Liity verkostomme!

Brexit

Brexit - Euroopan komissio antaa markkinaosapuolille 18 kuukautta aikaa vähentää altistumistaan ​​Ison-Britannian selvitysoperaatioille

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tänään (21. syyskuuta) tehnyt määräaikaisen päätöksen antaa rahoitusmarkkinaosapuolille 18 kuukautta aikaa vähentää heidän altistumistaan ​​Ison-Britannian keskusvastapuolille. Määräaika on selvin merkki siitä, että EU aikoo siirtää selvitysliiketoiminnan Lontoosta ja euroalueelle.

Muutos tulee isku Lontoolle, joka on nykyisin maailmanlaajuinen johtaja selvittäessään useita miljardeja yrityksiä. London Clearing House (LCH) selvittää lähes biljoonan euron arvosta euromääräisiä sopimuksia päivässä ja muodostaa kolme neljäsosaa maailmanmarkkinoista. Clearing tarjoaa tavan toimia välittäjänä ostajien ja myyjien välillä. Suuremman selvitysliiketoiminnan uskotaan vähentävän liiketoimien kustannuksia. Kun Euroopan keskuspankki Frankfurtissa yritti vaatia, että kaikki eurokaupat käydään euroalueen sisällä, George Osborne, silloinen Ison-Britannian valtiovarainministeri, haastoi onnistuneesti Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa.

Aiemmin Lontoon pörssi on varoittanut, että jopa 83,000 XNUMX työpaikkaa voi menettää, jos yritys muuttaisi muualle. Siellä olisi myös heijastusvaikutuksia muille aloille, kuten riskienhallintaan ja vaatimusten noudattamiseen.

Talous, joka toimii ihmisille Varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis (kuvassa) sanoi: "Selvityskeskuksilla eli keskusvastapuolilla on systeeminen rooli rahoitusjärjestelmässämme. Teemme tämän päätöksen rahoitusvakautemme suojelemiseksi, mikä on yksi tärkeimmistä prioriteeteistamme. Tällä ajallisesti rajoitetulla päätöksellä on hyvin käytännön perusteet, koska se antaa EU: n markkinaosapuolille aikaa, jonka he tarvitsevat vähentääkseen liiallista altistumistaan ​​Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitseville keskusvastapuolille, ja EU: n keskusvastapuolille aikaa rakentaa selvityskykynsä. Tämän seurauksena valot ovat tasapainoisempia. Kyse on taloudellisesta vakaudesta. "

Tausta

Keskusvastapuoli on yhteisö, joka vähentää järjestelmäriskiä ja lisää taloudellista vakautta seisomalla johdannaissopimuksessa kahden vastapuolen välillä (eli toimimalla myyjälle ostajana ja ostajalle riskin ostajalle). Keskusvastapuolen päätarkoitus on hallita riskiä, ​​joka voi syntyä, jos toinen vastapuolista laiminlyö kauppaa. Keskusvastapuoli on avain rahoitusvakaudelle vähentämällä rahoitusyritysten luottoriskiä, ​​vähentämällä finanssisektorin tartuntariskejä ja lisäämällä markkinoiden avoimuutta.

EU: n rahoitusjärjestelmän suuri riippuvuus Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimivien keskusvastapuolten tarjoamista palveluista herättää tärkeitä rahoitusvakauteen liittyviä kysymyksiä ja edellyttää EU: n altistumisen pienentämistä näille infrastruktuureille. Vastaavasti teollisuutta kannustetaan voimakkaasti kehittämään strategioita, jotka vähentävät niiden riippuvuutta Yhdistyneen kuningaskunnan keskusvastapuolista, jotka ovat systeemisesti tärkeitä unionille. Yhdistynyt kuningaskunta jättää sisämarkkinat 1. tammikuuta 2021.

Tämän päivän väliaikaisen vastaavuuspäätöksen tarkoituksena on suojella EU: n rahoitusvakautta ja antaa markkinaosapuolille aikaa vähentää heidän altistumistaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan keskusvastapuolille. Euroopan keskuspankin, yhteisen kriisinratkaisuneuvoston ja Euroopan valvontaviranomaisten kanssa tehdyn analyysin perusteella komissio havaitsi, että rahoitusvakausriskejä saattaa syntyä johdannaisten keskusvastapuolen selvittämisen alalla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan sijoittautuneiden keskusvastapuolten (Yhdistyneen kuningaskunnan keskusvastapuolet) kautta. ), jos heidän EU: n markkinaosapuolille tarjoamissa palveluissa tapahtuu äkillinen häiriö.

Tätä käsiteltiin komission 9. heinäkuuta 2020 antamassa tiedonannossa, jossa markkinaosapuolia kehotettiin valmistautumaan kaikkiin skenaarioihin, myös silloin, kun vastaavuutta koskevaa päätöstä tällä alalla ei tehdä.

Brexit

Yhdistynyt kuningaskunta ei peruuta kalastuspolitiikkaa EU-neuvotteluissa: Gove

Julkaistu

on

By

Iso-Britannia ei peruuta vaatimuksiaan Euroopan unionille kalastuksen suhteen, ministeri Michael Gove sanoi 26. lokakuuta kirjeessä, joka lähetettiin hajautetun Walesin hallituksen ministerille, kirjoittaa William James.

Wove vastasi Walesin Euroopan siirtymäkauden ministerin Jeremy Milesin esittämiin huolenaiheisiin. Gove kirjoitti: "Pelkäänpä, että olemme täysin eri mieltä olettamuksestanne, jonka mukaan meidän pitäisi" perääntyä "kalastuksen suhteen.

"Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen mielestä Yhdistyneen kuningaskunnan on kaikissa olosuhteissa oltava itsenäinen rannikkovaltio, jota yhteinen kalastuspolitiikka ei enää sido."

Continue Reading

Brexit

Brexit-päätös on täysin erillinen Yhdysvaltain vaalituloksesta, sanoo pääministeri Johnson

Julkaistu

on

By

Ison-Britannian päätös Brexit-sopimuksen tekemisestä Euroopan unionin kanssa on täysin erillinen Yhdysvaltain ensi kuun vaaleista, pääministeri Boris Johnson sanoi maanantaina (26. lokakuuta), kirjoittaa William James.

"Kaksi asiaa ovat täysin erilliset", Johnson sanoi, kun häneltä kysyttiin Tarkkailija sanomalehti kertoi odottaneensa Yhdysvaltojen tulosta ennen Brexit-päätöksen tekemistä ja oliko hän huolestunut Joe Bidenin puheenjohtajakaudesta.

Continue Reading

Brexit

"Aika on hyvin lyhyt", Iso-Britannia sanoo, kun EU: n Barnier suuntaa Lontooseen

Julkaistu

on

By

Iso-Britannia ilmoitti maanantaina (26. lokakuuta), että aikaa oli hyvin vähän Euroopan unionin kanssa käytävien neuvottelujen keskeisten kysymysten jäljellä olevien merkittävien aukkojen poistamiseksi, kun EU: n pääneuvottelija Michel Barnier suuntaa Lontooseen jatkamaan neuvotteluja, kirjoittaa että

Yhdistynyt kuningaskunta poistui Euroopan unionista tammikuussa, mutta osapuolet yrittävät solmia sopimuksen, joka säätäisi lähes biljoonan dollarin vuosikaupan ennen epävirallisen jäsenyyden siirtymäkauden päättymistä 31. joulukuuta.

Lyhyen tauon jälkeen, kun Lontoo käveli pois neuvottelupöydästä, molemmat osapuolet tapaavat nyt päivittäin yrittääkseen löytää yhteisen pohjan.

Kyse on rajat ylittävän kaupan sujuvuudesta sekä vaikeimmin mitattavissa olevista vahingoista, joita kaoottinen irtautuminen aiheuttaisi esimerkiksi turvallisuustietojen jakamisen sekä tutkimus- ja kehitysyhteistyön aloilla.

"Paljon työtä on tehtävä, jos aiomme korjata mitkä ovat merkittävät aukot, jotka ovat jäljellä vaikeimpien alueiden asemiemme välillä, ja aika on hyvin lyhyt", Johnsonin tiedottaja sanoi.

Barnier ja hänen EU-tiiminsä ovat Lontoossa keskiviikkoon asti, minkä jälkeen neuvottelut siirtyvät Brysseliin ja jatkuvat viikonloppuna, EU: n tiedottaja sanoi.

EU: n diplomaattien ei odotettu saavan tietoa viimeisimmän neuvotteluerän edistymisestä vasta myöhemmin viikolla.

Johnson kertoi toimittajille olevansa erittäin iloinen voidessaan puhua jälleen EU: n kanssa, mutta ei tarjonnut uusia vihjeitä sopimuksen todennäköisyydestä: "Näemme mihin mennään."

Viime viikolla aloitettujen neuvottelujen jälkeen brittiläiset ministerit ovat sanoneet, että todellista edistystä on saavutettu ja että sopimukseen on hyvät mahdollisuudet. Irlannin varapääministeri Leo Varadkar sanoi sunnuntaina, että sopimus tullien ja kiintiöiden välttämiseksi on todennäköistä.

Kilpailutakuiden, mukaan lukien valtiontukisäännöt, edistymisen jälkeen vaikein ongelma on edelleen kalastus - Johnson on vaatinut ottamaan takaisin hallinnan Ison-Britannian vesillä, kun taas EU haluaa pääsyn.

Vaikka Britannia vaatii sen menestymistä ilman sopimusta, brittiläiset yritykset kohtaavat byrokratian muurin, joka uhkaa kaaosta rajalla, jos he haluavat myydä maailman suurimpaan kaupparyhmään, kun elämä Brexitin jälkeen alkaa 1. tammikuuta.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa