Liity verkostomme!

Belgia

Belgia tutkii EU: n huippu-ajatustankkerin yhteyksiä Kiinaan

Julkaistu

on

Belgian turvallisuuspalvelut tutkivat entistä Yhdistyneen kuningaskunnan diplomaattia ja entistä Euroopan komission virkamiestä, joka johtaa Brysselin ajatushautomoa, epäiltynä arkaluonteisten tietojen toimittamisesta Kiinalle - väitteet, jotka hän kiistää. EU-Aasia-keskusta johtava Fraser Cameron hylkäsi "absurdina" tutkimuksen hänen väitetyistä kontakteistaan ​​kahteen Brysselissä akkreditoituun kiinalaiseen toimittajaan, jotka työskentelevät myös nimettömänä puhuvien belgialaisten turvallisuusviranomaisten mukaan Kiinan valtionministeriössä. turvallisuus ja Kiinan armeija, kuten raportoi Barbara Moens julkaisussa POLITICO.

Belgian viranomaiset, jotka puhuivat Poliitikko tiedotti tapauksesta myös belgialaisille sanomalehdille De Standaard ja L'Avenir. On epäselvää, mihin tutkimus saattaa johtaa, koska syytöksiä, joita hän saattaa kohdata, ei täsmennetty, eikä vakoilua - johon Belgian viranomaiset viittasivat - ei pidetä Belgian lain mukaan rikoksena. Tapausläheisen henkilön mukaan liittovaltion syyttäjänvirasto on aloittanut Cameronia koskevan tutkinnan, vaikka syyttäjä itse kieltäytyi kommentoimasta. Tapaus aloitettiin Belgian valtion turvallisuustutkinnan perusteella, jossa Cameronin väitetyn toiminnan arviointi saattoi muodostaa riskin Euroopan virkamiehille, vaikka he eivät tarkentaneetkaan, minkälaisen riskin hän saattaa aiheuttaa.

Ota yhteyttä Poliitikko kommentoidakseen Cameron sanoi sähköpostissa, että väitteet "ovat perusteettomia". Hän korosti, että hänellä on "laaja valikoima kiinalaisia ​​kontakteja osana tehtäviäni EU-Aasia-keskuksen kanssa, ja joillakin heistä voi olla kaksitoiminen tehtävä", mutta lisäsi: "Olen 15 vuotta sitten eläkkeellä virallisesta työstä ja minulla ei ole pääsyä arkaluonteisiin tietoihin. "

Cameron sanoi, että hänen asianajajansa ei ollut tietoinen siitä, että asia olisi aloitettu, ja lisäsi: "Itse syytökset ovat ilmeisesti vahingollisia, mutta ne ovat todella järjettömiä, jos lopetat ajatella niitä hetkeksi." Cameron, joka on EU-Aasia-keskuksen verkkosivuilla olevan ilmoituksen mukaan "asunut ja työskennellyt Belgiassa 20 vuotta" ja on "vieraileva professori useissa Aasian yliopistoissa", epäilee Belgian tiedustelupalvelun saavansa tuhansia euroja luottamuksellinen - mutta ei välttämättä luokiteltu - poliittinen ja taloudellinen tieto kiinalaisille Euroopan instituutioista.

Erillisessä sähköpostissa L'Avenirille, nähnyt Poliitikko, Cameron sanoi, että EU-Aasia-keskus saa "pienen vuosittaisen avustuksen" Kiinan EU: n diplomaattiselta edustustolta EU: n ja Kiinan suhteita koskevien tapahtumien järjestämiseksi. "Tämä on ainoa kiinalaisilta saatu rahoitus", hän sanoi.

Cameron lisäsi vastauksessaan L'Avenirille, että EU: n ja Aasian keskuksen viimeaikainen toiminta, mukaan lukien tämän viikon virtuaalisen EU-Kiinan huippukokouksen verkkoseminaari, osoitti, että "olemme erittäin kriittisiä Kiinaa kohtaan". "Lähellä Pekingiä" Poliitikko kerrottiin kahden väitetysti mukana olleen kiinalaisen toimittajan nimet, mutta hän ei pystynyt vahvistamaan heidän asemaansa itsenäisesti.

Belgian turvallisuusvirkailijoiden mukaan epäillyt toimet olivat jatkuneet useita vuosia, mutta he eivät sanoisi, sisältyikö siihen Cameronin aika komissiossa ennen hänen eläkkeelle siirtymistä vuonna 2006. Yksi komission virkamies, joka puhui nimettömänä, Cameronin tiedettiin olevan ”hyvin lähellä Pekingiä”. Koska vakoilu ei ole luokiteltu rikokseksi Belgiassa, syyttäjät ovat jo pitkään vaatineet maan vakoilulain päivittämistä, joka on peräisin 1930-luvulta.

Tämä tarkoittaa sitä, että syyttäjien on ehkä tunnistettava muut rikokset, jos he haluavat nostaa syytöksiä - mikä tapahtui entisen belgialaisen diplomaatin Oswald Gantoisin tapauksessa. Hänet tutkittiin tietojen vuotamisesta Venäjän salaisille yksiköille koko uransa ajan. Hänet tuomittiin vuonna 2018 laittomasta yhteistyöstä väärentämisen tekemiseksi. Syyttäjät ovat maininneet Belgian roolin diplomaattikeskuksena, joka isännöi EU: n toimielimiä ja Naton päämajaa, perusteena vakoilun määritelmän laajentamiselle kansallisessa lainsäädännössä syytteeseenpanon helpottamiseksi.

Nykyinen liittovaltion oikeusministeri Koen Geens Flanderin kristillisdemokraattisesta puolueesta CD&V yrittää ajaa vakoilulakia parlamentin välityksellä, mutta on edistynyt vain vähän hallituksen muodostamisen umpikujan takia vuoden 2018 lopusta lähtien. "Ministeri ja CD&V ovat pyytäneet pitkään äänestää ehdotuksesta ”, ministerin tiedottaja sanoi. Aiemmin tänä vuonna saksalaiset syyttäjät paljastivat epäilevänsä toista entistä EU: n virkamiestä tietojen toimittamisesta Kiinalle. Saksan kansalainen Gerhard Sabathil, diplomaatti, josta tuli edunvalvoja, kiisti väitteet eikä häntä ole toistaiseksi pidätetty eikä syytetty.

Belgia

Belgia tiukentaa COVID-19-toimenpiteitä ja toivoo pääsyn estoon

Julkaistu

on

By

Belgia, yksi COVID-19: n eniten kärsimistä Euroopan maista, on kiristänyt sosiaalisten yhteyksien hillitsemistä kieltämällä faneja järjestämästä urheilutapahtumia ja rajoittamalla lukumäärää kulttuuritiloissa, kun taas Vallonian viranomaiset asettivat asukkaille tiukemman yön ulkonaliikkumiskiellon, kirjoittaa , että

Ranskan kielen alueen hallitus, maan pahimpien osien joukossa, on käskenyt ihmisten oleskella kotona klo 10–6 ja asettanut etätyön pakolliseksi opiskelijoille 19. marraskuuta asti.

Belgia, jonka tartuntaprosentti asukasta kohden on Euroopassa toiseksi suurin Tšekin tasavallan jälkeen, oli jo sulkenut kahvilat, baarit ja ravintolat ja asettanut lyhyemmän yön ulkonaliikkumiskiellon. Uudet infektiot saavuttivat torstaina 10,500 huippunsa.

Mutta hallitus on vastustanut lääketieteen asiantuntijoiden kehotuksia tilata uusi sulkeminen välttääkseen aiheuttamasta lisää taloudellista kipua.

Rajoitukset - voimassa 19. marraskuuta - sisältävät myös tiukemman sosiaalisen etäisyyden. Niiden tarkoituksena on välttää tungosta julkisissa liikennevälineissä ja asettaa 200 henkilölle raja teattereissa, konserttisaleissa ja elokuvateattereissa.

"Painamme taukopainiketta ... meillä on yksi tavoite, joka on rajoittaa kontakteja, jotka eivät ole ehdottoman välttämättömiä", Belgian pääministeri Alexander de Croo kertoi tiedotustilaisuudessa. "Ei ole lakia, joka voi pysäyttää viruksen, ainoat, jotka voimme estää sen, olemme me ... kaikki yhdessä."

Epidemiologi Marius Gilbert kirjoitti Twitterissä, että sairaalat olivat romahtamisen partaalla.

Kehottaen ihmisiä toimimaan vastuullisesti, hän sanoi, että suojanaamari oli koronaviruksen "kondomi" - "jotain ... joka on taskussamme ja jonka otamme pois, kun rakastamme tai kunnioitamme henkilöä, jonka kanssa puhumme".

Belgian odotetaan rekisteröivän päivittäin 20,000 uutta infektiota ensi viikkoon mennessä, Sciensanon terveyslaitoksen tiedottaja sanoi.

11 miljoonan ihmisen kansakunnalla oli viime viikolla 1,013 uutta COVID-19-infektiota 100,000 10,588 asukasta kohden, ja sen virallinen luku osoittaa, että pandemian alkaessa on XNUMX XNUMX tapausta.

Continue Reading

Belgia

Koronavirus todennäköisesti vaikuttaa belgialaiseen unikon muistamiseen

Julkaistu

on

Pelätään, että terveyspandemia voi vaikuttaa tämän vuoden muistojuhlien muistojuhliin Belgiassa. Koronaviruskriisillä on todennäköisesti taloudellisia vaikutuksia paikalliseen unikon vetoomukseen, koska pelätään, että yleisö voi olla varovainen keräysastioihin ja itse unikoihin koskemisen riskeistä.

Silti Legionin Brysselin haaratoimiston on tarkoitus jatkaa sosiaalisen etäisyyden / naamioitu seremonia Heverlen kansantasavallan sotahautakomission hautausmaalla Leuvenissä 8. marraskuuta (klo 11).

Tämä on läsnä Ison-Britannian suurlähettilään Martin Shearmanin, Ison-Britannian Nato-suurlähettilään Sarah Macintoshin sekä huippupuhaltimien edustajana Yhdysvalloista, Kanadasta, Australiasta, Uudesta-Seelannista, Puolasta ja Belgiasta.

Belgian säännöt sallivat tällä hetkellä tapahtuman etenemisen.

Brysselin haaratoimistoa, joka juhlii satavuotisjuhlaansa vuonna 2022, edustaa Zoe White MBE (kuvassa), entinen majuri Britannian armeijassa ja historian ensimmäinen naispuolinen tuoli.

White liittyi Naton pääkonttorin kansainväliseen henkilöstöön Brysselissä pääjohtajana vuonna 2017. Hän sanoi siirtyneensä Natoon "kehittämään puolustus- ja turvallisuusasioihin liittyvää poliittista tuntemustani ja mikä tärkeintä, jatkamaan palvelua organisaatiossa, jonka eetos ja arvot Uskon todella. "

Hän aloitti Sandhurstin kuninkaallisen sotakorkeakoulun vuonna 2000 lyhyen viiveen jälkeen kotiyksikössään, Royal Gibraltarin rykmentissä. Hänet tilattiin kuninkaallisiin signaaleihin ja palveli armeijassa 17 vuotta.

Whiteilla on huomattava käyttökokemus. Hän sijoittui Kosovoon Op Agricolalle, Irakiin Op Telicille (kolme kertaa), Afganistanille Op Herrickille (kolme kertaa) ja Pohjois-Irlannille Op Bannerille (kaksi vuotta).

Hän on erikoistunut hengenpelastustoimenpiteisiin radio-ohjattavien räjähteiden torjunnassa ja sai MBE: n työstään Irakissa, Afganistanissa ja Pohjois-Irlannissa.

Viimeisen yhdeksän kuukauden operatiivisen kiertueensa aikana Afganistanissa hän oli upotettu Yhdysvaltain merijalkaväen joukkoon ja vastasi muiden tehtävien ohella Helmandin paikallisten univormupalvelujen (armeija, poliisi, rajavartio) viestintäjohtajien mentoroinnista ja kouluttamisesta - rooli , hän sanoo, joka opetti hänelle paljon aiton vuoropuhelun arvosta (ja jätti hänelle rakkauden kardemumuteetä ja päivämääriä).

Katseessaan hänen sotilaalliseen uraansa hän sanoo: "Minulla oli etuoikeus komentaa sotilaita, jotka olivat teknisiä asiantuntijoita ja ehdottomia luonnonvoimia. Oli ilo palvella heidän kanssaan."

Itsensä tunnustanut "puolustuspekka" Zoe opiskeli taistelutilan tekniikkaa Cranfieldin yliopistossa, jossa hän laajensi tietonsa raskaasta panssarista ja "hienosta" aseesta. Hän opiskelee tällä hetkellä MBA: ta vapaa-ajallaan.

Zoe, jonka aviomies David on myös eläkkeellä oleva kuninkaallisten signaalien upseeri, valittiin Britannian kuninkaallisen legioonan Brysselin haaratoimiston puheenjohtajaksi syyskuussa 2020 komodore Darren Bone RN: n seuraajaksi. Hän on haaratoimiston ensimmäinen naispuolinen puheenjohtaja sen perustamisen jälkeen vuonna 1922.

Walesin prinssi ja tuleva kuningas Edward VIII tapasivat haaratoimiston perustajia kesäkuussa 1922.

White lisää: ”Olen iloinen ottaessani haaratoimiston haaratoimiston roolin. Se on sekä tapa jatkaa mielekästä palvelustani veteraaneille että edelleen palveleville ja jatkaa muistamisen perinnettä maassa, jossa niin monet uhrasivat viimeisen uhrin elämästämme tänään. "

Sivuliikkeen verkkosivusto ja yhteystiedot.

Continue Reading

Belgia

Komissio hyväksyy 15.8 miljoonan euron belgialaisen järjestelmän tukemaan Brysselin hotelleja ja huoneistohotelleja koronaviruksen puhkeamisen yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio hyväksyi 15.8 miljoonan euron Belgian järjestelmän, jolla tuetaan hotelleja ja huoneistohotelleja Brysselin pääkaupunkiseudulla koronaviruksen puhkeamisen yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Julkinen tuki annetaan suorina avustuksina, jotka ovat vähintään 20,000 200,000 euroa tai enintään XNUMX XNUMX euroa hotellia tai huoneistohotellia kohden. Apurahojen tarkoituksena on tarjota tukea kärsiville hotelleille ja huoneistohotelleille menetettyjen tulojen ja jatkuvien toimintakustannusten, kuten vakuutus-, ylläpito- ja turvallisuuskustannusten kattamiseksi.

Toimenpiteen tarkoituksena on lievittää äkillisiä likviditeettipuloja, joita näillä yrityksillä on hallituksen asettamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi ja niiden taloudellisen toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi. Komissio totesi, että Belgian toimenpide on väliaikaisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki (i) ei ylitä 800,000 31 euroa yritystä kohden; ja (ii) myönnetään viimeistään 2020. joulukuuta XNUMX.

Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen nojalla. Lisätietoja väliaikaisesta kehyksestä ja muista toimista, joita komissio on toteuttanut koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten torjumiseksi, löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.58763 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa