Liity verkostomme!

EU

Euroopan unionin on mukauduttava paradigmanmuutokseen #MiddleEastissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Historialliset uutiset, poikkeuksellinen kehitys. Epäilemättä yksi tämän kesän tärkeimmistä uutisista maailmassa: Yhdistyneiden arabiemiirikuntien, yksi Persianlahden tärkeimmistä valtioista, päätös normalisoida suhteensa Israelin valtioon, kirjoittaa Yossi Lempkowicz, vanhempi medianeuvoja Europe Israel Press Association (EIPA).
Päätös, joka esittelee arabimaiden täysin muuttuneen asenteen Israeliin, jota ei enää pidetä arabimaailman vihollisena, vaan päinvastoin koko alueen rauhan, turvallisuuden ja taloudellisen kehityksen kumppanina ja kumppanina.
Abu Dhabista tuli kolmas pääkaupunki Kairon ja Ammanin jälkeen ylittäessään Rubiconin. Muiden maiden odotetaan seuraavan. Puhumme nyt Omanista, Bahrainista, Sudanista, Marokosta ... ja miksi ei Saudi-Arabiasta. Normalisointi, joka kuvaa uuden sukupolven arabijohtajien nousua, joilla on erilainen näkemys alueesta.
Tämä Trumpin hallinnon suojeluksessa saatu Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Israelin välinen sopimus antaa epäilemättä kohtalokkaan iskun dogmalle - jota pidetään yleisesti Euroopassa ja muualla maailmassa - että Israelin ja Palestiinan konfliktin ratkaiseminen on edellytys Israel arabimaiden mukaan. Käsite, joka on antanut Palestiinan johdolle mahdollisuuden säilyttää vuosien varrella kielteinen asenne kaikkiin neuvotteluyrityksiin Israelin kanssa. Sen pitäisi olla pelinvaihtaja.
Yksi kivi, kaksi iskua. Kahden maan välisten suhteiden normalisoitumisen ja lopulta vastavuoroisten suurlähetystöjen perustamisen ja suorien lentojen käynnistämisen lisäksi sopimuksessa määrätään Emirateille myös olennaisesta osasta: Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu hyväksyy nimenomaisesti hänen suunnitelmansa laajentaa Israelin suvereniteettia Juudean ja Samarian osiin (Länsiranta). Hanke, joka kuitenkin oli osa Netanyahun vaalilupauksia. "Ensisijaisena tavoitteena on laajentaa rauhan ympyrää", hän kertoi Abu Dhabissa sijaitsevalle Sky News Arabialle.
Kanava 12 -tutkimuksen mukaan lähes 80 prosenttia israelilaisista suosii normalisointisopimusta arabimaiden kanssa Israelin suvereniteetin jatkamiseen.
(Alueiden liittämisen viivästyminen tai mieluiten sen peruuttaminen säästää Israelia turhista poliittisista, turvallisuus- ja taloudellisista kustannuksista ja antaa sen keskittyä todellisiin kansallisen turvallisuuden haasteisiin: talouteen, Covid -19, Iraniin, Hezbollahiin ja Gazaan '', sanoi Amos Yadlin, joka johtaa arvostettua Tel Avivin kansallisen turvallisuuden tutkimuslaitosta (INSS).
Lähi-idässä on tänään kaksi leiriä. Ne, jotka vastustavat radikaalia islamia, haluavat edistää rauhaa, vakautta ja taloudellista kehitystä alueella - mukaan lukien Israel ja Arabiemiirikunnat, muut Persianlahden maat, mutta myös Egypti, Jordania - ja ne, jotka Iranin ja Turkin tavoin (Qatarin tavoin) pyrkivät alueen hegemoninen ja sotamainen ylivalta heidän edustajiensa, Hezbollahin, Hamasin ja muun muslimiveljeskunnan kautta. Kuten Libanonissa, Syyriassa, Irakissa, Gazassa tai Libyassa.
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Israelin välinen sopimus merkitsee selvästi muutosta käsityksessä juutalaisvaltiosta arabimaailmassa. Nämä maat eivät enää näe Israelia uhkana, vaan vakauttavana voimana epävakaalla ja kaoottisella alueella. Israel on myös sotilaallinen, tekninen ja taloudellinen valta, jonka kanssa voidaan tehdä yhteistyötä.
"Sopimuksen lauseke (joka) kutsuu jokaisen rauhaa rakastavan muslimin käymään Jerusalemin Al-Aqsa-moskeijassa merkitsee islamilaiselle maailmalle, että ainoa tie Jerusalemiin on rauhan kautta Israelin kanssa", kirjoittaa Amos Yadlin.
”Palestiinalaiset tekivät sen virheen, että tuomitsivat toistuvasti arabiveljensä vuosien mittaan luomat siteet Israeliin, mieluummin halata vääriä ystäviä Teheranissa ja Ankarassa. Todellisuudessa palestiinalaiset hylkäsivät arabi-veljensä ulkomaalaisten ansaitsijoiden hyväksi. Tehokkaat arabimaat ovat saaneet tarpeeksi ja päättäneet edistää kansallisen turvallisuuden etujaan ottamatta huomioon palestiinalaisten mielialaa '', kirjoittaa Dmitri Shfutinsky strategisten tutkimusten Begin-Sadat-keskuksesta.
Luopuvatko eurooppalaiset vanhentuneesta käsityksestään Lähi-idän rauhanprosessista - etenkin Israelin ja Palestiinan konfliktista - ja ymmärtävätkö se, että tämä normalisointisopimus muodostaa alku syvälle alueelliselle geopoliittiselle kehitykselle? Uusi paradigma.
Saivatko EU: n ulkoministeri Josep Borrell myönteisenä normalisointisopimuksen ja tunnustivat samalla Yhdysvaltojen '' rakentavan roolin '' tässä suhteessa? Tällainen normalisointi hyödyttää molempia maita ja on "perustavanlaatuinen askel koko alueen vakauttamiseksi", hän painotti. Hän kutsui myös "positiiviseksi askeleeksi" Israelin sitoutumista keskeyttämään suunnitelmat suvereniteetin laajentamiseksi osalle Länsirantaa. Projekti, jota eurooppalaiset olivat yrittäneet usean kuukauden ajan saada Israelia luopumaan ... Yksi piikki EU: n ja Israelin monimutkaisissa suhteissa.
Puhelinkeskustelun jälkeen Israelin ulkoministerin Gabi Ashkenazin kanssa hänen saksalainen kollegansa Heiko Maas, jonka maalla on tällä hetkellä Euroopan unionin puheenjohtajavaltio, sanoi, että normalisointisopimus voi tarjota '' uuden vauhdin '' kohti rauhaa alueella….
Ranskan diplomatian johtajan Jean-Yves Le Drianin välittämä viesti, joka puhuu "uudesta mielentilasta", jota nämä ilmoitukset havainnollistavat ja jonka pitäisi antaa mahdollisuus jatkaa neuvotteluja israelilaisten ja palestiinalaisten välillä.
Nyt kun Länsirannan liittämishanke - EU: n tärkein kompastuskivi - on jäädytetty Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Israelin välisen sopimuksen ansiosta, Euroopan unionin johtajien on korkea aika tehdä päätös. aloite vahvistaa Lähi-idässä niitä, jotka rikkovat tabuja ja pyrkivät laajentamaan rauhan ympyrää.
Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat pelkästään kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä heijasta minkäänlaisia ​​mielipiteitä EU Reporter.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa