Liity verkostomme!

EU

#Muutto - Ensimmäiset ilman huoltajaa olevat lapset siirtyivät Kreikasta Luxemburgiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ilman huoltajaa olevien siirtolaisten lasten ensimmäiset muutot Kreikan saarilta ovat tapahtuneet. 12 lasta siirretään Luxemburgiin osana a järjestelmä järjestävät komissio ja Kreikan viranomaiset Yhdistyneiden Kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutetun (UNHCR), Kansainvälisen siirtolaisjärjestön (IOM) ja Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston (EASO) tuella auttaakseen vastaamaan vastaanottokeskuksien ylikuormittumisesta Kreikassa.  

Tämä on ensimmäinen useista parhaillaan käynnissä olevista muuttoharjoituksista. Seuraava operaatio järjestetään tänä viikonloppuna, koska noin 50 ihmistä siirtyy Saksaan. Maaliskuussa komissio ilmoitti erityisestä aloitteesta ilman huoltajaa olevien lasten ja nuorten siirtämiseksi Kreikasta muihin jäsenvaltioihin. Toistaiseksi jäsenvaltiot ovat luvanneet 1,600 XNUMX paikkaa.

Aloite on keskittynyt ensisijaisesti ilman huoltajaa oleviin alaikäisiin, mutta siihen voi kuulua myös lapsia perheineen, joilla on erityinen haavoittuvuus. Tähän mennessä kymmenen jäsenvaltiota: Belgia, Bulgaria, Ranska, Kroatia, Suomi, Saksa, Irlanti, Portugali, Luxemburg ja Liettua sekä Sveitsi ovat mukana aloitteessa. Koko lehdistötiedote on saatavana  verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa