Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

#EndTheCageAge - Kansalaisjärjestöt, parlamentin jäsenet ja EU: n kansalaiset yhdistyvät juhlimaan Euroopan kansalaisaloitteen onnistumista #ECI

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tänään (8. lokakuuta) kansalaisjärjestöt, parlamentin jäsenet ja EU: n kansalaiset kokoontuivat Brysseliin - EU: n sydämeen - juhlimaan historiallisen eurooppalaisen kansalaisaloitteen loppua ja lähettämään vahvan ja selkeän viestin EU: n komissiolle ja neuvostolle. EU: n alueella.

Myötätunto maailman maataloudessa ja muiden kansalaisjärjestöjen edustajat liittyivät Euroopan parlamentin jäseniin ja EU: n kansalaisiin juhlimaan häkki-ikärajan loppupäätä, joka sai 1,617,405-allekirjoituksia, mikä teki historiaa maatilalle eläimet.

Mainos

Tapahtuma tapahtui EU: n alueen ytimessä Brysselissä, Schumanin liikenneympyrää vastapäätä sijaitsevassa esplanadassa ja EU: n neuvoston ja EU: n komission rakennusten välissä. Oodia sikalle, näytöllä oli silmäänpistävä vapauteen hyppäävän sian veistos 10-metristä, kun taas videoita ja puheita nähtiin kahdella näytöllä EU: n komission silmälistan ja EU: n neuvoston rakennusten sisällä. Lisäksi 18-metrinen pyöreä banderoli, jonka viesti oli "Eläimille, lopeta häkkikasvatus", sijoitettiin Schumanin kiertotien keskelle, näkyväksi kaikista ympäröivistä rakennuksista ja jalankulkijoista liikenneympyrässä. Osallistujat jakoivat valokuvia ja tarinoita sosiaalisessa mediassa käyttämällä #EndTheCageAge viestiä juhlista, päättäväisyydestä ja toivosta.

Kansalaisjärjestöjen edustajat pitivät intohimoisia puheita tämän kansalaisaloitteen merkityksestä tuotantoeläimille ja EU: n kansalaisille sekä yli 170 kansalaisjärjestön ylimääräisestä yhteistyöponnistuksesta. "Me teimme sen! Kaikki meistä kokoontuivat ystävinä, toverina, eläinten puolustajina. Ja tiedät mitä - me voitimme järjestelmän - saimme maanosan seisomaan, sanomaan ei häkkeille.

"Vuosi sitten harkitsimme haasteen ottamista; ECI maatilan eläinten häkkien lopettamiseksi. Tämä ei ole lyhyt tilaus, koska suurin osa kansalaisaloitteista on menneisyydessä epäonnistunut ”, sanoi Philip Lymbery, Compassion in World Farming -yhtiön toimitusjohtaja. "Kova työ ei lopu tähän - nyt meidän on saatava tämä ECI laskemaan edunvalvontatyön ja lainsäädännön avulla."

Mainos

Neljän käpälän tuotantoeläimiä ja ravitsemusta käsittelevä johtaja Martina Stephany kertoi: ”Tämä varhaiskasvatus on osoittanut, että Euroopan kansalaiset välittävät paljon karjankasvatusalan tapahtumista. He seisovat eri maiden ja taustan organisaatioiden kanssa yhtenäisenä tavoitteena lopettaa häkki-aikakausi. Varmistamme, että heidän äänensä kuullaan. Tänään tämä liike teki historiaa, mutta emme lepää ennen kuin saavutamme tavoitteemme ja häkit on kielletty kaikkialla Euroopassa. ”

Parlamentin jäsenet jatkoivat korostamalla End of Cage Age -kampanjan merkitystä ja sitä, kuinka sen tulos sanoo EU: n toimielimille, että aika välittömiin toimiin on tullut.

Eleonora Evi, Euroopan parlamentin jäsen, eläinten hyvinvointia käsittelevän työryhmän varapuheenjohtaja ja Cage-Free -työryhmän varapuheenjohtaja, sanoi: "Tänään juhlistamme ennätyksellistä saavutusta. Yli 1.6 miljoonaa kansalaista eri puolilta Eurooppaa on sanonut äänekkäästi ja selkeästi: Haluamme eläinten poistuvan häkistä nyt! Yhdessä muiden parlamentin jäsenten kanssa varmistamme, että Euroopan komissio lakkaa sivuuttamasta kansalaistensa vaatimuksia ja että se kieltää häkit maataloudessa. "

”EU väittää noudattavansa maailman korkeimpia eläinten hyvinvointia koskevia vaatimuksia, mutta silti lukitsee eläimet häkkeihin. Sadat miljoonat tuotantoeläimet kärsivät EU: ssa päivittäin, eivätkä pysty ilmaisemaan luonnollista käyttäytymistään ”, totesi Euroopan parlamentin jäsen Anja Hazekamp, ​​eläinten hyvinvointia käsittelevän työryhmän puheenjohtaja ja häkittömän työryhmän puheenjohtaja. ”On korkea aika, kun EU astuu 21-luvulle. Näiden viattomien, tuntevien olentojen kiduttamisen on loputtava lopullisesti. "

Yksi päivän tunnepitoisimmista näkökohdista oli hetki, jolloin Italian kansalainen Angelina Berlingò piti puheensa, joka edusti yli 1.6 miljoonaa EU: n kansalaista. Hän kampanjoi ECI: n puolesta ja keräsi yksin yli 2,000-digitaalisia ja paperisia allekirjoituksia. "Se on ollut hieno henkilökohtainen matka olla osa kampanjan yleistä menestystä", sanoi Angelina. ”Vetoomuksen tulos tuo toivoa paremmasta maailmasta sekä ihmisille että muille eläimille. Olen täällä tänään huutaen jälleen kerran: Lopeta häkki-aika! ”

Lisätietoja End the Cage Age -kampanjasta

End the Cage Age ECI päättyi 11 syyskuussa, 2019, saatuaan yli 1.6 miljoonaa allekirjoitusta 12-kuukauden aikana. Tämä on yksi merkittävimmistä päivistä maatalouseläimille, joita maailma on koskaan nähnyt.

Loppuhäkki-ECI: n tavoitteena on lopettaa häkkien käyttö kotieläiminä kaikkialla Euroopassa. Yli 300 miljoonaa sikaa, kanaa, kania, ankkaa, viiriäistä ja vasikkaa vangitaan häkeissä kaikkialla EU: ssa. Useimmat häkit ovat hedelmättömiä, ahdasta ja estävät eläimiä tilaa liikkua vapaasti tai ilmaista luonnollista käyttäytymistään. Häkit ovat julmia ja täysin tarpeettomia.

End the Cage Age ECI on ollut yhteistyössä, jossa Compassion in World Farming yhdisti voimansa 170-järjestöjen kanssa kaikkialta Euroopasta. Ympäristö-, kuluttaja- ja eläinsuojeluryhmät muodostivat laaja-alaisen koalition kootakseen kansalaisia ​​maanosan joka puolella. Tämä on ensimmäinen kerta historiassa, kun tämä joukko eurooppalaisia ​​organisaatioita on kokoontunut yhteen kotieläiminä.

eläinkokeet

Euroopan parlamentti äänestää eläimettömästä tutkimuksesta, testauksesta ja koulutuksesta

Julkaistu

on

Jokainen, joka tuntee Ralphin, testikanin maskotin, joka on Draize -silmien ärsytystestin kohteena kosmetiikkalaboratorioissa ja kärsii sokeudesta, ihmettelee, kuinka tällainen julmuus on edelleen hyväksyttävää kehittyneen tieteen ja tekniikan aikakaudella. The Pelasta Ralph video levisi ympäri maailmaa ja siitä tuli todennäköisesti syy siihen, miksi Meksiko liittyi hiljattain osavaltioiden joukkoon, joka kielsi eläinkokeet kosmetiikassa. Niin teki EU myös vuonna 2013. EU aikoo mennä vielä pidemmälle hyväksymällä tällä viikolla päätöslauselman "koordinoidusta unionin tason toiminnasta, jolla helpotetaan siirtymistä innovointiin ilman eläinten käyttöä tutkimuksessa, testauksessa ja koulutuksessa" ( 15. syyskuuta), Kirjoittaa Eli Hadzhieva.

Vaikka EU kannustaa käyttämään muita kuin eläinmenetelmiä, kuten uutta elin-sirutekniikkaa, tietokonesimulaatioita ja ihmissolujen kolmiulotteisia viljelmiä, tutkimukset osoittavat, että arkaaiset menetelmät, kuten ”3 prosentin tappava annos”, tappavat puolet miljoonista koe -eläimistä on edelleen laajalti käytössä. Lisäksi todisteet osoittavat yhä enemmän, että jotkut eläimet, kuten kanit ja jyrsijät, ovat täysin erilaisia ​​lajeja kuin ihmiset, jotta niitä voidaan pitää luotettavina välittäjinä ihmisten terveyden suojelemiseksi kemiallisilta riskeiltä. Esimerkiksi aamupahoinvoinnin, leukemian ja hepatiitti B: n hoitoon tarkoitetut lääkkeet, kuten talidomidi, TGN50 tai fialuridiini, osoittautuivat täysin turvallisiksi eläimille, mutta ihmiset eivät voineet sietää niitä.

Euroopan komission mukaan eurooppalainen kestävän kehityksen kemikaalistrategia lisäsi tukea muiden kuin eläinten menetelmien (NAM) käytölle kemikaalien riskinarvioinnissa, erityisesti useiden Horisontti 2020 -hankkeiden yhteydessä (ASPIS-klusteri, johon kuuluu RISK-HUNT3R, ONTOX- ja PrecisionTOX -hankkeet), tulevat REACH- ja kosmetiikka -asetuksen tarkistukset, eurooppalaisen kumppanuuden uusi hanke, joka koskee vaihtoehtoisia lähestymistapoja NAM: ien käyttöön riskinarvioinnissa, PARC, jonka tavoitteena on siirtyä seuraavan sukupolven riskinarviointiin ja strategiseen tutkimus- ja innovaatio -ohjelmaan . Myös muiden kuin eläinten ja innovatiivisten kemikaaliturvallisuuden lähestymistapojen maailmanlaajuinen hyväksyminen on OECD: n asialistalla.

Mainos

Web-seminaari, jonka järjestivät 9. syyskuuta EU: n ToxRisk ja PATROLS, kaksi EU: n H2020-ohjelmasta rahoitettua monen sidosryhmän hanketta, havainnollistivat nykyisten in vitro (koeputkikokeet) ja in silico (tietokonesimuloidut kokeet) vaarojen havaitsemisen rajoituksia esittelemässä uutta työkalupakkia kemikaalien ja nanomateriaalien arvioimiseksi ilman eläimiä. EU-ToxRisk-projektikoordinaattori Bob van der Water Leidenin yliopistosta korosti visiotaan "ajaa toksikologian paradigman muutosta kohti eläimetöntä, mekanismipohjaista integroitua lähestymistapaa kemikaaliturvallisuuden arviointiin" vakiintuneen NAM-työkalupakin avulla, joka perustuu in vitro ja in vitro silico -työkaluja ja uuden sukupolven NAM -työkalupakkiosia. Hän korosti kehittyneitä uusia testausjärjestelmiä, kuten CRISPR-pohjaisia ​​fluoresoivia reporttereita kantasoluissa, kantasoluista johdettua monen maksan solumallia, sairaita maksan mikrokudoksia ja neljän elimen sirua samalla kun hän korosti, että NAM: t olisi nopeasti sisällytettävä sääntelyyn testauskehyksiä.

Shareen Doak, PATROLS -koordinaattori Swansean yliopistosta korosti tietämystä puutteista realististen suunniteltujen nanomateriaalialtistusten (ENM) pitkäaikaisista vaikutuksista ihmisille ja terveydelle. "Nämä menetelmät on räätälöity ymmärtämään paremmin ihmisten ja ympäristön vaarat, ja ne tulisi toteuttaa osana EU: n turvallista ja kestävää suunnittelustrategiaa eläinkokeiden tarpeen minimoimiseksi", hän sanoi.

”Suurin haaste on NAM: ien hyväksyminen ja toteuttaminen. Normaalit validointivaatimukset ovat liian pitkiä ja NAM: ien sovellettavuusalue on määritettävä uusien kehittyvien tekniikoiden perusteella ”, hän lisäsi.

Mainos

Aiemmassa lausunnossaan ASPIS-klusteri ilmaisi tukensa Euroopan parlamentin päätöslauselmaesitykselle, jossa se kuvataan "oikea-aikaiseksi nopeuttaa siirtymistä eläimistä vapaaksi ja täyttää EU: n tavoite johtaa seuraavan sukupolven riskinarviointiin Euroopassa ja maailmanlaajuisesti" suhtautumalla myönteisesti EU: n pyrkimyksiin, "jotka muuttuvat sääntely- ja teollisuuskäytännöiksi, jotka suojelevat paremmin ihmisten terveyttä ja ekosysteemejä ja mahdollistavat vaarallisten aineiden tunnistamisen, luokittelun ja lopulta poistamisen ympäristöstä".

Verkkoseminaarin moderaattori Tilly Metz (vihreät, Luxemburg), joka myös varjostaa Euroopan parlamentin päätöslauselmaa, sanoi toivovansa, että lopullinen päätöslauselma sisältää seuraavat elementit: ”Konkreettiset vaiheet eläinkokeiden lopettamiseksi, tarkat etenemissuunnitelmat ja tutkimukset, EU: n virastojen, kuten Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen ja Euroopan kemikaaliviraston, koordinoimaa lähestymistapaa ja uusien kehittyneiden menetelmien nopea käyttöönotto.

Tämä antaa paljon ajattelemisen aihetta päätöksentekijöille Ralphille ja hänen eläin- ja ihmisystävilleen. On aika, että sanat muuttuvat teoiksi ja sääntely-ympäristö kehittyy uusien todellisuuksien mukaisesti kentällä ja antaa samalla hengitystilaa näille lupaaville ja turvallisille eläimistä vapaille tekniikoille omaksumalla ja käyttämällä dynaamista lähestymistapaa. Tämä ei ainoastaan ​​salli meidän saavuttaa vihreän sopimuksen saastuttamattomia tavoitteita, vaan tarjoaa myös "myrkyttömän ympäristön" sekä eläimille että ihmisille.

Continue Reading

Eläinten hyvinvointi

Antibioottien käyttö eläimillä vähenee

Julkaistu

on

Antibioottien käyttö on vähentynyt ja on nyt vähäisempää elintarviketuotantoeläimissä kuin ihmisillä, sanoo PDF-kuvake viimeisin raportti julkaisema Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA), Euroopan lääkevirasto (EMA) ja Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC).

Yhden terveyden lähestymistapaa noudattaen kolmen EU: n viraston raportti esittää tietoja antibioottien kulutuksesta ja antibioottien kehityksestä mikrobilääkeresistenssin (AMR) Euroopassa vuosina 2016--2018.

Ruoantuotantoon tarkoitettujen eläinten antibioottien käytön merkittävä väheneminen viittaa siihen, että maakohtaiset toimenpiteet käytön vähentämiseksi ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Polymyksiineiksi kutsuttujen antibioottien luokan, joka sisältää kolistiinia, käyttö lähes puolittui vuosien 2016 ja 2018 välillä elintarviketuotantoeläimissä. Tämä on positiivinen kehitys, koska polymyksiinejä käytetään myös sairaaloissa monilääkeresistentteillä bakteereilla infektoituneiden potilaiden hoidossa.

Mainos

Kuva EU: ssa on erilainen - tilanne vaihtelee huomattavasti maittain ja antibioottiluokittain. Esimerkiksi aminopenisilliinejä, kolmannen ja neljännen sukupolven kefalosporiineja ja kinoloneja (fluorokinoloneja ja muita kinoloneja) käytetään enemmän ihmisillä kuin elintarviketuotantoeläimillä, kun taas polymyksiinejä (kolistiini) ja tetrasykliinejä käytetään enemmän elintarviketuotantoeläimissä kuin ihmisillä .

Yhteys antibioottien käytön ja bakteeriresistenssin välillä

Raportti osoittaa, että karbapeneemien, kolmannen ja neljännen sukupolven kefalosporiinien ja kinolonien käyttö ihmisillä liittyy resistenssiin näille antibiooteille Escherichia coli ihmisten infektiot. Samanlaisia ​​assosiaatioita havaittiin elintarviketuotantoeläimille.

Mainos

Raportissa tunnistetaan myös yhteydet eläinten mikrobilääkkeiden kulutuksen ja elintarviketuotantoeläinten bakteerien AMR: n välillä, mikä puolestaan ​​liittyy ihmisten bakteerien AMR: ään. Esimerkki tästä on Kampylobakteeri spp. bakteerit, joita esiintyy elintarviketuotantoon käytettävissä eläimissä ja jotka aiheuttavat elintarvikkeilla tarttuvia infektioita ihmisillä. Asiantuntijat löysivät yhteyden näiden bakteerien vastustuskyvystä eläimillä ja samojen bakteerien resistenssin välillä ihmisillä.

AMR: n torjunta yhteistyöllä

AMR on merkittävä maailmanlaajuinen kansanterveysongelma, joka aiheuttaa vakavan taloudellisen taakan. EFSA: n, EMA: n ja ECDC: n yhteistyön avulla toteutettu yhden terveyden lähestymistapa ja tässä raportissa esitetyt tulokset edellyttävät jatkuvia toimia AMR: n torjumiseksi kansallisella, EU: n ja maailmanlaajuisella tasolla terveydenhuollon aloilla.

Lisätietoja

Continue Reading

Eläinten hyvinvointi

Häkkikauden lopetus - historiallinen päivä eläinten hyvinvoinnille

Julkaistu

on

Věra Jourová, arvoista ja avoimuudesta vastaava johtaja

Euroopan komissio ehdotti tänään (30. kesäkuuta) lainsäädännöllistä vastausta Eurooppalaisen kansalaisaloitteen (End the Cage Age) lopettamiseen, jota tuki yli miljoona eurooppalaista 18 eri valtiosta.

Komissio hyväksyy lainsäädäntöehdotuksen vuoteen 2023 mennessä useiden tuotantoeläinten häkkien kieltämiseksi. Ehdotuksessa poistetaan häkkijärjestelmien käyttö vaiheittain ja lopulta kielletään kaikki aloitteessa mainitut eläimet. Siihen kuuluvat eläimet, jotka jo kuuluvat lainsäädännön piiriin: munivat kanat, emakot ja vasikat; ja muut mainitut eläimet, mukaan lukien: kanit, kananpoikien, kerrosten kasvattajat, broilerien kasvattajat, viiriäiset, ankat ja hanhet. Näiden eläinten osalta komissio on jo pyytänyt EFSA: ta (Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen) täydentämään olemassa olevaa tieteellistä näyttöä häkkien kieltämisen edellytysten määrittämiseksi.

Osana Farm to Fork -strategiaansa komissio on jo sitoutunut ehdottamaan eläinten hyvinvointilainsäädännön tarkistamista, mukaan lukien kuljetus ja kasvatus, joka on parhaillaan kuntotarkastuksessa, ja saatettava päätökseen kesään 2022 mennessä.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides sanoi: "Tämä on historiallinen päivä eläinten hyvinvoinnille. Eläimet ovat tuntevia olentoja, ja meillä on moraalinen, yhteiskunnallinen vastuu varmistaa, että eläimet maatilalla heijastavat tätä. Olen päättänyt varmistaa, että EU pysyy eläinten hyvinvoinnin eturintamassa globaalilla tasolla ja että täytämme yhteiskunnalliset odotukset. "

Lainsäädännön rinnalla komissio etsii erityisiä tukitoimenpiteitä keskeisillä liittyvillä politiikan aloilla. Erityisesti uusi yhteinen maatalouspolitiikka tarjoaa taloudellista tukea ja kannustimia - kuten uusi ekosysteemiväline - auttaakseen maanviljelijöitä siirtymään eläimille sopivampiin tiloihin uusien standardien mukaisesti. On myös mahdollista käyttää Just Transition -rahastoa ja elvytys- ja sopeutumisvälinettä tukemaan maanviljelijöitä sopeutumisessa häkittömiin järjestelmiin.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa