Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

#FishWelfareGuidelines lupaavat miljoonien kalojen korkeamman hyvinvoinnin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eläinten hyvinvointia käsittelevä EU-foorumi on tänään (24. kesäkuuta) julkaissut veden laatua ja käsittelyä viljeltyjen kalojen hyvinvointia koskevia parhaita käytäntöjä koskevat ohjeet. Maamerkkisuuntaviivat ovat ensimmäinen konkreettinen askel EU: n tasolla korkeampien hyvinvointistandardien toteuttamiseksi kalatiloilla.

Onnelliset kalat ovat terveellisiä kaloja, mutta EU: n tasolla on toistaiseksi tehty vain vähän vesiviljelylaitoksissa kasvatettujen kalojen hyvinvoinnin parantamiseksi. EU: n eläinsuojelufoorumin yksimielisesti hyväksymät suuntaviivat kehitti työryhmä, jota johtaa Kreikka (EU: n suurin viljellyn kalan tuottaja) yhdessä Espanjan, Italian, Saksan, Tanskan ja Norjan sekä osallistujien kanssa kansalaisyhteiskunnan ryhmät, vesiviljelyala ja alan asiantuntijat.

Ohjeissa yksilöidään vesiviljelyn yleiset uhat, mukaan lukien akuutit stressitekijät, jotka "voivat aiheuttaa vammoja, kipuja, stressiä ja kärsimyksiä ... (ja) voivat tuoda pitkäaikaisia ​​vaikutuksia" ja krooniset stressit, jotka "voivat pitkällä aikavälillä heikentää immuunijärjestelmää, kasvua ja lisääntymistoiminto ”. Annetaan kehys ja käytännön ohjeet kärsimysten vähentämiseksi Euroopan kalanviljelylaitoksilta, samalla kun tuotetaan kestävästi korkealaatuista tuotetta kuluttajille.

Ohjelman hyväksyminen suuntaviivoihin tapahtuu erityisen onnistuneena ajankohtana, koska komissio aikoo käyttää näitä ohjeita osana vesiviljelyn kestävää kehitystä EU: ssa koskevissa uusissa strategisissa suuntaviivoissaan, jotka on tarkoitus antaa myöhemmin tänä vuonna. On tärkeää, että komissio perustaa nämä suuntaviivat kehittääkseen viljeltyjen kalojen viljelyä, kuljetusta ja lopettamista koskevat kattavat standardit.

Euroryhmä eläimille toimitusjohtaja Reineke Hameleers kertoi: ”Liian kauan nämä herkät ja kiehtovat eläimet ovat olleet Euroopan” Cinderella-lajeja ”, unohdetut ja jätetty sivuun. EU: ssa kasvatetaan kuitenkin vuosittain yli 6 miljardia kalaa. Niitä kasvatetaan monenlaisissa viljelyjärjestelmissä ja luontaisissa olosuhteissa. Laitteita ei ole suunniteltu välttämään vammoja eikä menettelyjä ole suunniteltu minimoimaan käsittelystä aiheutuvia kärsimyksiä.

"Yhteys lisääntyneen stressitason ja korkeamman immuunikatoviruksen välillä on yleisesti tunnustettu. Huonot karjanhoitokäytännöt kalanviljelylaitoksilla johtavat korkeampaan stressitasoon ja lopulta huonoon kalojen terveyteen. Onnelliset kalat ovat terveitä kaloja, eikä tätä voida enää sivuuttaa.

"Euroryhmä eläimiä varten -ryhmämme on ylpeä saadessamme osallistua näiden maamerkkien suuntaviivojen laatimiseen, ja haluamme kiittää Kreikkaa johtotehtävistä yhdessä EU: n muiden johtavien vesiviljelytuottajamaiden kanssa. Pääosasto rohkaisee meitä MARE suunnittelee rakentavansa niitä edelleen, ja odotamme innolla yhteistyötä komission kanssa tätä tarkoitusta varten. "

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa