Liity verkostomme!

liiketoiminta

# EU: n kyberturvallisuus: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen NIS-direktiivistä

Julkaistu

on

Komissio käynnisti julkisen kuulemisen tarkistuksesta Direktiivi verkko- ja tietojärjestelmien turvallisuudesta (NIS-direktiivi). Nykyisen direktiivin voimaantulon jälkeen vuonna 2016 kyberuhkien maisema on kehittynyt nopeasti. Komissio aikoo nyt käynnistää menettelyn tarkistaakseen NIS-direktiivi, aloittamalla julkisella kuulemisella, jonka tarkoituksena on kerätä näkemyksiä sen täytäntöönpanosta ja mahdollisten tulevien muutosten vaikutuksista.

Eurooppalaiselle digitaalikaudelle sopiva varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager sanoi: "Kun jokapäiväinen elämämme ja taloutemme ovat yhä riippuvaisempia digitaalisista ratkaisuista, tarvitsemme nykyaikaisen turvallisuuden kulttuuria tärkeillä aloilla, jotka luottavat tieto- ja viestintätekniikkaan."

Edistämme eurooppalaista elämäntapaa Varapuhemies Margaritis Schinas sanoi: "Verkko- ja tietojärjestelmädirektiivin tarkistaminen on olennainen osa tulevaa EU: n turvallisuusliitostrategiaamme, joka tarjoaa EU: n koordinoidun ja horisontaalisen lähestymistavan turvallisuushaasteisiin".

Sisämarkkina-komissaari Thierry Breton kertoi: ”Koronaviruskriisi on osoittanut, kuinka tärkeää on varmistaa verkkoinfrastruktuurimmemme kestävyys, etenkin herkillä aloilla, kuten terveys. Tämä kuuleminen on tilaisuus sidosryhmille tiedottaa komissiolle yritysten ja organisaatioiden kyberturvallisuustilanteesta ja ehdottaa tapoja parantaa sitä edelleen. ”

Sen hyväksymisen jälkeen NIS-direktiivi on varmistanut, että jäsenvaltiot ovat paremmin varautuneita tietoverkkoon liittyviin tapahtumiin, ja ovat lisänneet yhteistyötään NIS-yhteistyöryhmä. Se velvoittaa yritykset, jotka tarjoavat välttämättömiä palveluita elintärkeillä aloilla, nimittäin energia-, liikenne-, pankki-, rahoitusmarkkinainfrastruktuureissa, terveydenhuollossa, vesihuollossa ja jakelussa sekä digitaalisessa infrastruktuurissa, samoin kuin keskeiset digitaalisten palveluntarjoajien, kuten hakukoneet, pilvipalveluiden tai online-palvelut Markkinapaikat tietotekniikkajärjestelmiensä suojelemiseksi ja merkittävien verkkoturvallisuusonnettomuuksien ilmoittamiseksi kansallisille viranomaisille.

2. lokakuuta 2020 saakka avoinna olevassa kuulemisessa haetaan mielipiteitä ja kokemuksia kaikilta sidosryhmiltä ja kansalaisilta. Lisätietoja EU: n toimista kyberturvallisuuden parantamiseksi on saatavilla tätä ja näissä kysymykset ja vastaukset, ja lisätietoja NIS-yhteistyöryhmän työstä on tätä.

Ilmailu / lentoyhtiöt

#Aviation - Komission jäsen Văleanin lausuma komission aikomuksesta jatkaa lähtö- ja saapumisaikojen vapauttamista

Julkaistu

on

Liikennekomissaari Adina Vălean on antanut julkilausuman komission hyväksymisen jälkeen raportti EU: n mahdollisesta jatkamisesta Lähtö- ja saapumisaikojen muuttaminen.

Komission jäsen Vălean sanoi: "Raportti osoittaa, että lentoliikenteen taso on edelleen alhainen, ja mikä tärkeintä, ne eivät todennäköisesti toistu lähitulevaisuudessa. Tässä yhteydessä lähtö- ja saapumisaikojen epävarmuus vaikeuttaa lentoyhtiöiden aikataulujen suunnittelua, mikä tekee suunnittelusta vaikeaa lentokenttien ja matkustajien kannalta. Tarkoittaakseni varmuuden tarvetta ja vastatakseni liikennetietoihin, aion pidentää lähtö- ja saapumisaikojen vapauttamista talvikaudelle 2020/2021 27. maaliskuuta 2021 asti. "

Täydellinen lausunto on saatavilla verkossa.

Continue Reading

Ilmailu / lentoyhtiöt

Komissio hyväksyy 62 miljoonan euron Romanian lainatakuun korvaamaan Blue Airille #Coronaviruksen puhkeamisesta aiheutuneet vahingot ja myöntää lentoyhtiölle kiireellistä likviditeettitukea

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti romanialaisen lainan takauksen noin 62 miljoonaan euroon (noin 301 miljoonaa RON) romanialaiselle lentoyhtiölle Blue Airille. Blue Air on yksityinen romanialainen lentoyhtiö, jolla on tukikohdat Romaniassa, Italiassa ja Kyproksessa. Se katsottiin vaikeuksissa olevaksi yritykseksi ennen koronaviruksen puhkeamista, toisin sanoen 31. joulukuuta 2019. Erityisesti yritys menetti tappiota johtuen laajoista investoinneista, joita se on tehnyt vuodesta 2016 lähtien reittiverkostonsa parantamiseksi. Lentoyhtiö oli palannut kannattavuuteen vuonna 2019 ja vuoden 2020 alkupuolella, mutta se kärsi merkittäviä tappioita koronaviruksen puhkeamisen vuoksi.

Toimenpide koostuu noin 62 miljoonan euron suuruisesta julkisesta takuusta lentoyhtiölle myönnetylle lainalle, joka jaetaan seuraavasti: i) noin 28 miljoonan euron julkinen takaus korvaamaan Blue Airille koronaviruksen puhkeamisen suoraan aiheuttamat vahingot 16. maaliskuuta 2020 ja 30. kesäkuuta 2020; ja (ii) noin 34 miljoonan euron pelastusapu julkisen takuun muodossa lainalle, joka on tarkoitettu kattamaan osittain Blue Airin akuutit likviditeettitarpeet koronaviruksen puhkeamisen seurauksena aiheutuneiden suurten toimintatappioiden vuoksi. Blue Air ei ole oikeutettu saamaan tukea komission väliaikaisesta valtiontukikehyksestä, joka on suunnattu yrityksille, jotka eivät olleet jo vaikeuksissa 31. joulukuuta 2019.

Tämän vuoksi komissio on arvioinut toimenpidettä muiden valtiontukisääntöjen nojalla Romanian ilmoituksen mukaisesti. Vahinkojen korvaamisen osalta komissio arvioi toimenpidettä EY: n perustamissopimuksen XNUMX artiklan nojalla 107 (2) (b), jonka avulla komissio voi hyväksyä jäsenvaltioiden myöntämät valtiontukitoimenpiteet tietyille yrityksille korvaamiseksi vahingot, jotka johtuvat suoraan poikkeuksellisista tapahtumista, kuten koronaviruksen puhkeamisesta.

Pelastamistuen osalta komissio arvioi sitä komission perusteella Vuoden 2014 suuntaviivat valtiontuesta pelastamiselle ja rakenneuudistuksille, joiden avulla jäsenvaltiot voivat tukea vaikeuksissa olevia yrityksiä, edellyttäen erityisesti, että julkiset tukitoimet ovat ajallisesti ja laajuudeltaan rajoitettuja ja edistävät yhteistä etua koskevaa tavoitetta. Tämän vuoksi komissio päätteli, että Romanian toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen.

Kilpailupolitiikasta vastaava varapuheenjohtaja Margrethe Vestager kertoi: ”Ilmailuala on kärsinyt vakavasti koronaviruksen puhkeamisesta. Tämä 62 miljoonan euron romanialainen lainatakaus auttaa Romaniaa osittain korvaamaan Blue Airille koronaviruksen puhkeamisesta aiheutuneet vahingot. Samalla se antaa lentoyhtiölle tarvittavat resurssit vastata osaan sen kiireellisistä ja välittömistä likviditeettitarpeista. Tämä välttää matkustajien häiriöitä ja varmistaa alueelliset yhteydet etenkin huomattavalle määrälle ulkomailla työskenteleville romanialaisille ja monille pienille paikallisille yrityksille, jotka ovat riippuvaisia ​​Blue Airin tarjoamista kohtuuhintaisista lipuista reittiverkossa, joka on tarkoitettu heidän erityistarpeisiinsa. Jatkamme yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa keskustellaksemme mahdollisuuksista ja löytää toimivia ratkaisuja tämän tärkeän talouden osan säilyttämiseksi EU: n sääntöjen mukaisesti. "

A koko lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Continue Reading

Ilmailu / lentoyhtiöt

Komissio hyväksyy 133 miljoonan euron Portugalin likviditeettituen #SATA-lentoyhtiölle. avaa tutkimuksen muista julkisista tukitoimenpiteistä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti 133 miljoonan euron likviditeettituen SATA Air Açores -yhtiölle (SATA). Tuen avulla yritys voi täyttää julkisen palvelun velvoitteensa, tarjota välttämättömiä palveluita ja varmistaa Azorien syrjäisimmän alueen yhteydet. Samanaikaisesti komissio on aloittanut tutkimuksen arvioidakseen, ovatko tietyt Portugalin yritykselle myöntämät julkiset tukitoimenpiteet vaikeuksissa oleville yrityksille myönnettävää valtiontukea koskevien EU: n sääntöjen mukaisia.

SATA on lentoliikenneyritys, jota lopulta kontrolloi Azorien Portugalin autonominen alue. Yhdessä toisen samaan konserniin kuuluvan yrityksen (SATA Internacional - Azores Airlines) kanssa SATA tarjoaa lentoliikenteen matkustaja- ja rahtipalveluita Azorien alueella sekä monille kansallisille ja kansainvälisille kohteille ja niihin. Tiettyjen reittien osalta sille on uskottu julkisen palvelun velvoite varmistaa saarten yhteydet. SATA tarjoaa myös muita tärkeitä palveluita, esimerkiksi viiden pienen lentokentän hallintaa ja toimintaa Azorien eri saarilla.

SATA: lla on ollut taloudellisia vaikeuksia jo ennen koronaviruksen puhkeamista eli 31. joulukuuta 2019. Vuodesta 2014 lähtien yhtiö on kärsinyt liiketappioista ja ilmoittanut viime vuosina negatiivisen pääoman, jota koronaviruspuhan vaikutukset ovat pahentaneet. . Yrityksellä on tällä hetkellä kiireellisiä likviditeettitarpeita.

Portugalin likviditeetin tukitoimenpide

Portugali ilmoitti komissiolle aikomuksestaan ​​myöntää kiireellistä tukea SATA: lle tarkoituksenaan tarjota yritykselle riittävät resurssit kiireellisten ja välittömien likviditeettitarpeidensa toteuttamiseen tammikuun 2021 loppuun saakka.

SATA ei ole oikeutettu saamaan tukea komission valtiontukia koskevasta väliaikaisesta kehyksestä, joka on suunnattu yrityksille, jotka eivät vielä olleet vaikeuksissa 31. joulukuuta 2019. Siksi komissio on arvioinut toimenpidettä muiden valtiontukisääntöjen, nimittäin Vuoden 2014 suuntaviivat valtiontuesta pelastamiselle ja rakenneuudistuksille. Niiden avulla jäsenvaltiot voivat myöntää väliaikaista likviditeettitukea yleistä taloudellista etua palvelevien palvelujen tarjoajille tärkeiden palvelujen, kuten esimerkiksi lentoliikenneyhteyksien ja lentokenttien hallinnan, ylläpitämiseksi ja säilyttämiseksi. Tämä mahdollisuus on käytettävissä myös silloin, kun komissio on myöntänyt tukea samalle vaikeuksissa olevalle yritykselle.

Portugalin viranomaiset arvioivat, että SATA: n likviditeettitarpeet seuraavien kuuden kuukauden aikana suhteessa SATA: n julkisen palvelun velvoitteisiin ja olennaisiin palveluihin ovat noin 133 miljoonaa euroa.

Komissio totesi, että yritykselle myönnetty yksittäinen tuki väliaikaisella lainalla enintään noin 133 miljoonan euron julkisen takauksen muodossa liittyy ehdottomasti kiireellisiin likviditeettitarpeisiin, jotka liittyvät SATA: n tarjoamiin välttämättömiin palveluihin, mukaan lukien reitit, joihin sovelletaan julkisen palvelun velvoitteita, ja yleisen taloudellisen edun mukaiset palvelut paikallisilla lentokentillä. Se totesi, että tuki on välttämätöntä, jotta yritys voi jatkaa näiden palvelujen tarjoamista.

Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen nojalla.

Muiden tukitoimenpiteiden tutkinnan aloittaminen

Erikseen komissio on päättänyt aloittaa tutkimuksen arvioidakseen, ovatko tietyt SATA: ta tukevat julkiset tukitoimenpiteet Vuoden 2014 suuntaviivat valtiontuesta pelastamiselle ja rakenneuudistuksille.

Vuodesta 2017 lähtien Azorien autonominen alue, joka omistaa kokonaan SATA: n, hyväksyi kolme pääoman korotusta osittain yhtiön pääomapuutteiden korjaamiseksi. Suurin osa summista näyttää olevan jo maksettu. Portugalin viranomaiset väittävät, että kyseiset pääoman korotukset eivät ole EU: n sääntöjen mukaista valtiontukea, koska Azorien aluehallitus SATA: n ainoana osakkeenomistajana toimi yksityisenä sijoittajana markkinaolosuhteissa.

Komissio selvittää nyt tarkemmin, ovatko pääomankorotukset valtiontukea, josta olisi pitänyt ilmoittaa komissiolle, ja jos on, jos aiemmat tukitoimenpiteet täyttävät komission ehdot Vuoden 2014 suuntaviivat valtiontuesta pelastamiselle ja rakenneuudistuksille. Perusteellisen tutkimuksen aloittaminen antaa Portugalille ja muille asianomaisille osapuolille mahdollisuuden esittää huomautuksensa. Se ei vaikuta tutkimuksen tulokseen.

Tausta

Azorien autonominen alue on saaristo, joka koostuu yhdeksästä vulkaanisesta saaresta ja 245,000 1,400 asukasta. Azoreiden aluetta pidetään Euroopan unionin syrjäisimpänä alueena, joka sijaitsee Pohjois-Atlantin valtameressä, noin XNUMX XNUMX km päässä Manner-Portugalista. Saariin pääsee mantereelta kahdessa tai kolmessa päivässä meritse tai kahdessa tunnissa lentokoneella. Alue on riippuvainen matkustajien ja lastin lentoliikenteestä, etenkin talvikaudella, jolloin sääolosuhteet tekevät meriliikenteestä usein mahdotonta.

EU: n valtiontukisääntöjen mukaan julkisia interventioita yritysten hyväksi voidaan pitää ilman valtiontukia, kun ne toteutetaan ehdoilla, jotka yksityinen toimija olisi hyväksynyt markkinaolosuhteissa (markkinatalouden toimijan periaate - MEOP). Jos tätä periaatetta ei noudateta, julkisiin toimiin liittyy valtiontukea Artiklan 107 n toiminnasta tehdyn sopimuksen Euroopan unionin, koska ne antavat tuensaajalle taloudellisen edun, jota kilpailijoilla ei ole. Vaikeuksissa olevien yritysten julkisten interventioiden arviointikriteerit esitetään asiakirjassa Vuoden 2014 suuntaviivat valtiontuesta pelastamiselle ja rakenneuudistuksille.

Komission alaisuudessa Vuoden 2014 suuntaviivat valtiontuesta pelastamiselle ja rakenneuudistuksille, taloudellisissa vaikeuksissa olevat yritykset voivat saada valtiontukea, jos ne täyttävät tietyt ehdot. Tukea voidaan myöntää enintään kuudeksi kuukaudeksi ("pelastamistuki"). Tämän ajanjakson jälkeen tuki on joko maksettava takaisin tai ilmoitettava komissiolle rakenneuudistussuunnitelma tuen hyväksymiseksi ("rakenneuudistustuki"). Suunnitelmalla on varmistettava, että yrityksen pitkän aikavälin elinkelpoisuus palautuu ilman uutta valtion tukea, että yritys osallistuu riittävällä tavalla rakenneuudistuksen kustannuksiin ja että tuen aiheuttamat kilpailun vääristymät korjataan korvaavilla toimenpiteillä.

Varmistamalla näiden edellytysten noudattamisen komissio ylläpitää oikeudenmukaista ja tehokasta kilpailua lentoliikennemarkkinoilla eri yritysten välillä, kuten muillakin aloilla.

Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 349 artiklassa tunnustetaan syrjäisimpien alueiden erityiset rajoitukset ja määrätään, että EU: n lainsäädännössä hyväksytään erityistoimenpiteitä näiden alueiden auttamiseksi vastaamaan tärkeimpiin haasteisiin, jotka johtuvat syrjäisestä sijainnista, saaristosta ja pienestä koosta , vaikeat topografiat ja ilmasto sekä taloudellinen riippuvuus vähentyneestä määrästä tuotteita.

Ei-luottamuksellinen toisinto päätöksestä on saatavilla tunnuksella SA.58101 vuonna Valtiontukirekisterissä komissiolle kilpailu kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu. Äskettäin virallisessa lehdessä ja Internetissä julkaistut valtiontukea koskevat päätökset luetellaan Valtiontuki Weekly e-News.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa