Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

Euroopan unioni sitoutuu maailman johtajien kanssa sitoutumaan luonnonhäviöiden korjaamiseen vuoteen 2030 mennessä YK: n biologisen monimuotoisuuden huippukokouksessa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Presidentti Ursula von der Leyen edusti 30. syyskuuta New Yorkissa YK: n biologisen monimuotoisuuden huippukokouksessa, joka kokoaa maailman johtajat tehostamaan maailmanlaajuisia toimia luonnon hyväksi ja vahvistamaan päättäväisyytensä sopia uudesta kunnianhimoisesta maailmanlaajuisesta biologisen monimuotoisuuden kehyksestä osapuolten 15. konferenssissa. (COP 15) biologista monimuotoisuutta koskevaan yleissopimukseen, joka on suunniteltu vuodeksi 2021.

Ennen huippukokousta presidentti von der Leyen ja yli 70 valtion- tai hallitusten päämiestä hyväksyivät Johtajien lupaus luonnolle, sitoutumalla kymmeneen ratkaisevaan toimintaan luonnonhätätilanteiden ratkaisemiseksi. Presidentti sitoutui asettamaan luonnon ja ilmaston EU: n elvytyssuunnitelman ytimeen sitoutumalla puuttumaan keskenään riippuvaisiin ilmasto- ja biologisen monimuotoisuuden kriiseihin, metsien hävittämiseen, ekosysteemien heikkenemiseen ja saastumiseen sekä siirtymään kestävään tuotantoon ja kulutukseen.

Presidentti von der Leyen sanoi: "Luonto auttaa meitä taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan. Mutta se on myös liittolainen vaurauden turvaamisessa, köyhyyden, nälän ja eriarvoisuuden torjunnassa, ja se on välttämätöntä tulevaisuuden zoonoottisten pandemioiden estämiseksi. Meidän on toimittava nyt ja tuotava luonto takaisin elämäämme. Tämä on hetki, jolloin maailman johtajat voivat liittyä käsiinsä, ja EU on valmis näyttämään tietä. Eurooppalainen vihreä sopimus on visiomme ja etenemissuunnitelma. Kutsumme kaikkia liittymään tähän kollektiiviseen pyrkimykseen luoda yhteinen muutosliike, tehdä elpymisestä vihreää ja suojella ja palauttaa planeettamme - ainoa koti, joka meillä on. "

EU biodiversiteettistrategian Euroopan komission toukokuussa 2020 hyväksymä hahmoteltu kunnianhimoinen toimintaohjelma EU: lle sisäisesti, mutta myös maailmanlaajuisesti. Se vahvistaa EU: n päättäväisyyden toimia esimerkkinä maailmanlaajuisen biologisen monimuotoisuuden kriisin torjunnassa ja kunnianhimoisen uuden YK: n maailmanlaajuisen biologisen monimuotoisuuden kehyksen kehittämisessä YK: n biologisen monimuotoisuuden konferenssissa vuonna 2021.

Tähän sisältyy biologisen monimuotoisuuden kattavat pitkän aikavälin tavoitteet, jotta vuoteen 2050 mennessä maailman ekosysteemit palautuvat, ovat joustavia ja riittävästi suojattuja. kunnianhimoiset globaalit tavoitteet vuodelle 2030 EU: n ehdottamien sitoumusten mukaisesti; ja parannetut toteutustavat esimerkiksi rahoituksen, kapasiteetin, tutkimuksen, taitotiedon ja teknologian aloilla.

COP 15: n edessä Euroopan komissio aloitti myös maailmanlaajuisen koalition Yhdessä #Biodiversity, joka kehottaa kaikkia kansallispuistoja, akvaarioita, kasvitieteellisiä puutarhoja, eläintarhoja, tutkimuskeskuksia, tiede- ja luonnonhistoriallisia museoita yhdistämään voimansa ja nostamaan äänensä luonnonkriisistä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa