Liity verkostomme!

EU

Mitä Milo Djukanovic tekee seuraavaksi * (* ja mitä Montenegron uuden demokraattisen hallituksen tulisi tehdä estääkseen hänet)

Julkaistu

on

Onnittelut, Montenegro! Milo Djukanovic (Kuvassa) ja hänen kommunisteistaan ​​muuttuneet demokraattisosialistit kukistetaan ensimmäistä kertaa historiassa. Muut Keski-, Etelä- ja Itä-Euroopan maat heittivät yksipuolueen hallintonsa sukupolvi sitten. Mutta viimeisten 30 vuoden ajan yksi mies on pitänyt Montenegrosta pakkasessa. Kukaan ei voi ottaa sinulta pois voitosi historiallista luonnetta, kirjoittaa Duško Knežević, Välimeren yliopiston presidentti ja Atlas-yritysryhmän puheenjohtaja.

Mutta tämä on vasta alkua. Kun sinä - Montenegron ”demokratian sukupolvi” - muodostat hallituksen, etenevä tie ei ole helppo. Djukanovic on edelleen presidentti. Hänen sijoittajansa säilyttävät avainasemansa oikeuslaitoksessa, byrokratiassa ja diplomaattikunnassa. Meidän on odotettava hänen käyttävän kaikkia mahdollisia keinoja suojellakseen itseään ja käyttävän kaikki mahdollisuudet - ja kaikki virheet - palauttaakseen itsensä kiistattomaan voimaan.

Kuten joku, joka on tuntenut Djukanovicin hyvin vuosikymmenien ajan - kerran aikaisempina, parempina vuosina liittolaisena ja myöhemmin vastustajana - tunnen hänen vahvuutensa ja heikkoutensa. Tämän tekee Milo Djukanovic seuraavaksi. Ja tämän Montenegron uuden, demokraattisen hallituksen on suojeltava voittoa:

Parlamentaarinen matematiikka

Sinun kolmisuuntainen koalitio parlamentissa tuo sinulle 41 paikkaa 80-paikkaisessa parlamentissa: enemmistö - yhden.

Kun olet yhtenäinen, sinun täytyy odottaa Djukanovicin käyttävän rakentamaansa valtiota yrittääkseen painostaa joitain valitsemiasi edustajia vaihtamaan.

Montenegron vaaliluettelojärjestelmän olisi sallittava, että toinen numeroistasi tulee sijalle kaikille, jotka eivät halua istua parlamentissa koko kauden ajan. Mutta sinun tulisi harkita kolmen parlamenttiryhmäsi vahvistamista: allekirjoita kaikkien parlamentaarikkojen välinen oikeudellisesti sitova sopimus, joka sitoutuu heihin olemaan vaihtamatta puoluetta, ja - jos he tekevät niin, tämä vaatii sitten parlamentaarisen paikkansa menettämistä. Näin voit olla varma, että toinen edustaja omasta vaaliluettelostasi tulee heidän tilalleen, ja enemmistösi pitää.

'Lawfare '

Djukanovicilla on pitkään uskollisia kannattajia oikeuslaitoksessa ja käytti poliittista painostusta riippumattoman instituution saamiseksi suotuisien oikeudellisten päätösten saamiseksi. Alkaen hyökkäykset toimittajiin - missä toimittajat itse ovat tutkittu - laukaisuun poliittisesti motivoituneita taloudellisia seuraamuksia, luettelo on pitkä ja hyvin dokumentoitu.

On mahdollista, että jotkut oikeuslaitoksen jäsenet näkevät tämän mahdollisuuden katkaista siteensä presidentin puolueeseen. Mutta älä lyö vetoa siitä: heitä ei valittu riippumattomuuden ilmaisunsa vuoksi.

Joten, koalition on odotettava presidentin taistelemaan takaisin käytöstä "Lakimies" - saada oikeudellisia haasteita hallitusten ja parlamenttien päätöksille - erityisesti itsensä ja perheensä suojelemiseksi.

Tämän torjumiseksi uusi hallitus olisi viisasta perustaa parlamentin kautta riippumaton tutkintavaliokunta tutkimaan lahjontaa ja julkisten varojen väärinkäyttöä viimeisten 30 vuoden aikana. Komitealle voidaan asettaa sekä tutkinta- että oikeudelliset valtuudet, oikeus järjestää julkisia kuulemistilaisuuksia, kutsua todistajia ja sen johtopäätöksenä antaa suosituksia, jotka johtaisivat syytteeseenpanoon.

On tärkeää, että tästä ei tule millään tavalla poliittisen koston mekanismia. Sen varmistamiseksi, että näin ei ole - ja että tutkimus on täysin riippumaton hallituksesta ja puoluepolitiikasta - olisi viisasta sisällyttää puolet kansainvälisen yhteisön jäsenyydestä.

Kanssasi tai sinua vastaan

Montenegrolaiset tietävät, että Djukanovic on hyvin kaukana vähemmistön etnisten ja uskonnollisten ryhmien puolustajasta, jonka hän väittää olevansa ulkomaailmaan. Vuosikymmenien ajan hän on painostanut vähemmistöjä tukemaan häntä menetelmiä, joita kuvataan missä tahansa muussa maassa pakkokeinona.

On ratkaisevan tärkeää tavoittaa nyt - ja jatkaa edelleen - ystävyyden kättä kaikille vähemmistöryhmille, jotta hyvitätte sanojane kolmisuuntainen sopimus että kaikilla on paikka uuden hallituksen ylimmässä taulukossa.

Voit myös haluta tarjota ylimääräisiä kuntavaltuuksia - täydennettynä hajautetulla rahoituksella - osille maata, joissa kansalliset vähemmistöt ovat itse asiassa enemmistö. Tämä antaa paikallisyhteisöille voimaa ja tekee tekojen, ei sanojen avulla selväksi, että maan uusi demokraattinen johto pitää heitä ensisijaisina.

Sinun pitäisi mennä ylimääräinen maali tuoda vähemmistöt hallitukseen. Etnisille tai uskonnollisille ryhmille perinteisesti annetut paikat eivät ole ainoa vastaus - mutta myös ylennykset avainasemassa olevissa talous-, sosiaali- ja ulkoasiainministeriöissä olisivat merkki aikomuksestasi kohdella kaikkia Montenegron tasavertaisia.

Amerikka ja Britannia

Meidän on odotettava, että Djukanovic kääntyy nopeasti ja ankarasti vanhojen liittolaistensa Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan puoleen levittäen viestejään siitä, että vain hän pystyy pitämään Montenegron länsimielisellä polullaan.

Onneksi kolmisuuntainen koalitio - viisaasti - siirtyi skannaamaan Djukanovicin väitteet allekirjoittamalla viime viikolla sopimuksen Naton ja Euroopan yhdentymisen täydestä tuesta. Ja vastaus Amerikasta on selkeä: "Yhdysvaltain hallitus odottaa innolla kumppanuutta seuraavan hallituksen kanssa, joka muodostetaan demokraattisen prosessin kautta ihmisten tahdon heijastuksena.

Tämä ei kuitenkaan ole asian loppu, vaan alku: on kriittistä, että nyt teet suoria yhteyksiä ja todellisia ystävyyssuhteita länsimaissa. Älä odota, että suurvallat tulevat luoksesi: ota yhteyttä heihin. Osoita aikomustasi olla heidän luotettava ja pitkäaikainen kumppaninsa.

Onnittelut vielä kerran, Montenegro! Olet jo tehnyt sen, mitä useimmat Balkanin alueen tarkkailijat ja kansainväliset kommentaattorit eivät olisi voineet ennustaa. Taistelu on voitettu. Mutta vasta nyt alkaa pitkä harjoittelukampanjasi 30 vuoden väärinkäytön eriarvoisuuden torjumiseksi.

Edellä olevassa artikkelissa ilmaistut mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä heijasta yhtään mielipidettä EU: n toimittaja.

Brexit

Brexit - Euroopan komissio antaa markkinaosapuolille 18 kuukautta aikaa vähentää altistumistaan ​​Ison-Britannian selvitysoperaatioille

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tänään (21. syyskuuta) tehnyt määräaikaisen päätöksen antaa rahoitusmarkkinaosapuolille 18 kuukautta aikaa vähentää heidän altistumistaan ​​Ison-Britannian keskusvastapuolille. Määräaika on selvin merkki siitä, että EU aikoo siirtää selvitysliiketoiminnan Lontoosta ja euroalueelle.

Muutos tulee isku Lontoolle, joka on nykyisin maailmanlaajuinen johtaja selvittäessään useita miljardeja yrityksiä. London Clearing House (LCH) selvittää lähes biljoonan euron arvosta euromääräisiä sopimuksia päivässä ja muodostaa kolme neljäsosaa maailmanmarkkinoista. Clearing tarjoaa tavan toimia välittäjänä ostajien ja myyjien välillä. Suuremman selvitysliiketoiminnan uskotaan vähentävän liiketoimien kustannuksia. Kun Euroopan keskuspankki Frankfurtissa yritti vaatia, että kaikki eurokaupat käydään euroalueen sisällä, George Osborne, silloinen Ison-Britannian valtiovarainministeri, haastoi onnistuneesti Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa.

Aiemmin Lontoon pörssi on varoittanut, että jopa 83,000 XNUMX työpaikkaa voi menettää, jos yritys muuttaisi muualle. Siellä olisi myös heijastusvaikutuksia muille aloille, kuten riskienhallintaan ja vaatimusten noudattamiseen.

Talous, joka toimii ihmisille Varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis (kuvassa) sanoi: "Selvityskeskuksilla eli keskusvastapuolilla on systeeminen rooli rahoitusjärjestelmässämme. Teemme tämän päätöksen rahoitusvakautemme suojelemiseksi, mikä on yksi tärkeimmistä prioriteeteistamme. Tällä ajallisesti rajoitetulla päätöksellä on hyvin käytännön perusteet, koska se antaa EU: n markkinaosapuolille aikaa, jonka he tarvitsevat vähentääkseen liiallista altistumistaan ​​Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitseville keskusvastapuolille, ja EU: n keskusvastapuolille aikaa rakentaa selvityskykynsä. Tämän seurauksena valot ovat tasapainoisempia. Kyse on taloudellisesta vakaudesta. "

Tausta

Keskusvastapuoli on yhteisö, joka vähentää järjestelmäriskiä ja lisää taloudellista vakautta seisomalla johdannaissopimuksessa kahden vastapuolen välillä (eli toimimalla myyjälle ostajana ja ostajalle riskin ostajalle). Keskusvastapuolen päätarkoitus on hallita riskiä, ​​joka voi syntyä, jos toinen vastapuolista laiminlyö kauppaa. Keskusvastapuoli on avain rahoitusvakaudelle vähentämällä rahoitusyritysten luottoriskiä, ​​vähentämällä finanssisektorin tartuntariskejä ja lisäämällä markkinoiden avoimuutta.

EU: n rahoitusjärjestelmän suuri riippuvuus Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimivien keskusvastapuolten tarjoamista palveluista herättää tärkeitä rahoitusvakauteen liittyviä kysymyksiä ja edellyttää EU: n altistumisen pienentämistä näille infrastruktuureille. Vastaavasti teollisuutta kannustetaan voimakkaasti kehittämään strategioita, jotka vähentävät niiden riippuvuutta Yhdistyneen kuningaskunnan keskusvastapuolista, jotka ovat systeemisesti tärkeitä unionille. Yhdistynyt kuningaskunta jättää sisämarkkinat 1. tammikuuta 2021.

Tämän päivän väliaikaisen vastaavuuspäätöksen tarkoituksena on suojella EU: n rahoitusvakautta ja antaa markkinaosapuolille aikaa vähentää heidän altistumistaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan keskusvastapuolille. Euroopan keskuspankin, yhteisen kriisinratkaisuneuvoston ja Euroopan valvontaviranomaisten kanssa tehdyn analyysin perusteella komissio havaitsi, että rahoitusvakausriskejä saattaa syntyä johdannaisten keskusvastapuolen selvittämisen alalla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan sijoittautuneiden keskusvastapuolten (Yhdistyneen kuningaskunnan keskusvastapuolet) kautta. ), jos heidän EU: n markkinaosapuolille tarjoamissa palveluissa tapahtuu äkillinen häiriö.

Tätä käsiteltiin komission 9. heinäkuuta 2020 antamassa tiedonannossa, jossa markkinaosapuolia kehotettiin valmistautumaan kaikkiin skenaarioihin, myös silloin, kun vastaavuutta koskevaa päätöstä tällä alalla ei tehdä.

Continue Reading

EU

EU: n ja Ukrainan suhteet ovat valokeilassa

Julkaistu

on

EU ja Yhdysvallat tekevät paljon Ukrainan hyväksi uudistusten, paitsi talousuudistusten, myös oikeusjärjestelmän uudistusten, suhteen, kirjoittaa Martin Banks.

Viimeisten kuuden vuoden aikana Ukraina on osana oikeudellisia uudistuksia kehittänyt ja hyväksynyt muutoksia perustuslakiinsa hyväksymällä noin tusina lakia.

Uusi korkein oikeus, korkeampi korruptiontorjuntatuomioistuin perustettiin, tuomareiden pätevyysarviointi ja muut prosessit ovat alkaneet, joilla kaikilla on myönteinen vaikutus oikeusjärjestelmään ja korruption torjuntaan. EU oli aktiivisesti mukana kaikissa näissä uudistuksissa.

Tulos ei kuitenkaan ole vielä täyttänyt odotuksia. Vuonna 2019 Ukrainan Euroopan neuvoston toimiston Razumkov-keskuksen mielipidekysely osoitti 46 prosentin mielestä, että oikeuslaitoksen uudistus ei ole vielä alkanut ollenkaan ja että 43 prosenttia suhtautuu kielteisesti oikeuslaitoksen uudistamiseen.

Ukrainan korruptio kukoistaa edelleen, ja oikeusjärjestelmä on tullut entistä tehottomammaksi kuin ennen. Samaan aikaan jotkut ukrainalaiset poliitikot käyttävät aktiivisesti oikeuslaitoksen uudistamista omien etujensa kannalta. Erityisesti entinen presidentti Petro Poroshenko käytti oikeuslaitoksen uudistamista saadakseen hallinnan tuomioistuimista. Ja hän onnistui vain muutaman tuomarin kanssa, jotka uskaltivat tehdä päätöksiä Poroshenkon tahdon vastaisesti.

Tämän seurauksena järjestelmästä poistuneiden kokeneiden tuomareiden määrä on kasvanut vuodesta 2014. Joillakin Ukrainan tuomioistuimilla ei ole lainkaan tuomareita, ja tuomioistuimet ovat keskeyttäneet työnsä, mikä tekee kansalaisille vaikeaksi tai mahdottomaksi saada oikeutta lainkaan.

Alkuvuodesta 2020 oikeuslaitoksen henkilöstöpula oli lähes 30 prosenttia. Tämä vaikuttaa oikeudenkäyntien laatuun ja tapausten käsittelyn ajoitukseen. Epäillyt viipyvät tutkintavankeudessa kohtuuttoman ajan, tapaukset kasaantuvat ja oikeuden dynamiikka hidastuu, mikä johtaa sosiaalisiin jännitteisiin.

Lähes kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että toteutetut uudistukset osoittautuivat täysin tehotoniksi, mutta miksi näin tapahtuu? Miksi kaikki ponnistelut ovat olleet turhia? Kysymystä oli tarkoitus käsitellä Kiovassa pidetyssä kansainvälisessä konferenssissa "Dialogue about Justice - 2", mutta tapahtuma oli häiriintynyt pahasti.

EU: n päättäjät ja virkamiehet peruuttivat osallistumisensa konferenssiin, kun he oppivat edellisenä päivänä, että paneeli koostui joistakin ihmisistä, joilla oli "epäilyttävä" maine.

Jopa ne, jotka päättivät osallistua, joutuivat ongelmiin. Heti sen alkamisen jälkeen saatiin tuntematon viesti Parkovyi ECC -rakennuksen kaivoksesta, johon konferenssin osallistujat kokoontuivat.

Kaikkien läsnäolijoiden oli poistuttava tiloista ja odotettava ulkona tunnin ajan, kun poliisi tarkasti rakennuksen.

Miksi joku yritti häiritä konferenssia? Ukrainan "Vzglyad" -lehdessä sanottiin, että konferenssi yritti häiritä Poroshenkoon keskittyviä organisaatioita ja rakenteita.

Toimittajat keskustelivat yhden tällaisen järjestön edustajan kanssa, joka edisti oikeuslaitoksen uudistamista Ukrainassa ja joka sanoi, että Ukrainassa vain tietyillä kansalaisjärjestöillä on oikeus ottaa yhteyttä eurooppalaisiin oikeuslaitoksen ja muiden uudistusten alalla.

Ukraina sanoi, että hän on muodostanut "kastin" uudistajista, jotka eivät salli kenenkään muun keskustella uudistuksista ilman heidän lupaansa, ja juuri nämä päättävät, kuka Ukrainassa on "epäilyttävä", eli kenellä EU: n edustajilla ei ole oikeutta kommunikoida .

Yksi konferenssin osanottajista oli tunnettu ukrainalainen lakimies Rostislav Popovich, joka totesi, että se oli toinen tällainen korkean tason keskustelu oikeuslaitoksen uudistamisesta - ensimmäinen käytiin viime vuonna Euroopan parlamentissa. Hän kirjoitti Facebook-sivullaan: ”Kiovan tapahtumaan osallistui kansanedustajia, ylemmän oikeusasteen tuomareita, johtavia asianajajia, parlamentin jäseniä ja asiantuntijoita Euroopasta, Yhdysvalloista ja Israelista. Kokoonpano oli edustava ja keskustellut aiheet olivat ajankohtaisia. Mutta sen pitäminen Kiovassa oli hyvin vaikeaa - ei koronaviruksen takia, vaan siksi, että konferenssin häiritsivät ihmiset, jotka kirjoittivat kirjeitä parlamentin jäsenille ja vaativat, että he kieltäytyisivät osallistumasta puhuen "oudoista" osallistujista.

"Miksi niin outo reaktio? Se johtui siitä, että he eivät pitäneet konferenssia eivätkä he valinneet osallistujia. He eivät halunneet antaa eurooppalaisten oppia totuutta maan todellisesta tilanteesta ja täällä toteutetuista "uudistuksista". "

Hän uskoo, että Ukrainassa on ihmisiä, jotka "loivat oikeusjärjestelmän ongelmista ja monista muista ongelmista".

Popovichin mukaan he "monopolisoivat" oikeuden puhua maan puolesta Euroopan ja muiden länsimaisten kumppaneiden kanssa. "Nämä ihmiset eivät yleensä ymmärrä aihetta, eivät ymmärrä todellista tilannetta ja edistävät" uudistuksia ", jotka epäonnistuvat yksi toisensa jälkeen ja vain pahentavat tilannetta. Samalla aktivistit eivät ole vastuussa tuloksesta. Lisäksi heille huonompi on parempi. Niin kauan kuin maassa on ongelmia, nämä ihmiset saavat apurahoja taistella näitä ongelmia vastaan. "

Hän väittää, että EU kommunikoi Ukrainassa yksinomaan pienen ryhmän kanssa, joka kutsuu itseään kansalaisyhteiskunnaksi - enimmäkseen aktivisteja, jotka rahoitetaan EU: n ja kansainvälisten järjestöjen apurahoilla. He pyrkivät edustamaan kaikkia ukrainalaisia ​​ja ovat usein niitä, joiden kanssa eurooppalaiset poliitikot ovat usein yhteydessä keskustelemaan uudistuksista.

Tosiasiassa, asianajajan mukaan, nämä aktivistit "eivät edustaa ketään - heillä ei ole tukea eikä edes kunnioitusta ukrainalaisten keskuudessa, ja heitä syytetään usein korruptiosta".

Hän totesi oikeuslaitoksen uudistamista ajavien vaatimuksesta, että ne, jotka työskentelevät suoraan oikeusjärjestelmässä, "erotettiin" - tuomarit, asianajajat ja asianajajat. Hän sanoo, että tämä on epänormaali tilanne missään maassa ja yksi syy siihen, miksi uudistukset epäonnistuivat.

On täysin ymmärrettävää, miksi harvat ihmiset Euroopassa näyttävät ymmärtävän hyvin Ukrainan tapahtumia, syystä miksi eurooppalaiset, jotka edistävät tiettyjen toimimattomien oikeuslaitoksen uudistusten malleja, pahentavat tilannetta.

Euroopan olisi pidettävä yhteyttä paitsi ammattiaktivisteihin myös laajempaan Ukrainan ihmisryhmään voidakseen muodostaa objektiivisen kuvan maassa tapahtuvasta tilanteesta. Tämä varmistaisi, että uudistukset todella hyödyttävät Ukrainaa: ukrainalaiset ovat jo osoittaneet vastustavansa Venäjän ulkoista hallintoa. Mutta nyt he sanovat, että Ukraina on joutunut lännen ulkoisen valvonnan alaisuuteen ja ukrainalaiset eivät hyväksy tällaista tilannetta.

Tällä voi olla dramaattisia seurauksia, ja jotkut poliitikot vaativat jo Euroopan yhdentymisen hylkäämistä, kun tällaiset vetoomukset saavat äänestäjien kannatusta.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Irlanti tiukentaa Dublin COVID-19 -rajoituksia tapausten lisääntyessä

Julkaistu

on

By

Irlannin hallitus ilmoitti perjantaina (18. syyskuuta) tiukoista uusista COVID-19-rajoituksista pääkaupungille Dublinille, kieltämällä sisätilojen ravintolaruokailut ja neuvomalla kaikilta välttämättömiltä matkoilta viime päivien tapausten nousun jälkeen. Irlannissa, joka oli yksi Euroopan hitaimmista sulkeutumisesta, on keskimääräisten päivittäisten tapausten lukumäärä kaksinkertaistunut viimeisten kahden viikon aikana ja merkittävästi lisääntynyt virussa sairaalassa hoidettujen joukossa. kirjoittaa Conor Humphries.

"Olemme täällä pääkaupungissa ihmisten viime viikkojen parhaista ponnisteluista huolimatta erittäin vaarallisessa paikassa", pääministeri Micheal Martin sanoi televisiopuheessa maalle ilmoittaen rajoituksista.

"Ilman uusia kiireellisiä ja päättäväisiä toimia on olemassa todellinen uhka, että Dublin voi palata kriisin pahimpiin päiviin." Toimenpiteet, joihin sisältyy sisätilojen kielto, kestävät kolme viikkoa, hän sanoi. Irlannissa oli perjantaina 17. korkein COVID-19-infektioaste 31 Euroopan maasta, joita Euroopan tautienvalvontakeskus seurasi perjantaina. 57.4 tapausta 100,000 14 ihmistä viimeisten XNUMX päivän aikana.

Hallitus ilmoitti kolmesta viruksen aiheuttamasta kuolemasta perjantaina, jolloin kokonaismäärä oli 1,792. Euroopan maat, mukaan lukien Iso-Britannia, Kreikka ja Tanska, ilmoittivat perjantaina uusista rajoituksista koronavirusinfektioiden lisääntymisen hillitsemiseksi joissakin suurimmissa kaupungeissa. Irlanti tiukensi torstaina COVID-19-matkarajoituksia asettamalla karanteenia matkustajille tärkeimmiltä lomamarkkinoilta Italiasta ja Kreikasta.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa