Liity verkostomme!

Brexit

G7-huippukokouksessa Trump tarjoaa #Brexit Britain'lle 'erittäin suuren' kauppasopimuksen

Julkaistu

on

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lupasi sunnuntaina (25. elokuuta) Boris Johnsonille Brexitin jälkeisen Ison-Britannian kaupan ja kehui uutta pääministeriä oikeana miehenä viedä Britannia pois Euroopan unionista, kirjoittaa Jeff Mason että William James.

Johnson, joka joutuu kohtaamaan arkaluonteisen tehtävän vaimentaa eurooppalaisia ​​liittolaisia, mutta ei suututtanut Trumpia G7-huippukokouksessa Ranskassa, sanoi, että kauppaneuvottelut Yhdysvaltojen kanssa olisivat vaikeita, mutta brittiläisille yrityksille olisi valtavia mahdollisuuksia Yhdysvaltain markkinoilla.

Puhuessaan toimittajille Johnsonin kanssa ennen kauppaan keskittyvää kahdenvälistä tapaamista Trump sanoi, että Ison-Britannian jäsenyys EU: ssa on ollut vastusta pyrkimyksille luoda läheisempiä kauppasuhteita.

"Aiomme tehdä erittäin suuren kauppasopimuksen - suuremman kuin meillä on koskaan ollut Ison-Britannian kanssa", Trump sanoi. "Jossain vaiheessa heillä ei ole estettä - heillä ei ole ankkuria nilkansa ympärillä, koska se heillä oli. Joten meillä on erittäin hyviä kauppaneuvotteluja ja suuria lukuja. "

Alle kolmen kuukauden määräajassa 31. lokakuuta on edelleen täysin epäselvää, miten, milloin tai edes Ison-Britannian ero EU: sta. Brexitin, Yhdistyneen kuningaskunnan merkittävimmän sodanjälkeisen poliittisen ja taloudellisen siirron, epävarmuus on jättänyt liittolaiset ja sijoittajat kauhistuttaviksi ja hämmentyneiksi markkinoille.

Vastustajat pelkäävät, että Brexit tekee Britannian köyhemmäksi ja jakaa lännen, kun se kamppailee sekä Trumpin epätavanomaisen puheenjohtajakauden että Venäjän ja Kiinan kasvavan itsevarmuuden kanssa.

Kannattajat myöntävät, että avioero saattaa aiheuttaa lyhytaikaista epävakautta, mutta sanovat pidemmällä aikavälillä, että se antaa Yhdistyneelle kuningaskunnalle mahdollisuuden menestyä, jos se irrotetaan tuomitusta yrityksestä luoda yhtenäisyys Euroopassa.

Trump ja Johnson olivat Ranskan merenrantakohteessa Biarritzissa G7-maiden teollisuusmaiden huippukokouksessa, joka paljasti terävän eron kaupan protektionismissa ja joukossa muita kysymyksiä, kuten ilmastonmuutos ja digitaaliverot, ennen kuin se oli edes alkanut.

Johnson tapaa sunnuntaina Eurooppa-neuvoston johtajan Donald Tuskin, joka Satudayssa (24. elokuuta) sanoi, että Johnson menisi "herra ei-sopimukseksi", jos hän veisi Britannian EU: sta ilman erosopimusta.

Johnsonin odotetaan kertovan Tuskille, että Iso-Britannia maksaa vain 9 miljardia puntaa entisen pääministerin Theresa Mayn sovittua 39 miljardin puntaa koskevan velan sijasta Brexit-sopimuksessa, Sky News kertoi sunnuntaina (25. elokuuta).

Saapuessaan lauantaina Johnson sanoi Yhdysvaltain ja Kiinan välisen lisääntyvän kauppasodan vuoksi olevansa "erittäin huolestunut" protektionismin kasvusta. Hän sanoi, että ne, jotka "tukivat tariffeja, ovat vaarassa syyttää maailmantalouden laskusuhdanteesta".

Trump istui sunnuntaina Trumpia vastapäätä ja Johnson kiitti Yhdysvaltain talouden suorituskykyä ennen kuin lisäsi: "Mutta vain rekisteröidäkseen heikon, lampaan kaltaisen muistiinpanomme kauppasodasta - kannatamme kaupan rauhaa kokonaisuutena."

Johnson käytti huippukokousta edeltävää puhelua Trumpille vaatiakseen alentamaan kaupan esteitä ja avaamaan osan Yhdysvaltain taloudesta brittiläisille yrityksille mainitsemalla laajan kirjon autoja kukkakaaleihin.

Iso-Britannia odotti innokkaasti joitain kattavia neuvotteluja tulevan Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen välisten suhteiden viemisestä eteenpäin, Johnson sanoi ja lisäsi Trumpille selväksi, että kansallinen terveyspalvelu ei olisi osa kauppaneuvotteluja.

Lontoo pitää parempana kattavaa vapaakauppasopimusta Yhdysvaltojen kanssa Brexitin jälkeen, Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen virkamiehet sanovat, kun taas jotkut Yhdysvaltain virkamiehet, mukaan lukien Trumpin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton, ovat puhuneet alakohtaisesta lähestymistavasta.

Vihjeitä näistä jakautumisista tuli esiin sunnuntaina.

Kuten Johnson sanoi Lontoon ja Washingtonin tekevän "fantastisen sopimuksen", Trump keskeytti sanomalla: "paljon upeita minisopimuksia, puhumme monista erilaisista sopimuksista, mutta meillä on hauskaa."

Brexit

Iso-Britannia vaatii, että EU suostuu uuteen Pohjois-Irlannin Brexit-sopimukseen

Julkaistu

on

By

Näkymä Irlannin tasavallan ja Pohjois-Irlannin välisestä rajanylityksestä Newryn ulkopuolella, Pohjois-Irlanti, Iso-Britannia, 1. lokakuuta 2019. REUTERS / Lorraine O'Sullivan

Britannia vaati keskiviikkona (21. heinäkuuta) Euroopan unionilta uutta sopimusta Brexitin jälkeisen kaupan valvomiseksi, johon Pohjois-Irlanti osallistui, mutta välttyi erottamasta avioerosopimuksen yksipuolisesti huolimatta siitä, että sen ehtoja oli rikottu, kirjoittaa Michael Holden että William James.

Iso-Britannia ja Euroopan unioni sopivat Pohjois-Irlannin pöytäkirjasta osana vuoden 2020 Brexit-sopimusta, joka lopulta sinetöitiin neljä vuotta sen jälkeen, kun brittiläiset äänestäjät tukivat avioeroa kansanäänestyksessä.

Se pyrki pääsemään eroon avioeron suurimmasta ongelmasta: miten suojella EU: n sisämarkkinoita mutta välttää myös maarajat Ison-Britannian maakunnan ja Irlannin tasavallan välillä, jonka läsnäolo kaikkien osapuolten poliitikoilla pelkää voisi voimistaa väkivaltaa, pääosin päättyi vuoteen 1998 mennessä Yhdysvaltojen välittämä rauhansopimus.

Pöytäkirja edellytti lähinnä tavaroiden tarkastuksia Manner-Britannian ja Pohjois-Irlannin välillä, mutta ne ovat osoittautuneet raskaiksi yrityksille ja anatema "unionistilaisille", jotka tukevat kiihkeästi Yhdistyneen kuningaskunnan jäljelle jäävää maakuntaa.

"Emme voi jatkaa sellaisena kuin olemme", Brexitin ministeri David Frost sanoi parlamentille sanoen, että on perusteltua vedota pöytäkirjan 16 artiklaan, joka sallii kummankin osapuolen ryhtyä yksipuolisiin toimiin luopumaan sen ehdoista, jos seurauksena on odottamaton kielteinen vaikutus. sopimus.

"On selvää, että olosuhteet oikeuttavat 16 artiklan käytön. Siitä huolimatta ... olemme päättäneet, että ei ole oikea hetki tehdä niin.

"Näemme mahdollisuuden edetä toisin, löytää uusi tie pyrkiä sopimaan EU: n kanssa neuvottelujen kautta, uusi tasapaino Pohjois-Irlantia koskevissa järjestelyissämme kaikkien hyödyksi."

Continue Reading

Brexit

Britannian hallitus yrittää selviytyä työvoimapulasta

Julkaistu

on

Yhä useammat työntekijät Itä-Euroopasta ovat palanneet kotimaahansa, koska sekä COVID-rajoitukset että Brexit rasittavat Ison-Britannian työmarkkinoita. Pula on pakottanut Ison-Britannian hallituksen etsimään vaihtoehtoja sekä yrittämään vakuuttaa työntekijät olemaan palaamatta kotiin. Uusien työntekijöiden houkutteleminen ulkomailta näyttää olevan hallituksen uusi prioriteetti, samoin kuin asettamalla vähemmän työrajoituksia kuorma-autonkuljettajille, jotka haluavat työllistyä Isossa-Britanniassa, kirjoittaa Cristian Gherasim Bukarestissa.

Kuorma-autonkuljettajat ovat nyt kysyttyjä, sillä noin 10,000 heistä, monet Itä-Euroopasta, menettivät työpaikkansa Brexitin ja Covid-pandemian jälkeen. Mutta ei tarvita vain kuorma-autonkuljettajia, vaan myös vieraanvaraisuus on tiukassa kulmassa, koska se riippuu myös erityisesti Itä-Euroopasta ja uusista EU-maista tulevasta työvoimasta.

Hotellit ja ravintolat kohtaavat nyt mahdollisuuden, että kun COVID-rajoitukset on kokonaan poistettu, henkilökuntaa ei jäisi houkuttelemaan asiakkaidensa puoleen.

Useiden Isossa-Britanniassa toimivien logistiikkayritysten mukaan melkein 30% heistä etsii kuorma-autonkuljettajia, mikä on houkutellut monia romanialaisia ​​viime vuosina, mutta joka nyt kamppailee työvoiman tarpeidensa tyydyttämiseksi.

Monet Yhdistyneestä kuningaskunnasta lähtevistä sanoivat, että epäedullisemmat työolot painavat suuresti heidän päätöstään palata kotiin. Jotkut mainitsivat jopa hankalia matkaolosuhteita, mukaan lukien Brexitin takia pitkät odotusajat lentokentillä.

Ne, jotka eivät halua palata kotimaahansa, sanovat, että ankarammista työoloista huolimatta he haluavat silti Ison-Britannian kotimaansa sijaan.

Kuorma-autonkuljettajat eivät ole ainoita, joiden pandemia ja Brexit ovat vaikuttaneet elämään. Yhdistyneen kuningaskunnan päätös erota Euroopan unionista vaikutti myös opiskelijoihin, ja jotkut päättivät palata maahansa pandemian alkaessa. Koska hallitus on päättänyt olla sallimatta yli kuuden kuukauden ajaksi lähteviä säilyttämään asuinpaikkansa, jotkut opiskelijat pidättäytyvät palaamasta kotimaahansa.

Opiskelijoille pandemia tarkoitti liikkuvia kursseja verkossa. Monet ovat päättäneet jatkaa opintojaan kotona.

Useat Ison-Britannian yrittäjät vaativat hallitusta toteuttamaan työviisumiohjelman työntekijöille, jotka tulevat eri Euroopan lääniä. Britannian kansallisen tilastolaitoksen, Kansallisten tilastojen toimiston taloustilastojen huippuyksikön aiemmin tänä vuonna tekemän tutkimuksen mukaan 1.3 miljoonaa ulkomaalaista työntekijää on lähtenyt maasta pandemian alusta lähtien. Pelkästään Lontoon kaupunki on menettänyt 8% väestöstään, noin 700,000 XNUMX työntekijää tulee EU: n jäsenvaltioista.

Continue Reading

Brexit

Pohjois-Irlannin korkein oikeus hylkää Brexit-pöytäkirjan haastamisen

Julkaistu

on

By

Pohjois-Irlannin korkein oikeus hylkäsi keskiviikkona (30. kesäkuuta) alueen suurimpien brittiläisten puolueiden haasteen osaan Britannian avioerosopimuksesta Euroopan unionin kanssa sanomalla, että Pohjois-Irlannin pöytäkirja oli yhdenmukainen Ison-Britannian ja EU: n lainsäädännön kanssa, kirjoittaa Amanda Ferguson.

Tuomioistuimen mukaan Ison-Britannian EU: n eroamissopimus, joka tosiasiallisesti jätti Pohjois-Irlannin blokin kiertoradalle, oli laillinen, koska Ison-Britannian parlamentti hyväksyi sen ja kumoi osan aikaisemmista säädöksistä, kuten 1800-luvun unionilaki.

Tuomari Adrian Colton hylkäsi useita sekä Ison-Britannian että Euroopan unionin lakiin perustuvia väitteitä sanoen, että mikään ei oikeuttanut osapuolten pyytämää pöytäkirjaa oikeudellisesti.

Hän hylkäsi sekä demokraattisen unionistisen puolueen, Ulsterin unionistisen puolueen ja perinteisen unionistisen äänen johtajien nostaman pääasiaa että pastori Clifford Peeplesin nostaman rinnakkaistapauksen.

Osapuolet aikovat valittaa päätöksestä, perinteisen unionistisen äänen johtaja Jim Allister kertoi Reutersille päätöksen jälkeen.

Toinen tapauksessa nimetty puolue, entinen Brexit-puolueen Euroopan parlamentin jäsen Ben Habib, sanoi tuomarin tehneen "poliittisesti syytetyn päätöksen".

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa