Liity verkostomme!

Puolustus

#EuropeanDefenceFund - 205 miljoonaa euroa EU: n strategisen autonomian ja teollisuuden kilpailukyvyn parantamiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on ilmoittanut 16 yleiseurooppalaisesta puolustusteollisuushankkeesta ja kolmesta häiritsevästä teknologiahankkeesta, jotka saavat 205 miljoonan euron rahoituksen täysimittaisen Euroopan puolustusrahaston kahdesta edeltäjäohjelmasta: puolustustutkimuksen valmistelutoimesta (PADR) ja Euroopan Puolustusteollisuuden kehitysohjelma (EDIDP).

Europe Fit for Digital Age -liiketoiminta-alueen varapuheenjohtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Euroopan puolustusrahasto auttaa kuluttamaan menoja paremmin viettämällä yhdessä, mikä vähentää pirstoutumista ja tehottomuutta. Tänään julkistettujen edeltäjäohjelmiensa menestyneet tulokset osoittavat suurten potentiaalien, jotka ovat olemassa suurten ja pienten puolustusteollisuuden yhteistyössä ja kaikkialla EU: ssa. "

Sisämarkkinakomissaari Thierry Breton sanoi: "Nämä lupaavat hankkeet osoittavat EU: n kyvyn edistää ja tukea yhteistyötä Euroopan puolustusteollisuuden ja jäsenvaltioiden välillä. Kehittämällä huipputeknologiaa ja puolustusvalmiuksia vahvistamme EU: n sietokykyä ja strategista autonomiaa. Kaikki puolustusarvoketjun osallistujat voivat hyötyä niiden koosta ja alkuperästä riippumatta. Oikealla rahoitustasolla Euroopan puolustusrahasto antaa mahdollisuuden lisätä merkittävästi näitä ensimmäisiä onnistumisia. "

tulokset ilmoitettu ovat erittäin myönteisiä tuloksia ja vahvistavat Euroopan puolustusrahaston tarkoituksenmukaisuusmallin. Tärkeimmät huomioitavat tekijät ovat:

Mainos
  • Erittäin houkutteleva ohjelma: EDIDP-ehdotuspyyntöihin osallistui yhteensä 441 hanketta, jotka vastasivat 40 ehdotusta. EDIDP tukee 223 yksikköä 16 ehdotuksesta.
  • Laaja maantieteellinen kattavuus: EDIDP-hankkeet kattavat osallistujat 24 jäsenvaltiosta;
  • Suurten pk-yritysten osallistuminen: Pk-yritykset edustavat 37 prosenttia EDIDP: ltä rahoitusta saaneiden yksiköiden kokonaismäärästä (83 pk-yritystä), mikä vahvistaa erityisten pk-hakupyyntöjen ja omistettujen pk-yritysten bonusten merkityksen;
  • Positiivinen vaikutus yhteistyöhön: EDIDP-valittuihin ehdotuksiin osallistuu keskimäärin 14 yksikköä seitsemästä jäsenvaltiosta;
  • Täydellinen johdonmukaisuus muiden EU: n puolustusaloitteiden, erityisesti pysyvän rakenteellisen yhteistyön (PESCO), kanssa: yhdeksän EDIDP-ohjelmasta rahoitettua ehdotusta on PESCO-hankkeita;
  • Vaikutus EU: n strategiseen autonomiaan: EDIDP-ehdotukset ovat johdonmukaisia ​​niiden keskeisten valmiuksien painopisteiden kanssa, joista jäsenvaltiot sopivat Euroopan tasolla valmiuksien kehittämissuunnitelman kautta;
  • Avoinna kolmansien maiden määräysvallassa oleville tytäryhtiöille: EDIDP-tulokset osoittavat mahdollisuuden osallistua EU: n ulkopuolelle sijoittautuneisiin tytäryrityksiin, jotka ovat kolmansien maiden tai kolmansien maiden yksiköiden hallussa, jos ne täyttävät jäsenvaltioiden hyväksymät asianmukaiset turvallisuusperusteiset takeet. Tämä pätee erityisesti neljään osallistujaan, joita valvovat Kanadan, Japanin ja Yhdysvaltojen yhteisöt;
  • Tuki häiritseville tekniikoille: PADR tukee ensimmäistä kertaa kolmea häiritsevään tekniikkaan keskittyvää hanketta erityisillä ehdotuspyynnöillä, joiden tarkoituksena on valmistella tuleva EKR, joka osoittaa jopa 8% talousarviostaan ​​häiritseviin toimiin. Ne ovat tärkeitä sen varmistamiseksi, että Eurooppa pysyy teknologisen kehityksen kärjessä.

Ilmoitetut hankkeet tukevat Euroopan puolustusvalmiuksien, kuten droonien ja niihin liittyvien tekniikoiden (heikosti havaittavissa olevat ja taktiset dronit, sotilastroneiden havaitsemis- ja välttämisjärjestelmät, droneiden reunalaskenta-alustat), avaruustekniikoiden (Galileon armeijan käyttöön tarkoitetut salatut vastaanottimet, sotilaskäyttöön tarkoitettu optinen hyötykuorma pienille satelliiteille, iso tietojärjestelmä satelliittivalvontaan), miehittämättömät maa-ajoneuvot, erittäin tarkat ohjusjärjestelmät (BLOS - panssarintorjuntaohjukset), tulevat merivoimien alustat, ilmassa kulkevat elektroniset hyökkäysominaisuudet, taktiset ja erittäin turvalliset verkot, kybertilannekohtaiset tietoisuuden alustat tai seuraavan sukupolven aktiiviset varkausteknologiat.

Nämä hankkeet ovat niiden 15 muun tutkimushankkeen rinnalla, joita on jo rahoitettu PADR: n kautta vuodesta 2017 lähtien, ja tulevalle suoralle tuelle kahdelle suurelle hankkeelle (MALE drone ja ESSOR).

Tausta

Mainos

Euroopan puolustusteollisuuden kehitysohjelma (EDIDP), jonka arvo on 500 miljoonaa euroa vuosina 2019--2020, ja puolustusalan tutkimuksen valmistelutoimi (PADR), jonka budjetti on 90 miljoonaa euroa vuosina 2017--2019, ovat tulevan Euroopan puolustusalan pilottiohjelmia Rahasto, joka edistää innovatiivista ja kilpailukykyistä puolustusteollista perustaa ja edistää EU: n strategista autonomiaa.PADR kattaa puolustusalan tuotteiden, mukaan lukien häiriöteknologiat, tutkimusvaiheen, kun taas EDIDP tukee kehitykseen liittyviä yhteistyöhankkeita suunnittelusta prototyyppeihin.

Yli 160 miljoonan euron kokonaistalousarviolla julkaistiin huhtikuussa 12 vielä 2020 EDIDP: n ehdotuspyyntöä, jotka heijastavat kriittisiä kykytarpeita. Ehdotukset tähän 2020 -versioon on jätettävä 1st Lisätietoja vuoden 2020 EDIDP-kutsuista on saatavana osoitteessa Rahoitus- ja tarjousportaali.

Vuonna 2017 kolmeksi vuodeksi perustettu PADR myöntää rahoitusta yhteensä 18 tutkimusyhteistyöhankkeelle. Yleinen vastausprosentti PADR-kutsuihin oli korkea, ja se osoitti teollisuuden, pienten yritysten ja eurooppalaisen tutkimusyhteisön suurta kiinnostusta osallistua eurooppalaisiin yhteistyöhankkeisiin. Pk-yritysten osallistuminen PADR-ehdotuspyyntöihin oli merkittävä, niiden osuus ehdotuksista oli 22 prosenttia. Noin 900 yhteisöön, jotka ovat sijoittautuneet 27 jäsenvaltioon, haki PADR-rahoitusta vuosina 2017–2019, ja 202 rahoitettiin.

EU: n puolustusteollisuus edustaa 440.000 200 korkeasti koulutettua työntekijää, sillä on ollut paljon positiivisia sivuvaikutuksia siviilikäyttöön ja se on yhä enemmän kaksikäyttöteollisuus, joka hyödyttää taloutta yleensä. Koronaviruskriisi vaikuttaa siihen vakavasti. Yli 113 miljoonan euron vapauttaminen tukee sen kilpailukykyä ja innovaatiopotentiaalia muun muassa kannustamalla jäsenvaltioiden investointeja tutkimukseen ja kehitykseen yli XNUMX miljoonan euron vipuvaikutuksella.

Lisätietoja

Lehdistötiedote Euroopan puolustusrahaston perustamisesta, kesäkuu 2017

Lehdistötiedote ensimmäisistä puolustustutkimusapurahoista, helmikuu 2018

Lehdistötiedote ehdotuksesta Euroopan puolustusrahastoksi 2021-2027, kesäkuu 2018

Lehdistötiedote tulevaa Euroopan puolustusrahastoa koskevasta väliaikaisesta sopimuksesta, helmikuu 2019

Lehdistötiedote ensimmäisten yhteisten teollisuushankkeiden valmistelusta EU: n talousarviossa, helmikuu 2019

Lisätietoja PADR: stä työohjelma että ehdotuspyynnöt

Lisätietoja EDIDP: stä työohjelma että ehdotuspyynnöt

Tietosivu huhtikuun EDIDP-puhelusta

Tietosivu huhtikuun PADR-hankkeista

 

Puolustus

”Eurooppa voi - ja sen pitäisi selkeästi - pystyä ja halukas tekemään enemmän yksin”, von der Leyen

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pohti EU: n tila (SOTEU) -puheessaan Naton Afganistanin operaation nopeaa päättymistä. Kesän tapahtumat ovat antaneet uutta vauhtia Euroopan puolustusliitolle. 

Von der Leyen kuvaili tilannetta nostattavaksi "erittäin huolestuttavia kysymyksiä" Naton liittolaisille ja sen seurauksista afgaaneille, palvelumiehille ja -naisille sekä diplomaattisille ja avustustyöntekijöille. Von der Leyen ilmoitti odottavansa, että EU: n ja Naton yhteinen julkilausuma esitetään ennen vuoden loppua ja että "me" työskentelemme parhaillaan tämän asian parissa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Euroopan puolustusunioni

Mainos

Monet ovat kritisoineet sitä, ettei EU ole käyttänyt taisteluryhmiään. Von der Leyen hyökkäsi asian kimppuun: "Sinulla voi olla maailman kehittyneimmät joukot - mutta jos et ole koskaan valmis käyttämään niitä - mitä hyötyä niistä on?" Hän sanoi, että ongelma ei ollut kapasiteetin puute, vaan poliittisen tahdon puute. 

Von der Leyen sanoi, että tuleva strateginen kompassi -asiakirja, joka valmistuu marraskuussa, on avain tähän keskusteluun: ”Meidän on päätettävä, kuinka voimme käyttää kaikkia perustamissopimuksessa jo olevia mahdollisuuksia. Tästä syystä presidentti Macron ja minä kutsumme Ranskan puheenjohtajakaudella koolle huippukokouksen Euroopan puolustuksesta. Euroopan on aika nousta seuraavalle tasolle. ”

Von der Leyen kehotti lisäämään tietojen jakamista tilannetietoisuuden parantamiseksi, älykkyyden ja tiedon jakamista sekä kokoamaan yhteen kaikki palvelut avunantajista niihin, jotka voisivat johtaa poliisin koulutukseen. Toiseksi hän kehotti parantamaan yhteentoimivuutta yhteisten eurooppalaisten alustojen kautta kaikessa hävittäjistä droneihin. Hän hylkäsi ajatuksen luopua arvonlisäverosta ostaessaan EU: ssa kehitettyjä ja tuotettuja puolustusvälineitä ja väitti, että tämä auttaisi yhteentoimivuutta ja vähentäisi riippuvuutta. Lopuksi hän sanoi kyberturvallisuudesta, että EU tarvitsee eurooppalaista kyberturvallisuuspolitiikkaa, mukaan lukien lainsäädäntö yhteisistä standardeista uuden eurooppalaisen kyberresilienssilain mukaisesti.

Mainos

Mitä me odotamme?

Euroopan kansanpuolueen puheenjohtaja Manfred Weber sanoi von der Leyenin puheen jälkeen: ”Olen täysin tyytyväinen Ljubjanan puolustusneuvoston aloitteisiin. Mutta mitä me odotamme? Lissabonin sopimus antaa meille kaikki vaihtoehdot, joten tehkää se ja tehkää se nyt. ” Hän sanoi, että presidentti Biden oli jo tehnyt selväksi, että Yhdysvallat ei enää halua olla maailman poliisi, ja lisäsi, että sekä Kiina että Venäjä odottavat täyttävän tyhjiön: ”Heräämme maailmassa, jossa lapsemme eivät halua elää."

Continue Reading

9 / 11

20 vuotta syyskuun 9. päivästä: korkean edustajan/varapresidentin Josep Borrellin lausunto

Julkaistu

on

11. syyskuuta 2001 Yhdysvaltain historian tappavin hyökkäys tappoi lähes 3,000 6,000 ihmistä ja loukkaantui yli XNUMX XNUMX, kun kaapatut matkustajalennot törmäsivät World Trade Centeriin, Pentagoniin ja kentälle Somerset Countyssä, Pennsylvaniassa.

Kunnioitamme niiden muistoa, jotka menettivät henkensä tänä päivänä, 20 vuotta sitten. Terrorismin uhreja ei unohdeta. Ilmaisen sydämellisen myötätuntoni amerikkalaisille, erityisesti niille, jotka ovat menettäneet rakkaansa iskuissa. Terrori -iskut ovat hyökkäyksiä meitä kaikkia vastaan.

9/11 merkitsi käännekohtaa historiassa. Se muutti pohjimmiltaan maailmanlaajuista poliittista agendaa-Nato käytti ensimmäistä kertaa 5 artiklaa sallien jäsentensä vastata itsepuolustukseen ja aloitti sodan Afganistania vastaan.

Mainos

20 vuoden kuluttua terroristiryhmät, kuten Al Qaida ja Da'esh, ovat edelleen aktiivisia ja virulentteja monissa osissa maailmaa, esimerkiksi Sahelin alueella, Lähi -idässä ja Afganistanissa. Heidän hyökkäyksensä ovat aiheuttaneet tuhansia uhreja ympäri maailmaa, valtavaa tuskaa ja kärsimystä. He yrittävät tuhota ihmishenkiä, vahingoittaa yhteisöjä ja muuttaa elämäntapamme. Pyrkiessään horjuttamaan maita kokonaisuudessaan he saalistavat erityisesti hauraita yhteiskuntia, mutta myös länsimaisia ​​demokratiamme ja arvoja, joita puolustamme. He muistuttavat meitä siitä, että terrorismi on uhka, jonka kanssa elämme joka päivä.

Nyt, kuten silloin, olemme päättäneet taistella terrorismia sen kaikissa muodoissa missä tahansa. Osoitamme ihailua, nöyryyttä ja kiitollisuutta niitä kohtaan, jotka vaarantavat henkensä suojellakseen meitä tältä uhalta, ja niitä, jotka reagoivat hyökkäysten jälkeen.

Terrorisminvastainen kokemuksemme on opettanut meille, että helppoja vastauksia tai nopeita korjauksia ei ole. Pelkällä voimalla ja sotilaallisella voimalla vastaaminen terrorismiin ja väkivaltaisiin ääriliikkeisiin ei auta voittamaan sydäntä ja mieltä. Siksi EU on omaksunut yhdennetyn lähestymistavan, jossa se on käsitellyt väkivaltaisten ääriliikkeiden perimmäisiä syitä, katkaissut terroristien rahoituslähteet ja hillinnän terroristista sisältöä verkossa. Viisi EU: n turvallisuus- ja puolustusoperaatiota ympäri maailmaa on valtuutettu osallistumaan terrorismin torjuntaan. Kaikissa pyrkimyksissämme sitoudumme suojelemaan viattomia ihmishenkiä, kansalaisiamme ja arvojamme sekä kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta.

Mainos

Viimeaikaiset tapahtumat Afganistanissa pakottavat meidät harkitsemaan lähestymistapaamme uudelleen yhteistyössä strategisten kumppaneidemme, kuten Yhdysvaltojen kanssa, ja monenvälisten ponnistelujen avulla, mukaan lukien Yhdistyneiden Kansakuntien, Daeshin voittamista käsittelevän maailmanlaajuisen koalition ja maailmanlaajuisen terrorisminvastaisen foorumin (GCTF) kanssa. ).

Tänä päivänä meidän ei pidä unohtaa, että ainoa tie eteenpäin on seistä yhtenäisenä ja lujana kaikkia vastaan, jotka pyrkivät vahingoittamaan ja jakamaan yhteiskuntiamme. EU jatkaa yhteistyötä Yhdysvaltojen ja kaikkien sen kumppanien kanssa tehdäkseen tästä maailmasta turvallisemman paikan.

Continue Reading

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa