Liity verkostomme!

EU

#Venäjä on jälleen saanut yritykset myrkyttää ulkomaalaisia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tšekin tiedotusvälineet 10. toukokuuta (sanomalehti Seznam Pravdy 1 ja televisiokanava CT1 2) paljastivat, että he ovat saaneet hallussaan tietoja siitä, että Venäjän kansalainen, joka oli saapunut maahan myrkyttämään kaksi tšekkiläistä virkamiestä, on itse asiassa Kremlin pehmeän voimakoneen, Rossotrudnichestvon, pää. Andrey Konchakov, kirjoittaa latvialainen freelance-toimittaja ja bloggaaja Janis Makonkalns.

Tätä ennen Tšekin tiedotusvälineille 3 on vuotanut tietoa siitä, että 14. maaliskuuta venäläinen vakooja oli saapunut Prahaan lentokoneella ja pystyi kuljettamaan riisiiniä matkalaukkuunsa diplomaattisen asemansa takia. Myöhemmin tämä henkilö, nyt tunnistettu Konchakoviksi, saatettiin diplomaattisella ajoneuvolla Venäjän suurlähetystöön Prahassa.

Tšekin tiedustelupalvelut tiesivät tämän tapahtuneen, mutta pelkäävänsä aiheuttaa diplomaattiset skandaalit Moskovan kanssa. Konchakovin matkalaukkua ei tutkittu lentokentällä.

Tšekin tiedustelupäälliköt päättivät sen sijaan järjestää henkilökohtaisen turvallisuuden murhan mahdollisille uhreille - Prahan pormestarille Zdenek Hribille ja Prahan kuudennen piirin päällikölle Ondrey Kolarille. 6 Molemmat miehet olivat vastuussa marsalkka Ivan Konevin patsaan poistamisesta, joka aiheutti ennennäkemättömän vihan Moskovasta.

Mainos

Tšekin tiedotusvälineet ovat monta kertaa yhdistäneet Konchakovin Venäjän tiedustelupalvelun toimintaan 5, ja nämä epäilyt ovat todennäköisesti perusteltuja, koska historiallisesti sellaiset organisaatiot kuin Rossotrudnichestvo ovat aina palvelleet venäläisten vakoojien ja vaikutusvaltaajien tarpeita.

On mielenkiintoista, että tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Venäjän vakoojat ovat käyttäneet diplomaattista suojaa ulkomaalaisten myrkyttämiseen. Muistutan, että Bulgaria syytti tammikuussa kolme venäläistä vakoojaa paikallisen asevalmistajan Emilian Gebrevin murhasta. 6 Myöhemmin paljastettiin, että vakoojilla oli siteitä Venäjän GRU-eliittiyksikköön 29155. 7 Tämän yksikön jäseniä on aikaisemmin ollut yhteydessä vallankaappausyritykseen Montenegrossa 8 ja Venäjän entisen vakoojan Sergei Skripalin myrkytykseen vuonna 2018. 9

On sanottava, että jokin aika sitten, vuonna 2012, Latvia kokenut myös Venäjän maun hyökätä ulkomaalaisiin, kun paikallinen toimittaja Leonīds Jākobsons loukkasi vakavasti kaksi tuntematonta miestä.

Mainos

Hyökkääjät, jotka viestivät venäjäksi, sieppasivat toimittajan - joka oli kiivaasti kriittinen Moskovan ja paikallisten Kremlin puoluepoliitikkojen suhteen - yhdessä poikansa kanssa portaikossa, lyövät heidät ja käyttivät veitsiä jättäessään tahallisen armen toimittajan kasvoille. 10

Jākobsons oli varma, että hyökkäys liittyi suoraan hänen ammattitoimintaansa. Ennen hyökkäystä toimittaja julkaisi verkkosivustolla kompromat.lvsähköpostikeskustelu Riian kaupunginjohtaja Nils Ušakovsin ja Venäjän suurlähetystön neuvonantajan Aleksandr Khapilovin välillä, jota epävirallisesti pidettiin Venäjän tiedustelupalveluna. Ei voida sulkea pois mahdollisuutta, että Venäjän tiedustelupalvelut toteuttivat liian vuonna 11 hyökkäyksen Jākobsonsia vastaan.

Viimeiset vuodet ovat osoittaneet, että Venäjän tiedustelupalvelut ovat entistä aggressiivisempia ja häpeättömiä. Jos aiemmin vain Venäjän kansalaisten oli huolehdittava Kremlin rangaistuksesta, nyt näyttää siltä, ​​että koko maailman on pysyttävä valppaana.

Kaikkein absurdin asia tässä on se, että huolimatta lukuisista tapauksista, joissa Venäjän vakoojat puhuvat räikeästi eri Euroopan kansakuntien sisäisiin asioihin, näiden valtioiden hallitukset jatkavat suhteellisen normaalien suhteiden pitämistä virallisen Moskovan kanssa ja poistuvat tiensä välttämiseksi diplomaattiset vastakkainasettelut Venäjän kanssa.

Tšekki ja sen presidentti Miloš Zeman eivät ole poikkeus - sen jälkeen kun venäläinen vakooja yritti myrkyttää Tšekin pääkaupungin pormestaria, presidentti ylpeänä ilmoitti luvanneensa Vladimir Putinille, että hän osallistuu Moskovassa järjestettyyn uudelleen järjestettyyn voittopäivän paraatiun, joka on tarkoitus järjestää Moskovassa. Tämän vuoden syyskuussa. 12

Quo vadis Europa?

1 https://www.seznamzpravy.cz/Článek / mluvili-jsme-SE-spionem-kvuli-nemuz-maji-cesti-politici-policejni-ochranu-104606

2 https://www.ceskatelevize.CZ / porady / 10117034229-168-hodin / 220452801100510 /

3 https://www.respekt.cz/tydenik / 2020/18 / Muz-s-ricinem

4 https://www.theguardian.com/maailma / 2020 / Huh / 27 / Praha-pormestari-alle-poliisin-suojaus-keskellä-raportit Venäjän-plot-Zdenek-Hrib

5 https://www.rferl.org/a/Media-out-venäjä-in-alleged-tontti-to-myrkkyä tsekkiläisetvirkamiehet-with-risiini / 30606089.html

6 https://www.nytimes.com/2020/01/23 / maailma / Europe /Bulgaria-venäjä-agents-poison.html

7 https://www.nytimes.com/2019/10 / 08 / maailma / Europe / yksikkö-29155-Venäjä-gru.html

8 https://www.nytimes.com/2016/11/26 / maailma / Europe /sormi huomautti-at-venäläiset-aluksenväitetty-vallankaappaus-tontti-aluksenmontenegro.html

9 https://www.nytimes.com/2016/11/26 / maailma / Europe /sormi huomautti-at-venäläiset-aluksenväitetty-vallankaappaus-tontti-aluksenmontenegro.html

10 https://www.tvnet.lv/5613808 / jakobsons-uzbrukums-saistits-ar-manu-profesionalo-darbību

11 https://jauns.lv/raksts/Zinas / 161356-kapnutelpa-Rigasasauts-kompromatlv-journalistit-jakobsonit

12 https://www.praguemorning.CZ / puheenjohtaja Zeman-sanoo-uskaltavatOsallistu-lykätty-voitto-päivä-juhlallisuudet-in-Venäjä /

Tässä artikkelissa ilmaistut mielipiteet ovat vain kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä edusta EU Reporter millään tavalla.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa