Liity verkostomme!

Rikollisuus

46 pidätettiin Ranskassa ja Italiassa osumalla # Ndranghetaa vastaan

Julkaistu

on

Tiistaina 15. syyskuuta Ranskan santarmihallitus (Gendarmerie Nationale) ja Italian Carabinieri Corps (Arma dei Carabinieri) pidättivät Europolin ja Eurojustin tukemana 46 henkilöä (33 Ranskassa ja 13 Italiassa) osallistumisestaan ​​laajamittaiseen huumekauppaan. ja rahanpesu.

Tämän operaation mahdollisti yli 550 poliisin poikkeuksellinen lähettäminen Ranskaan (Pariisissa ja Provence-Alpes-Côte d'Azurissa ja sen ympäristössä) ja Italiaan (Liguria). Talonetsintöjen aikana lainvalvontaviranomaiset takavarikoivat aseita, suuren määrän käteistä, väärennettyjä asiakirjoja, huumeita, ajoneuvoja ja erilaisia ​​varoja rahanpesutoimista. Tutkimus paljasti myös aseiden siirron, joista osa oli sotilaallisia. Ndranghetaan liittyvien epäiltyjen ilmoitettiin osallistuvan aktiivisesti kokaiinin ja kannabiksen kauppaan Ranskan Norsunluurannikon ja Italian Ligurian välillä, ja toimitusketjuja oli Belgiasta, Espanjasta ja Alankomaista.

Europol tuki tutkimusta helpottamalla tietojen vaihtoa ja tarjoamalla analyyttistä tukea ja operatiivista koordinointia. Toimintapäivän aikana Europol perusti koordinointihuoneen ja tarjosi analyyttistä tukea tietojen tarkistamiseksi reaaliajassa ja tarjosi näin johtoja kentän tutkijoille.

Tätä tapausta tuki myös EU: n ISF ONNET -projekti (sisäisen turvallisuuden rahastot), jota johtaa Italian mafian vastainen osasto (DIA, Direzione Investigativa Antimafia), joka tarjoaa taloudellista ja operatiivista tukea kaikenlaisten järjestäytyneiden rikollisryhmien torjunnassa.

Laki

BBC Hardtalk -yhdistelmä korostaa EU: n Romanian syyttäjän Laura Kovesin huolta

Julkaistu

on

BBC Hardtalkin Stephen Sackur tunnetaan vankasta haastattelutyylistään ja hänen hallitsemistaan ​​aiheista, joihin hän haluaa puuttua. Tarkkailijat Bukarestissa, Brysselissä ja eri puolilla Eurooppaa tarkkailivat kiinnostuneena, kun hän kuulusteli Euroopan unionin pääsyyttäjää Laura Kovesia yhden vuoden toimikaudella tässä uudessa tehtävässä. Vaikuttaa yleisesti tunnustetulta, että hän ei kestänyt hyvin hänen terävää kuulusteluaan, kun hän kyseli häntä kiistanalaisesta kokemuksestaan ​​Romaniassa.

Haastattelu, joka käytiin videoneuvottelussa Kovesen kanssa Luxemburgin tukikohdassa, kyseenalaisti, oliko Kovesi onnistunut aikaisemmassa tehtävässään Romanian kansallisessa korruptiontorjuntavirastossa (DNA), mutta suurin pistely tapahtui, kun Sackur syytti Kovesi "työntää kirjekuorta" romanialaisten tutkimustensa laillisuuden kannalta.

Sackur sanoi Kovesille: "Ihmiset eri puolilla Eurooppaa ovat kiinnostuneita siitä, miten aiotte tehdä työtä, ja on todellakin huomattavaa, että teillä oli tietty maine Romaniassa siitä, että sanotaan, että työnnitte kirjekuorta tutkintakäytännössä. Vaikuttaa siltä, ​​että olit valmis käyttämään tiedustelupalveluja peitellysti, kaivamaan likaa joillekin epäiltyille, joita olet mennyt, ja Romanian perustuslakituomioistuimessa jotkut menetelmät kyseenalaistettiin. Pahoitteletko joitain käyttämiäsi menetelmiä? "

Oikeudenmukaisesti jäsen Kovesiä kohtaan on huomattava, että hän ei ollut yksin DNA: ssa. Myös muut DNA-syyttäjät, kuten Nicolae Marin, ovat kohdanneet sellaisia ​​väitteitä, jotka merkitsisivät "kirjekuoren työntämistä", Sackurin lauseen mukaan. Ero on kenties siinä, että Marin ei menettänyt työpaikkaansa DNA: ssa, vaan pysyi pikemminkin ja sai enemmän valtaa pysyessään osana rakennetta, jota kansainvälinen yhteisö on kutsunut Romanian "rinnakkaiseksi valtioksi" tai "Securitate 2.0".

Kovesi vastasi: "Ei, kyse ei ole menetelmistä, vaan työjärjestelyistä, jotka meillä oli, mutta tuolloin saimme lainsäädännön perusteella tietoja salaisilta palveluilta ja käytimme näitä tietoja tapausten avaamiseen. Mutta on tärkeää sanoa ja selventää, että tutkintamme tekivät syyttäjät ja poliisit, eikä kukaan salaisen palvelun virkamiehistä työskennellyt tapauksissamme - vain syyttäjät, poliisit. "

Sackur oli tyypillisesti päättänyt painostaa Kovesiä edelleen vastaten: "Olen rehellinen kanssanne - Romanian entinen pääministeri Tariceanu järkytti minua hyvin sanoen, että korruptiontorjuntavirasto ei ollut valvonnassanne noudattanut oikeudellisia puitteita. korruptoituneet ja olivat tulleet osaksi poliittista taistelua Romaniassa. Jotkut kriitikot kutsuivat sinua osaksi Securitate 2.0: ta, koska olet tehnyt yhteistyötä turvallisuuspalvelujen kanssa. Taas sanon teille, että jos tuot nämä menetelmät Euroopan laajuiseen syyttäjärooliin, teet monista ihmisistä hyvin onneton? "

Kovesi vastasi: "Kaikki tapauksemme, joissa työskentelimme Romaniassa, tarkastettiin ja vahvistettiin tuomioistuimissa. Joten Euroopan tasolla toimimme lainsäädännön mukaisesti, kuten minä Romaniassa kaikkina aikoina, ja tuomarit tarkastivat kaiken, mitä syyttäjät tekivät asioissa. "

Kuten aina, Sackur oli peräänantamaton ja ampui takaisin: "Mutta kunnioittavasti perustuslakituomioistuin totesi tammikuussa 2019, että olette luonut rinnakkaisen oikeusjärjestelmän, joka on olemassa Romanian perustuslain asettamien sääntöjen ulkopuolella!"

Kovesi vastasi: "Ei ole perustuslakituomioistuimen päätöstä, jonka mukaan luonut rinnakkaisen valtion Romaniaan." On oletettava, että koko Brysselin eliitti otti voimakkaan kollektiivisen hengityksen, jonka EU: n syyttäjä jopa tarvitsi lausua tällaisen lausunnon.

Sackur ei peruuttanut sanoen: "No, luen yhdestä heidän tammikuun 2019 päätöksestään. Nyt tiedän, että lopulta sinua vastaan ​​nostetut syytteet hylättiin, mutta silti se on erittäin vakava väite, että olet luonut rinnakkaisen oikeusjärjestelmän. Kysymys on todella, uskotko, että korruption ja petosten syytteeseen asettaminen oikeuttaa keinot? "

Kovesi vastasi: "Jos luet päätöksen, jonka perusteella perustuslakituomioistuin vapautti minut, minun pitäisi sanoa, että olen tehnyt valituksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle ja tänä vuonna toukokuussa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomio sanoi, että siinä tapauksessa oikeuteni loukattiin, joten en tiedä millaista päätöstä sinä kutsut, mutta voin sanoa, että kunnioitin koko toimintaani koko ajan perustuslakia ja kunnioitan prosessuaalista rikoslakia ja kaikkea kansallista lainsäädäntöä. "

Sackur jatkoi: "Mutta kun on kyse voitosta ... esitän nyt vain yksinkertaisen kysymyksen ... korruption kitkemiseksi, uskotko aggressiivisena syyttäjänä, että tavoitteet oikeuttavat keinot?"

Kovesi vastasi sitten: "Ei, kunnioitin koko ajan toiminnassani lakia, ja tämä on ainoa periaate, jonka otan huomioon, ja meidän tulisi ottaa huomioon koko ajan lain noudattaminen."

Tämä Hardtalk-jakso oli yksi näyttelyn kiehtovimmista keskusteluista viime aikoina. Eräs Euroopan parlamentin sisäpiiriläinen kommentoi: ”On melko outoa, että olemme tässä tilanteessa. On niitä, joiden mielestä Romania liittyi EU: hun aivan liian pian, että maa on valitettavasti kaukana siitä, että hän olisi saavuttanut minkäänlaista oikeusvaltioperiaatetta. Silti täällä olemme yhdessä Luxemburgissa istuvan romanialaisen Euroopan syyttäjän kanssa, joka, kuten Stephen Sackur sanoi, jotkut kriitikot kutsuivat osan Securitate 2.0: sta hänen väitetyn yhteistyönsä vuoksi turvallisuuspalveluiden kanssa. "

Continue Reading

Rikollisuus

EU, #CEPOL ja #Europol käynnistävät uuden hankkeen järjestäytyneen rikollisuuden torjumiseksi #EasternPartnership-ohjelmassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio ja Euroopan unionin lainvalvontavirasto (CEPOL) ovat käynnistäneet Uusi projekti TOPCOP, joka tukee itäisiä kumppanuusmaita - Armeniaa, Azerbaidžania, Valkovenäjää, Georgiaa, Moldovan tasavaltaa ja Ukrainaa niiden järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa. Euroopan komissio rahoittaa tätä aloitetta, jonka toteuttaa CEPOL ja tukee Euroopan unionin lainvalvontayhteistyön virasto, Europol.

Kuten korostettiin 28 päivänä maaliskuuta XNUMX annetussa yhteisessä tiedonannossa Itäisen kumppanuuden politiikka vuoden 2020 jälkeenjärjestäytynyt rikollisuus on yhteinen haaste Euroopan unionille ja itäisen kumppanuuden maille. Tämän haasteen ratkaisemiseksi äskettäin käynnistetyllä hankkeella edistetään syvempää yhteistyötä EU: n oikeus- ja sisäasioiden virastojen kanssa järjestäytyneen rikollisuuden, myös talousrikollisuuden, torjumiseksi tehokkaammin.

"Olemme ylpeitä voidessamme osallistua järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan kumppanimaissamme ja EU: ssa. Järjestäytyneen rikollisuuden verkostot toimivat yli kansallisten rajojen ja tiivistämällä yhteistyötä voimme varmistaa, että rikollisuus ei kannata. Yhteinen tavoitteemme on luoda turvallinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta kaikille ”, sanoi Lawrence Meredith, itäisen naapuruuden johtaja Euroopan komissiossa.

"CEPOLin ainutlaatuinen rooli lainvalvontaviranomaisten ammatillisen koulutuksen ja verkottumismahdollisuuksien luomisessa EU: ssa ja sen naapurimaissa on CEPOLin tehtävän ydin. Odotamme innokkaasti työskentelevämme läheisessä yhteistyössä alueen kuuden kumppanimaan kanssa", sanoi CEPOLin toimitusjohtaja Tohtori hc Detlef Schröder.

Europolin pääjohtaja Catherine De Bolle sanoi: “TOPCOP parantaa toiminnan tehokkuutta ja edistää entistä enemmän yhteistyötä EU: n jäsenvaltioiden ja itäisten kumppanuusmaiden lainvalvontaviranomaisten välillä. Yhdessä työskenteleminen on välttämätöntä pisteiden yhdistämiseksi EU: n ja naapurialueen kansainvälisten rikollisverkostojen välillä. Europolin asema Euroopan lainvalvonta-arkkitehtuurin keskellä antaa meille mahdollisuuden helpottaa yhteistyötä alueella. "

TOPCOP pyrkii parantamaan toiminnan tehokkuutta itäisen kumppanuuden kumppanimaissa. Se vahvistaa myös lainvalvontakoulutuksen ja operaatioiden välistä yhteyttä ja tarjoaa ajantasaisen tilannekuvan järjestäytyneen rikollisuuden uhasta alueelle.

Hankkeella luodaan valmiuksien kehittämiseen tarkoitettujen yhteyspisteiden verkkoja, jotka auttavat poistamaan aukot lainvalvontakoulutuksen ja operatiivisten lainvalvontatoimien välillä. Se tunnistaa myös oppimistarpeet, jotta voidaan tarjota alueellista ja kohdennettua koulutusta, joka perustuu todisteisiin ja yhteisiin piirteisiin.

Hankkeessa hyödynnetään täysimääräisesti CEPOLin ja Europolin pitkäaikaista asiantuntemusta arvioitaessa ja toteutettaessa lainvalvonnan koulutustarpeita ja analysoimalla rikoksia koskevia tietoja kansainvälisen lainvalvontayhteistyön tukemiseksi.

Euroopan unioni on sitoutunut 6 miljoonaan euroon tähän aloitteeseen, joka kestää 48 kuukautta. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä itäisen kumppanuuden kuuden maan viranomaisten ja Euroopan unionin alueen lähetystöjen kanssa.

Continue Reading

Rikollisuus

Euroopan parlamentin jäsenet esittivät uusia toimenpiteitä #MoneyLunundering lopettamiseksi

Julkaistu

on

Yhdistetyt tosiasiallisten edunsaajien rekisterit, ennaltaehkäisevä mustalle listalle ottaminen ja tehokkaat sanktiot ovat Euroopan parlamentin jäsenten ehdottamia välineitä rahanpesun estämiseksi. Perjantaina (10. heinäkuuta) 534 puolesta, 25 vastaan ​​ja 122 tyhjää hyväksymässään päätöslauselmassa parlamentin jäsenet Komission toimintasuunnitelma miten rahanpesua ja terrorismin rahoitusta voidaan torjua tehokkaasti, ja toi esiin kiireellisimmät muutokset, joita tarvitaan tehokkaan EU: n kehyksen saavuttamiseksi.

Parempi toteutus ja yhteistyö

Parlamentin jäsenet pahoittelevat rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjunnan (AML / CTF) sääntöjen virheellistä ja puutteellista täytäntöönpanoa jäsenvaltioissa ja vaativat nollatoleranssia ja rikkomusmenettelyjä jäsenvaltioita vastaan, jotka ovat myöhässä sääntöjen saattamisesta osaksi kansallista lainsäädäntöä . Jäsenvaltioiden oikeus- ja lainvalvontaviranomaisten on tehtävä enemmän yhteistyötä ja jaettava tietoja keskenään, heidän mukaansa.

Parlamentti on tyytyväinen siihen, että sen ehdotus rahanpesun selvittelykeskusten koordinointi- ja tukimekanismin luomisesta hyväksyttiin. Se antaisi jäsenvaltioille pääsyn asiaa koskevaan tietoon ja tukityöhön rajat ylittävissä tapauksissa

Tietojen tehokas käyttö

Parlamentin jäsenet haluavat, että komissio korjaa jatkuvan laatutietojen puutteen todellisten edunsaajien tunnistamiseksi perustamalla EU: ssa toisiinsa yhteydessä olevia ja korkealaatuisia rekistereitä, joilla on korkeat tietosuojavaatimukset. He haluavat myös laajentaa valvottujen yhteisöjen laajuutta kattamaan uudet ja häiriöitä aiheuttavat markkinasektorit, kuten salausvarat. Lopuksi parlamentin jäsenet toistavat, että yhteistyöhön osallistumattomat lainkäyttöalueet ja riskialttiit kolmannet maat on välittömästi lisättävä mustalle listalle, samalla kun ne luovat selkeät vertailuarvot ja tekevät yhteistyötä uudistusten kanssa.

Yhdenmukaistetaan varoittavat pakotteet EU: n tasolla

Parlamentin jäsenet vaativat jäädyttämistä ja menetetyksi tuomitsemista koskevien päätösten vastavuoroista tunnustamista. Tämä helpottaisi rikollisen omaisuuden palauttamista rajojen yli ja mahdollistaisi nopean rajat ylittävän yhteistyön. Lisäksi he haluavat, että Euroopan keskuspankki pystyy peruuttamaan toimiluvat kaikille euroalueella toimiville pankeille, jotka rikkovat rahanpesun ja terrorismin torjuntaa koskevia velvoitteita, riippumatta kansallisten rahanpesua estävien viranomaisten arvioinnista.

Päätöslauselmassaan parlamentin jäsenet muistuttavat korruptio- ja rahanpesurikoksista, kuten Luanda Leaks, sekä muista ilmoitetuista skandaaleista, kuten Cum Ex, Panama Papers, Lux Leaks ja Paradise Papers, jotka ovat toistuvasti heikentäneet kansalaisten luottamusta oikeudenmukaiseen ja avoimia rahoitus- ja verojärjestelmiä.

Lopuksi he korostavat kansainvälisen tutkivan journalismin ja ilmiantajien arvokasta panosta mahdollisten rikosten paljastamisessa. He pyytävät viranomaisia ​​tunnistamaan Daphne Caruana Galizian murhan alullepanijat ja tutkimaan ne, joita vastaan ​​on edelleen vireillä vakavia syytöksiä rahanpesusta.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa