Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

#Coronavirus - Pakistan asettaa viruksen tyhjäkäynnille puiden istuttamiseen

Julkaistu

on

"Vihreänä ärsykkeenä" Pakistan on asettanut viruksen tyhjäkäynnille puiden istuttamiseen. Ohjelma on luonut yli 63,600 työpaikkaa valtion virkamiesten mukaan. Kymmenen miljardin puun kampanja lopetettiin alun perin osana sosiaalisia etäisyystilauksia, kirjoittaa Tori Macdonald.

Kun rakennusalan työntekijä Abdul Rahman menetti työpaikkansa Pakistanin koronaviruksen sulkemisessa, hänen valintansa näyttivät olevan karkeita: turvautua kerjäämiseen kaduilla tai antaa hänen perheelleen nälkä. Mutta hallitus on nyt antanut hänelle paremman vaihtoehdon: Liity kymmenien tuhansien muiden työttömien työntekijöiden joukkoon istuttamaan miljardeja puita ympäri maata ilmastonmuutoksen uhkien torjumiseksi.

Sen jälkeen kun Pakistan sulki 23. maaliskuuta yrittääkseen estää COVID-19: n leviämistä, työttömille päivätyöntekijöille on annettu uusia työpaikkoja "viidakon työntekijöinä", jotka istuttavat taimia osana maan 10 miljardin puun tsunami-ohjelmaa. Tällaiset ”vihreät elvytyspyrkimykset” ovat esimerkkejä siitä, kuinka rahastot, joilla pyritään auttamaan perheitä ja pitämään talous käynnissä pandemian sammutusten aikana, voisivat myös auttaa kansakuntia valmistautumaan seuraavaan suureen uhaan: ilmastomuutokseen.

”Koronaviruksen vuoksi kaikki kaupungit ovat sulkeneet eikä työtä ole. Suurin osa päivittäisistä panoksista ei voinut ansaita elantonsa ”, Punjabin maakunnan Rawalpindin piirissä asuva Rahman kertoi Thomson Reuters -säätiölle.

Nyt hän tekee 500 rupiaa (3 dollaria) päivässä puiden istuttamisessa - noin puolet siitä mitä hän olisi voinut tehdä hyvänä päivänä, mutta tarpeeksi päästäkseen läpi. "Meillä kaikilla on nyt tapa ansaita päiväpalkkaa jälleen ruokkiaksemme perhettämme", hän sanoi.

Pääministeri Imran Khan aloitti vuonna 2018 kunnianhimoisen viisivuotisen puidenistutusohjelman, jonka tavoitteena on torjua maan nousevia lämpötiloja, tulvia, kuivuuksia ja muita äärimmäisiä sääolosuhteita, jotka tutkijat yhdistävät ilmastonmuutokseen.


Suuret riskit

Ajatuskeskuksen Germanwatchin julkaisema maailmanlaajuinen ilmastoriskiindeksi 2020 sijoitti Pakistanin viidenneksi niiden maiden luettelossa, joihin planeettalämmitys on vaikuttanut viimeisen kahden vuosikymmenen aikana - vaikka Etelä-Aasian kansan osuus on vain murto-osa maailman kasvihuonekaasuista.Koronavirus pandemia iski Pakistaniin, 10 miljardin puun kampanja keskeytettiin alun perin osana sosiaalista etäistymistä, joka annettiin hidastaa viruksen leviämistä, joka on saastuttanut Pakistanissa yli 13,900 63,600 ihmistä, Reuters-ilmoituksen mukaan. Mutta aiemmin tässä kuussa, Pääministeri myönsi poikkeuksen salliakseen metsäviraston käynnistää ohjelman uudelleen ja luoda yli XNUMX XNUMX työpaikkaa hallituksen virkamiesten mukaan. Vaikka suuri osa maasta noudattaa edelleen kotona tekemistä koskevia määräyksiä, paikallisille poliiseille ja piiriviranomaisille on annettu kuorma-autot. Puiden kantamisen tulisi olla sallittu matkustaa ja kyläläisten sallia lähteä koteistaan ​​työskennellä hankkeen kanssa.

Pakistanin kehitysyhteistyöinstituutin äskettäisessä arvioinnissa todettiin, että sulkemisen vuoksi jopa 19 miljoonaa ihmistä voitiin lomauttaa, melkein 70 prosenttia heistä oli Punjabin maakunnassa.

Rawalpindin piirin metsänhoitaja Abdul Muqeet Khan kertoi Thomson Reuters -säätiölle, että istutusprojekti on "täydessä vauhdissa".

Suuri osa työstä tapahtuu 15,000 6,000 hehtaarin (XNUMX hehtaarin) maalla lähellä pääkaupunkia Islamabadia, hän sanoi, samoin kuin muissa valtion omistamien metsäalueiden maissa ympäri maata.

Tänä vuonna ohjelmassa työskentelee kolminkertainen määrä työntekijöitä, joita se teki ensimmäisenä vuonna, pääministerin ilmastonmuutosneuvoja Malik Amin Aslam kertoi.

Hän sanoi, että monet uusista työpaikoista luodaan maaseudulle keskittyen naisten ja työttömien päivittäisten työntekijöiden - lähinnä nuorten - palkkaamiseen, jotka ovat muuttaneet kotiin lukittujen kaupunkien parista.

Hänen mukaansa työhön, joka maksaa 500 rupiaa ja 800 rupiaa päivässä, kuuluu taimitarhojen perustaminen, taimien istuttaminen ja palveleminen metsänsuojelijana tai metsäpalomiehenä, hän sanoi.

Kaikkia työntekijöitä on käsketty käyttämään naamioita ja ylläpitämään valtuutettua kahden metrin (kuuden jalkan) etäisyyttä heidän välilläan, hän lisäsi.

"Tämä traaginen kriisi tarjosi mahdollisuuden ja me tarttimme siihen", Aslam kertoi Thomson Reuters -säätiölle puhelinhaastattelussa.

"Luonnon vaaliminen on tullut tuhansien ihmisten taloudelliselle pelastukselle."

Laajennettu ohje
Germanwatchin mukaan Pakistan ilmoitti yli 150 äärimmäisestä säätilanteesta vuosina 1999-2018 - tulvista tulva-aalloihin -, joiden kokonaistappiot olivat 3.8 miljardia dollaria.

Ympäristönsuojelijat ovat jo kauan ajaneet metsänistuttamista keinona auttaa, sanomalla, että metsät auttavat estämään tulvia, vakiinnuttavat sateet, tarjoavat viileitä tiloja, imevät lämpöä vangitsevat hiilidioksidipäästöt ja suojelevat biologista monimuotoisuutta.

Vihreän ryhmän WWF: n mukaan Pakistan on ”metsä köyhä” maa, jossa puiden pinta-ala on alle 6% kokonaispinta-alasta.

Joka vuosi tuhotaan tuhansia hehtaareja metsää lähinnä kestämättömän puunkorjuun ja raivaamisen seurauksena pienimuotoista viljelyä varten, ryhmä ilmoitti verkkosivustollaan.

7.5 miljardin rupian (46 miljoonan dollarin) rahoituksella 10 miljardin puun projekti pyrkii parantamaan aikaisemman miljardin puun tsunamin menestystä Pakistanin Khyber Pakhtunkhwan maakunnassa, missä hallitus on istuttanut puita vuodesta 2014.

Noin 30 miljoonaa alkuperäiskansojen taimia on istutettu Punjabiin 10 miljardin puun tsunamin alkamisen jälkeen - mukaan lukien mulberry, akaasia ja moringa - sanoi Punjabin provinssin projektijohtaja Shahid Rashid Awan.

Tänä vuonna hanke toivoo saavansa 50 miljoonaa puuta, hän sanoi.

Istutuskausi päättyy yleensä toukokuussa, Awan totesi, mutta ohjelman järjestäjät suunnittelevat aloitteen jatkamista kesäkuun loppuun, jotta työntekijät pysyisivät työssä pidempään.

”Voimme ottaa vastaan ​​kaikki työttömät työntekijät ja työntekijät, jotka ovat paenneet kaupungeista ja palanneet kyliin viime viikkojen aikana. Tämä on ammattitaidoton työtä ”, hän sanoi.

Elpyminen arvokkaasti 
Pakistanin WWF: n edustaja Rab Nawaz sanoi, että hallituksen askel on "erittäin hyvä idea luoda vihreitä työpaikkoja ja saada ihmiset työllistyväksi".

Mutta hän varoitti, että puiden istuttaminen on vain yksi väline ilmastonmuutoksen torjunnassa, ja sanoi, että myös investointeja on tehtävä maanviljelijöiden ja kaupunkilaisten kykyjen parantamiseksi sopeutua kuumin planeetta vaikutuksiin.

"Hallituksen tulisi olla erittäin valikoiva sen suhteen, miten se käyttää rahaa, ja keskittyä joustavuuteen", hän kehotti. Aslamille vihreitä työpaikkoja koskeva aloite on tapa auttaa Pakistanin työntekijöitä toipumaan koronaviruskriisistä "arvokkaasti ja välttäen monisteita".

"Tämä on opettanut meille arvokkaan oppitunnin, että kun sijoitat luontoon, se ei vain maksa sinulle takaisin, vaan myös pelastaa stressaantuneessa taloudellisessa tilanteessa", hän sanoi.

koronavirusantigeenin

Maailman rokottaminen: 'Team Europe' jakaa yli 200 miljoonaa annosta COVID-19-rokotetta matalien ja keskituloisten maiden kanssa vuoden 2021 loppuun mennessä

Julkaistu

on

Turvallisten ja edullisten COVID-19-rokotteiden saatavuuden varmistaminen kaikkialla maailmassa, etenkin pieni- ja keskituloisissa maissa, on Euroopan unionin ensisijainen tavoite.

At Globaali terveyshuippukokous Roomassa 21. toukokuuta 2021 presidentti von der Leyen ilmoitti, että Team Europe jakoi pienien ja keskituloisten maiden kanssa vähintään 100 miljoonaa annosta vuoden 2021 loppuun mennessä lähinnä COVAXin kautta, joka on kumppanimme maailman rokottamisessa.

Team Europe (EU, sen toimielimet ja kaikki 27 jäsenvaltiota) on saavuttamassa tämän alkuperäisen tavoitteen, sillä 200 miljoonan annoksen COVID-19-rokotetta on tarkoitus jakaa niiden maiden kanssa, jotka tarvitsevat niitä eniten vuoden 2021 loppuun mennessä.

Presidentti von der Leyen sanoi: "Team Europe ottaa vastuunsa auttaessaan maailmaa torjumaan virusta kaikkialla. Rokotus on avain - siksi on välttämätöntä varmistaa COVID-19-rokotteiden saanti maailmanlaajuisesti. Jaamme yli 200 miljoonaa annosta COVID-19-rokotetta matalan ja keskitulotason maiden kanssa tämän vuoden loppuun mennessä. "

Team Europe on sitoutunut yli 200 miljoonaan COVID-19-rokoteannokseen, joka saapuu kohdemaansa pääasiassa COVAX: n kautta tämän vuoden loppuun mennessä.

COVAX on toistaiseksi toimittanut 122 miljoonaa annosta 136 maahan.

Samanaikaisesti Team Europe on käynnistänyt aloitteen rokotteiden, lääkkeiden ja terveysteknologioiden valmistamisesta ja saatavuudesta Afrikassa.

Aloite auttaa luomaan oikeat olosuhteet paikalliselle rokotteiden valmistamiselle Afrikassa, ja sitä tuetaan miljardilla eurolla EU: n talousarviosta ja Euroopan kehitysrahoituslaitoksilta, kuten Euroopan investointipankki (EIP).

9. heinäkuuta Team Europe sopi tukevansa Dakarissa sijaitsevan Institut Pasteurin laajamittaisia ​​investointeja rokotteiden tuotantoon muiden tukitoimenpiteiden ohella. Uusi tuotantolaitos vähentää Afrikan 99 prosentin riippuvuutta rokotteiden tuonnista ja vahvistaa pandemian sietokykyä mantereella.

Tausta

EU on ollut EU: n liikkeellepaneva voima Koronaviruksen globaali vaste ja perustamalla ACT-Accelerator, maailmanlaajuinen laitos COVID-19-rokotteiden, diagnostiikan ja hoitojen saamiseksi.

Koska useimmat matalan ja keskitulotason maat tarvitsevat aikaa ja investointeja omien tuotantokapasiteettiensa rakentamiseksi, välitön ja tehokkain vastaus on edelleen rokotteiden jakaminen.

Presidentti kutsui koolle maailmanlaajuisen terveyshuippukokouksen von der Leyen ja Italian pääministeri Mario Draghi 21. toukokuuta 2021. Tämä G20: n ensimmäinen terveysalan huippukokous merkitsi uuden luvun alkua maailmanlaajuisessa terveyspolitiikassa.

Maailman johtajat ovat sitoutuneet monenvälisyyteen, maailmanlaajuiseen yhteistyöhön terveydenhuollossa ja rokotteiden valmistuskapasiteetin vahvistamiseen maailmanlaajuisesti, jotta pandemiasta tulisi viimeinen pandemia.

Lisätietoja

Koronaviruksen globaali vaste

Globaali terveyshuippukokous

Afrikka-aloite

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Sujuvan lentomatkan varmistaminen tarkistamalla EU: n digitaaliset COVID-sertifikaatit: Uudet suuntaviivat jäsenvaltioille

Julkaistu

on

EU: n digitaalisen COVID-sertifikaatin julkaisun jälkeen 1. heinäkuuta Euroopan komissio on antanut sen suuntaviivat EU: n jäsenvaltioille parhaista tavoista tarkistaa ne ennen matkaa ja varmistaa mahdollisimman sujuva kokemus sekä lentomatkustajille että henkilökunnalle. Ei-pakollinen EU: n digitaalinen COVID-todistus antaa joko todistuksen rokotuksesta, osoittaa, onko henkilöllä negatiivinen SARS-COV-2 -tulos vai onko hän toipunut COVID-19: stä. Siksi EU: n digitaalinen COVID-sertifikaatti on välttämätön turvallisen matkustamisen uudelleen avaamisen tukemiseksi.

Koska matkustajamäärät kasvavat kesän aikana, todistusten määrä on tarkistettava. Lentoliikenne on tästä erityisen huolestunut, koska esimerkiksi heinäkuussa lentoliikenteen odotetaan saavuttavan yli 60% vuoden 2019 tasosta ja kasvavan sen jälkeen. Tällä hetkellä se, kuinka ja kuinka usein matkustajien todistukset tarkistetaan, riippuu haltijan lähtö-, kauttakulku- ja saapumispaikoista.

Paremmin koordinoitu lähestymistapa auttaisi välttämään ruuhkia lentokentillä ja tarpeetonta stressiä matkustajille ja henkilökunnalle. Liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi: "EU: n digitaalisen COVID-sertifikaatin kaikkien hyötyjen saaminen edellyttää tarkastusprotokollan yhdenmukaistamista. Yhteistyö yhden luukun järjestelmän kanssa todistusten tarkastamiseksi tarjoaa matkustajille saumattoman matkakokemuksen kaikkialla unionissa. "

Päällekkäisyyksien välttämiseksi, toisin sanoen useamman kuin yhden toimijan (lentoyhtiö, viranomaiset jne.) Suorittamat tarkastukset, komissio suosittelee ennen lähtöä yhden luukun tarkistusprosessia, johon sisältyy viranomaisten, lentokenttien ja lentoyhtiöiden välinen koordinointi. Lisäksi EU: n jäsenvaltioiden olisi varmistettava, että tarkastus suoritetaan mahdollisimman aikaisin ja mieluiten ennen matkustajan saapumista lähtö lentokentälle. Tämän pitäisi taata sujuvampi matka ja vähemmän taakkaa kaikille osapuolille.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Koronavirus: Komissio lisää tutkimusrahoitusta 120 miljoonalla eurolla 11 uudelle hankkeelle viruksen ja sen muunnosten torjumiseksi

Julkaistu

on

Komissio on listannut 11 uutta hanketta, joiden arvo on 120 miljoonaa euroa Horisontti Euroopasta, joka on suurin eurooppalainen tutkimus- ja innovaatio-ohjelma (2021--2027), koronaviruksen ja sen muunnosten kiireellisen tutkimuksen tukemiseksi ja mahdollistamiseksi. Tämä rahoitus on osa laajaa tutkimus- ja innovaatiotoimet koronaviruksen torjumiseksi ja osallistuu komission yleisiin toimiin viruksen ja sen muunnosten ehkäisemiseksi, lieventämiseksi ja niihin vastaamiseksi uuden eurooppalaisen biologisen puolustuksen valmiussuunnitelman mukaisesti HERA-inkubaattori. Yhdessätoista luettelossa olevaan 11 hankkeeseen osallistuu 312 tutkimusryhmää 40 maasta, mukaan lukien 38 osallistujaa 23 maasta EU: n ulkopuolelta.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Euroopan unioni on ryhtynyt voimakkaisiin toimiin koronaviruskriisin torjumiseksi. Tänään tehostamme tutkimustoimiamme vastaamaan koronavirusvaihtoehtojen aiheuttamiin haasteisiin ja uhkiin. Tukemalla näitä uusia tutkimushankkeita ja vahvistamalla ja avaamalla asiaankuuluvia tutkimusinfrastruktuureja jatkamme tämän pandemian torjuntaa ja valmistaudumme tuleviin uhkiin. "

Suurin osa hankkeista tukee uusien hoitojen ja rokotteiden kliinisiä tutkimuksia sekä laajamittaisten, koronaviruskohorttien ja verkostojen kehittämistä Euroopan rajojen ulkopuolella luomalla yhteyksiä muihin Eurooppalaiset aloitteet. Komissio on ollut eturintamassa tutkimuksen ja innovaatioiden tukemisessa ja Euroopan ja maailmanlaajuisten tutkimustoimien koordinoinnissa, mukaan lukien varautuminen pandemioihin. Se lupasi 1.4 miljardia euroa Koronaviruksen globaali vaste, Joista € 1bn tulee Horizon 2020, edellinen EU: n tutkimus- ja innovaatio-ohjelma (2014--2020). Uudet hankkeet täydentävät aiemmin Horisontti 2020 -puiteohjelmasta rahoitettuja pandemian torjumiseksi. Lisätietoja on kohdassa a lehdistötiedote.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa