Liity verkostomme!

Aikuiskoulutus

#Coronavirus - Ison-Britannian yliopistojen ei pitäisi avata uudelleen syyskuussa, sanoo unioni

Julkaistu

on

Ison-Britannian yliopistojen tulisi romuttaa suunnitelmat avautua uudelleen syyskuussa estääkseen matkustavia opiskelijoita aiheuttamasta maan koronaviruspandemiaa, kertoi ammattiliitto ja vaati kurssien opettamista verkossa. Pääministeri Boris Johnsonin hallitus on joutunut tulipaloon koulutuksen uudelleen aloittamisen takia etenkin sen jälkeen, kun kouluopiskelijoiden tenttitulokset ovat käyneet läpi ja epäonnistunut yritys tuoda kaikki oppilaat takaisin luokkiinsa tänä vuonna, kirjoittaa Elizabeth Piper.

Johnson on kehottanut brittejä palaamaan normaaliin muistuttavaan asiaan koronaviruksen lukkiutumisen jälkeen ja kehottanut työntekijöitä palaamaan toimistoihin auttaakseen taloutta elpymään huhti-kesäkuun 20 prosentin supistumisesta.

Mutta yliopiston ja korkeakoulujen liitto (UCU) sanoi, että on liian aikaista lähettää opiskelijoita takaisin yliopistoihin varoittaen, että heitä voidaan syyttää, jos COVID-19-tapaukset lisääntyvät. "Miljoonan plus-opiskelijan siirtäminen ympäri maata on resepti katastrofille ja saattaa jättää huonosti valmistautuneet yliopistot toisen aallon hoitokodeiksi", UCU: n pääsihteeri Jo Grady sanoi lausunnossaan. "Hallituksen on aika vihdoin ryhtyä päättäväisiin ja vastuullisiin toimiin tässä kriisissä ja käskeä yliopistoja luopumaan kasvokkain tapahtuvan opetuksen suunnitelmista", hän sanoi ja kehotti hallitusta siirtämään kaiken opetuksen verkossa ensimmäiseksi toimikaudeksi.

Valtiokonttorin (valtiovarainministeriö) pääsihteeri Stephen Barclay sanoi, ettei hän ole samaa mieltä väitteestä. "Mielestäni muun talouden kaltaisten yliopistojen on palattava takaisin ja opiskelijoiden on voitava tehdä niin", hän kertoi Times Radio. Useat yliopistot sanovat olevansa valmiita avaamaan uudelleen ensi kuussa viikkojen valmistelujen jälkeen, ja jotkut opiskelijat sanovat käyttäneensä rahaa jo sellaisiin asioihin kuin asumiseen uuden kauden valmistelemiseksi.

Aikuiskoulutus

Osaaminen: Viisi uutta rajat ylittävää yhteistyöhanketta, jotka on valittu # Erasmus + -rahoitukseen huippuosaamisen kehittämiseksi ammatillisessa koulutuksessa Euroopassa

Julkaistu

on

Komissio on ehdottanut Erasmus + - rahoitusta vuodelle viisi uutta alustaa ammatillisen huippuosaamisen keskuksista, jotta voidaan vastata innovatiivisen, osallistavan ja kestävän talouden tarpeisiin. Rahoitetaan Erasmus + -ohjelman kautta enimmäismäärältään 4 miljoonaa euroa, ja ne ovat aktiivisia aloilla kuten vihreä innovaatio ja kaupunkien vihreys, mikroelektroniikka sekä huonekalu- ja puusektori.

Ne tukevat myös tärkeitä eurooppalaisia ​​painopistealueita, kuten digitaaliset ja vihreät siirtymävaiheet, kestävä kasvu ja heikommassa asemassa oleviin ryhmiin kuuluvien henkilöiden sosiaalinen osallisuus. Valittu 55 hakemuksen joukosta viiteen äskettäin valittuun ammatillisen huippuosaamisen alustaan ​​osallistuu 167 kumppaniorganisaatiota 17 jäsenvaltiosta ja 4 muusta Erasmus + -ohjelmaan osallistuvasta maasta.

Valitut hankkeet vastaavat muuttuviin työmarkkinoihin ja ovat yhdenmukaisia ​​eurooppalaisen taitoja koskevan toimintaohjelman ja komission ehdotuksen neuvoston suositukseksi ammatillisesta koulutuksesta kestävän kilpailukyvyn, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja kestävyyden varmistamiseksi. esitelty 1. heinäkuuta. Lehdistötiedote on saatavana tätä.

Continue Reading

Aikuiskoulutus

EU: n pitkän aikavälin talousarvio: EP: n jäsenet leikkaavat kulttuuria ja #opetusta

Julkaistu

on

Komission kanssa kulttuuri- ja koulutuskomiteassa käydyssä keskustelussa kaikki parlamentin jäsenet viittasivat leikkauksiin tarkistettu monivuotista rahoituskehystä koskeva ehdotus (Monivuotinen rahoituskehys: monivuotinen rahoituskehys), jota ei voida hyväksyä EU: n kulttuurin ja koulutuksen kannalta, korostaen, että COVID-19-kriisi uhkasi nämä alat etenkin ja että niiden parantamiseksi tarvitaan lisää tukea.

Ne kiittivät tarkistetun monivuotisen rahoituskehyksen rinnalla jätetyssä EU: n elvytyssuunnitelmassa "ennennäkemätöntä taloudellisen tuen tasoa", mutta kritisoivat komissiota palauttamasta ensimmäistä monivuotista rahoituskehystä koskevaa ehdotustaan ​​vuonna 2018.

"Emme tue komission ehdotusta", sanoi komitean puheenjohtaja Sabine Verheyen, keskustelun avajaisissa. "Tätä tämä tarkoittaa EU: n ohjelmille: Solidaarisuusjoukot tarjoavat nuorille vähemmän mahdollisuuksia - pisteitä. "Luova Eurooppa" tukee vähemmän taiteilijoita ja vähemmän tekijöitä - piste. Erasmus + -sovelluksessa voimme jättää hyvästit tavoitteen saavuttamiseksi 12 miljoonaan osallistujaan - koska emme ole valmiita tarjoamaan kaikille huonompilaatuista, lyhytaikaista vaihtoa vain numeroiden saamiseksi ylöspäin, hän lisäsi.

Kulttuuri- ja koulutusvaliokunnan jäsenet huomauttivat myös komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin lupauksesta ennen hänen vaalejaan, kun hän lupasi tukea EP: n pyyntöä kolminkertaistaa Erasmus + -rahoitus monivuotisessa rahoituskehyksessä 2021-2027.

Puheenjohtaja Verheyenin videopöytäkirja keskustelun jälkeen.

Katso koko komitean keskustelu uudelleen.

Seuraavat vaiheet

Sen jälkeen kun komissio oli jättänyt tarkistetun monivuotista rahoituskehystä koskevan ehdotuksen 27. toukokuuta 2020, EU: n jäsenvaltioiden on nyt sovittava kantansa. EP: n on hyväksyttävä kaikki monivuotiset rahoituskehykset ennen niiden voimaantuloa.

Tausta

Verrattuna komission alkuperäiseen monivuotisen rahoituskehyksen ehdotukseen (2018), toukokuussa 2020 tarkistetussa ehdotuksessa (laskettuna vuoden 2018 hinnoilla) esitetään 20 prosentin leikkaus Euroopan solidaarisuusrahastolle, 13 prosentin leikkaus luovalle Euroopalle ja 7 prosenttia leikkaus Erasmus + -rahoitukselle.

Lisätietoja

Continue Reading

Aikuiskoulutus

Komissaari Navracsics isännöi toista #EuropeanEducationSummit -tapahtumaa

Julkaistu

on

Syyskuussa 26 järjestetään toinen Eurooppalainen koulutushuippukokous Brysselissä. Yhden päivän tapahtuman isännöi koulutus-, kulttuuri-, nuoriso- ja urheilukomissaari Tibor Navracsics.

Tämä toinen painos keskittyy opettajan ammattiin - jolla on avainasemassa todellisen eurooppalaisen koulutusalueen rakentamisessa 2025: llä. Keskusteluissa käsitellään useiden aiheiden joukossa opettajien kohtaamia haasteita, jotka liittyvät sellaisiin tekijöihin kuin tunnustaminen, arvovalta, koulutus, autonomia ja demografia. Istunnoissa tutkitaan ratkaisuja erityiskysymyksiin, kuten uuden tekniikan käyttö luokkahuoneessa, opettaminen maaseudulla ja yhteisten arvojen edistäminen koulutuksessa.

Huippukokouksen aikana komissaari Navracsics esittelee vuoden 2019 koulutuksen seurannan. Tämän vuoden komission lippuraportin painopiste keskittyy opettajiin, ja se perustuu muun muassa ohjelman uusimpiin tuloksiin Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö (OECD) Opetus ja oppiminen International Survey.

Tausta

Ministerit, asiantuntijat ja opettajat koko Euroopasta kokoontuvat toisen vuoden ajan vaihtamaan kokemuksia, oivalluksia ja ideoita koulutuksen tulevaisuudesta EU: ssa. Huippukokouksessa korostetaan koulutuksen ratkaisevaa roolia sietokyvyn, oikeudenmukaisuuden ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden edistämisessä. Viime vuoden painos auttoi ohjaamaan keskusteluja uusista poliittisista aloitteista, jotka liittyvät eurooppalaiseen koulutusalueeseen.

Tapahtuma

Huippukokous järjestetään 26. syyskuuta 2019 klo 09–00 The Square -aukiolla, Place du Mont Des Arts, 18 Brysselissä. Tapahtuma tulee olemaan suoratoisto Facebookissa. Koko ohjelma on saatavilla tätä.

Lisätietoja ja toimittajien akkreditointi ota yhteyttä: [Sähköposti suojattu] että [Sähköposti suojattu]

Lähteet

#EduSummitEU

Toisen eurooppalaisen koulutushuippukokouksen ohjelma

Livestream Facebook-tapahtumassa

Lisää Ensimmäinen koulutushuippukokous

Koulutusmonitori (2018)

Erasmus + päällä Facebook

Erasmus + päällä Twitter

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa