Liity verkostomme!

energia

# NordStream-2: n vaikeudet

Julkaistu

on

Tarina Nord Stream-2: n rakentamisesta muistuttaa suurelta osin kiehtovaa romaania, jolla on myös mystinen väritys. Näyttää siltä, ​​että koko Euroopalle kannattava energiaprojekti on käynyt läpi useita ongelmia 4 vuoden ajan, ja sillä on lukuisia esteitä eikä tarina voi tulla loppumaan. Totuus on, että kaikissa Venäjän länsimaisissa talousprojekteissa on väistämättä vakavia poliittisia ongelmia, jotka johtavat usein kielteisiin tuloksiin. Riittää, kun muistamme Etelä-virtauksen surullisen historian, jonka EU kirjaimellisesti kuristi, koska se oli pahamaineinen ristiriita kolmannen energiapaketin kanssa, kirjoittaa Moskovan kirjeenvaihtaja Alex Ivanov.

Nord Stream-2 on 1,234 XNUMX km pitkä pääkaasuputki, jota rakennetaan Venäjältä Saksaan Itämeren yli. Se on Nord Stream -kaasuputken jatko. Putkilinja kulkee viiden maan: Tanskan, Suomen, Saksan, Venäjän ja Ruotsin talousvyöhykkeiden ja aluevesien läpi.

Kapasiteetin ja pituuden suhteen se on melkein identtinen nykyisen Nord stream -kaasuputken kanssa. Se eroaa siitä sisääntulopisteellä, joka sijaitsee Ust-Lugan alueella Suomenlahden etelärannalla. Se eroaa myös osakkeenomistajien kokoonpanosta.

Kaasuputken rakentamisen myötä maalla tapahtuvaa kaasunsiirtoverkkoa laajennetaan. Samanaikaisesti Nord Streamin (OPAL-kaasuputki) nykyisen maa-alueiden laajennuksen kanssa saksalaiset yritykset rakentavat Eugal-kaasuputkea kaasun toimittamiseksi Keski-Euroopan kaasukeskukseen Baumgartenin kaupungin (Itävalta) lähellä ja Itävallan alueelle. Tšekin tasavalta, käyttöönotto vuosina 2019 ja 2021.

Projekti vaikuttaa suoraan tai epäsuorasti monien maiden ja yritysten etuihin ja on herättänyt keskustelua tiedotusvälineissä.

Putkien asennuksen oli tarkoitus olla valmis viimeistään vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä. Suunnitelmia ei voitu toteuttaa Tanskan aseman vuoksi, joka ei antanut lupaa putkilinjan asettamiseen sen yksinomaisen talousvyöhykkeen kautta. Joulukuussa 2019 vedenalaisen putkilinjan rakennus, jonka valmius oli 93.5 prosenttia, keskeytettiin Yhdysvaltojen pakotteiden vuoksi.

Lokakuussa 2019 saatiin rakennuslupa Tanskan talousvyöhykkeeltä - hyväksyttiin reitti, joka ulottuu 147 km Bornholmin saaren kaakkoon. Tanskan kanssa tehty sopimus kesti yli kaksi vuotta. Siihen mennessä kun tämä lupa oli saatu, putkilinjan kaikki muut merenalaiset osat oli jo rakennettu.

Saksan Bundestag-energiakomitean päällikkö Klaus Ernst totesi äskettäin, että mahdollisuutta hakeutua YK: hon tutkitaan Yhdysvaltojen uhan vuoksi asettaa pakotteita Nord Stream-2 -putkilinjalle.

Hänen mukaansa ei voida hyväksyä, kun yksi maa, esimerkiksi Yhdysvallat, määrää toiselle suvereenille maalle tai suvereenille Euroopan unionille, kuinka ratkaista oma energiansaanti. Poliitikon mukaan "tämä on ristiriidassa minkä tahansa kohtuullisen suhteen kanssa".

Ernst reagoi myös Euroopan komission lausuntoihin, joiden mukaan jos Yhdysvallat asettaa pakotteita, se rikkoo kansainvälistä oikeutta. "Rikkomus on uhata maan suvereniteettia tällä tavalla", hän sanoi.

Poliitikko huomautti, että Euroopan unioni pitää tällaista vaikutusvaltaa kansainvälisen oikeuden vastaisena. Hän myönsi, että hakeuttuaan YK: hon Saksa voi tehdä valituksia asianmukaisissa tuomioistuimissa.

Aikaisemmin tuli tunnetuksi, että Venäjä ilmaisi solidaarisuutta Saksalle tärkeimmän vientikaasuputken "Nord stream-2" rakentamisen suhteen Yhdysvaltojen aktiivisen vastustuksen edessä. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi, että kaikki Euroopan maat, jotka joutuvat "ennennäkemättömän Yhdysvaltojen pakotteiden kohteeksi", arvioivat kaasuputken rakentamisprojektia myönteisesti.

Yhdysvallat vastustaa aktiivisesti Nord Stream-2: n rakentamista. Viime vuoden lopussa kaikille hankkeeseen osallistuville yrityksille asetettiin seuraamuksia, minkä jälkeen Sveitsin allseat pakotettiin vetämään putkien asennusyrityksensä Itämerestä. Jatkossa rajoituksia laajennettiin ja ne sisällytettiin Yhdysvaltain puolustusbudjettiin, mukaan lukien vakuutusyhtiöt, jotka tekevät yhteistyötä rakentamisen osanottajien kanssa.

Venäjän keskeneräisen vientikaasuputken "Nord stream-2" ympärillä tilanne kiristyy, ja ongelmat kasvavat. Ukrainaa ohittavan Itämeren pohjaan asetetun uuden venäläisen putken viholliset ja ystävät nostavat jatkuvasti panostaan. Yhtäältä Yhdysvaltain senaattorit uhkaavat käyttää pakotteita tuhoamaan Saksan satamakaupunki Mukran, jossa Pipeline-projektin logistiikkakeskus perustuu. Toisaalta Venäjän ulkoministeri Sergey Lavrov vakuuttaa saksalaiselle kollegalleen, että Venäjä varmasti toteuttaa putken.

Toistaiseksi rakennus ei kuitenkaan ole siirtynyt pisteeseen, jossa se jäätyi helmikuussa, kun sveitsiläinen putkenlaskukoneyhtiö kieltäytyi työskentelemästä Yhdysvaltain pakotteiden alaisena. Tarjouskilpailun kohteena olleista kahdesta venäläisestä aluksesta vuokralaiset ovat jo palauttaneet yhden - Fortuna - ja toinen - Akademik Chersky - ei ole vielä aloittanut työtä tuntemattomista syistä. Joten toistaiseksi on edelleen epäselvää, pystyykö Venäjä viemään loput 6% putkesta loppuun? Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, mistä aluksista Venäjän kaasuyhtiö käyttää Nord Stream - 2: n loppuun saattamista.

Samaan aikaan 24 EU-maata vastusti Yhdysvaltojen suunnitelmia asettaa uusia pakotteita Nord Stream-2: lle. Vain kolme kieltäytyi jakamasta enemmistön mielipidettä, kirjoittaa saksalainen Die Welt -lehti viitaten lähteisiin Euroopan diplomaattisissa piireissä.

On huomattava, että Euroopan valtuuskunta esitti Yhdysvaltain ulkoministeriölle 12. elokuuta pidetyn videokonferenssin aikana "protesti-ilmoituksen". Millä tasolla tämä tehtiin ja mitkä maat eivät liittyneet mielenosoitukseen, ei ilmoiteta.

Vaikka ei ole vaikea arvata, että yksi heistä on Puola ja kaksi muuta Itämeri. Viro - tarkalleen. Koska se, ulkoministerinsä Urmas Reinsalun henkilö, kiirehti julistamaan välittömästi, että Yhdysvaltojen pakotteet Nord Stream-2 -hankkeen toteuttamista vastaan ​​ovat sen etujen mukaisia.

Muiden Nord Stream-2: n vahvojen vastustajien joukossa on ehdottomasti Puola. Jonkin aikaa sitten Puolan monopolien vastainen tarkkailija UOKiK totesi sakkoineen venäläiselle kaasutitaanille Gazpromille 57 miljoonaa dollaria "yhteistyön laiminlyönnistä tutkiessaan Nord Stream-2 -putkilinjahanketta". Yhdessä tämän kanssa Varsova on pitkään puolustanut Ukrainan epätoivoisia pyrkimyksiä säilyttää Venäjän kaasunvienti Eurooppaan putkistojärjestelmänsä kautta. Ei ole epäilystäkään siitä, että Nord Stream-2 heikentää vakavasti Ukrainan vientikapasiteettia.

Huolimatta vaikeuksista, joita syntyy Nord Stream-2: n rakentamisen loppuun saattamisesta, erityisesti Moskovassa ja Gazpromissa päätetään ottaa projekti käyttöön seuraavan kuuden kuukauden aikana. Näyttää siltä, ​​että erittäin suotuisa tekijä Venäjälle on melkein yksimielinen tuki EU: lta, mikä on raivoissaan Yhdysvaltojen räikeästä käytöksestä yrittäessään estää hanketta ja samalla viedä sen kallista nesteytettyä kaasua Euroopan markkinoille. Monet analyytikot uskovat, että lähitulevaisuudessa tämä erittäin monimutkainen tarina vähenee.

Sähkö yhteenliitettävyys

ElectroGasMalta on tiivistänyt Delimarin voimalaitosprojektinsa

Julkaistu

on

Electrogas-yhteenliittymä järjesti äskettäin lehdistötilaisuuden, jossa se ilmoitti yrityksensä sisäisen tarkastuksen tuloksista. Yhtiö ilmoitti aloittaneensa "laajan sisäisen oikeudellisen ja oikeuslääketieteellisen tarkastelun" vuonna 2019 kolmen uuden johtajan nimittämisen jälkeen. Tarkastus osoitti, ettei Delimarin kaasuvoimalaitoksen rakentamisprojektissa ollut merkkejä korruptiosta, johon osallistuivat Siemens Projects Ventures ja SOCAR Trading.

Energogasin mukaan tarkastuksessa ei paljastunut merkkejä rikkomuksista tarjousvaiheessa, voimalaitoksen rakentamisessa ja Electrogasin operatiivisessa toiminnassa.

Electrogas raportoi myös, että ElectroGas Malta toteutti yli 500 miljoonan euron hankkeen uuden 210 MW: n voimalaitoksen ja nesteytetyn maakaasun kaasun terminaalin rakentamiseen, johon kuuluu SOCAR Trading. Se voitti yhteistyössä Siemensin ja paikallisen sijoitusyhtiön GEM: n kanssa julkisen tarjouksen Maltalla vuonna 2013.

Tiedetään, että Electrogasin johto muuttui osakkeenomistaja Jorgen fenekin erottua.
Fenech oli osa yhteisyritystä "hillotiloja", joka omistaa 33.34% voimalaitoksesta. SOCAR Trading ja Siemens Projects Ventures omistavat kumpikin 33.34 prosenttia.

Vuonna 2015 ElectroGas Malta allekirjoitti SOCARin kanssa sopimuksen, joka antaa pitkäaikaiset yksinoikeudet toimittaa LNG: tä Maltalle voimalaitokselle. Ensimmäinen erä nesteytettyä maakaasua toimitettiin saarelle tammikuussa 2017, mikä loi edellytykset Maltalle luopua kokonaan polttoöljystä sähköntuotannon lähteenä. Kuten Maltan pääministeri Joseph Muscat aiemmin totesi, tämä auttoi alentamaan sähkön hintaa Maltan väestölle 25 prosentilla ja myrkyllisten päästöjen vähenemiseen ilmakehään 90 prosentilla.

ElectroGas Malta toimittaa myös sähköä ja maakaasua valtion omistamalle energiayhtiölle Enemaltalle 18 vuoden ajan. Yli 500 miljoonan euron arvoinen projekti uuden 210 MW: n voimalaitoksen ja nesteytetyn maakaasun uudelleenkaasutusterminaalin rakentamiseksi Maltalle, johon osallistui SOCAR Trading, aloitettiin joulukuussa 2014 ja saatiin päätökseen tammikuussa 2017.

Continue Reading

energia

#FORATOM korostaa ydinalan keskeistä roolia kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden saavuttamisessa

Julkaistu

on

FORATOM on tyytyväinen Euroopan komission ehdotukseen lisätä vuoteen 2030 mennessä hiilidioksidipäästöjen vähennystavoite vähintään 2 prosenttiin. Tämä on välttämätöntä, jos EU haluaa saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 55 mennessä. Ydinsektori on valmis toimimaan omalta osaltaan tarjoamalla vakaan vähähiilisen sähkön sekä muiden energiansiirtolaitteiden (esim. Vety) toimitukset.

FORATOM on tunnistanut sähköalan hiilipäästöjen vähentämisestä kaksi haastetta: toimitusvarmuuden ja kustannusten varmistaminen.

"On selvää, että tukemalla energiayhdistelmää, jossa yhdistyvät sekä ydinvoima että vaihtelevat uusiutuvat energialähteet, EU: lla on pääsy vähähiiliseen sähkön toimitukseen 24/7", sanoi FORATOMin pääjohtaja Yves Desbazeille. "Tällainen yhdistelmä auttaa paitsi varmistamaan toimitusvarmuuden myös pitämään siirtymän kustannukset mahdollisimman pieninä".

FORATOMin teettämän FTI-CL Energy Consulting -tutkimuksen (Polut vuoteen 2050: ydinvoiman rooli vähähiilisessä Euroopassa), Eurooppa voisi säästää yli 440 miljardia euroa vuosina 2020--2050 tukemalla 25 prosentin osuutta ydinvoimasta vuoden 2050 sähkövalikoimassa. Asiakkaat säästävät noin 350 miljardia euroa kustannuksia, joista 90% säästöistä tapahtuu ennen vuotta 2035 pääasiassa olemassa olevien ydinreaktorien käyttöiän pidentämisen ja uusien rakentamisen ansiosta. Lisäksi noin 90 miljardia euroa voitaisiin säästää suhteessa siirto- ja jakeluverkon lisäkustannuksiin, joita tarvitaan uuden aurinko- ja tuulikapasiteetin huomioon ottamiseksi, jos sellaista rakennetaan, mikä korvaisi menetetyn ydinkapasiteetin.

"On huomattava, että siirtyminen ei ole vain kustannussäästö, vaan myös talouskasvun ja työpaikkojen varmistaminen", lisäsi Desbazeille. ”Täällä ydinvoimalla on tärkeä rooli, koska sillä on tällä hetkellä yli miljoona työpaikkaa EU-27: ssä. Vuoteen 2050 mennessä tämä luku voi nousta 1.2 miljoonaan ”[1].

Euroopan ydinteollisuus on valmis auttamaan EU: ta vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Tätä varten EU: n politiikassa on kohdeltava kaikkia tekniikoita samalla tavalla. Kuten useat jäsenvaltiot ovat korostaneet vuoden 2019 lopulla, jos ne haluavat edetä kohti niin kunnianhimoisia tavoitteita, niillä on oltava vapaus sisällyttää vähähiilinen ydin energiayhdistelmäänsä.

Euroopan atomienergiafoorumi (FORATOM) on Euroopan ydinvoimateollisuuden Brysselissä toimiva ammattiliitto. FORATOMin jäsenyys koostuu 15: n kansallisista ydinvoimayhdistyksistä, ja näillä yhdistyksillä FORATOM edustaa lähes 3,000-eurooppalaisia ​​alan yrityksiä, jotka tukevat 1,100,000-työpaikkoja.

[1] Deloitte taloudellisten ja sosiaalisten vaikutusten raportti, 2019

Continue Reading

Arts

LUKOIL's Oil Pavilion nimettiin maailman parhaaksi virtuaalitodellisuuden projektiksi

Julkaistu

on

LUKOILista tuli kansainvälisen voittaja IPRA Golden World -palkinnot neljässä luokassa historiallisen palauttamiseksi Öljy Paviljonki Moskovan VDNKh: ssa. Se on Venäjän suurin soveltavaan tieteeseen omistettu multimedianäyttely, joka esittelee öljyteollisuutta vierailijoilleen interaktiivisten installaatioiden avulla.

- Öljypaviljonki sai parhaan globaalin projektin vuonna XNUMX Pelaaminen ja virtuaalitodellisuus, Yritysten välinen yhteistyö, Mediasuhteet että Sponsorointi luokat.

Tämä on toinen LUKOIL IPRA Golden World -palkinnot voittaa; yhtiö sai kaksi palkintoa viime vuonna. LUKOILin kampanja Kogalymin (Yugra) mainostamiseksi Länsi-Siperian matkailukeskuksena sai palkinnot maailman parhaaksi hankkeeksi Matkustus ja turismi että Yhteisön sitoumus luokkiin.

IPRA Golden World Awards (GWA) on maailman vaikutusvaltaisin globaali suhdetoiminta- ja viestintäkilpailu.

Vuonna 1990 perustettu IPRA GWA tunnustaa suhdetoiminnan huippuosaamisen maailmanlaajuisesti ottaen huomioon sellaiset kriteerit kuin luovuus, toteutuksen monimutkaisuus ja projektin ainutlaatuisuus. GWA: n tuomariston muodostavat maailman suurimmat viestintä- ja markkinointiasiantuntijat ja johtajat, mukaan lukien useiden suurten yritysten edustajat.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa