Liity verkostomme!

Cyber-vakoilusta

Komissio julkaisee # Women4Cyber ​​- kyberturvallisuuden alan lahjakkuuksien rekisterin

Julkaistu

on

Komissio antoi 7. heinäkuuta yhdessä Naisten ryhmä Women4Cyber ​​-aloitteen kanssa Euroopan kyberturvallisuusjärjestö (ECSO) julkaisi ensimmäisen online-version rekisterin Eurooppalaisten naisten kyberturvallisuudesta, joka yhdistää asiantuntijaryhmät, yritykset ja päätöksentekijät alan kykyihin.

Rekisteri on avoin, käyttäjäystävällinen tietokanta naisista, joilla on kyberturvallisuuden asiantuntemusta ja jonka tarkoituksena on vastata kyberturvallisuuden ammattilaisten kasvavaan kysyntään Euroopassa ja siihen liittyvään alan kykyjen puutteeseen. Sen julkaisu seuraa Eurooppalainen osaamisohjelma kestävän kilpailukyvyn, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja kestävyyden edistämiseksi, jotka komissio esitti 1. heinäkuuta 2020.

Digitaalisen aikakauden Eurooppaan sopiva johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Kyberturvallisuus on kaikkien asia. Naiset tuovat kokemuksia, näkökulmia ja arvoja digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen. On tärkeää rikastuttaa keskustelua ja tehdä kyberavaruudesta turvallisempaa. "

Edistäessään eurooppalaista elämäntapamme varapuheenjohtaja Margaritis Schinas sanoi: ”Kyberturvallisuusalalla on valtava osaamisen puute. Tätä kyvyttömyystilannetta pahentaa naisten edustuksen puute kentällä. Komission viime viikolla hyväksymän päivitetyn taitoja koskevan toimintaohjelman tavoitteena on poistaa tällaiset aukot. Monipuolinen kyberturvallisuustyövoima osallistuu varmasti innovatiivisempaan ja vankempaan verkkoturvallisuuteen. Tänään avattu rekisteri on hyödyllinen työkalu naisten verkkoturvallisuuden ammattilaisten mainostamiseen ja monipuolisemman ja kattavamman kyberturvallisuuden ekosysteemin luomiseen. ”

Sisämarkkina-komissaari Thierry Breton kertoi: ”Olemme vuosien ajan edistäneet useita menestyviä aloitteita, joilla pyritään lisäämään digitaalisten taitojen koulutusta, erityisesti kyberturvallisuuden alalla. Jokaisen verkkoryhmän on yhdistettävä erilaiset taidot yhdistämällä tietotekniikka, analytiikka ja viestintä. Rekisteri on työkalu, jolla pyritään parantamaan sukupuolten tasapainoa kyberturvallisuustyöntekijöissä. ”

Rekisteri, joka hahmottaa erilaisia ​​profiileja ja kartoittaa eri osaamisalueita, on kaikkien saatavissa ja sitä päivitetään säännöllisesti. Lisätietoja Women4Cyber-aloitteesta on saatavana tätä, komission kyberturvallisuusstrategiasta tätä ja voit liittyä Women4Cyber-rekisteriin napsauttamalla tätä.

liiketoiminta

# EU: n kyberturvallisuus: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen NIS-direktiivistä

Julkaistu

on

Komissio käynnisti julkisen kuulemisen tarkistuksesta Direktiivi verkko- ja tietojärjestelmien turvallisuudesta (NIS-direktiivi). Nykyisen direktiivin voimaantulon jälkeen vuonna 2016 kyberuhkien maisema on kehittynyt nopeasti. Komissio aikoo nyt käynnistää menettelyn tarkistaakseen NIS-direktiivi, aloittamalla julkisella kuulemisella, jonka tarkoituksena on kerätä näkemyksiä sen täytäntöönpanosta ja mahdollisten tulevien muutosten vaikutuksista.

Eurooppalaiselle digitaalikaudelle sopiva varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager sanoi: "Kun jokapäiväinen elämämme ja taloutemme ovat yhä riippuvaisempia digitaalisista ratkaisuista, tarvitsemme nykyaikaisen turvallisuuden kulttuuria tärkeillä aloilla, jotka luottavat tieto- ja viestintätekniikkaan."

Edistämme eurooppalaista elämäntapaa Varapuhemies Margaritis Schinas sanoi: "Verkko- ja tietojärjestelmädirektiivin tarkistaminen on olennainen osa tulevaa EU: n turvallisuusliitostrategiaamme, joka tarjoaa EU: n koordinoidun ja horisontaalisen lähestymistavan turvallisuushaasteisiin".

Sisämarkkina-komissaari Thierry Breton kertoi: ”Koronaviruskriisi on osoittanut, kuinka tärkeää on varmistaa verkkoinfrastruktuurimmemme kestävyys, etenkin herkillä aloilla, kuten terveys. Tämä kuuleminen on tilaisuus sidosryhmille tiedottaa komissiolle yritysten ja organisaatioiden kyberturvallisuustilanteesta ja ehdottaa tapoja parantaa sitä edelleen. ”

Sen hyväksymisen jälkeen NIS-direktiivi on varmistanut, että jäsenvaltiot ovat paremmin varautuneita tietoverkkoon liittyviin tapahtumiin, ja ovat lisänneet yhteistyötään NIS-yhteistyöryhmä. Se velvoittaa yritykset, jotka tarjoavat välttämättömiä palveluita elintärkeillä aloilla, nimittäin energia-, liikenne-, pankki-, rahoitusmarkkinainfrastruktuureissa, terveydenhuollossa, vesihuollossa ja jakelussa sekä digitaalisessa infrastruktuurissa, samoin kuin keskeiset digitaalisten palveluntarjoajien, kuten hakukoneet, pilvipalveluiden tai online-palvelut Markkinapaikat tietotekniikkajärjestelmiensä suojelemiseksi ja merkittävien verkkoturvallisuusonnettomuuksien ilmoittamiseksi kansallisille viranomaisille.

2. lokakuuta 2020 saakka avoinna olevassa kuulemisessa haetaan mielipiteitä ja kokemuksia kaikilta sidosryhmiltä ja kansalaisilta. Lisätietoja EU: n toimista kyberturvallisuuden parantamiseksi on saatavilla tätä ja näissä kysymykset ja vastaukset, ja lisätietoja NIS-yhteistyöryhmän työstä on tätä.

Continue Reading

liiketoiminta

EU julkaisee 10.5 miljoonan euron ehdotuspyynnön #Cybersecurity -hankkeisiin

Julkaistu

on

Komissio on julkaissut uuden ehdotuspyynnön, jonka arvo on 10.5 miljoonaa euroa Verkkojen Eurooppa -väline (CEF) -ohjelma hankkeille, joilla pyritään lisäämään Euroopan kyberturvallisuusvalmiuksia ja yhteistyötä jäsenvaltioiden välillä. Erityisesti he työskentelevät useilla aloilla, kuten koordinoidulla reagoinnilla kyberturvallisuuspoikkeamiin, kyberturvallisuussertifikaateihin, valmiuksien kehittämiseen ja institutionaaliseen yhteistyöhön kyberturvallisuusasioissa sekä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhön.

Sisämarkkina-komissaari Thierry Breton kertoi: ”Tietoturva-alueiden konkreettisten hankkeiden tukeminen auttaa edistämään innovatiivisia tekniikoita ja ratkaisuja kohdennetulla tavalla. Tänään julkaistut ehdotuspyynnöt auttavat vahvistamaan kykyämme vastata verkkouhkiin Euroopassa noudatettavien digitaalisten tavoitteidemme ja yleisen strategiamme, joka käsittää verkkoturvallisuuslaki, NIS-direktiivi ja tietoverkkosuunnitelman suositukset, mukaan. "

Määräaika hakijoiden on jätettävä ehdotus CEF Telecom -puhelut 2020 verkkosivu on 5. marraskuuta 2020, ja avustusten myöntämisen odotetaan ilmoittavan toukokuusta 2021 alkaen.Lisätietoja uudesta puhelusta on saatavana tätä. Lisätietoa EU: n toimista kyberturvallisuuden parantamiseksi on näistä kysymykset ja vastaukset, kun taas EU: n rahoittamia kyberturvallisuusprojekteja löytyy tätä.

Continue Reading

Cyber-vakoilusta

#EUCybersecurity - Uusi sidosryhmä työskentelee kyberturvallisuuden sertifiointikehyksen parissa

Julkaistu

on

Komissio ja Euroopan kyberturvallisuusvirasto (ENISA) ilmoittivat tänään perustavansa Sidosryhmien verkkoturvallisuussertifikaattiryhmä (SCCG), joka neuvoo niitä koskevia strategisia kysymyksiä kyberturvallisuussertifikaatti, samalla kun se auttaa komissiota valmistelemaan unionin jatkuvaa työohjelmaa.

Lisäksi sen tavoite, kuten komissio on suunnitellut EU: n kyberturvallisuuslaki Vuotta sitten hyväksytty tarkoitus on luoda markkinalähtöisiä sertifiointijärjestelmiä ja auttaa vähentämään hajanaisuutta EU: n jäsenvaltioiden nykyisten järjestelmien välillä. Ryhmän ensimmäinen kokous pidetään tänään. Sisämarkkina-komissaari Thierry Breton kertoi: "Sertifioinnilla ei ole vain keskeistä merkitystä tieto- ja viestintätekniikan tuotteiden luottamuksen ja turvallisuuden lisäämisessä, mutta se tarjoaa myös eurooppalaisille yrityksille tarvittavat välineet osoittamaan, että heidän tuotteillaan ja palveluillaan on uusimmat kyberturvallisuusominaisuudet. . Tämä puolestaan ​​antaa heille mahdollisuuden kilpailla paremmin globaaleilla markkinoilla. Sidosryhmien verkkoturvallisuussertifikaattiryhmä auttaa tarjoamalla tarvittavaa asiantuntemusta ja neuvoja räätälöidyn ja riskipohjaisen EU-sertifiointijärjestelmän luomiseksi. ”

ENISA: n pääjohtaja Juhan Lepassaar lisäsi: ”Kyberturvallisuussertifioinnilla pyritään lisäämään luottamusta ICT-tuotteisiin, prosesseihin ja palveluihin samalla torjumalla sisämarkkinoiden pirstoutumista vähentämällä siten digitaalisilla sisämarkkinoilla toimivien kustannuksia. Sidosryhmien verkkoturvallisuussertifikaattiryhmä on osa yhteisöä, joka auttaa rakentamaan ja lisäämään tietoisuutta EU: n järjestelmistä. "

Ryhmään kuuluu edustajia useista organisaatioista, joihin kuuluvat akateemiset instituutiot, kuluttajajärjestöt, vaatimustenmukaisuuden arviointilaitokset, standardien kehittämiseen tähtäävät organisaatiot, yritykset, kaupan yhdistykset ja monet muut. EU pyrkii rakentamaan tarvittavat kyberturvallisuusvalmiudet jatkuvasti muuttuvien kyberuhkien ja hyökkäysten estämiseksi ja torjumiseksi.

Lisätietoja EU: n toimista kyberturvallisuuden parantamiseksi, mukaan lukien 5G-verkot, on saatavilla vuonna tämä esite. Luettelo sidosryhmien verkkoturvallisuussertifikaatin ryhmästä löytyy tätä ja päivitetyt tiedot sen työstä ovat tässä verkkosivu.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa