Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Kuinka Yhdysvaltojen vastaus # COVID-19: een voi saada aikaan toisen suuren masennuksen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tämän vuoden 10. maaliskuuta Yhdysvalloissa tapahtui päivittäin 290 uutta COVID-19 (koronavirus-19) -tapausta. On Maaliskuu 13 Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julisti pandemian kansalliseksi hätätilaksi, koska päivittäisten uusien tapausten määrä kaksinkertaistui nyt vain kolmen päivän kuluessa. Lukitusta ei kuitenkaan määrätty. Poliittinen vastaus oli sen sijaan jätetään jokaiselle yksilölle. Tämä on sopusoinnussa Amerikan libertarian idelogian kanssa. Trump jopa ilmoitti että "hän antoi terveydenhuollon sihteerinsä ohittaa tietyt määräykset tarjotakseen enemmän joustavuutta lääkäreille ja sairaaloille, jotka reagoivat tautipesäkkeisiin" - vähentäen suoraan, lisääntyneiden liittovaltion asetusten sijasta, mikä on hänen tapa käsitellä asiaa. Se on libertarian vastaus, kirjoittaa Eric Zuesse, alunperin julkaistu Strateginen kulttuuri.
COVID-19 (koronavirus-19) -tapaukset alkoivat nousta USA: ssa 600 päivittäisestä uudesta tapauksesta 13. maaliskuuta ja 25,665 31: een XNUMX. maaliskuuta.. Amerikkalaiset pelkäsivät kuolemaa, ja kasvojenkäyttö kasvoi, ja itsenäiset pienyritykset alkoivat irtisanoa ihmisiä massaan. (Ravintolat, kampaamot, matkatoimistot, majatalot, hammaslääkäritoimistot jne. Kärsivät kovasti.)
Välittömästi uusien tapausten hälyttävä nousu pysähtyi 4. huhtikuuta (34,480 31), ja päivittäiset uudet tapaukset pysyivät suunnilleen tasaisina, mutta hieman alaspäin 9. maaliskuuta - 19,166. kesäkuuta (kun ne saavuttivat pohjan 78,615: ssa), mutta nousivat sitten taas , 24, XNUMX: een, XNUMX. heinäkuuta.
Mutta sitten se taas laski, niin että 8. syyskuuta se oli vain 28,561 31. Tämä oli jo palaamassa suunnilleen siihen, mitä uusien tapausten määrä oli ollut 24. maaliskuuta. Joten: huolimatta huippunsa noususta 31. heinäkuuta, päivittäisten uusien tapausten määrä oli vähän muuttunut 8. maaliskuuta ja 5. syyskuuta välillä. Ja kaikki tuon XNUMX kuukauden jakson aikana ihmiset palasivat takaisin töihin.
Tärkein välitön ja suora taloudellinen muuttuja, johon Covid-19 vaikuttaa, on työttömyysaste. Tässä taloudellinen vaikutus näkyy selvästi:
Yhdysvaltain työttömyys: Maaliskuu 4.4%, Huhtikuu 14.7%, Toukokuu 13.3%, kesäkuu 11.1%, Heinäkuu 10.2%, Elokuu 8.4%
Vaikka päivittäisten uusien tapausten määrä laski 31. maaliskuuta ja 24. heinäkuuta jälkeen, työttömyysaste eteni paljon enemmän vähitellen alaspäin 31. maaliskuuta jälkeen: pienyritykset, jotka olivat joutuneet paniikkiin uusien tapausten räjähdyksestä maaliskuun aikana, avautuivat nyt vähitellen uudelleen - mutta ne olivat edelleen hyvin hermostuneita; Työttömyys oli siis melkein kaksinkertaista maaliskuun aikana.
Täällä tätä kokemusta verrataan kahteen Skandinavian maahan, alkaen Tanskasta, joka julisti pandemian kansallisen hätätilan 13. maaliskuuta, juuri kun Trump myös teki. "Kaikkien julkisen sektorin ei-välttämättömissä tehtävissä työskentelevien ihmisten käskettiin 13. maaliskuuta 2020 alkaen olla kotona kaksi viikkoa." Päivittäiset uudet tapaukset laskivat korkeimmasta 252: sta 11. maaliskuuta alimpaan tasoon 28. maaliskuuta 15, mutta nousivat sitten 390: een 7. huhtikuuta ja vähentyivät vähitellen 16: een (vain 16 uutta tapausta) 9. heinäkuuta. Sitten se saavutti jälleen huippunsa, 373, 10. elokuuta, putosi alas 57: een 26. elokuuta ja nousi sitten taas takaisin takaisin 243: een 8. syyskuuta. Uusien tapausten määrät olivat siis epäsäännöllisiä, mutta yleensä tasaisia. Toisin kuin Yhdysvalloissa, Tanskan työttömyysaste pysyi huomattavan vakaana koko tämän ajanjakson:
Tanska: Maaliskuu 4.1, Huhtikuu 5.4, Saattaa 5.6, Kesäkuu 5.5, Heinäkuu 5.2
Ruotsin hallitus tavoitteli paljon enemmän laissez-faire poliittinen vastaus ("Hallitus on yrittänyt keskittyä pyrkimyksiin kannustaa oikeaan käyttäytymiseen ja luoda sosiaalisia normeja pakollisten rajoitusten sijaan.") ja oli huomattavasti huonompi COVID-19-infektioaste kuin paljon sosialistisemmalla Tanskalla, ja myöshuomattavasti huonompi kuolleisuusmolemmat tuottavat tuloksia Ruotsissa enemmän kuin Yhdysvaltojen politiikkatoimet kuin Tanskan vastaukset, mutta paljon huonommat kuin työttömyysasteessa; ja siten Ruotsissa työttömyys lisääntyi melko vähän, enemmän kuin Tanskassa:
Ruotsi: Maaliskuu 7.1, Huhtikuu 8.2, Saattaa 9.0, Kesäkuu 9.8, Heinäkuu 8.9
Se ei ollut mitään kuin äärimmäinen suhde:
US: Maaliskuu 4.4%, Huhtikuu 14.7%, Toukokuu 13.3%, kesäkuu 11.1%, Heinäkuu 10.2%, Elokuu 8.4%
Miksi tämä tapahtui?
Vaikka Ruotsin politiikan tehokkuus muistutti pikemminkin Amerikkaa kuin Tanskaa, pidettiin tartunnan saaneiden ja Covid-19: een kuolleiden ihmisten prosenttiosuus (ts. emme (tehokas), Ruotsin politiikan tehokkuus pidettäessä tulevien väestön prosenttiosuutta työtön oli enemmän kuin Tanskan (ts. se oli tehokas). Toisin kuin Amerikka, jolla on vähemmän sosiaalista turvaverkkoa kuin millään muulla teollistuneella maalla, Ruotsilla oli viime aikoihin asti yksi laajimmista, eikä se ole vielä laskenut sitä Yhdysvaltain tasolle (joka on poikkeuksellisen libertarialainen). Siksi vaikka ruotsalaiset tietävät, että hallitus on heidän puolestaan, jos he saavat tartunnan, amerikkalaiset eivät; ja niin, amerikkalaiset tietävät, että heidän mielestään se on "uppoaa tai ui". Tee tai pudota kuolluksi, jos et pysty - se on amerikkalaista tapaa. Siksi Covid-19 ei vaikuttanut paljoakaan Ruotsin työttömyyteen. Kun ruotsalainen koki oireita, kyseinen henkilö haluaisi jäädä kotiin eikä olisi niin epätoivoinen, että jatkaisi työskentelyä, vaikka se saattaisi tartuttaa muita. Vaikka Ruotsin työttömyysaste nousi 27% maaliskuusta toukokuuhun, Amerikan 202% nousi samana ajanjaksona. Amerikkalaiset olivat epätoivoisia tulojen saamiseksi, koska niin monet heistä olivat köyhiä ja niin monilla heistä oli joko huono sairausvakuutus tai ei lainkaan. (Kaikilla muilla teollisuusmailla on yleinen sairausvakuutus: 100% väestöstä vakuutettu. Ainoastaan ​​Amerikassa terveydenhuolto on etuoikeus, joka on vain ihmisille, joilla on kyky maksaa siitä, eikä kaikille myönnetty oikeus.)
9. syyskuuta Joe Neel otsikko NPR: ssä, "NPR-kysely: Koronavirus-pandemian taloudellinen kipu "paljon, paljon pahempaa" kuin odotettiin", ja hän kertoi kattavasti paitsi uudesta NPR-kyselystä myös uudesta Harvardin tutkimuksesta, jotka kaikki ovat yhdenmukaisia ​​ennustamani (ensintätäJa sitten tätä, ja lopuksi, tätä), ja joka näyttää mielestäni seuraavilta lopputuloksilta, joihin Yhdysvallat on nyt menossa (joten lopetan neljännen tätä aihetta käsittelevän artikkelin näillä todennäköisyyksillä):
Amerikan puute demokraattisesta sosialismista (sosiaalinen turvaverkko), jota esiintyy esimerkiksi Tanskassa (ja jäännösjäännöksiä ei ole vielä purettu Ruotsissa ja joissakin muissa maissa), on aiheuttanut Yhdysvalloissa massiivisen muninnan pienyritysten työntekijöiltä, ​​minkä seurauksena valtaosa perheistä tuhoutuu, jotka ovat taloudellisen järjestyksen pohjalla, suurimmaksi osaksi mustat ja / tai latinalaisamerikkalaiset perheet kuin valkoiset eivätkä ole köyhissä. Tämän seurauksena köyhät kärsivät valtaosin Yhdysvalloissa huomattavasti enemmän infektioista, kuolemista, lomautuksista ja pian nousevista henkilökohtaisista konkursseista ja kodittomuudesta; ja pian sen jälkeen huimasti kasvavat pienyritysten konkurssit ja lopulta sitten suuryritysten konkurssit, ja sitten todennäköisesti megapankin suorat liittovaltion pelastustoimenpiteet, kuten vuonna 2009, jota seuraa loppuvaiheessa hyperinflaatio, joka saattaa olla verrattavissa oli tapahtunut Weimarissa Saksassa. Alareunassa lakkaamatta lisääntyvä kärsimys tuottaa lopulta romahduksen yläosassa. Siksi oletettavasti tämän päivän näennäisesti koronavirukselta immuuni USA: n osakemarkkinat, kuten S&P 500, ovat nyt pohjimmiltaan vain megasijoittajia, jotka myyvät piensijoittajille voidakseen tulla toimintaan historian suurimman taloudellisen kaatumisen jälkeen ostaa "penniä dollarilla", paras mitä jäljellä on, jotta pääset sitten eteenpäin kapitalistisen suhdannekierron seuraavaan vaiheeseen, koska omistamme vielä suuremman prosentin osuuden kansakunnan varallisuudesta kuin nyt. Tietenkin, jos näin tapahtuu, Amerikka on vielä enemmän diktatuuria kuin nyt. Kaatumisen jälkeen vuonna 2021 Amerikka on enemmän kuin Hitlerin Saksa, kuin FDR: n Amerikka.
Demokraattisen puolueen presidenttiehdokas Joe Biden on aivan kutenlahjoa, ja aivan kutenrasistinen, samoin kuin republikaanien ehdokas Donald Trump. Ja aivan yhtä uusinkonservatiivisia (mutta kohdistettu Venäjälle Kiinan sijasta). Siksi tulevissa Yhdysvaltain 3. marraskuuta pidettävissä vaaleissa ei ole merkitystä, koska molemmat ehdokkaat ovat suunnilleen yhtä inhottavia. Amerikan ongelmat ovat syvempiä kuin vain Amerikan aristokratian palkkaamat kaksi uraa urnissa.
Edellä olevassa artikkelissa ilmaistut mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä heijasta yhtään mielipidettä EU Reporter.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa