Liity verkostomme!

Brexit

Brexit - EU aloittaa rikkomusmenettelyn Yhdistyneen kuningaskunnan epäonnistumisesta hyvässä uskossa

Julkaistu

on

Odotetusti Euroopan komissio (1. lokakuuta) lähetti Yhdistyneelle kuningaskunnalle virallisen ilmoituksen erosopimuksesta johtuvien velvoitteidensa rikkomisesta. Tämä on muodollisen rikkomusmenettelyn alku Yhdistynyttä kuningaskuntaa vastaan. Sillä on yksi kuukausi vastata tämän päivän kirjeeseen. Erosopimuksessa todetaan, että Euroopan unionin ja Yhdistyneen kuningaskunnan on toteutettava kaikki tarvittavat toimenpiteet varmistaakseen sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämisen (5 artikla).

Molempia osapuolia sitoo velvollisuus toimia vilpittömässä yhteistyössä erosopimuksesta johtuvien tehtävien suorittamisessa, ja niiden on pidättäydyttävä toimenpiteistä, jotka saattavat vaarantaa näiden tavoitteiden saavuttamisen. Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus jätti Yhdistyneen kuningaskunnan sisämarkkinalain 9. syyskuuta. Komissio pitää tätä räikeänä Pohjois-Irlantia koskevan Irlannin pöytäkirjan rikkomisena, koska se antaisi Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaisille mahdollisuuden jättää huomiotta pöytäkirjan aineellisten määräysten oikeusvaikutukset. Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen edustajat ovat tunnustaneet tämän rikkomuksen toteamalla, että sen tarkoituksena oli antaa sille mahdollisuus poiketa pysyvästi pöytäkirjasta johtuvista velvoitteista.

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus ei ole onnistunut peruuttamaan lakiehdotuksen kiistanalaisia ​​osia Euroopan unionin pyynnöstä huolimatta. Näin tehdessään Yhdistynyt kuningaskunta on rikkonut erosopimuksen 5 artiklassa määrättyä velvollisuuttaan toimia hyvässä uskossa. Seuraavat vaiheet Yhdistyneellä kuningaskunnalla on toimitettava huomautuksensa viralliseen ilmoitukseen tämän kuukauden loppuun asti. Tutkittuaan nämä huomautukset tai jos huomautuksia ei ole esitetty, komissio voi tarvittaessa päättää antaa perustellun lausunnon. Taustaa Irtisanomissopimuksen ratifioivat sekä EU että Yhdistynyt kuningaskunta. Se tuli voimaan 1. helmikuuta 2020, ja sillä on kansainvälisen oikeuden mukaisia ​​oikeusvaikutuksia.

Sen jälkeen kun Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus oli julkaissut luonnoksen Yhdistyneen kuningaskunnan sisämarkkinalakiksi 9. syyskuuta 2020, varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič pyysi EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan sekakomitean ylimääräistä kokousta, jossa Yhdistyneen kuningaskunnan hallitusta kehotettiin tarkentamaan sen aikomuksia ja vastaamaan EU: n vakaviin huolenaiheisiin. Lancasterin herttuakunnan liittokansleri Michael Gove ja varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič tapasivat Lontoossa 10. syyskuuta.

Varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič totesi kokouksessa, että jos lakiehdotus hyväksytään, se loukkaa erittäin vakavasti erosopimusta ja kansainvälistä oikeutta. Hän kehotti Yhdistyneen kuningaskunnan hallitusta peruuttamaan nämä toimenpiteet luonnoksesta mahdollisimman nopeasti ja joka tapauksessa syyskuun loppuun mennessä. Sekakomitean kolmannessa varsinaisessa kokouksessa 28. syyskuuta 2020 varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič kehotti jälleen Yhdistyneen kuningaskunnan hallitusta peruuttamaan kiistanalaiset toimenpiteet lakiesityksestä.

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus vahvisti tässä yhteydessä aikomuksensa jatkaa lainsäädäntöehdotusta. Erosopimuksessa määrätään, että siirtymävaiheen aikana Euroopan unionin tuomioistuimella on toimivalta ja komissiolla sille unionin oikeudessa annettu toimivalta Yhdistyneen kuningaskunnan suhteen myös kyseisen sopimuksen tulkinnassa ja soveltamisessa.

Brexit

Brexit-päätös on täysin erillinen Yhdysvaltain vaalituloksesta, sanoo pääministeri Johnson

Julkaistu

on

By

Ison-Britannian päätös Brexit-sopimuksen tekemisestä Euroopan unionin kanssa on täysin erillinen Yhdysvaltain ensi kuun vaaleista, pääministeri Boris Johnson sanoi maanantaina (26. lokakuuta), kirjoittaa William James.

"Kaksi asiaa ovat täysin erilliset", Johnson sanoi, kun häneltä kysyttiin Tarkkailija sanomalehti kertoi odottaneensa Yhdysvaltojen tulosta ennen Brexit-päätöksen tekemistä ja oliko hän huolestunut Joe Bidenin puheenjohtajakaudesta.

Continue Reading

Brexit

"Aika on hyvin lyhyt", Iso-Britannia sanoo, kun EU: n Barnier suuntaa Lontooseen

Julkaistu

on

By

Iso-Britannia ilmoitti maanantaina (26. lokakuuta), että aikaa oli hyvin vähän Euroopan unionin kanssa käytävien neuvottelujen keskeisten kysymysten jäljellä olevien merkittävien aukkojen poistamiseksi, kun EU: n pääneuvottelija Michel Barnier suuntaa Lontooseen jatkamaan neuvotteluja, kirjoittaa että

Yhdistynyt kuningaskunta poistui Euroopan unionista tammikuussa, mutta osapuolet yrittävät solmia sopimuksen, joka säätäisi lähes biljoonan dollarin vuosikaupan ennen epävirallisen jäsenyyden siirtymäkauden päättymistä 31. joulukuuta.

Lyhyen tauon jälkeen, kun Lontoo käveli pois neuvottelupöydästä, molemmat osapuolet tapaavat nyt päivittäin yrittääkseen löytää yhteisen pohjan.

Kyse on rajat ylittävän kaupan sujuvuudesta sekä vaikeimmin mitattavissa olevista vahingoista, joita kaoottinen irtautuminen aiheuttaisi esimerkiksi turvallisuustietojen jakamisen sekä tutkimus- ja kehitysyhteistyön aloilla.

"Paljon työtä on tehtävä, jos aiomme korjata mitkä ovat merkittävät aukot, jotka ovat jäljellä vaikeimpien alueiden asemiemme välillä, ja aika on hyvin lyhyt", Johnsonin tiedottaja sanoi.

Barnier ja hänen EU-tiiminsä ovat Lontoossa keskiviikkoon asti, minkä jälkeen neuvottelut siirtyvät Brysseliin ja jatkuvat viikonloppuna, EU: n tiedottaja sanoi.

EU: n diplomaattien ei odotettu saavan tietoa viimeisimmän neuvotteluerän edistymisestä vasta myöhemmin viikolla.

Johnson kertoi toimittajille olevansa erittäin iloinen voidessaan puhua jälleen EU: n kanssa, mutta ei tarjonnut uusia vihjeitä sopimuksen todennäköisyydestä: "Näemme mihin mennään."

Viime viikolla aloitettujen neuvottelujen jälkeen brittiläiset ministerit ovat sanoneet, että todellista edistystä on saavutettu ja että sopimukseen on hyvät mahdollisuudet. Irlannin varapääministeri Leo Varadkar sanoi sunnuntaina, että sopimus tullien ja kiintiöiden välttämiseksi on todennäköistä.

Kilpailutakuiden, mukaan lukien valtiontukisäännöt, edistymisen jälkeen vaikein ongelma on edelleen kalastus - Johnson on vaatinut ottamaan takaisin hallinnan Ison-Britannian vesillä, kun taas EU haluaa pääsyn.

Vaikka Britannia vaatii sen menestymistä ilman sopimusta, brittiläiset yritykset kohtaavat byrokratian muurin, joka uhkaa kaaosta rajalla, jos he haluavat myydä maailman suurimpaan kaupparyhmään, kun elämä Brexitin jälkeen alkaa 1. tammikuuta.

Continue Reading

Brexit

Hyvät mahdollisuudet päästä sopimukseen EU: n kanssa, sanoo Ison-Britannian ministeri Lewis

Julkaistu

on

By

Britannialla ja Euroopan unionilla on hyvät mahdollisuudet sopia tulevista suhteista, Britannian hallituksen Pohjois-Irlannin ministeri Brandon Lewis (Kuvassa) sanoi sunnuntaina (25 lokakuu), kirjoittaa William James.

Yhdistynyt kuningaskunta poistui EU: sta tammikuussa, mutta molemmat osapuolet yrittävät solmia sopimuksen, joka säätäisi lähes biljoonan dollarin vuosikaupan ennen epävirallisen jäsenyyden siirtymäkauden päättymistä 31. joulukuuta.

Keskustelut jatkuivat viime viikolla sen jälkeen, kun Iso-Britannia kävi turhautuneena EU: n haluttomuudesta tehdä kompromisseja avainkysymyksissä. Perjantaina (23. lokakuuta) Iso-Britannia ilmoitti, että uudelleenkäynnistyksen jälkeen on edistytty hyvin.

Britannian Sunday Telegraph sanomalehden mukaan EU: n pääneuvottelija Michel Barnier aikoo jatkaa Lontoossa oleskelua keskiviikkoon (28. lokakuuta).

Kysyttyään mietinnöstä ja sopimuksen mahdollisista mahdollisuuksista Lewis kertoi BBC: lle: "Olen aina optimisti ... ja toivon ja mielestäni on hyvät mahdollisuudet saada sopimus, mutta EU: n on ymmärrettävä heidän on myös liikkuttava. "

Lewis toisti hallituksen kannan, jonka mukaan se mieluummin lähtee ilman sopimusta - skenaario, jota se kutsuu poistumiseksi Australian ehdoin - kuin hyväksyvän sopimuksen, joka ei ole Ison-Britannian edun mukaista.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa