Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Koronaviruksen vastaus: Komissio järjestää pyöreän pöydän keskustellakseen kattavasta lähestymistavasta järjestämättömien lainojen torjunnassa EU: ssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on järjestänyt pyöreän pöydän kokouksen alan asiantuntijoiden, viranomaisten ja kansallisen ja Euroopan tason instituutioiden kanssa valmistellakseen koordinoitua eurooppalaista vastausta järjestämättömien lainojen torjuntaan, joiden odotetaan lisääntyvän tulevina kuukausina. , koronaviruspandemian seurauksena. Viime vuosina sekä Euroopan pankkisektorin riskit että pankkitaso Järjestämättömät lainat, on vähentynyt merkittävästi vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen toteutettujen uudistusten ansiosta.

Vaikka järjestämättömien lainojen määrä ei ole lisääntynyt uudelleen tässä vaiheessa - osittain taloutta tukevien jäsenvaltioiden ansiosta - pandemian taloudellisten vaikutusten odotetaan lisäävän järjestämättömiä lainoja ja maksuhäiriöitä.

Ihmisiä palveleva talous Varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis (kuvassa) sanoi: "Historia osoittaa meille, että on parasta puuttua järjestämättömiin lainoihin aikaisin ja päättäväisesti, varsinkin jos haluamme pankkisektorin jatkavan Euroopan talouden tukemista. Meillä on nyt mahdollisuus varmistaa, että olemme mahdollisimman hyvin valmistautuneet torjumaan lisääntyneitä järjestämättömiä lainoja tulevina kuukausina. Meidän on kehitettävä yhdessä strategia, jossa keskitytään varmistamaan, että pankit pystyvät tukemaan todellista elpymistä - ihmisiä ja yrityksiä. Odotan innolla keskustelua laajasta näkemyksestä tänään pidettävässä pyöreän pöydän kokouksessa. Nämä näkemykset hyödyntävät jatkuvaa työskentelyä komissiossa kehitettäessä kattavaa lähestymistapaa järjestämättömien lainojen torjuntaan EU: ssa. "

Pyöreän pöydän keskustelunaiheita olivat mahdollinen lähestymistapa kansallisten omaisuudenhoitoyhtiöiden (AMC) käytettävyyden parantamiseen, luottotietopalveluja ja luotonostajia koskevaa komission direktiiviehdotusta koskeva tilanne, aloitteet tietojen standardoinnin ja tietoinfrastruktuurin parantamiseksi järjestämättömien lainojen jälkimarkkinoista ja esitys komission äskettäisestä ehdotuksesta järjestämättömien vastuiden arvopaperistamiseksi. Komissio järjestää myös järjestämättömien lainojen asiantuntijaryhmän kokouksen julkisen sektorin sidosryhmien kanssa 5. lokakuuta.

Varapresidentti Dombrovskisin koko puhe on saatavilla  verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa