Liity verkostomme!

EU

Kun Kremlin kypärät sinikypärillä haluavat vartioida kanakotia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Pitkäaikainen Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov (Kuvassa) ilmaisi olevan tarpeen nostaa CSTO: n rauhanturvaajien valmiuksia, jotta heistä voisi tulla osa Yhdistyneiden Kansakuntien rauhanturvaamista, kirjoittaa Zintis Znotiņš.

CSTO perustettiin pian Neuvostoliiton ja Varsovan sopimuksen romahtamisen jälkeen Naton vastavoiman ylläpitämiseksi.

CSTO koostuu tällä hetkellä Venäjästä, Valkovenäjästä, Kazakstanista, Armeniasta, Uzbekistanista, Tadžikistanista ja Kirgisiasta, toisin sanoen kaikki entiset Neuvostoliiton tasavallat, jotka ovat pysyneet Venäjän intressialueella tai jostain syystä ovat olennaisesti riippuvaisia ​​Venäjästä. Ei ole epäilystäkään siitä, että kaikilla CSTO: n jäsenvaltioilla on sama ideologinen alusta. Joten mitkä ovat CSTO: n sotilaalliset kokoonpanot, joita Lavrov haluaa innokkaasti osallistua YK: n rauhanturvaoperaatioihin?

Mainos

Venäjä: 98. ilmayksikkö (Ivanovo), 31. ilmahyökkäysprikaatti (Uljanovsk); Kazakstan: 37. ilmahyökkäysjoukko, merijalkaväkipataljoona; Valkovenäjä: 1. Spetsnazin prikaatti; ja yksi pataljoona Armeniasta, Kirgisiasta ja Tadžikistanista. CSTO: ta on tarkoitus täydentää Venäjän hätätilanneministeriön yksiköillä ja sisäministeriön erityisyksiköillä. Tällaisia ​​yksiköitä toimittavat myös Valkovenäjä ja Kirgisia. CSTO: lla on myös venäläinen ilmailuyksikkö, joka on sijoitettu Kirgisiaan.

Hieno, mutta mitkä ovat rauhanturvaajien velvollisuudet? He suojelevat siviilejä, estävät aktiivisesti konflikteja, torjuvat väkivaltaa, lisäävät turvallisuutta ja valtuuttavat valtion laitoksia hoitamaan nämä tehtävät.

Odota, joko Lavrovilla on omituinen huumorintaju tai en saa jotain. CSTO koostuu pääosin kurkkutauteista - sotilaista tai poliiseista, jotka on koulutettu vain tappamaan joku nopeasti, mutta nyt heistä tehdään rauhanturvaajia. Voisit myös ilmoittaa, että leijonat ja krokotiilit siirtyvät nyt ruohojen syömiseen tai että sarjamurhaaja on nimitetty kirurgiksi jossain sairaalassa.

Mainos

CSTO: n armeija ei pysty täyttämään rauhanturvaajien velvollisuuksia siitä yksinkertaisesta syystä, että heitä ei ollut koulutettu tekemään niin. Heidät koulutettiin aivan toiseen tarkoitukseen.

On selvää, että Venäjän joukot ovat hallitsevia joukkoja CSTO: ssa. Sikäli, että CSTO on pohjimmiltaan Venäjän perustama organisaatio etujensa palvelemiseksi.

Katsotaanpa vain joitain operaatioista, joihin Venäjä on lähettänyt joukkonsa. Vain muutama tapaus.

Transnistria: konflikti alkoi vuonna 1990 Neuvostoliiton Moldaviassa, kun Transnistrian alueen venäjänkieliset vähemmistöt erottuivat ja ilmoittivat yksipuolisesti itsenäisyydestään.

Etelä-Ossetia: Kun Georgia palasi itsenäisyyteen vuonna 1991, se yritti Zviad Gamsakhurdian johdolla saada takaisin autonomiansa hallinnan. Etelä-Ossetiassa siitä tuli 1.5 vuoden sota, jonka uhreja oli noin 1,000. Konflikti kärjistyi vuonna 2008.

Molemmat konfliktit puhkesivat, koska Venäjä halusi estää itsenäisten valtioiden perustamisen, ts. Nämä maat halusivat poistua Venäjän vaikutusalueesta.

Tämä on aivan erityinen tilanne, jos sitä tarkastellaan. Venäjä oli syynä näiden konfliktien syntymiseen, mutta sitten se lähetti myös rauhanturvajoukonsa samoille konfliktialueille.

Venäjä halusi myös rauhanturvaajiensa lähettävän Ukrainan konfliktialueille. Venäjän erittäin kehittyneessä hybridi-sodankäynnissä nämä ns. "Rauhanturvaajat" ovat yksi menetelmä saavuttaa Ukrainan edut aloittamatta tavanomaista hyökkäystä.

Kuten voimme nähdä, tämä on vanha venäläinen taktiikka - luoda konflikti ja lähettää sitten rauhanturvajoukonsa konfliktiin. On huomattava, että Neuvostoliitto ei ollut häpeä käyttää samaa lähestymistapaa. Neuvostoliitto herätti levottomuuksia ja lähetti sitten joukkonsa "vapauttajiksi" suojelemaan työväestöä. Kaikki uusi on vain hyvin unohdettua vanhaa, eikö niin?

On todennäköistä, että Venäjä itse on täysin tietoinen siitä, että sen ”rauhanturvaamistoiminnot” eivät näytä niin hyvältä ulkopuolelta, joten se etsii tapoja peittää se. CSTO ei ole täydellinen ratkaisu, koska kukaan maailmassa ei pidä organisaatiota mille tahansa vakavana. Seuraavaksi yritettävä "päästä jonkun toisen katon alle" - miksi emme vain mene all-iniin ja yritämme tulla osaksi YK: n rauhanturvaamista?

Mielenkiintoinen kysymys tulee mieleen - liitetäänkö nämä yritykset "rauhanturvaajiksi" Venäjän jo aiheuttamiin konflikteihin vai konflikteihin, joita vasta ei ole vielä saatu aikaan?

Uskon, että YK: n tulisi selvästi todeta, että maita, jotka harjoittavat aggressiivisuutta muihin maihin, eivät voi osallistua rauhanturvaoperaatioihin, koska muuten olisimme tilanteessa, jossa päätämme lähettää kettu vartioimaan kanalamme.

Yllä olevassa artikkelissa esitetyt näkemykset ovat pelkästään kirjoittajan näkemyksiä, eivätkä edusta niitä EU Reporter viritys.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa