Liity verkostomme!

Brexit

#PrivacyShield - Euroopan tuomioistuin julistaa EU: n ja Yhdysvaltojen tiedonjakosopimuksen kelpaamattomaksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Max Schrems seisoo Irlannin tietosuojavaltuutetun toimiston ulkopuolella

Toisen kerran alle viidessä vuodessa Euroopan unionin tuomioistuin on todennut, että EU: n ja Yhdysvaltojen välinen tietojen jakamista koskeva sopimus ei täytä EU: n tietosuojavaatimuksia. Turvallinen satama -sopimus purettiin vuonna 2015, ja se korvattiin nopeasti suojelusuojalla. Tämäkin on nyt romahteissa. 

Tuomioistuin sulkea että EU: n ja Yhdysvaltojen välisen sopimuksen voimassaoloaikana olisi annettava vastaavat suojaukset kuin mitä EU: n yleisessä tietosuojaasetuksessa taataan, ja suojattava yksityisyyden suojaa ja tietosuojaa, jotka on vahvistettu EU: n perusoikeuskirjan 7 ja 8 artiklassa; oikeuksia.

Mainos

Mainos

Myönteisemmässä mielessä tuomioistuin totesi, että komission päätös vakiosopimuslausekkeista (SCC) siirtää henkilötietoja kolmansiin maihin (EU: n ulkopuolelle) sijoittautuneille käsittelijöille on pätevä - kunhan etukäteen on sovittu, että suojaus. 

Koko ongelma johtuu Yhdysvaltain kansallisesta lainsäädännöstä. Schrems, Schrems II -nimisen tuomion takana oleva samanlainen riita-asia, sanoi: "Tuomioistuin selvitti nyt toisen kerran, että EU: n yksityisyydensuojalain ja Yhdysvaltain valvontalain välillä on ristiriita. Koska EU ei muuta perusoikeuksiaan NSA: n miellyttämiseksi, ainoa tapa voittaa tämä yhteenotto on, että Yhdysvallat ottaa käyttöön vankat yksityisyyden suojaoikeudet kaikille ihmisille - myös ulkomaalaisille. Valvontauudistuksesta tulee täten ratkaiseva Silicon Valley -yrityksen etujen kannalta. "


EU: lle annettiin jo varoitus siitä, että Euroopan unionin tuomioistuin todennäköisesti iskee yksityisyyden suojaa alaspäin ja että päätöstä estettiin varhaisilla keskusteluilla EU: n amerikkalaisten kollegoiden kanssa. Komissio arvostaa varapuheenjohtaja Věra Jourová sanoi: "Sekä Didier että minä olemme olleet yhteydessä Yhdysvaltojen kauppaministeri Wilbur Rossiin viime päivinä."

Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders lisäsi, että hän oli puhunut asianajajan William Barrin kanssa joulukuussa ja että hän odottaa huomenna (17. heinäkuuta) rakentavaa keskustelua Wilbur Rossin kanssa etenemisestä.

Yhdysvaltain ulkoministeri Wilbur Ross sanoi: ”Toivomme kykenevämme rajoittamaan kielteiset vaikutukset 7.1 biljoonan dollarin transatlanttisiin taloussuhteisiin, jotka ovat niin tärkeitä kansalaisillemme, yrityksillemme ja hallituksillemme. Tietovirrat ovat välttämättömiä paitsi teknologiayrityksille, myös kaiken kokoisille yrityksille kaikilla aloilla. Kun taloudemme jatkavat COVID-19: n jälkeistä elpymistä, on kriittistä, että yritykset - mukaan lukien 5,300 XNUMX+ nykyistä Privacy Shieldin osallistujaa - pystyvät siirtämään tietoja keskeytyksettä, tietosuojakilven tarjoamien vahvojen suojausten mukaisesti. " 

In selvitys, kauppaministeriö ilmoittaa jatkavan Privacy Shield -ohjelman hallinnointia, mukaan lukien yksityisyyden suojaa ja uudelleensertifiointia koskevien ilmoitusten käsittelyä Privacy Shield -kehyksiin ja Privacy Shield -luettelon ylläpitämistä. Reynders kuitenkin sanoi: "Sillä välin yritysten väliset transatlanttiset tietovirrat voivat edelleen käyttää muita mekanismeja henkilötietojen kansainväliseen siirtoon, jotka ovat saatavilla GDPR: n nojalla."

Bridget Treacy, Lontoossa sijaitsevan Hunton Andrews Kurth LLP: n tietosuojakumppani, kommentoi tuomiota: "Tietojen viejät ja EU: n sääntelyviranomaiset seuraavat paljon tarkemmin SCC: itä, joita käytetään yleisesti siirtoihin ympäri maailmaa. Henkilötietojen siirtäminen EU: sta Yhdysvaltoihin vaatii erityistä huolellisuutta, kun otetaan huomioon tuomioistuimen huomautukset Yhdysvaltain valvonnasta. Mutta kaikki henkilötietojen siirrot EU: sta, joko Yhdysvaltoihin tai muualle (mukaan lukien Yhdistynyt kuningaskunta 1. tammikuuta 2021 jälkeen), vaativat nyt paljon tarkempaa valvontaa. "

Brysselissä toimivan Hunton Andrews Kurth LLP: n tietosuojakumppani David Dumont sanoi: ”Yrityksiä, jotka luottavat asiakassivustoihin, on arvioitava jokainen tiedonsiirron vastaanottaja määrittääkseen, tarjoaako vastaanottaja riittävän suojan. Tämä tarkoittaa arviointia siitä, minkä tyyppisiä henkilötietoja siirretään, miten niitä käsitellään, voidaanko valtion virastojen käyttää niitä valvontatarkoituksiin ja jos on, mitkä suojatoimenpiteet ovat käytettävissä. Jos vastaanottaja ei pysty tarjoamaan riittävää suojaa, EU: n yritysten on keskeytettävä tietojen siirto, ellei sääntelyviranomainen voi tehdä niin. Tietosuojavalvojilta vaaditaan kiireellisiä ohjeita siitä, mitä käytännön tarkastustasoa he odottavat yrityksiltä, ​​jotka luottavat SCC: hen. "

Brexit

Kun Yhdistynyt kuningaskunta poistuu EU: sta vuoden lopussa, sen on pyydettävä tietojen riittävyyttä koskevaa sopimusta. E: n paljastama Yhdistyneen kuningaskunnan joukkovalvonta tapahtuu heidän tiedustelupalvelunsa (GCHQ) kauttadwar Snowden, näytti, kuinka Iso-Britannia indeksoi miljoonien yksityisten viestintöjen tietojen avulla ja jakoi havaintonsa Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston sekä muiden maiden tiedustelupalvelujen kanssa. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin katsoi tämän valvonnan olevan laitonta. Kun otetaan huomioon Yhdistyneen kuningaskunnan ennätys, Euroopan parlamentti antaa todennäköisesti vahvan vakuutuksen kaikista tietosuojasopimuksista. 

Treacy sanoi: ”Privacy Shield -päätöksellä on todennäköisesti vaikutuksia Yhdistyneen kuningaskunnan toiveisiin saada Brexitin jälkeinen tietosuojan riittävyyspäätös Euroopan komissiolta. Yhdistynyt kuningaskunta voi odottaa, että sen valvontalakeja valvotaan samalla tavalla kuin Yhdysvaltojen lakeja arvioidakseen, kunnioittavatko ne EU: n kansalaisten yksityisyyden suojaa. "

Dumont kertoi: ”Suurin osa EU: n yrityksistä suunnittelee luottavansa SCC: hen henkilötietojen siirtämiseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan heti, kun Brexit-siirtymäkausi päättyy. Tämä tuomio osoittaa, että SCC-mekanismia valvotaan huomattavasti enemmän ja että EU: n tietosuojaviranomaisten odotetaan toimivan aktiivisemmin näiden vaatimusten täytäntöönpanossa keskeyttämällä tarvittaessa siirrot. "

Tausta

Haastattelu Sophie Int'Veldin kanssa vuodelta 2016

Haastattelu Max Schremsin kanssa vuonna 2018

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa