Liity verkostomme!

Kiina

#Venäjä vs # Kiina

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Venäjän ja Kiinan yhteistyöllä on syvät historialliset juuret, ja sen varhaisimmat ilmenemismuodot löytyvät jo Kiinan sisällissodan aikana. Näyttää siltä, ​​että molempia maita pitäisi yhdistää eniten kommunistinen ideologiansa, mutta niiden johtajien pyrkimykset ja halu olla ensimmäinen ja voimakkain olivat itse asiassa hallitseva voima. Näiden kansakuntien välisissä suhteissa on tapahtunut kukoistusta sekä sotilaallisia konflikteja, kirjoittaa Zintis Znotiņš.

Molempien maiden suhteet esitetään tällä hetkellä ystävällisinä, mutta niitä on vaikea kutsua todella ystävällisiksi. Jo aiemmin Neuvostoliiton ja Kiinan väliset suhteet perustuivat kunkin maan laskelmiin ja yrityksiin toimia johtavassa asemassa, eikä näytä siltä, ​​että jotain olisi muuttunut tällä hetkellä, vaikka Kiinasta on tullut ”älykkäämpi” ja resurssipohjaisempi. viisas rikkaampi pelaaja kuin Venäjä.

Tarkastelemme nyt Kiinan ja Venäjän "yhtäläisyyksiä", niiden yhteistyötapoja ja molempien tulevaisuudennäkymiä.

Mainos

Venäjä on puolipresidenttinen liittovaltion tasavalta, kun taas Kiina on sosialistinen kansakunta, jota hallitsee sen kommunistisen puolueen pääsihteeri.

Voimme jo nähdä muodollisia eroja, mutta jos sukellamme syvemmälle, molemmat maat tuntuvat pohjimmiltaan siiamilaisilta kaksosilta. Venäjällä on enemmän kuin yksi puolue, mutta vain yksi puolue päättää kaiken, mikä tapahtuu maassa - Yhtenäinen Venäjä. Venäjä ei edes yritä piilottaa mainitun puolueen perustamisen tavoitetta, joka on tukea Venäjän presidentin Vladimir Putinin kulkua.

Myös Kiinalla on yhdeksän osapuolta1, mutta vain yksi heistä saa hallita ja se on Kiinan kommunistinen puolue joka vastaa pääsihteerille, joka on myös valtion presidentti.

Mainos

Siksi sekä Venäjällä että Kiinassa on yksi hallitseva puolue, ja tämä puolue on vastuussa presidentin toiveiden toteuttamisesta ja toteuttamisesta, mikä tarkoittaa, että molempia maita hallitsee melko kapea ihmisryhmä. Vaalitulosten ennustaminen Venäjällä ja Kiinassa on yhtä vaikeaa kuin pystytään sanomaan, että maanantaista seuraava päivä on tiistaina. Tämän kappaleen kirjoittamiseen vietin paljon aikaa lukemalla Kiinan ja Venäjän historiaa ja näissä maissa tapahtuvia ajankohtaisia ​​tapahtumia, ja tästä syystä tajusin, että meidän on myös tarkasteltava sanan ”totalitarismi” merkitystä. .

Totalitarismi on poliittinen järjestelmä, jossa maata hallitaan ilman kansan osallistumista ja päätökset tehdään ilman kansan enemmistön suostumusta; totalitaarisessa hallinnassa valtio hallitsee tärkeimpiä sosiaalisia, taloudellisia ja poliittisia asioita. Se on diktatuurityyppi, jossa hallitus rajoittaa kansaansa kaikissa elämän kuviteltavissa olevissa asioissa.

Merkittäviä ominaisuuksia:

Pienen ihmisryhmän hallussa on voimaa - klikki;

Oppositio tukahdutetaan ja yleinen terrorismi on väline valtion hallitsemiseksi;

Kaikki elämän osa-alueet ovat valtion etujen ja hallitsevan ideologian alaisia;

Yleisöä mobilisoidaan johtajan persoonallisuuskultin, joukkoliikkeiden, propagandan ja muiden vastaavien keinojen avulla;

Aggressiivinen ja ekspansionistinen ulkopolitiikka;

Julkisen elämän täydellinen hallinta.2

Ovatko Kiina ja Venäjä todella totalitaarisia valtioita? Muodollisesti ei, mutta jos tarkastelemme sen ydintä, näemme täysin erilaisen kuvan. Tarkastelemme kaikkia totalitarismin merkkejä Kiinassa ja Venäjällä, mutta emme sukelta liian syvälle tapahtumiin ja tapahtumiin, jotka useimmat meistä ovat jo tuttuja.

Voidaanko sanoa, että suurin osa Venäjän ja Kiinan kansalaisista osallistuu päätöksentekoon? Muodollisesti eräänlainen, koska vaalit tapahtuvat näissä maissa, mutta voimmeko todella kutsua heitä ”vaaliksi”? Kaikkia videomateriaalia tai artikkeleita, jotka paljastavat äänestyspaikkojen toiminnan, olisi mahdotonta luetella vaalitulosten saamiseksi. Siksi voimme sanoa, että suuri yleisö on mukana päätöksenteossa, vain sen, että tulokset määräävät aina vallassa olevat.

Viimeinen kappale vie meidät ensimmäiseen kohtaan: valtaa omistaa pieni ryhmä ihmisiä - klikki. Molempia maita hallitsevat presidentit, jotka nimittävät haluamansa ja erottavat sen, minkä haluavat. Tämä on pienen ihmisryhmän hallussa. Seuraava kohta - opposition tukahduttaminen ja yleisen terrorin käyttö valtion hallitsemiseksi. Tiedotusvälineet ovat kirjoittaneet tarpeeksi opposition tukahduttamisesta molemmissa maissa, ja kaikki ovat nähneet ainakin videon tai kaksi aiheesta. Poliittisten vastustajiensa ja heidän järjestämiensä tapahtumien lopettamiseksi Venäjä ja Kiina käyttävät paitsi poliisivoimiaan myös armeijaa. Ajoittain ilmenee tietoa, että oppositioaktivisti on murhattu kummassakin maassa, eikä näitä murhia voida koskaan ratkaista.

Emme ala vielä puhua rikosasioista ja oppositioaktivistien hallinnollisista pidätyksistä. Voimme sanoa, että kyseinen kohta on täysin totta. Kaikista elämän osa-alueista, jotka ovat valtion ja ideologian alaisia, onko ketään, joka ei ole vakuuttunut tästä? Jos Venäjä sitoutuu rajoittamaan ja “opettamaan” kansalaisiaan melko huomaamatta, Kiinalla ei ole aikaa seremonioihin - Kiinan kommunistinen puolue on julkaissut uudet ohjeet kansalaistensa ”moraalisen laadun” parantamiseksi, ja tämä koskettaa kaikkia kuviteltavissa olevia yksityiselämän näkökohdat - hääseremonioiden järjestämisestä asianmukaiseen pukeutumiseen.3 Aktivoidaanko Venäjän ja Kiinan kansalaisia ​​persoonallisuuskultin, joukkoliikkeiden, propagandan ja muiden keinojen avulla? Voimme katsoa 9. toukokuuta vietettäviä juhlia Venäjällä ja sitä ympäröivää retoriikkaa sekä Kiinan kansantasavallan perustamisen vuosipäivää koskevia tapahtumia. Olen pahoillani, mutta tuntuu siltä, ​​että katson Stalinin ja Hitlerin aikakauden montaasia, mutta nykyaikaisemmalla tavalla, ja Stalinin ja Hitlerin sijasta on joitain uusia kasvoja. Mitä on jäljellä? Tietenkin aggressiivinen ja ekspansionistinen ulkopolitiikka. Kiina on ollut aktiivinen Etelä-Kiinan merellä jo useita vuosia, mikä on lisännyt jännitteitä naapurimaidensa - Brunein, Malesian, Filippiinien, Taiwanin ja Vietnamin - asevoimien keskuudessa.

Kiina tarttuu edelleen saariin fyysisesti, rakentaa ja keinotekoisesti rakentaa saaria kaukana rannoistaan. Ja Kiina on viime vuosina ollut erityisen aggressiivista Taiwania kohtaan, jonka hallinto pitää oikeudenmukaisesti omistajanaan.4 Kiina on myös valmis määräämään sanktioita niitä kansakuntia vastaan, jotka aikovat myydä aseita Taiwanille.

Aseellisesta hyökkäyksestä Kiina kuitenkin vaaleaa verrattuna Venäjään, joka ei ole ujo käyttämään aseellista aggressiota lähinaapureitaan vastaan ​​saavuttaakseen tavoitteensa. Venäjän aggressio kulkee käsi kädessä sen nihilismin kanssa. Olen varma, että minun ei tarvitse muistuttaa sinua Georgian, Ukrainan ja aiemmin myös Tšetšenian tapahtumista. Venäjä käyttää jokaista tilaisuutta osoittaakseen kaikille suuren aseensa, ja siihen sisältyy myös suora tai salainen osallistuminen erilaisiin sotilaallisiin konflikteihin.

Ehkä jotkut teistä ovat eri mieltä, mutta mielestäni Kiina ja Venäjä ovat nykyään totalitaarisia valtioita.

Historia on osoittanut meille, että jopa kaksi totalitaarista maata kykenevät tietyssä vaiheessa toimimaan yhteistyössä. Muistakaamme natsi-Saksan ja Neuvostoliiton välinen ”ystävyys”, mutta älkäämme unohtako myös mitä tämä ystävyys johti.

On myös totta, että Venäjälle asetetut taloudelliset pakotteet ovat pakottaneet sen olemaan ystävällisempiä Kiinan kanssa, mutta näyttää siltä, ​​että Kiina tulee tämän suhteen voittajaksi.

Kiinan kauppaministeriön tietojen mukaan vuonna 2018 Kiinan talous sai 56.6 miljoonaa dollaria suoria sijoituksia Venäjältä (+ 137.4%), mikä tarkoittaa, että vuoden 2018 loppuun mennessä Venäjältä suorien sijoitusten määrä oli 1,066.9 XNUMX miljoonaa dollaria.

Vuonna 2018 Venäjän talous sai 720 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria suoria sijoituksia Kiinasta, minkä seurauksena Kiinan suorien sijoitusten kokonaismäärä oli 10,960 2018 miljoonaa dollaria vuoden XNUMX loppuun mennessä.

Kiinalaisten investointien pääalueet Venäjällä ovat energia, maa- ja metsätalous, rakentaminen ja rakennusmateriaalit, kauppa, kevyt teollisuus, tekstiilit, kotitalouksien sähkötuotteet, palvelut jne.

Venäjän investointien tärkeimmät alueet Kiinaan ovat tuotanto, rakentaminen ja kuljetus.Sijoitusten määrästä voidaan nähdä, että tässä ”ystävyydessä” Kiina on selvästi ylittänyt Venäjän. Emme voi myöskään sivuuttaa sitä tosiasiaa, että Kiina on käynnistänyt enemmän laajoja investointihankkeita muissa maissa kuin Venäjällä.

On huomattava, että Kiinan armeijan hankinta on mahdollistanut Venäjän aseohjelmien olemassaolon. Venäjä myi Kiinalle nykyaikaista aseistoa huolimatta siitä, että Kiina pystyy ”kopioimaan” vastaanotetun aseiston ja parantamaan sitä. Mutta rahatarve oli huomattavasti suurempi huolehtimaan sellaisista asioista. Tämän seurauksena vuoden 2020 alussa pääteltiin, että Kiina on ylittänyt Venäjän aseiden valmistuksessa ja myynnissä.6

Jos tarkastelemme tapoja, joilla Venäjä ja Kiina yrittävät muokata yleistä mielipidettä pitkällä tähtäimellä, voimme nähdä joitain eroja. Venäjä yrittää tehdä tämän julkaisuilla, demonstraatiotoiminnoilla ja yrittää maanmiehensä tulla asuinmaansa kansalaisiksi säilyttäen samalla kulttuurisen identiteettinsä luodakseen älyllisen, taloudellisen ja henkisesti kulttuurisen resurssin globaaliin politiikkaan.7 Kaiken tämän lisäksi Kiina on perustanut Konfutse-instituutit, jotka ovat Kiinan opetusministeriön alaisia. Konfutse-instituutteja tai -luokkia on kaikkiaan 5,418 ympäri maailmaa. Nämä instituutit, jotka on nimetty tunnetuimmasta kiinalaisesta filosofista, ovat saaneet maailmanlaajuisesti terävää kritiikkiä ulkopolitiikan näkemyksilleen - instituutioille, jotka välttävät keskustelua ihmisoikeuksista tai uskovat, että Taiwan tai Tiibet ovat Kiinan erottamattomat osat. Näitä instituutioita on syytetty vakoilusta ja akateemisen vapauden rajoittamisesta.

"Konfutse-instituutit ovat houkutteleva tuotemerkki kulttuurimme leviämiselle ulkomaille", kommunistisen puolueen poliittisen edustajan edustaja Li Changchun kertoi vuonna 2011. "Ne ovat aina olleet tärkeä sijoitus pehmeän valtamme laajentamiseen. Tuotemerkki “Confucius” on varsin houkutteleva. Käyttämällä kielen opetusta kannessa, kaikki näyttää loogiselta ja hyväksyttävältä ulkopuolelta. ” Kommunistisen puolueen johto kutsuu näitä instituutteja kriittiseksi osaksi propagandan työkalusarjaansa ulkomailla, ja Kiinan on arvioitu kuluneen 12 vuoden aikana niille noin kaksi miljardia dollaria. Näiden instituutioiden perustuslaki9 määrää, että heidän johtajuutensa, henkilöstönsä, ohjeet, opetusmateriaalit ja suurimman osan rahoituksestaan ​​varmistaa Hanban instituutti, joka on Kiinan opetusministeriön alaisuudessa.10

Sekä Venäjän että Kiinan kansalaiset joko ostavat tai vuokraavat kiinteistöjä ulkomailta. Venäläiset tekevät tämän, joten heillä on jonnekin mennä tarvittaessa.

Kiinan kansalaiset ja yritykset vuokraavat tai ostavat hitaasti suuria maa-alueita Venäjän Kaukoidästä. Kiinalle siirretyn maan määrää ei ole tarkkaan arvioitu, mutta sen väitetään voivan olla 1–1.5 miljardia hehtaaria.11

Mitä voimme päätellä tästä kaikesta? Kiina ja Venäjä ovat pohjimmiltaan totalitaarisia valtioita, joilla on paisunut kunnianhimo. Jos Venäjä yrittää saavuttaa tavoitteensa avoimesti aggressiivisella ja häpeättömällä tavalla, niin Kiina tekee saman varovaisesti ja ajatellusti. Jos Venäjä käyttää sotilaallisia keinoja tavoitteidensa saavuttamiseksi, Kiina käyttää todennäköisesti taloudellisia keinoja. Jos Venäjä yrittää toteuttaa tavoitteensa ylimielisesti, niin Kiina saavuttaa saman tuloksen näennäisellä ystävällisyydellä ja nöyryydellä.

Mikä maa on päässyt lähemmäksi tavoitettaan? Uskon, että se ei todellakaan ole Venäjä. Lisäksi, kuten Neuvostoliitto, myös Venäjä uskoo olevansa parempi kuin Kiina. Mutta niille, jotka katsovat sivusta, on selvää, että monilla alueilla Kiina on menestynyt hyvin Venäjällä ja hanki nyt jopa Venäjän maata.

Tämä palauttaa meidät takaisin historiaan - mitä tapahtuu, kun kaksi totalitaarista valtiota jakaa rajan? Yksi niistä lopulta katoaa. Toistaiseksi näyttää siltä, ​​että Kiina on tehnyt kaiken voitavansa pysyäkseen maailmankartalla.

1 https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B9_%D0%9A%D0%9D%D0%A0

2 https://lv.wikipedia.org/wiki / Totalit% C4% 81risms

3 https://www.la.lv/komunistiska-kina-publice-vadlinijas-Pilsonu-moralas-kvalitates-parantosanai

4 https://www.delfi.lv/news/arzemes / devini-konflikti-kas-vaar-pasauli-2019-gada.d?id = 50691613 & sivu = 4

5 http://www.russchinatrade.ru / ru / ru-CN-yhteistyö /investointi

6 http://www.ng.ru/economics/2+020 01 27 XNUMX/4_7778_weapon.html

7 https://www.tvnet.lv/5684274 / Krievijas-am-tautiesiem-arzemes-jaklust-par-pilntiesigiem-mitnes-maiden-pilsoniem

8 http://english.hanban.org/solmu_10971.htm

9 http://english.hanban.org/solmu_7880.htm

10 https://rebaltica.lv/2019/08 / kinaasi-maigas-Varas-rupja-seja /

11 https://www.sibreal.org/a/29278233. Html

Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat vain kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä heijasta EU Reporterasema.

Kiina

Kilpailu: EU, Yhdysvallat ja Kiinan kansantasavalta osallistuivat viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulun sääntelyhuippukokoukseen

Julkaistu

on

EU: n, Yhdysvaltojen ja Kiinan kansantasavallan korkeat virkamiehet osallistuivat 7. syyskuuta viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulkualan sääntelyhuippukokoukseen. Osallistujia olivat kilpailun ja merenkulkuviranomaisten edustajat, jotka ovat vastuussa kansainvälisen linjaliikenteen sääntelystä maailman suurimmilla linjaliikennekaistoilla.

Huippukokouksessa käsiteltiin alakohtaista kehitystä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen, mukaan lukien kansainvälisen konttikuljetusalan kohtaamat haasteet ja merenkulun toimitusketjujen laajemmat kysymykset. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että pandemia esitti varustamoiden, satamien ja logistiikkapalvelujen toimijoille poikkeuksellisia haasteita reiteillä EU: hun ja EU: sta sekä muualla maailmassa.

He vaihtoivat näkemyksiä lainkäyttöalueidensa toteuttamista toimista sekä tulevaisuuden näkymistä ja näkymistä, mukaan lukien mahdolliset toimet toimialan kestävyyden lisäämiseksi. Huippukokous järjestetään kahden vuoden välein ja se on foorumi kolmen viranomaisen välisen yhteistyön edistämiseksi. Seuraava huippukokous pidetään vuonna 2023 Kiinassa.

Mainos

Continue Reading

Kiina

Uudistetaan joustavampi YK -järjestelmä Taiwanin kanssa

Julkaistu

on

Yli 200 miljoonan tartunnan ja yli 4 miljoonan kuoleman ja laskemisen jälkeen COVID-19-pandemia on riehunut ympäri maailmaa. Tämä on luonut syvästi tuhoisan sosioekonomisen vaikutuksen yhteenliitettyyn maailmaan ilman, että käytännössä maita säästyy. Pandemia on häirinnyt maailmanlaajuista kauppaa, pahentanut köyhyyttä, vaikeuttanut koulutusta ja vaarantanut sukupuolten tasa -arvon. kirjoittaa Jaushieh Joseph Wu, ulkoministeri, Kiinan tasavalta (Taiwan) (kuvassa alla).

Kun monet maat varautuvat toiseen viruksen piikkiin erittäin tarttuvan Delta -muunnelman innoittamana, maailma odottaa Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) tehostavan kokonaisvaltaisia ​​toimia kriisin ratkaisemiseksi, paremman elpymisen varmistamiseksi ja kestävän rakentamisen varmistamiseksi. Tämä on pelottava tehtävä, joka vaatii kaikki kädet kannella. Maailmanlaajuisen elimen on aika toivottaa Taiwan, arvokas ja kelvollinen kumppani, joka on valmis auttamaan.  

Viime kuukausien aikana Taiwan, kuten monet muut maat, on käsitellyt COVID-19-tapausten nousua lähes vuoden menestyksen jälkeen viruksen hillitsemisessä. Siitä huolimatta se otti tilanteen hallintaan ja tuli entistä valmiimmaksi työskentelemään liittolaisten ja kumppanien kanssa pandemian aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Taiwanin tehokas vastaus pandemiaan, sen nopea kapasiteetin laajentaminen vastaamaan maailmanlaajuista toimitusketjun kysyntää ja sen merkittävä apu kumppanimaille ympäri maailmaa osoittavat, että Taiwanilla ei ole pakottavia syitä toimia rakentavassa roolissa YK -järjestelmä.

Mainos

Kuitenkin Kiinan kansantasavallan (Kiinan) painostuksen alaisena YK ja sen erikoisjärjestöt hylkäävät edelleen Taiwanin vedoten vuoden 1971 YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan 2758 (XXVI) tämän poissulkemisen oikeusperustaksi. Mutta päätöslauselman kieli on kristallinkirkas: siinä käsitellään vain Kiinan edustusta YK: ssa; ei mainita Kiinan väitettä Taiwanin suvereniteetista, eikä se valtuuta Kiinaa edustamaan Taiwania YK -järjestelmässä. Tosiasia on, että Kiina ei ole koskaan hallinnoinut Taiwania. Tämä on todellisuus ja status quo Taiwanin salmen molemmin puolin. Taiwanin kansaa voi edustaa kansainvälisellä näyttämöllä vain heidän kansansa valitsema hallitus. Vertaamalla päätöslauselman kielen väärin Pekingin "yhden Kiinan periaatteeseen", Kiina pakottaa mielivaltaisesti poliittiset näkemyksensä YK: lle.

Absurdi ei lopu tähän. Tämä poissulkeminen estää myös Taiwanin kansalaisyhteiskunnan osallistumisen. Taiwanilaisten passinhaltijoilta evätään pääsy YK: n tiloihin sekä kiertueille että kokouksille, kun taas taiwanilaiset toimittajat eivät voi saada akkreditointia kattamaan YK: n tapahtumat. Ainoa syy tähän syrjivään kohteluun on heidän kansalaisuutensa. Taiwanin kansalaisyhteiskunnan jäsenten estäminen YK: sta torjuu monenvälisyyden ihanteen, rikkoo YK: n perusperiaatteita ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamisen edistämisestä ja vaikeuttaa YK: n yleisiä pyrkimyksiä.

Taiwan on avustanut kumppanimaita ympäri maailmaa kuuden vuosikymmenen ajan. YK: n toimintaohjelman 2030 hyväksymisen jälkeen se on keskittynyt auttamaan kumppaneita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet ja viime aikoina osallistumaan pandemianvastaisiin toimiin ja toipumiseen. Samaan aikaan Taiwan on kotona saavuttanut tavoitteensa muun muassa sukupuolten tasa-arvon, puhtaan veden ja sanitaation sekä hyvän terveyden ja hyvinvoinnin osalta. Innovatiiviset, yhteisöpohjaiset ratkaisumme hyödyntävät julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia koko yhteiskunnan hyväksi.

Mainos

- Maailman onnellisuusraportti 2021, julkaissut Sustainable Development Solutions Network, sijoitti Taiwanin onnellisimmaksi Itä -Aasiassa ja 24. sijalle maailmassa. Sijoitus osoittaa, miten maan ihmiset suhtautuvat saamaansa sosiaaliseen tukeen, ja heijastaa suurelta osin maan kestävän kehityksen tavoitteiden täytäntöönpanoa. Taiwan on valmis välittämään kokemuksensa ja työskentelemään maailmanlaajuisten kumppaneidensa kanssa rakentaakseen paremman ja kestävämmän tulevaisuuden kaikille.

Samaan aikaan, kun maailma kuulee ilmastonmuutosta koskevia toimia ja hiilidioksidipäästöjen saavuttamista vuoteen 2050 mennessä, Taiwan suunnittelee aktiivisesti etenemissuunnitelmaa kohti tavoitetta ja on laatinut erityislainsäädäntöä tämän prosessin helpottamiseksi. Ilmastonmuutos ei tunne rajoja, ja yhteiset ponnistelut ovat välttämättömiä, jos haluamme kestävän tulevaisuuden. Taiwan tietää tämän ja pyrkii parhaisiin tapoihin muuttaa hiilidioksidin vähentämisen haasteet uusiksi mahdollisuuksiksi.

YK: n pääsihteeri António Guterres korosti tämän vuoden kesäkuussa antamassaan valavalassa, että COVID-19-pandemia on paljastanut yhteisen haavoittuvuutemme ja yhteytemme. Hän sanoi, että YK, valtiot ja ihmiset, joita se palvelee, voivat hyötyä vain muiden tuomisesta pöytään.

Kumppanien kieltäminen, joilla on kyky osallistua, on moraalinen ja aineellinen menetys maailmalle, kun pyrimme toipumaan paremmin yhdessä. Taiwan on hyvä voima. Nyt on aika tuoda Taiwan pöytään ja antaa Taiwanin auttaa.

Continue Reading

Kiina

EU: n ja Taiwanin suhteet: Mepit pyrkivät lujittamaan kumppanuutta

Julkaistu

on

Keskiviikkona (1. syyskuuta) hyväksymässään uudessa mietinnössä ulkoasiainvaliokunnan jäsenet kannattavat tiiviimpiä suhteita ja vahvempaa kumppanuutta EU: n ja Taiwanin välillä EU: n yhden Kiinan politiikan ohjaamana, DISASTER.

He pitävät myös Taiwania keskeisenä EU: n kumppanina ja demokraattisena liittolaisena Intian ja Tyynenmeren alueella, joka edistää sääntöihin perustuvan järjestyksen ylläpitämistä alueen suurvaltojen kiristyvän kilpailun keskellä.

Valmistele maaperä uudelle kahdenväliselle investointisopimukselle

Mainos

Yhteistyön tehostamiseksi tekstissä korostetaan tarvetta aloittaa pikaisesti "vaikutusten arviointi, julkinen kuuleminen ja laajuuden määrittäminen" EU: n ja Taiwanin kahdenvälisistä investointisopimuksista. Mepit korostavat kauppa- ja taloussuhteiden merkitystä osapuolten välillä, myös monenvälisyyttä ja Maailman kauppajärjestöä koskevissa asioissa, 5G: n kaltaisessa tekniikassa, kansanterveydessä sekä olennaisessa yhteistyössä kriittisten tarvikkeiden, kuten puolijohteiden, parissa.

Syvä huoli Kiinan sotilaallisesta painostuksesta Taiwaniin

Toisaalta mietinnössä ilmaistaan ​​vakava huolenaihe Kiinan jatkuvasta sotilaallisesta taistelusta, painostuksesta, hyökkäysharjoituksista, ilmatilan loukkauksista ja Taiwanin vastaisista disinformaatiokampanjoista. Se kehottaa EU: ta tekemään enemmän näiden jännitteiden poistamiseksi ja Taiwanin demokratian ja saaren aseman turvaamiseksi tärkeänä EU: n kumppanina.

Mainos

Mepit vaativat, että Kiinan ja Taiwanin välisiin suhteisiin tehtävät muutokset eivät saa olla yksipuolisia eivätkä vastoin Taiwanin kansalaisten tahtoa. Ne muistuttavat myös jyrkästi Euroopan vaurauden ja Aasian turvallisuuden välisestä suorasta yhteydestä ja seurauksista Euroopalle, jos konflikti ulottuu selvästi talousalueen ulkopuolelle.

Teksti, jossa käsitellään myös monia muita EU: n ja Taiwanin suhteisiin liittyviä näkökohtia ja suosituksia, äänestetään nyt täysistunnossa. Se hyväksyttiin äänin 60 puolesta, 4 vastaan ​​ja 6 tyhjää.

”Euroopan parlamentin ensimmäinen mietintö EU: n ja Taiwanin suhteista antaa vahvan signaalin siitä, että EU on valmis parantamaan suhteitaan avainkumppanimme Taiwanin kanssa. Komission on nyt lujitettava EU: n ja Taiwanin suhteita ja jatkettava kattavaa tiiviimpää kumppanuutta Taiwanin kanssa. Työskentely vaikutustenarvioinnin, julkisen kuulemisen ja Taiwanin viranomaisten kanssa tehtävän kahdenvälisen investointisopimuksen (BIA) kattavuuden määrittämiseksi taloussuhteidemme syventämistä koskevien neuvottelujen valmistelemiseksi on aloitettava ennen tämän vuoden loppua ”, esittelijä sanoi. Charlie Weimers (ECR, Ruotsi) äänestyksen jälkeen.

Lisätietoja 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa