Liity verkostomme!

ympäristö

Kuinka paljon # CO2 voi #ElectricCars todella säästää verrattuna diesel- ja bensiiniautoihin?

SHARE:

Julkaistu

on

Vastaamaan tähän kysymykseen T&E on kehittänyt a työkalu joka kokoaa kaikki ajantasaiset tiedot sähkö-, diesel- tai bensiinimoottoreiden käyttöön liittyvistä hiilidioksidipäästöistä.

Olemme ottaneet huomioon kaikki mahdolliset kriteerit, kuten hiilidioksidimäärän, kun sähköä tuotetaan tai polttoainetta poltetaan, sekä akkujen luonnonvarojen louhinnan tai voimalaitoksen rakentamisen hiilivaikutukset.

Saamme selville, että Euroopassa sähköautot päästävät keskimäärin melkein kolme kertaa vähemmän hiilidioksidia kuin vastaavat bensiini- ja dieselautot.

Pahimmassa tilanteessa sähköauto, jonka akku on valmistettu Kiinassa ja jota ajetaan Puolassa, tuottaa edelleen 22% vähemmän hiilidioksidia kuin diesel ja 2% vähemmän kuin bensiini. Ja parhaassa tilanteessa sähköauto, jonka akku on valmistettu Ruotsissa ja jota ajetaan Ruotsissa, voi päästää 28% vähemmän hiilidioksidia kuin diesel ja 80% vähemmän kuin bensiini.

Näemme myös, että sähköautot vähentävät hiilidioksidipäästöjä nelinkertaiseksi vuoteen 2 mennessä EU: n verkon ansiosta, joka on yhä enemmän riippuvainen uusiutuvista energialähteistä.

Liikenne- ja ympäristöliikenne- ja liikkumisanalyytikko Lucien Mathieu sanoi: "Tämä työkalu levittää myyttiä siitä, että sähköauton ajaminen Euroopassa voi olla huonompi ilmastolle kuin vastaava diesel- tai bensiinituote. Se ei yksinkertaisesti ole totta. päivämäärätiedot osoittavat, että EU: n sähköautot päästävät keskimäärin lähes kolme kertaa vähemmän hiilidioksidia. Sähköautot vähentävät hiilidioksidipäästöjä nelinkertaisesti vuoteen 2 mennessä, koska EU: n verkko luottaa yhä enemmän uusiutuviin energialähteisiin. kriisin toipumiseksi, heidän on nopeutettava siirtymistä sähköajoneuvoihin. "

Tämä työkalu päivitetään, kun uusia tietoja on saatavilla. Lisätietoja tietojen valinnasta ja koomisesta, lue tiedotuksen alareunasta ja usein kysytyistä kysymyksistä Tämä sivu.

Mainos

 

Käytä työkalua

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa