Liity verkostomme!

Puolustus

#Terrorismi EU: ssa: Terrori-iskut, kuolemat ja pidätykset vuonna 2019

Julkaistu

on

Infografia uskonnollisesti inspiroidusta terrorismista EU: ssa

Terroristihyökkäysten ja terrori-uhrien lukumäärä EU: ssa jatkoi laskuaan vuonna 2019. Katso kaaviomme nähdäksemme jihadistisen terrorismin kehityksen vuodesta 2014. Euroopassa oli vuonna 119 2019 terroriyritystä, joista lasketaan menestyksellisesti toteutetut ja ne, jotka epäonnistuivat tai hylättiin. Näistä 21 johtuu jihadistisesta terrorismista. Vaikka jihadisti-terroristit edustavat vain kuudesosaa kaikista hyökkäyksistä EU: ssa, ne olivat vastuussa kaikista 10 kuolemasta ja 26: sta 27: stä loukkaantuneesta.

Noin puolet EU: n terrori-iskuista on etnacionalistisia ja separatisteja (57 vuonna 2019, kaikki paitsi Pohjois-Irlannissa), ja muut terroristien pääryhmät ovat äärioikeistolaisia ​​(6) ja vasemmistolaisia ​​(26).

Jihadistisen terrorismin uhrien lukumäärä on vähentynyt edelleen vuoden 2015 huipustaan ​​saakka, ja vuonna 2019 jäsenvaltioiden viranomaisten torjumia hyökkäyksiä oli kaksinkertainen määrä toteutuneita tai epäonnistuneita. Europolin terrorisminvastaisen keskuksen johtajan Manuel Navarretten mukaan uhkat ovat kuitenkin edelleen suhteellisen korkeat.

Navarette esitteli Europolin vuosikertomuksen terrorismin suuntauksista parlamentin kansalaisvapauksien valiokunnalle 23. kesäkuuta. Hän kertoi, että Internet-yhteisöissä on sama suuntaus väkivallan yllyttämiseen oikeistolaisiin ja jihadisti-miljööihin: "Džihadisteille terroristit ovat pyhiä sota-marttyyreita, oikeisto-ääriaineille he ovat rodusotun pyhiä."

Vähemmän terrori-iskuja ja terrorismin uhreja

Kymmenen ihmistä menetti henkensä kolmessa EU: n viime vuonna suoritetussa jihadisti-iskussa Utrechtissa, Pariisissa ja Lontoossa, kun seitsemässä iskussa tapahtui 13 kuolemaa vuonna 2018.

Kahdeksan EU-maata kärsi terroriteoista vuonna 2019.

Kahdesti niin monta epäonnistunutta hyökkäystä kuin suoritettua tai epäonnistunutta

Vuonna 2019 neljä jihadisti-iskua epäonnistui, kun taas 14 tapausta lopetettiin verrattuna yhteen epäonnistuneeseen hyökkäykseen ja 16 epäonnistuneeseen hyökkäykseen vuonna 2018. Kummassakin vuodessa viranomaisten jättämien tonttien määrä on kaksinkertainen toteutettujen tai epäonnistuneiden hyökkäysten määrään nähden. Jihadistien inspiroimat hyökkäykset kohdistuvat pääasiassa julkisiin paikkoihin ja poliiseihin tai sotilashenkilöihin.

Valmistuneet ja epäonnistuneet jihadisti-iskut suoritettiin pääosin veitsillä ja ampuma-aseilla. Kaikki räjähteiden käyttöä koskevat tontit hajotettiin. Suurin osa rikoksentekijöistä toimi tai suunnitteli toimimaan yksin.

Vuonna 2019 pidätettiin 436 henkilöä epäiltynä jihadistiseen terrorismiin liittyvistä rikoksista. Pidätyksiä tapahtui 15 maassa. Ylivoimaisesti eniten Ranskassa (202), välillä 32–56 Espanjassa, Itävallassa ja Saksassa ja 18–27 pidätystä Italiassa, Tanskassa ja Alankomaissa. Tämä luku on myös pienempi kuin edellisenä vuonna, jolloin pidätettiin yhteensä 511 ihmistä.

Radikalisoituneiden vankien uhka

Terroriteoista vankilassa olevat ihmiset ja vankilassa radikalisoituneet ovat uhka. Monissa Euroopan maissa joukko radikalisoituja vankeja vapautetaan pian ja tämä voi lisätä turvallisuusuhkaa, Navarrette varoitti. Radikalisoituneet vangit toteuttivat vuonna 2019 yhden epäonnistuneen hyökkäyksen, yhden epäonnistuneen ja yhden onnistuneen hyökkäyksen.

EU: n yhteistyö

Europolin terrorisminvastaisen keskuksen päällikön mukaan tiiviimpi yhteistyö EU: n maiden välillä ja tiedon jakaminen ovat auttaneet estämään hyökkäyksiä tai rajoittamaan niiden vaikutuksia. ”Tietojenvaihdon ja meillä olevien yhteyksien takia jäsenvaltiot pystyvät olemaan varhaisessa vaiheessa tunnistamaan riskejä. Minulle se on hyvä merkki siitä, että kaksi kolmasosaa hyökkäyksistä tunnistettiin ja lopetettiin olemassa olevan yhteistyön ansiosta. "

Tutustu EU: n toimiin terrorismin torjumiseksi.

Ei ole järjestelmällistä käyttää siirtolaisreittiä terroristeilla

Jotkut ovat olleet huolestuneita Euroopasta yrittävien maahanmuuttajien aiheuttamasta vaarasta. Europolin raportissa toistetaan, että kuten aikaisempinakin vuosina, ei ole merkkejä siitä, että terroristijärjestöt käyttäisivät järjestelmällisesti laitonta maahanmuuttoa. Itse asiassa yli 70 prosentilla pidätyksistä, jotka liittyivät jihadistiseen terrorismiin, jonka kansalaisuus ilmoitettiin Europolille, henkilöt olivat kyseisen EU-maan kansalaisia.

Afrikka

Venäläisen Wagner-ryhmän johtajanvaihdosta julkaistiin uusia yksityiskohtia

Julkaistu

on

Hiljattain toimittanut journalistinen tutkimus Bellingcat raportit Wagnerin yksityisen sotilasryhmän päällikön vaihdosta. Tämä yhteinen tutkimus Insider, Bellingcat että Der Spiegel panee merkille, että ryhmän uusi päällikkö voi olla Konstantin Pikalov, joka tunnetaan paremmin nimellä Mazay, kirjoittaa Louis Auge.

Tiedotusvälineiden mukaan Mazay osallistui ryhmän kampanjaan Keski-Afrikan tasavallassa (CAR) heinäkuun alussa 2018. Julkaisun toimittajien ottaman kirjeenvaihdon kontekstista, joka koskee hänen toimintaansa Afrikassa, käy selväksi, kuinka vaikuttava Mazay on - on raportoitu, että Keski-Afrikan presidentin sotilaneuvonantaja noudatti henkilökohtaisesti hänen suosituksiaan.

Tiedotusvälineiden mukaan hän oli se, joka koordinoi tiedotusta ja ideologista työtä ryhmän kanssa Keski-Afrikan tasavallassa.

Asiakirjan hankkinut Bellingcat osoittavat sähköisessä kirjeenvaihdossa, että jos Valeri Zakharov oli muodollisesti CAR-presidentin sotilaallinen neuvonantaja, niin Mazay oli vastuussa tärkeistä sotilasasioista.

Yksi sähköposti sisältää esimerkiksi skannatun kirjeen Bambarin kaupungin paikallisilta väliaikaisilta viranomaisilta Venäjän asevoimien komentajalle Etelä-Afrikan tasavallassa.

13. toukokuuta 2019 päivätyssä kirjeessä pyydettiin kiireellistä ja yksityistä tapaamista "keskustelemaan erityisen arkaluonteisesta tilanteesta Bambarin kaupungissa". Kirjeissä mainitaan, että Venäjän armeijan komento on lähettänyt Mazaylle ohjeet jatkotoimenpiteisiin.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan Wagnerin johdon vaihtaminen voi liittyä ryhmän muodon muutokseen.

Dmitry Utkin, joka aiemmin johti yritystä ja vastasi Ukrainan ja Syyrian rintamista, on saattanut poistua ryhmästä metodologian ja työn vektorin muutosten vuoksi.

Yksityinen sotilasyhtiö on siirtynyt suorasta osallistumisesta sotilasoperaatioihin sotilaallisen ja poliittisen koulutuksen ja vuorovaikutuksen strategiaan. Lähteiden mukaan Wagner-ryhmä tarjoaa vihollisuuteen osallistumisen sijaan neuvonta- ja koulutustukea useissa geopoliittisissa paikoissa Afrikan maissa, Libya mukaan lukien.

Yrityksen päällikön vaihtaminen selittyy myös muutoksella yhtiön alueellisessa suuntauksessa. Se tarkoittaa, että ryhmä on kiinnittänyt enemmän huomiota Afrikan alueeseen, tässä kokoonpanossa johtajan vaihtaminen vaikuttaa kohtuulliselta.

Tutkimuksesta paljastettujen tietojen analyysin perusteella voidaan myös tehdä mahdollinen johtopäätös siitä, että Dmitri Utkin, joka johti pitkään yksityistä sotilasyhtiötä, on nyt voitu tappaa. Tällä hetkellä hänen puhelinnumeronsa ei toimi, ja säännölliset matkansa Krasnodarista Pietariin ovat lopettaneet.

Continue Reading

Cyber-vakoilusta

Komissio julkaisee # Women4Cyber ​​- kyberturvallisuuden alan lahjakkuuksien rekisterin

Julkaistu

on

Komissio antoi 7. heinäkuuta yhdessä Naisten ryhmä Women4Cyber ​​-aloitteen kanssa Euroopan kyberturvallisuusjärjestö (ECSO) julkaisi ensimmäisen online-version rekisterin Eurooppalaisten naisten kyberturvallisuudesta, joka yhdistää asiantuntijaryhmät, yritykset ja päätöksentekijät alan kykyihin.

Rekisteri on avoin, käyttäjäystävällinen tietokanta naisista, joilla on kyberturvallisuuden asiantuntemusta ja jonka tarkoituksena on vastata kyberturvallisuuden ammattilaisten kasvavaan kysyntään Euroopassa ja siihen liittyvään alan kykyjen puutteeseen. Sen julkaisu seuraa Eurooppalainen osaamisohjelma kestävän kilpailukyvyn, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja kestävyyden edistämiseksi, jotka komissio esitti 1. heinäkuuta 2020.

Digitaalisen aikakauden Eurooppaan sopiva johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Kyberturvallisuus on kaikkien asia. Naiset tuovat kokemuksia, näkökulmia ja arvoja digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen. On tärkeää rikastuttaa keskustelua ja tehdä kyberavaruudesta turvallisempaa. "

Edistäessään eurooppalaista elämäntapamme varapuheenjohtaja Margaritis Schinas sanoi: ”Kyberturvallisuusalalla on valtava osaamisen puute. Tätä kyvyttömyystilannetta pahentaa naisten edustuksen puute kentällä. Komission viime viikolla hyväksymän päivitetyn taitoja koskevan toimintaohjelman tavoitteena on poistaa tällaiset aukot. Monipuolinen kyberturvallisuustyövoima osallistuu varmasti innovatiivisempaan ja vankempaan verkkoturvallisuuteen. Tänään avattu rekisteri on hyödyllinen työkalu naisten verkkoturvallisuuden ammattilaisten mainostamiseen ja monipuolisemman ja kattavamman kyberturvallisuuden ekosysteemin luomiseen. ”

Sisämarkkina-komissaari Thierry Breton kertoi: ”Olemme vuosien ajan edistäneet useita menestyviä aloitteita, joilla pyritään lisäämään digitaalisten taitojen koulutusta, erityisesti kyberturvallisuuden alalla. Jokaisen verkkoryhmän on yhdistettävä erilaiset taidot yhdistämällä tietotekniikka, analytiikka ja viestintä. Rekisteri on työkalu, jolla pyritään parantamaan sukupuolten tasapainoa kyberturvallisuustyöntekijöissä. ”

Rekisteri, joka hahmottaa erilaisia ​​profiileja ja kartoittaa eri osaamisalueita, on kaikkien saatavissa ja sitä päivitetään säännöllisesti. Lisätietoja Women4Cyber-aloitteesta on saatavana tätä, komission kyberturvallisuusstrategiasta tätä ja voit liittyä Women4Cyber-rekisteriin napsauttamalla tätä.

Continue Reading

liiketoiminta

# EU: n kyberturvallisuus: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen NIS-direktiivistä

Julkaistu

on

Komissio käynnisti julkisen kuulemisen tarkistuksesta Direktiivi verkko- ja tietojärjestelmien turvallisuudesta (NIS-direktiivi). Nykyisen direktiivin voimaantulon jälkeen vuonna 2016 kyberuhkien maisema on kehittynyt nopeasti. Komissio aikoo nyt käynnistää menettelyn tarkistaakseen NIS-direktiivi, aloittamalla julkisella kuulemisella, jonka tarkoituksena on kerätä näkemyksiä sen täytäntöönpanosta ja mahdollisten tulevien muutosten vaikutuksista.

Eurooppalaiselle digitaalikaudelle sopiva varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager sanoi: "Kun jokapäiväinen elämämme ja taloutemme ovat yhä riippuvaisempia digitaalisista ratkaisuista, tarvitsemme nykyaikaisen turvallisuuden kulttuuria tärkeillä aloilla, jotka luottavat tieto- ja viestintätekniikkaan."

Edistämme eurooppalaista elämäntapaa Varapuhemies Margaritis Schinas sanoi: "Verkko- ja tietojärjestelmädirektiivin tarkistaminen on olennainen osa tulevaa EU: n turvallisuusliitostrategiaamme, joka tarjoaa EU: n koordinoidun ja horisontaalisen lähestymistavan turvallisuushaasteisiin".

Sisämarkkina-komissaari Thierry Breton kertoi: ”Koronaviruskriisi on osoittanut, kuinka tärkeää on varmistaa verkkoinfrastruktuurimmemme kestävyys, etenkin herkillä aloilla, kuten terveys. Tämä kuuleminen on tilaisuus sidosryhmille tiedottaa komissiolle yritysten ja organisaatioiden kyberturvallisuustilanteesta ja ehdottaa tapoja parantaa sitä edelleen. ”

Sen hyväksymisen jälkeen NIS-direktiivi on varmistanut, että jäsenvaltiot ovat paremmin varautuneita tietoverkkoon liittyviin tapahtumiin, ja ovat lisänneet yhteistyötään NIS-yhteistyöryhmä. Se velvoittaa yritykset, jotka tarjoavat välttämättömiä palveluita elintärkeillä aloilla, nimittäin energia-, liikenne-, pankki-, rahoitusmarkkinainfrastruktuureissa, terveydenhuollossa, vesihuollossa ja jakelussa sekä digitaalisessa infrastruktuurissa, samoin kuin keskeiset digitaalisten palveluntarjoajien, kuten hakukoneet, pilvipalveluiden tai online-palvelut Markkinapaikat tietotekniikkajärjestelmiensä suojelemiseksi ja merkittävien verkkoturvallisuusonnettomuuksien ilmoittamiseksi kansallisille viranomaisille.

2. lokakuuta 2020 saakka avoinna olevassa kuulemisessa haetaan mielipiteitä ja kokemuksia kaikilta sidosryhmiltä ja kansalaisilta. Lisätietoja EU: n toimista kyberturvallisuuden parantamiseksi on saatavilla tätä ja näissä kysymykset ja vastaukset, ja lisätietoja NIS-yhteistyöryhmän työstä on tätä.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa