Yhdysvaltoja pahansuopana toimijana, joka seisoo yksin maailmassa. " Tämä äänestys ei kuitenkaan koskenut vain "maailmanlaajuista koronavirusvastetta". Se oli - ehkä vielä tärkeämpää - Yhdysvaltojen pakotteista Irania, Venezuelaa, Syyriaa, Venäjää, Kiinaa ja muita maita vastaan, että Yhdysvallat järjestelmä pitää sen vihollisina. (Kukaan näistä maista ei ole koskaan hyökännyt tai edes uhannut hyökätä Amerikkaan; kaikki nämä pakotteet ovat 100-prosenttisesti Yhdysvaltojen aggressiota. Nämä ovat kohdemaita, jotka Amerikan aristokratia haluaa ottaa haltuunsa. Maailman Yhdysvaltojen pakottamat maat on merkitty punaisella tällä maailmankartalla.) Israel tukee voimakkaasti sekä Syyriaa että Venezuelaa ja sitä koskevia pakotteita tunkeutuu rutiininomaisesti Syyriaan ja pommittaa sitä vain hyvästä syystä. Joten se yhtyi Amerikan kantaan tuossa YK: n äänestyksessä - ei päätöslauselman koronavirusmääräysten takia.

Tuo YK: n yleiskokouksen äänestys pidettiin 11. syyskuuta. America's Associated Press julisti seuraavana päivänä, '' YK: n edustajakokous hyväksyy pandemian ratkaisun; Yhdysvallat, Israel-esine '', ja ilmoitti, että: "193-jäseninen maailman elin hyväksyi päätöslauselman äänin 169-2, Ukrainan ja Unkarin pidättäytyessä äänestämästä. Se oli YK: n edustavimman elimen vahva yhtenäisyyden osoitus, vaikka monet maat olivat toivoneet hyväksymistä yksimielisesti. " AP totesi lisäksi:

Se kehottaa hallituksia ja kansainvälisiä rahoituslaitoksia "lisäämään likviditeettiä rahoitusjärjestelmässä, erityisesti kaikissa kehitysmaissa". Se tukee elvytyssuunnitelmia, jotka "ohjaavat muutosmuutosta kohti osallistavampaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa muun muassa vahvistamalla ja sitouttamalla kaikkia naisia ​​ja tyttöjä". Ja se kehottaa YK: n jäsenmaita "omaksumaan ilmastoon ja ympäristöön reagoivan lähestymistavan COVID-19: n elvytysponnisteluihin" muun muassa sovittamalla investoinnit ja sisäiset politiikat YK: n tavoitteiden ja vuoden 2015 Pariisin sopimuksen kanssa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Edustajakokous muutti päätöslauselmaa kannustamalla kaikkia maita äänestyksellä 132-3 "pidättäytymään julistamisesta ja soveltamisesta kaikki yksipuoliset taloudelliset, rahoitukselliset tai kaupalliset toimenpiteet, jotka eivät ole kansainvälisen oikeuden ja Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan mukaisia ​​ja jotka estävät taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen täysimääräistä saavuttamista etenkin kehitysmaissa. " Yhdysvallat hävisi sitten ylivoimaisesti yrittäessään poistaa päätöslauselmasta kaksi kohtaa, joista toinen viittasi naisten oikeuksiin "seksuaaliseen ja lisääntymisterveyteen" ja toisen "maailmanlaajuisen kestävän liikenteen edistämiseen". Sen lisäksi, että Yhdysvallat kiisti sanktiokielen, Yhdysvallat vastusti kaikkia viittauksia Maailman terveysjärjestöön, jonka Trumpin hallinto lopetti rahoituksen ja syytti YK: n virastoa siitä, että se ei ole tehnyt tarpeeksi viruksen leviämisen estämiseksi, kun se ensin ilmestyi Kiinaan. .

Missään AP: n artikkelissa ei mainittu mitään siitä, että "kansan 169-2 äänestyksessä" kaksi kansaa, joilla oli äänesti vastaan päätöslauselmassa olivat Yhdysvallat ja Israel, mutta vain sitä, että Yhdysvallat ja Israel olivat esittäneet "vastaväitteitä" tarkistuksen liittämisestä päätöslauselmaan, joka lisäsi siihen sanktioiden vastaisen säännöksen. Tämä puuttuminen ei ollut virhe. Se on eräänlainen laiminlyönti, joka on yleistä propagandassa. Amerikka oli eristäytyneempi kuin tuossa uutisraportissa selvä, ja sen tärkeän tosiasian jättäminen pois, että vain Amerikka ja Israel olivat äänestäneet pandemiaa koskevaa päätöslauselmaa vastaan, ei ollut virhe. Itse asiassa "uutiset" -raportti ei sanonut mitään siitä, miksi joko Amerikka tai Israel HAD äänesti sitä vastaan. Jos olisit sanonut mitään siitä, miksi he äänestivät pandemiaa koskevan päätöslauselman edessä, olisi tarvinnut mainita, että he (ja vain ne) HAD äänesti pandemiaa koskevaa päätöslauselmaa vastaan. Diktaattorihallinto ei halua yleisönsä tietävän tällaisia ​​asioita. Ja Amerikka on diktatuuri. Sensuuri on välttämätöntä diktatuurille.

Tämä äänestys koski vain 'päätöslauselmaa', joka ilmaisi eri kansojen arvot, ei minkään kansakunnan politiikasta, mutta Yhdysvallat ja Israel eivät ole samaa mieltä tavoitteet - ei jopa retorisesti. Tämä päätöslauselman tavoitteiden vastustaminen oli todella poikkeuksellista.

Mikään ei ole kauhistuttavampaa Yhdysvaltojen hallitukselle kuin sen pakotteiden lopettaminen tai estäminen. Nämä pakotteet sisältävät esimerkiksi rangaistuksia yrityksille tai hallituksille, jotka millään tavalla auttavat Venäjän 96 prosentissa valmistuneessa NordStream 2 -maakaasuputkessa Saksaan, jotta EU ostaa Venäjän putkistetun maakaasun Amerikan murtuneen purkitetun maapähkinän sijaan kaasu. Yhdysvaltain hallitus vaatii EU-maita ostamaan paljon kalliimpaa Atlantin yli kuljetettua halkeiltua Yhdysvaltain nesteytettyä maakaasua (LNG). Tuo vaatimus EU: n rahan tuhlaamisesta Amerikan murrosyritysten tukemiseksi on todellakin poikkeuksellinen, koska eurooppalaisia ​​kansakuntia ei tavallisesti ole pidetty pelkästään muiden voimien siirtomaina. Amerikka kohtelee kyseisen kilpailijan (Venäjä) ostajia tai yhteistyökumppaneita vihollisina.

Tapa Yhdysvaltain edustaja totesi tämän (pitkän pitoisuuden jälkeen, joka syytti Kiinaa Covid-19: stä ja sanoi, että Yhdysvallat oli poistunut Maailman terveysjärjestöstä, koska WHO: lla ei ollut "riippumattomuutta Kiinan kommunistisesta puolueesta"): "Taloudelliset pakotteet ovat laillinen keino saavuttaa ulkopolitiikka, turvallisuus ja muut kansalliset ja kansainväliset tavoitteet, ja Yhdysvallat ei ole yksin näkemyksessä tai käytännössä. " (Se on täsmälleen sama lause Yhdysvallat oli aiemmin todennut eri asiasta, 18. marraskuuta 2019.)

Itse asiassa Yhdysvaltojen hallinto on hyvin "yksin" siinä. Lisäksi toinen osa oli valhe: Yhdysvaltain hallitus väittää, että pakottavat yritykset ja maat ei ostaa halvimmalta toimittajalta on sen suvereeni oikeus tehdä niin. Kuitenkin professorina Alfred de Zayaksena, joka viime aikoihin asti oli YK: n huippuasiantuntija tässä asiassa, selitetty perusteellisesti 27. kesäkuuta 2019, tämä väite on räikeästi väärä monilla kansainvälisen oikeuden selkeillä perusteilla. Se on räikeä valhe, ei väliä kuinka monta kertaa Yhdysvaltain hallitus väittää sen (ja väittää, että Yhdysvaltojen hallinto ei ole "yksin" väittäessään sitä).

Jopa silloin, kun Barack Obama (mies, joka väitti sitä toistuvasti "Yhdysvallat on ja on edelleen yksi välttämätön kansa") oli Amerikan presidentti, Yhdysvallat oli poikkeuksellinen Yhdistyneissä Kansakunnissa. Esimerkiksi 24. marraskuuta 2014 otsikko "Yhdysvallat vain 3 maassa, jotka virallisesti tukevat natsismia ja holokaustin kieltämistä", ja kertoi: "YK: n äänestyksessä 21. marraskuuta vain kolme maata - Yhdysvallat, Ukraina ja Kanada - äänesti päätöslauselmaa vastaan, jossa tuomitaan rasistinen fasismi tai natismi ja tuomitaan Saksan toisen maailmansodan holokaustin kieltäminen. pääasiassa juutalaisia. Tämä toimenpide hyväksyttiin yleiskokouksessa äänestyksessä 115 puolesta, kolme vastaan ​​ja 55 tyhjää (tyhjää ei ollut tarkoitus loukata päätöslauselmaa vastustavaa Yhdysvaltain presidentti Obamaa). " Sitten, 21. kesäkuuta 2015, otsikko "Amerikan YK: n suurlähettiläs seisoo edelleen natsien puolesta" ja totesi, että Obaman YK: n suurlähettiläs Samantha Power oli jälleen puolustanut natsismia; hän oli juuri antanut Ukrainassa osoitteen, joka kertoi maan natsian kannattajat sotaan Venäjää vastaan. Sitten, 21. marraskuuta 2017, otsikko `` Trump jatkaa Obaman natsismin tukea '', ja kertoivat, että:

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump äänesti 16. marraskuuta agenttinsa YK: n suurlähettilään Nikki Haleyn välityksellä YK: ssa vastaan päätöslauselma, joka tuomitsee bigotrinyja tuomitsee erityisesti natsismin ja kaikenlaisen rasismin. Siksi hän, jälleen kerran, jatkaa edeltäjiensä, presidenttien Obaman ja Bushin perinteiden mukaisesti, asettamalla tämän kansakunnan vuosittain vain yhden tai kahden yhdysvaltalaisen liittolaisen joukkoon kaikkialla maailmassa, jotka liittyvät Yhdysvaltoihin kieltäytyessään sitoutumasta vastustamiseen ja tekemiseen kaikki paitsi poliittisen natsismin (joka on tietysti menneisyydessä) vähentämiseksi, myös ideologinen natsismi, rasistinen fasismi - institutionaalinen fanatismi (joka ei valitettavasti ole ohi).

Mutta olkoon niin kuin on, USA on poikkeuksellinen myös monella muulla tavalla. Minä lueteltu joitakin niistä 13. heinäkuuta.

On kaksi pääasiallista syytä, miksi Yhdysvaltojen hallinto kykenee pakottamaan muita maita olemaan rikkomatta tahtoaan. Yksi on se, että vaikka julkisesti saatavilla olevissa raporteissa väitetään kuluttavan noin 37 prosenttia koko maailman sotilasmenoista, Yhdysvaltojen hallinto tosiasiallisesti käyttää noin 50 prosenttia maailman sotilaallisista kustannuksistas, ja siksi sillä on ylimääräinen fyysinen kyky määrätä tahdonsa, jos ja kun vain vihollisen maan taloudellinen estäminen (pakotteiden avulla) ei tee työtä saadakseen sen noudattamaan. Ja toinen tärkein syy on, että koska Yhdysvaltain hallitus on ainakin yhtä korruptoitunut kuin keskimääräinen ”kolmannen maailman” maa on, mutta on sen sijaan yksi maailman rikkaimmista maista, maksujen järjestäminen muille maailman johtajille heidän yhteistyönsä saavuttamiseksi on helposti edullista. (Nämä palkkiot maksavat kaikki yhdysvaltalaiset veronmaksajat, eivät vain Amerikan miljardöörit, jotka saavat kaiken voiton pakotetusta imperiumista.)

Amerikkalainen poikkeuksellisuus on todellista. Hallituksen propaganda ei väitä olevan sellaista poikkeuksellisuutta, mutta se on kuitenkin todellista.

Tutkimushistorioitsija Eric Zuesse on kirjoittanut viimeisimmän kirjan He eivät ole edes lähellä: The Democratic vs. Republican Economic Records, 1910-2010, ja CHRISTIN VENTRILOQUISTS: Tapahtuma, joka loi kristinuskon.

Edellä olevassa artikkelissa ilmaistut mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä heijasta yhtään mielipidettä EU: n toimittaja.

Antisemitismi

Kreikan tuomioistuin määrää vankilan uusnatsien johtajille

Julkaistu

on

Kreikan tuomioistuin määräsi tänään (22. lokakuuta) uusnatsien Golden Dawn -päällikön Nikos Michaloliakosin ja hänen entiset avustajansa aloittamaan välittömästi vankeusrangaistukset, mikä on yksi maan poliittisen historian merkittävimmistä oikeudenkäynneistä. kirjoittaa Erika Vallianou.

Tuomion mukaan on annettava määräykset Michaloliakoksen ja useiden entisten puolueen lainsäätäjien välittömästä pidätyksestä, tuomioistuin sanoi.

Useat tuomituista, mukaan lukien jotkut lainsäätäjät, ovat jo palanneet, valtion televisio ERT kertoi.

Michaloliakos ja muut hänen sisäpiirinsä entiset jäsenet tuomittiin kaksi viikkoa sitten yli 13 vuodeksi vankeuteen rikollisjärjestön johtamisesta viisivuotisen oikeudenkäynnin jälkeen.

Hitlerin pitkäaikainen ihailija ja holokaustin kieltäjä Michaloliakos on hylännyt puolueensa syytteeseenpanon poliittisena noitajahdina.

Hän pysyi haastavana torstaina, kun tuomioistuin määräsi hänet vankeuteen.

"Olen ylpeä siitä, että minut viedään vankilaan ideoistani ... historia ja kreikkalaiset vahvistavat meidät", hän kertoi toimittajille kodinsa ulkopuolella varakkaassa pohjoisen Ateenan esikaupungissa.

"Kiitän satoja tuhansia kreikkalaisia, jotka seisoivat Golden Dawnin vieressä kaikki nämä vuodet", sanoi 62-vuotias matemaatikko ja kreikkalaisen diktaattorin Georgios Papadopoulosin entinen suojelija.

Vankilaan menevät varajäsen Golden Dawn -päällikkö Christos Pappas ja puolueen entinen tiedottaja Ilias Kassidiaris, joka äskettäin perusti uuden kansallismielisen puolueen.

Mutta päätöstä ei voida panna välittömästi täytäntöön entisen Kultaisen aamunkoiton lainsäätäjän Ioannis Lagosin tapauksessa, joka valittiin Euroopan parlamenttiin vuonna 2019 ja jolla on koskemattomuus.

Kreikan oikeusviranomaisten on virallisesti pyydettävä Lagosin koskemattomuuden kumoamista ennen kuin hänet voidaan vangita.

Tuomioistuin oli antanut syylliset tuomiot Michaloliakosille ja yli 50 muulle syytetylle, mukaan lukien hänen vaimonsa, 7. lokakuuta.

Mutta johtopäätöstä viivästytti joukko oikeudellisia riitoja, mukaan lukien viime viikolla, kun Lagos yritti saada tuomioistuimen kolme tuomaria eroon puolueellisuudesta.

Päätuomari Maria Lepenioti kyseenalaisti maanantaina julkisesti myös syyttäjän vaatimuksen, että suurin osa tuomituista vapautettaisiin väliaikaisesti vireillä olevissa muutoksenhakuprosesseissa, joiden ratkaiseminen voi viedä vuosia.

Natsipuolueen mallina

Tuomioistuin on myöntänyt, että Golden Dawn oli rikollinen järjestö, jota johti Michaloliakos käyttäen Hitlerin natsipuolueen mallin mukaista sotilaallisen tyyppistä hierarkiaa.

Koe sai alkunsa antifasistisen räppäri Pavlos Fyssasin murhasta vuonna 2013, jonka Golden Dawnin jäsenet väijyttivät ja tappoivat.

Fyssasin murhaajalle, entiselle kuorma-autonkuljettajalle Yiorgos Roupakiasille, on annettu elinkautinen rangaistus.

Pitkässä tutkimuksessa esitutkintatuomarit hahmottivat, kuinka ryhmä muodosti mustan pukeutuneen miliisin pelotellakseen ja hakkaamaan vastustajia rystypölyillä, sorkkaroilla ja veitsillä.

Vuonna 2013 tehdyssä etsinnässä puolueen jäsenten kodeissa paljastettiin ampuma-aseita ja muita aseita sekä natsien muistoesineitä.

Toinen entinen Golden Dawn -järjestäjä, entinen death metal -bassisti Georgios Germenis, joka on nyt Lagosin avustaja Euroopan parlamentissa, sanoi torstaina vakaumuksensa olevan "järjetöntä" ja poliittisesti motivoitunutta.

"Olen 100-prosenttisesti syytön. Autoin vain ihmisiä", Germenis sanoi kääntyessään itse paikalliselle poliisiasemalle.

Michaloliakosille rangaistus rajoittaa hämmästyttävää kaatumista miehelle, jonka puolue oli maan kolmanneksi suosituin vuonna 2015, oikeudenkäynnin alkamisvuonna.

Puolue voitti 18 paikkaa parlamentissa vuonna 2012, kun se käytti säästö- ja siirtolaisvihaa Kreikan vuosikymmenen pituisen velkakriisin aikana.

Se ei voittanut yhtä paikkaa viime vuoden parlamenttivaaleissa.

Michaloliakos ja muut entiset Kultaisen aamun lainsäätäjät olivat jo viettäneet useita kuukausia vankilassa Fyssasin murhan jälkeen vuonna 2013.

Tutkintavankeudessa vietetty aika vähennetään kokonaisrangaistuksesta.

Kreikan lain mukaan heidän on suoritettava vähintään kaksi viidesosaa rangaistuksestaan ​​ennen ennenaikaisen vapauttamisen pyytämistä.

Continue Reading

Antisemitismi

Münchenin huutokauppatalo paloi jälleen natsien muistoesineiden myynnistä

Julkaistu

on

Alle kuukausi sitten, kun Saksan sisäisen turvallisuuden viraston päällikkö on varoittanut, että juutalaiset Saksassa kohtaavat yhä enemmän antisemitismiä, Münchenissä sijaitseva huutokauppatalo on jälleen tulipalossa natsien muistoesineiden myymisestä, tällä kertaa sisältäen erilaisia ​​puheviestejä Adolf Hitleriltä, kirjoittaa

Huutokauppatalo, Hermann Historica, joutui tulipaloon marraskuussa 2019 vastaavaan huutokauppaan, jonka erät päätti ostaa libanonilainen liikemies Abdallah Chatila, joka lahjoitti ne sitten Yad Vashemille tekemiseen heidän mielestään sopivaksi.

Viimeisen huutokaupan seurauksena Euroopan juutalainen yhdistys (EJA) on pakottanut eurooppalaisia ​​lainsäätäjiä kieltämään natsien muistoesineiden myynnin osana yleistä suunnitelmaa antisemitismin torjumiseksi koko mantereella.

EJA: n puheenjohtaja, rabbi Margolin sanoi lausunnossaan: "En voi päästä päähäni pelkän vastuuttomuuden ja tuntemattomuuden ympärille niin kuumassa ilmapiirissä, kun myyn tuotteita, kuten maailman suurimman juutalaisten tappajan sekoituksia korkeimmalle tarjoajalle. Tällaiset huutokaupat auttavat laillistamaan Hitlerin harrastajat, jotka menestyvät tällaisissa asioissa. ''

Hän lisäsi: "Viime vuonna ihminen Abdallah Chatilan muodossa astui sisään. Mutta emme voi luottaa eteenpäin tuleviin ihmeisiin. Ymmärrämme, että COVID-19 harjoittaa perustellusti hallitusten ja parlamenttien ajatuksia, mutta emme voi sallia antisemitismin viruksen kasvavan valvomattomana. Tämä huutokauppa on lopetettava ja kehotamme hallitusta astumaan sisään. Pyydämme myös kannattajiamme olemaan osallistumatta millään tavalla tähän epäeettiseen huutokauppaan. On lähetettävä viesti, että näiden "markkinoiden" jatkokehitys on tabu ja ylittää hyväksyttävyyden normit. "

Aiemmin tässä kuussa nuorella juutalaisella miehellä oli vakavia päävammoja sen jälkeen, kun hänet hyökättiin lapioilla synagogan ulkopuolella Pohjois-Saksan Hampurin kaupungissa sunnuntai-iltapäivällä, jonka poliitikot ovat tuominneet "inhottavaksi" antisemitistiseksi hyökkäykseksi.

Continue Reading

Eläinten hyvinvointi

Ehdotettu eläinten hyvinvointilaki Puolassa on "syvästi huolestunut eurooppalaisesta juutalaisuudesta"

Julkaistu

on

Rabbi Menachem Margolin: "Tämä lakiluonnos asettaa todistamattomat ja tieteettömät väitteet eläinten hyvinvoinnista uskonnonvapauden yläpuolelle ja rikkoo EU: n perusoikeuskirjan keskeistä pilaria."

Puolassa ehdotettu lainsäädäntö eläinten uskonnollisten teurastusten kieltämiseksi "on erittäin huolestuttavaa Euroopan juutalaisille", sanoi torstaina (1. lokakuuta) Euroopan juutalaisjärjestön (EJA) puheenjohtaja rabbi Menachem Margolin. kirjoittaa

Hallitsevan laki ja oikeus -puolueen (PiS) ehdottama ns. Eläinten hyvinvointia koskeva lakiesitys on ohittanut edustajainhuoneen tai Sjemin ja pyytää nyt hyväksyntää senaatista.

Sillä voi olla valtavia seurauksia Euroopan juutalaisyhteisöille, koska se näkisi keskeisen ja elintärkeän osan juutalaisesta käytännöstä, shechitasta, joka on tapahtunut vuosituhansien ajan poljettuina ja tehokkaasti pyyhittyinä - pääsy kosher-lihaan ja sen toimittaminen.

Eurooppalaisille juutalaisille lainsäädäntö sisältää myös useita punaisia ​​ja vilkkuvia hälytyksiä. Historia on toistuvasti osoittanut, että avaava salvo yrityksissä rangaista, syrjäyttää, syrjäyttää ja viime kädessä tuhota juutalaisyhteisöt alkaa aina juutalaisten uskon keskeisten periaatteiden, kuten kosherlakien ja ympärileikkauksen, kieltämisestä ennen siirtymistä paljon pimeämmälle alueelle.

Eläinsuojeluaktivistit vastustavat eläinten teurastamista kosherlihaksi, koska se estää tainnuttamisen ennen eläinten kurkun leikkaamista. Harjoittajan kannattajat hylkäävät väitteet, että se on julma, ja sanovat, että se aiheuttaa nopean ja inhimillisen kuoleman eläimelle.

"Tämä lakiluonnos asettaa todistamattomat ja tieteettömät väitteet eläinten hyvinvoinnista uskonnonvapauden yläpuolelle ja rikkoo EU: n perusoikeuskirjan keskeistä pilaria", sanoi rabbi Margolin lausunnossaan.

Peruskirjan 10 artiklassa todetaan: "Jokaisella on oikeus ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapauteen. Tämä oikeus sisältää vapauden muuttaa uskontoa, vakaumusta ja vapautta joko yksin tai yhdessä muiden kanssa, julkisesti tai yksityisesti ilmentää uskontoa tai vakaumusta palvonnassa, opetuksessa, harjoittamisessa ja noudattamisessa. "

Lain mukaan Margolin "pyrkii niin huolestuttavasti hallitsemaan ja lisäämään juutalaisten käytäntöjen määrää antamalla maatalousministerille valtuudet määrittää uskonnollista teurastusta suorittavien henkilöiden pätevyys".

'Schochet', henkilö, jonka tehtävänä on suorittaa teurastus, suorittaa vuosia jatkuvaa koulutusta ja on sitoutunut tiukan juutalaisen lain mukaisesti varmistamaan, että eläimelle aiheutuu mahdollisimman vähän kärsimystä ja stressiä, joka johtaa itse teurastukseen ja sen aikana, rabbi selitti.

Hän jatkoi: "Lakiluonnos edellyttää myös paikallisen juutalaisyhteisön tarvitseman kosher-lihan määrän määrittämistä. Kuinka tämä tehdään? Luomalla ja valvomalla luetteloa juutalaisista Puolassa"? Tämä laki, jos se hyväksytään, tuo mukanaan juutalaisten synkän ja synkän pohjan, paluu takaisin miehitykseen, jossa käytäntö ja vakaumus oli alun perin suunnattu ensimmäisinä askeleina lopullisen tuhomme tielle. "

Puola on yksi suurimmista kosher-lihan viejistä Euroopassa.

"Eurooppalaisella juutalaisuudella on ollut hedelmällinen ja yhteistyösuhde Puolan kanssa, joka on tärkein kosher-lihan toimittaja yhteisöillemme. Puola on itse asiassa keskeinen toimittaja tarpeisiimme. On kysyttävä, miksi nyt? Mihin tarkoitukseen? " pyysi rabbi Margolinia, joka kehotti Puolan hallitusta, sen parlamenttia, senaattoreita ja Puolan presidenttiä lopettamaan tämän lain.

"Ei pelkästään uskonnonvapautta suojelevien perusoikeuksien eurooppalaisessa peruskirjassa vahvistettujen arvojen puolustamiseksi, vaan myös selkeä solidaarisuuslausunto, jonka mukaan se tulee olemaan Euroopan juutalaisuuden kanssa ja tukemaan sitä osana Euroopan sosiaalista rakennetta, eikä uhraamaan meitä, uskomme ja käytäntömme politiikan alttarilla ", rabbi Margolin totesi.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa