Liity verkostomme!

Eläinten kuljetukset

EP: n jäsenet äänestävät uudesta tutkintavaliokunnasta #AnimalTransport

Julkaistu

on

Tänään (19. kesäkuuta) EU: n parlamentti ylivoimaisesti äänesti puolesta perustamisesta Eläinkuljetusten tutkintavaliokunta. Myötätunto maailman maataloudessa ja NELJÄ RAHAa ovat iloisia äänestyksen lopputuloksesta. Tällä hetkellä EU: n jäsenvaltiot panevat huonosti täytäntöön EU: n lakia, jonka tarkoituksena on suojata miljoonia tuotantoeläimiä, joita kuljetetaan vuosittain tuhansia maileja teurastettavaksi, jalostettavaksi tai lihotettavaksi.

EU: n on ratkaistava useita eläinten kuljetusta koskevan EU: n lainsäädännön täytäntöönpanoon liittyviä pitkäaikaisia ​​ongelmia, mukaan lukien ylikuormitus, tarvittavien lepopaikkojen tarjoamaton tarjoaminen, ruoka ja vesi, kuljetus äärimmäisessä kuumuudessa, kelvottomien eläinten kuljetus ja riittämättömät vuodevaatteet .

EU: n parlamentin päätös seuraa kansalaisyhteiskunnan ja EU: n toimielinten toiminta-aaltoa nostaen punaiset liput asiasta. EU: n komission äskettäinen 'Maatilasta haarukkaan' -strategia toteaa selvästi, että EU: n komissio aikoo tarkistaa eläinten kuljetusta koskevaa lainsäädäntöä. Viime vuoden joulukuussa EU: n neuvosto korosti, että ”selkeät puutteet ja epäjohdonmukaisuudet säilyvät” kaukoliikenteen haasteissa sen päätelmät eläinten hyvinvoinnista.

Maailmanviljelyn EU: n myötätuntoisuuspäällikkö Olga Kikou kertoi: ”Parlamentin äänestys eläinten kuljetusten julmuuksien saattamisesta parrasvaloon saattaa toivoa. Joka vuosi miljoonia maatilaeläimiä kuljetetaan elävinä pitkillä ja raivoisilla matkoilla, melko usein saastaisissa olosuhteissa, ahdasina ja polveutuen usein toisiinsa. Kesällä ne kuljetetaan huonosti korkeissa lämpötiloissa, ne ovat kuivuneet ja uupuneet. Jotkut heistä menehtyvät. Monille nämä ovat viimeisiä kiduttavia tunteja ennen kuin he saavuttavat teurastamon. EU: n lainsäädännön pitäisi suojata eläimiä tällaisilta kärsimyksiltä, ​​mutta useimmat EU-maat eivät noudata kuljetuksia koskevia lakisääteisiä vaatimuksia ja sallivat tällaisen julmuuden jatkumisen. Tämän on lopetettava. EU: n on lopulta vähennettävä kuljetusten määrää ja kokonaiskestoa ja lopetettava eläinten vienti EU: n rajojen ulkopuolelle. "

NELJÄ PAWS: a Euroopan toimintatoimiston johtaja Pierre Sultana sanoi: "Tämän päivän päätös on virstanpylväs eläinten hyvinvoinnille. Parlamentti on käyttänyt tilaisuutta puuttua eläinten kärsimyksiin kuljetuksen aikana. Eläinkuljetusten järjestelmällisiä rikkomuksia on kritisoitu vuosien ajan. Tutkintavaliokunta tutkii eläinten kuljetusta koskevan asetuksen rikkomuksia ja epäkohtia Euroopan komissiossa ja EU: n jäsenvaltioissa. Parlamentti, joka on Euroopan kansalaisten suoraan valittu edustaja, täyttää siten tärkeimmän tehtävänsä, nimittäin demokraattisen valvonnan ja valvonnan. Tämä on selkeä merkki jäsenvaltioille ja Euroopan komissiolle tekemään enemmän eläinten kärsimysten välttämiseksi ja EU: n sääntelyn täytäntöönpanemiseksi. "

 1. - ehdotus Euroopan parlamentin puheenjohtajakokous esitti 11. kesäkuuta. Edellisen vaalikauden aikana Euroopan parlamentti hyväksyi elävää kuljetusta koskevan täytäntöönpanokertomuksen ja päätteli, että elävien tutkinnan komitea todellakin tarvitaan (2018/2110 (INI)Kohta 22). Euroopan komission yleiskatsauksen mukaan tarkastuskertomukset eläinten kuljetuksesta maa ja meri, jäsenvaltioiden viranomaiset eivät ole noudattaneet yleisesti lakia ja noudattaneet säännöllisesti tätä lakia. Myös Euroopan tilintarkastustuomioistuin päätti päätöksessään raportti eläinten hyvinvointia koskevan lainsäädännön täytäntöönpanosta "heikkouksia esiintyy tietyillä hyvinvointiin liittyvillä aloilla" kuljetuksen aikana.
 2. Tutkintakomitea on tutkintaväline, jonka EU-parlamentti voi päättää perustaa kiireellisten yhteiskunnallisten kysymysten käsittelemiseksi. Aikaisemman lainsäädäntökauden aikana esimerkiksi EU: n parlamentti perusti erityiskomiteoita LuxLeaks- ja hullulehmätauti-skandaalien seurauksena.
 3. Myötätunto maailmanviljelyssä on kampanjoinut tuotantoeläinten hyvinvoinnin sekä kestävän ruoan ja maatalouden puolesta yli 50 vuotta. Meillä on yli miljoona kannattajaa ja edustusta yksitoista Euroopan maassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Etelä-Afrikassa. EU-toimistomme kampanjoi julman häkkijärjestelmän käytön lopettamiseksi, eläintuotteiden kulutuksen vähentämiseksi, elävien eläinten pitkän matkan kuljetuksen lopettamiseksi ja elävien eläinten viennin lopettamiseksi EU: n ulkopuolelle sekä eläinten hyvinvointia koskevien standardien tiukentamiseksi, myös kaloille .
 4. NELJÄ TAKAA on ihmisten vaikutelmassa olevien eläinten maailmanlaajuinen eläinsuojelujärjestö, joka paljastaa kärsimykset, pelastaa tarvitsevat eläimet ja suojaa niitä. Heli Dunglerin vuonna 1988 Wienissä perustama NELJÄ RAHA keskittyy seuraeläimiin, mukaan lukien hulkuisiin koiriin ja kissoihin, tuotantoeläimiin ja villieläimiin, joita pidetään sopimattomissa olosuhteissa sekä katastrofi- ja konfliktivyöhykkeillä. Kestävissä kampanjoissa ja hankkeissa NELJÄ RAHAa tarjoaa nopean avun ja pitkäaikaisen suojan kärsiville eläimille.

Eläinten kuljetukset

#CrueltyFreeEurope-lausunto eläinkokeiden moratoriumista

Julkaistu

on

Vastauksessaan vetoomus Euroopan parlamentin vetoomusvaliokunnalle pyytäessään lykkäämään eläinkokeita niiden arvon arvioinnin aikana, komissio on jälleen kerran todennut sitoutuneensa lopulliseen tavoitteeseen korvata eläinkokeet kokonaan.

Julmuus vapaa Eurooppa - eläinsuojelujärjestöjen verkosto, jonka tarkoituksena on lopettaa eläinkokeet Euroopan unionissa - suhtautuu myönteisesti tähän sitoutumiseen, mutta uskoo, että nyt on aika laatia etenemissuunnitelma sanojen muuttamiseksi toimintasuunnitelmaksi.

Julkisuuden vapaa Eurooppa -alueen tiedejohtaja Dr. Katy Taylor sanoi: ”EU: n tulisi nyt enemmän kuin koskaan osoittaa kunnianhimoaan kehittää parempaa tiedettä ja siirtyä inhimillisemmälle ja ihmisille tärkeämmälle tutkimukselle ja innovaatiolle. 95% kaikista lääkkeistä, joiden on osoitettu olevan turvallisia ja tehokkaita eläinkokeissa, epäonnistuvat ihmiskokeissa. Tämän epäonnistumisen kustannukset ovat valtavia rahallisesti sekä eläimille että ihmisille. Jos jokin muu järjestelmä epäonnistuisi niin kokonaisvaltaisesti, se olisi varmasti kauan sitten romutettu ja muut parempia ratkaisuja turvattu? "

”Vuonna 1993 - 27 vuotta sitten - EU: n viidennessä ympäristöä koskevassa kestävän kehityksen toimintaohjelmassa asetettiin tavoite saavuttaa prioriteettina vuoteen 2000 mennessä kokeellisiin tarkoituksiin käytettävien selkärankaisten eläinten lukumäärän vähentäminen 50 prosentilla. Vuoteen 1997 mennessä tämä toiminta oli hiljaa hylätty, ja eläinkokeiden määrä Euroopassa on edelleen suuri. Joten olemme kuulleet sitoumukset aiemmin. On korkea aika muutokselle. ”

Komission vastaus korostaa myös pyrkimyksiään rohkaista muihin kuin eläimiin tarkoitettujen menetelmien kehittämistä korvaamaan eläintutkimukset. Cruelty Free Europe tunnustaa uraauurtavan työn, joka on tehty Euroopassa ECVAMin kaltaisten organisaatioiden, EPAA: n ja Horizon-rahoituksen kaltaisten yhteistyöiden kautta, mutta sanoo, että tehtävää on vielä paljon enemmän.

Tohtori Taylor jatkoi: ”Ota Horizon-tutkimusohjelma, jossa laskelmiemme mukaan Horizon 2020 -hankkeiden rahoitus, joka vaatii ensisijaisia ​​ja toissijaisia ​​etuja muille kuin eläinmenetelmille, on vain 0.1 prosenttia 80 miljardin euron kokonaisohjelmasta kaudella 2014–2020. Katsotaan, että vaikka 48 Horizon -hanketta väittävät jollain tavoin edistävän ei-eläinkokeita, 300: n alueella mainitaan "eläinmalleja" osana niiden metodologiaa. Jos Eurooppa suhtautuu vakavasti tavoitteeseen korvata eläinkokeet, sen on todella sijoitettava rahansa suun suuntaan. "

Marraskuussa 2019 Euroopan komission ja Euroopan parlamentin puheenjohtajille esitettiin vetoomus, jossa EU: ta kehotettiin tekemään järjestelmällinen katsaus kaikista tutkimusalueista, joilla eläimiä käytetään. Tämän vuoden toukokuussa Euroopan parlamentin vetoomusvaliokunta vahvisti vetoomuksen hyväksyttävyyden ja valiokunta käsittelee sitä virallisesti. Yhdessä eurooppalaisten kumppaneidemme kanssa Cruelty Free Europe on kehottanut komissiota sitoutumaan kattavaan suunnitelmaan, joka sisältää tavoitteet ja aikataulut eläinkokeiden lopettamiseksi EU: ssa.

Continue Reading

Eläinten kuljetukset

Maatilan eläimet kärsivät EU: n rajoilla #Coronavirus-vasteen vuoksi, Compassion in World Farming kertoo

Julkaistu

on

Ympäristönsuojeluun osallistui yli 35 eläinsuojelujärjestöä kirje EU: n johtajille, pyytäen heitä mukauttamaan vastaustaan ​​COVID-19: ään, koska pitkät rajaviiveet johtavat eläinten kärsimyksiin. Pyysimme EU: ta kieltämään tuotantoeläinten kuljetukset EU: n ulkopuolisiin maihin samoin kuin yli kahdeksan tuntia kestävät matkat.

Myötätunto maailman maataloudessa on huolestunut siitä, että EU: n komissio korostaa tällä viikolla julkistetuissa uusissa rajavalvontaa koskevissa EU: n suuntaviivoissa, että elävien eläinten kuljettamista EU: n maiden välillä on jatkettava. Näissä suuntaviivoissa ei oteta huomioon kuljetettavien tuotantoeläinten terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä vakavia ongelmia, etenkin niiden, joita kuljetetaan EU: n ja EU: n ulkopuolisten maiden välillä.

Maatiloilla varustettuihin ajoneuvoihin ei saa päästä Kroatiaan. Liettuan ja Puolan välisellä rajalla on 40 km: n liikennejonot ja 65 km: n pituisella Saksan puolella Puolan rajalla sijaitsevat jonot johtavat 18 tunnin odotusaikoihin. Maatalouseläimiä kuljettavat ajoneuvot ovat myös kiinni erittäin pitkissä jonoissa Bulgarian ja Turkin välisellä poistumispaikalla - Maatilan eläimiä kuljettavat kuljettajat kertoivat Animals 'Angelsille, että heidän tarvitset kolme tuntia liikkuakseen 300 m rajan sisäpuolella.

Rajajonot estävät lääkintätarvikkeita ja terveydenhuollon ammattilaisia ​​pääsemästä läpi. Vielä epätodennäköisempää on, että näihin jonoihin joutuneiden eläinten hyvinvointi on mahdollista.

Lisäksi on olemassa todellinen riski, että maat sulkevat rajansa ilman, että niillä on tarvittavaa infrastruktuuria kuljetettujen eläinten tarpeiden tyydyttämiseksi ja tarjoavat EU: n lainsäädännössä vaadittavia, kuten ruokaa, vettä ja lepopaikkoja.

Myötätunto maailman maatalouden pääneuvonantajana Peter Stevenson sanoi: ”Koska CoVID-19: stä johtuu lisääntyneitä rajavalvontaviiveitä, tuotantoeläinten kuljetusta ei voida monissa tapauksissa toteuttaa EU: n lainsäädännön mukaisella tavalla. EU: n kuljetusasetuksessa vaaditaan, että eläimet siirretään viipymättä määräpaikkaan ja että eläinten tarpeet täytetään matkan aikana. Eläinten jatkuvan kuljetuksen vaatiminen tällaisissa olosuhteissa on vastuutonta ja epäinhimillistä eikä noudata EU: n perussopimusta, jonka mukaan EU: n lainsäädännössä ja politiikassa on otettava täysimääräisesti huomioon eläinten hyvinvointi. "

Myötätunto maailmanviljelyn EU: n toimiston päällikössä Olga Kikou sanoi: ”Elävien eläinten kauppa uhkaa eläinten terveyden ja hyvinvoinnin lisäksi myös terveyttämme. Kuljettajat, eläinkäsittelykoneet, eläinlääkärit, virkamiehet ja heidän perheensä voivat helposti saada tartunnan. Toisin kuin muut EU: hun saapuvat ja siitä poistuvat, heidän ei tarvitse olla karanteenissa. Vaarannamme heidät ja itsemme. Meillä on edessään koskaan ennen nähtyjä toimenpiteitä viruksen leviämisen hillitsemiseksi, kun yhä useammat Euroopan maat menevät lukkiutumiseen. Siitä huolimatta sallimme elävien eläinten kuljettamisen kaikkialle, kun taas terveysviranomaiset neuvovat ihmisiä pysymään kotona. Tämä on kaksinkertainen standardi! Elävien eläinten kauppaa ei voida pitää kriittisenä alana, joka tarjoaa välttämättömiä palveluja yhteiskunnalle. Tämän järjettömyyden on lopetettava! ”

Yli 50 vuotta, Myötätunto maailmanviljelyssä on kampanjoinut tuotantoeläinten hyvinvoinnin sekä kestävän ruoan ja viljelyn puolesta. Meillä on yli miljoona kannattajaa ja edustusta yksitoista Euroopan maassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Etelä-Afrikassa.

Kirjeen teksti löytyy täältä.

Continue Reading

Eläinten kuljetukset

EU: n elintarviketurvallisuusvirasto kritisoi #RabbitCagesia

Julkaistu

on

EU: n elintarviketurvallisuusvirasto on kritisoinut tavanomaisten häkkien käyttöä kaninviljelyssä uudessa tutkimuksessa. Kansainvälinen kansalaisjärjestöjen myötätunto maailmanviljelyssä suhtautuu myönteisesti tähän raporttiin ja kehottaa komissiota käyttämään uusinta tieteellistä näyttöä ja parantamaan kanien elämää EU: ssa.

Uudessa raportti, Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) päätteli, että kanien hyvinvointi on alhaisempi tavanomaisissa häkeissä verrattuna muihin järjestelmiin. Aikuisten kanien tärkein hyvinvointikysymys on niiden liikkuvuuden rajoittaminen. EFSA päättelee myös, että orgaaniset järjestelmät ovat yleensä hyviä.

Tämä tutkimus on seurausta Euroopan parlamentin pyynnöstä. Vuonna 2017 Euroopan parlamentin Compassion in World Farming -järjestön kannattajien innostuneen kampanjan jälkeen nimeltään EU: n komissiolta ehdottaa uutta lainsäädäntöä vähimmäisvaatimuksista viljeltyjä kaneja varten ja pyysi EFSA: ta laatimaan tämän tieteellisen tutkimuksen.

Maailmanlaajuisen maatalouden EU: n myötätunnon päällikkö Olga Kikou kertoi: ”EU: n elintarviketurvallisuusvirasto antoi tänään tieteellisen lausunnon, joka valaisee miljoonien kanien kovaa kohtaloa ja kärsi hiljaa häkeissä koko EU: n alueella koko elämänsä. . Kehotamme uutta EU: n komissiota kuuntelemaan tämän viraston neuvoja ja ryhtymään toimiin kanien paremman suojelemisen kannalta. Tähän sisältyy kaniineja koskevan uuden, lajikohtaisen lainsäädännön ehdottaminen, josta tällä hetkellä puuttuu. Tämä olisi suuri voitto eläimille kaikkialla Euroopassa, koska kanit ovat lukumäärän perusteella toiseksi viljeltyimpiä lajeja EU: ssa. "

Olga jatkoi: ”Kehotamme myös uutta Euroopan komissiota kieltämään häkkien käytön kaikille eläimille, mukaan lukien kanat, emakot, vasikat, ankat ja hanhet. Häkkiin ollessaan nämä eläimet elävät samanlaisissa surkeissa olosuhteissa eivätkä pysty suorittamaan luonnollisimpia käyttäytymismalleja. Äskettäinen Euroopan kansalaisaloite häkki-ajan lopettamiseksi on tehnyt kristallinkirkkaaksi, että EU: n kansalaiset välittävät syvästi maatalouseläimistä ja että he haluavat heidät häkeistä. EU: n on vihdoin osoitettava johtajuutta ja tehtävä jotain kansalaistensa huolenaiheisiin. "

 1. Yli 50 vuotta, Myötätunto maailmanviljelyssä on kampanjoinut tuotantoeläinten hyvinvoinnin sekä kestävän ruoan ja viljelyn puolesta. Meillä on yli miljoona kannattajaa ja edustusta yksitoista Euroopan maassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Etelä-Afrikassa.
 2. Tänään EFSA julkaisi myös kaksi muuta lausuntoa kanien tainnutusmenetelmistä ja kanien tappamisesta muista syistä kuin lihantuotannosta. Raportit, jotka EFSA julkaistiin tänään ovat seuraavat:
 1. Kanihäkkien käyttö on kielletty tai sitä on rajoitettu useissa EU: n jäsenvaltioissa:
 • Itävalta, lihakanoja kielletty (2012)
 • Belgia, lihakanien tai naaraiden jalostukseen kielletty (2025)
 • Alankomaat, hedelmättömien häkkien kieltäminen (2016)
 • Saksa, karujen häkkien kieltäminen (2024)
 1. Euroopassa yli 300 sata miljoonaa eläintä viettää suuren osan elämästään häkeissä, jotka ovat julmia ja täysin tarpeettomia. Lopeta häkki-ikä Eurooppalainen kansalaisaloite, jota tuki yli 170 kansalaisjärjestöä, keräsi yli 1,6 miljoonaa allekirjoitusta ja ylitti vähimmäiskynnys 21 EU: n jäsenvaltiossa (validointi): Itävalta, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Tsekki, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Liettua, Luxemburg, Alankomaat, Puola, Portugali, Slovakia, Espanja, Ruotsi ja Yhdistynyt kuningaskunta. Lisätietoja saat häkikasvatusta Euroopassa käsittelevästä raportistamme [czech, Dutch, English, French, German, kreikkalainen, Italian, Kiillottaa että Spanish].

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa