Liity verkostomme!

Eläinten kuljetukset

# EU4AnimalWelfare - EU-foorumin viides kokous - tilannekatsaus saavutuksiin

Julkaistu

on

Maanantaina 17. kesäkuuta terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Vytenis Andriukaitis osallistuu YK: n viidenteen kokoukseen EU: n eläinten hyvinvointialusta.

Kesäkuussa 2017 perustettu foorumi on nyt tunnustettu keskeiseksi foorumiksi jäsenvaltioille ja sidosryhmille tietojen ja hyvien käytäntöjen jakamiseksi. Ennen kokousta komissaari Andriukaitis korosti: "Foorumin saavutukset ovat merkittäviä, ja kiitän foorumin jäsenten työtä ja sitoutumista, jotka ovat ratkaisevasti auttaneet parantamaan miljoonien eläinten eläinten hyvinvointia EU: ssa viime vuosina."

esityslista Tulevan foorumin versio sisältää esitelmiä komission eläinkuljetuksia ja sikojen hyvinvointia käsittelevistä alaryhmistä sekä jäsenten luomien omien aloitteiden saavutuksista. Komissio esittelee myös eläinten hyvinvointistrategian arviointisuunnitelman ja kissojen ja koirien verkkokauppaa koskevan EU: n koordinoidun valvontasuunnitelman tulokset.

Kokous järjestetään verkossa tätä ja EbS (osoitteessa 9h30 CET). Lisätietoja tärkeimmistä eläinten hyvinvoinnin saavutuksista tätä. #EU4AnimalWelfare. 

Eläinten kuljetukset

Auta viljelijöitä lopettamaan häkkikasvatus

Julkaistu

on

"Tuemme voimakkaasti tuotantoeläinten kansalaisaloitetta" Lopeta häkkikauden lopettaminen ". Yhden 1.4 miljoonan eurooppalaisen kanssa pyydämme komissiota ehdottamaan oikeita toimenpiteitä häkkikasvatuksen lopettamiseksi ", sanoi EPP-ryhmän parlamentin maatalousvaliokunnan jäsen Michaela Šojdrová.

”Eläinten hyvinvointi voidaan taata parhaiten, kun viljelijät saavat siihen oikeat kannustimet. Tuemme sujuvaa siirtymistä häkkeistä vaihtoehtoisiin järjestelmiin riittävän siirtymäkauden aikana, joka otetaan huomioon kullekin lajille erikseen ", Šojdrová lisäsi.

Koska Euroopan komissio on luvannut ehdottaa uutta eläinten hyvinvointia koskevaa lainsäädäntöä vuonna 2023, Šojdrová korostaa, että vaikutusten arviointi on tehtävä ennen vuotta 2022, mukaan lukien tarvittavan muutoksen kustannukset sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. "Koska eri lajit, munivat kanat tai kanit, edellyttävät erilaisia ​​ehtoja, ehdotuksen on katettava nämä erot lajikohtaisella lähestymistavalla vuoteen 2027 mennessä. Viljelijät tarvitsevat siirtymäkausia ja korvauksen korkeammista tuotantokustannuksista", Šojdrová sanoi.

"Eläinten hyvinvoinnin takaamiseksi ja eurooppalaisten maanviljelijöiden vahingoittamiseksi emme tarvitse tehokasta valvontaa, jos tuodut tuotteet ovat EU: n eläinten hyvinvointistandardien mukaisia. Tuontituotteiden on oltava eläinten hyvinvointia koskevien eurooppalaisten standardien mukaisia, jotta korkealaatuista tuotantoa ei korvata heikkolaatuisella tuonnilla ”, Šojdrová painotti.

Continue Reading

Eläinten kuljetukset

Eläinten hyvinvoinnin voitto: Euroopan unionin tuomioistuimen päätös vahvistaa jäsenvaltioiden oikeuden ottaa käyttöön pakollinen teurastusta edeltävä tainnutus  

Julkaistu

on

Tänään (17. joulukuuta) on historiallinen päivä eläimille, koska Euroopan unionin tuomioistuin (EUT) selvitti, että jäsenvaltiot saavat asettaa pakollisen teurastusta edeltävän tainnutuksen. Flanderin hallituksen heinäkuussa 2019 hyväksymästä kiellosta noussut tapaus, joka teki tainnutuksesta pakollisen myös lihantuotannolle perinteisten juutalaisten ja muslimien avulla riitit.

Tuomion mukaan jäsenvaltiot voivat laillisesti ottaa käyttöön pakollisen palautuvan tainnutuksen Art. Neuvoston asetuksen 26.2/1099 (teurastusasetus) 2009 artiklan XNUMX kohdan c alakohta, jonka tarkoituksena on parantaa eläinten hyvinvointia uskonnollisten rituaalien yhteydessä toteutettujen tappamistoimien aikana. Siinä todetaan selvästi, että teurastusasetus "ei estä jäsenvaltioita asettamasta velvollisuutta tainnuttaa eläimiä ennen lopettamista, mikä koskee myös uskonnollisten rituaalien määräämää teurastusta".

Tässä tuomiossa pidetään palautuvan tainnutuksen viimeisintä kehitystä menetelmänä, joka tasapainottaa onnistuneesti uskonnonvapauden ja eläinten hyvinvoinnin ilmeisesti kilpailevat arvot, ja siinä todetaan, että "(Flanderin) asetukseen sisältyvät toimenpiteet mahdollistavat oikeudenmukaisen tasapainon löytämisen eläinten hyvinvointiin sekä juutalaisten ja muslimien uskovien vapauteen ilmaista uskontoaan.

Eläinten euroryhmä on seurannut tarkasti tuomioistuimen tapausta ja julkaisi lokakuussa mielipidekysely osoittaa, että EU: n kansalaiset eivät halua, että eläimet teurastetaan täysin tajuissaan.

”Nyt on selvää, että yhteiskuntamme ei tue eläimiä kärsimään tarpeettomasti elämänsä kriittisimmässä vaiheessa. Käänteinen tainnutus antaa mahdollisuuden tasapainottaa uskonnonvapauden ilmeisesti kilpailevat arvot ja EU: n nykyisen lainsäädännön mukainen huoli eläinten hyvinvoinnista. Uskonnolliset yhteisöt hyväksyvät teurastusta edeltävän tainnuttamisen sekä EU: ssa että sen ulkopuolella. EU: n on nyt tehtävä teurastusta edeltävä tainnutus aina pakolliseksi teurastusasetuksen seuraavassa tarkistuksessa ”, totesi euroryhmän eläimille toimitusjohtaja Reineke Hameleers.

Asiantuntijat ovat vuosien varrella olleet huolissaan lopetettua tainnutusta lopettamisen vakavista vaikutuksista eläinten hyvinvointiin (FVE, 2002; EFSA, 2004; BVA, 2020), kuten tuomioistuin itse on myöntänyt, toisessa asiassa (C-497 / 17).

Tapaus palaa nyt Flanderin perustuslakituomioistuimeen, jonka on vahvistettava ja pantava täytäntöön Euroopan unionin tuomioistuimen päätös. Lisäksi teurastusasetuksen välitön tarkistus, jonka Euroopan komissio ilmoitti EU: n maatilalta haaralle -strategian yhteydessä, antaa mahdollisuuden selventää asiaa tekemällä teurastusta edeltävä tainnutus aina pakolliseksi ja siirtymällä kohti välittävää Eurooppaa eläimille.

Sen jälkeen Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tänä aamuna tekemä päätös pitää yllä tainnuttamattomien teurastusten kielto Belgian Flanderin ja Vallonian alueillaPäärabina Pinchas Goldschmidtpresidentti Euroopan rabbien konferenssi (CER), on antanut seuraavan lausunnon:

"Tämä päätös menee jopa odotettua pidemmälle ja on vastoin Euroopan toimielinten äskettäisiä lausuntoja, joiden mukaan juutalaisten elämää on arvokasta ja kunnioitettavaa. Tuomioistuimella on oikeus päättää, että jäsenvaltiot voivat hyväksyä tai olla hyväksymättä poikkeuksia laista, mikä on aina ollut asetuksessa, mutta pyrkiä määrittelemään shechita, uskonnollinen käytäntömme, on järjetöntä.

Juutalaisyhteisöt kokevat Euroopan mantereen Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen päätöksen panna tainnuttamattomien teurastusten kielto täytäntöön Flanderin ja Vallonian alueilla Belgiassa. Kielloilla on jo ollut tuhoisa vaikutus Belgian juutalaisyhteisöön, mikä on aiheuttanut toimitusvajetta pandemian aikana, ja olemme kaikki hyvin tietoisia ennakkotapauksista, jotka haastavat oikeutemme harjoittaa uskontoamme.

"Historiallisesti uskonnollisten teurastusten kieltäminen on aina liittynyt äärioikeistoon ja väestönvalvontaan. Trendi, joka on selvästi dokumentoitu, voidaan jäljittää Sveitsin 1800-luvun kieltoihin juutalaisten maahanmuuton estämiseksi Venäjältä ja Pogromeilta, natsi-Saksan kieltoja ja jo vuonna 2012 yrityksiä kieltää uskonnolliset teurastukset Alankomaissa edistettiin julkisesti keinona estää islamin leviäminen maahan. Olemme nyt tilanteessa, jossa kielto on pantu täytäntöön ilman paikallisen juutalaisyhteisön kuulemista ja vaikutukset juutalaisyhteisöön ovat pitkäaikaisia.

"Euroopan johtajat ovat kertoneet meille, että he haluavat juutalaisyhteisöjen elävän ja menestyvän Euroopassa, mutta ne eivät tarjoa mitään takeita elämäntavallemme. Euroopan on pohdittava, millainen maanosa se haluaa olla. Jos uskonnonvapauden ja todellisen monimuotoisuuden kaltaiset arvot ovat olennainen osa, nykyinen oikeusjärjestelmä ei heijasta sitä ja se on tarkistettava pikaisesti. 

"Jatkamme yhteistyötä Belgian juutalaisen yhteisön edustajien kanssa tarjotaksemme tukiamme kaikin mahdollisin tavoin."

Teurastusta koskeva mielipidekysely 
Yhteenveto Euroopan unionin tuomioistuimen asiassa C-336/19
Amicus Curiae Euroopan unionin tuomioistuimen asiassa
Julkisasiamiehen lausunto

Continue Reading

Eläinten kuljetukset

EP: n jäsenet äänestävät uudesta tutkintavaliokunnasta #AnimalTransport

Julkaistu

on

Tänään (19. kesäkuuta) EU: n parlamentti ylivoimaisesti äänesti puolesta perustamisesta Eläinkuljetusten tutkintavaliokunta. Myötätunto maailman maataloudessa ja NELJÄ RAHAa ovat iloisia äänestyksen lopputuloksesta. Tällä hetkellä EU: n jäsenvaltiot panevat huonosti täytäntöön EU: n lakia, jonka tarkoituksena on suojata miljoonia tuotantoeläimiä, joita kuljetetaan vuosittain tuhansia maileja teurastettavaksi, jalostettavaksi tai lihotettavaksi.

EU: n on ratkaistava useita eläinten kuljetusta koskevan EU: n lainsäädännön täytäntöönpanoon liittyviä pitkäaikaisia ​​ongelmia, mukaan lukien ylikuormitus, tarvittavien lepopaikkojen tarjoamaton tarjoaminen, ruoka ja vesi, kuljetus äärimmäisessä kuumuudessa, kelvottomien eläinten kuljetus ja riittämättömät vuodevaatteet .

EU: n parlamentin päätös seuraa kansalaisyhteiskunnan ja EU: n toimielinten toiminta-aaltoa nostaen punaiset liput asiasta. EU: n komission äskettäinen 'Maatilasta haarukkaan' -strategia toteaa selvästi, että EU: n komissio aikoo tarkistaa eläinten kuljetusta koskevaa lainsäädäntöä. Viime vuoden joulukuussa EU: n neuvosto korosti, että ”selkeät puutteet ja epäjohdonmukaisuudet säilyvät” kaukoliikenteen haasteissa sen päätelmät eläinten hyvinvoinnista.

Maailmanviljelyn EU: n myötätuntoisuuspäällikkö Olga Kikou kertoi: ”Parlamentin äänestys eläinten kuljetusten julmuuksien saattamisesta parrasvaloon saattaa toivoa. Joka vuosi miljoonia maatilaeläimiä kuljetetaan elävinä pitkillä ja raivoisilla matkoilla, melko usein saastaisissa olosuhteissa, ahdasina ja polveutuen usein toisiinsa. Kesällä ne kuljetetaan huonosti korkeissa lämpötiloissa, ne ovat kuivuneet ja uupuneet. Jotkut heistä menehtyvät. Monille nämä ovat viimeisiä kiduttavia tunteja ennen kuin he saavuttavat teurastamon. EU: n lainsäädännön pitäisi suojata eläimiä tällaisilta kärsimyksiltä, ​​mutta useimmat EU-maat eivät noudata kuljetuksia koskevia lakisääteisiä vaatimuksia ja sallivat tällaisen julmuuden jatkumisen. Tämän on lopetettava. EU: n on lopulta vähennettävä kuljetusten määrää ja kokonaiskestoa ja lopetettava eläinten vienti EU: n rajojen ulkopuolelle. "

NELJÄ PAWS: a Euroopan toimintatoimiston johtaja Pierre Sultana sanoi: "Tämän päivän päätös on virstanpylväs eläinten hyvinvoinnille. Parlamentti on käyttänyt tilaisuutta puuttua eläinten kärsimyksiin kuljetuksen aikana. Eläinkuljetusten järjestelmällisiä rikkomuksia on kritisoitu vuosien ajan. Tutkintavaliokunta tutkii eläinten kuljetusta koskevan asetuksen rikkomuksia ja epäkohtia Euroopan komissiossa ja EU: n jäsenvaltioissa. Parlamentti, joka on Euroopan kansalaisten suoraan valittu edustaja, täyttää siten tärkeimmän tehtävänsä, nimittäin demokraattisen valvonnan ja valvonnan. Tämä on selkeä merkki jäsenvaltioille ja Euroopan komissiolle tekemään enemmän eläinten kärsimysten välttämiseksi ja EU: n sääntelyn täytäntöönpanemiseksi. "

  1. ehdotus Euroopan parlamentin puheenjohtajakokous esitti 11. kesäkuuta. Edellisen vaalikauden aikana Euroopan parlamentti hyväksyi elävää kuljetusta koskevan täytäntöönpanokertomuksen ja päätteli, että elävien tutkinnan komitea todellakin tarvitaan (2018/2110 (INI)Kohta 22). Euroopan komission yleiskatsauksen mukaan tarkastuskertomukset eläinten kuljetuksesta maa ja meri, jäsenvaltioiden viranomaiset eivät ole noudattaneet yleisesti lakia ja noudattaneet säännöllisesti tätä lakia. Myös Euroopan tilintarkastustuomioistuin päätti päätöksessään raportti eläinten hyvinvointia koskevan lainsäädännön täytäntöönpanosta "heikkouksia esiintyy tietyillä hyvinvointiin liittyvillä aloilla" kuljetuksen aikana.
  2. Tutkintakomitea on tutkintaväline, jonka EU-parlamentti voi päättää perustaa kiireellisten yhteiskunnallisten kysymysten käsittelemiseksi. Aikaisemman lainsäädäntökauden aikana esimerkiksi EU: n parlamentti perusti erityiskomiteoita LuxLeaks- ja hullulehmätauti-skandaalien seurauksena.
  3. Myötätunto maailmanviljelyssä on kampanjoinut tuotantoeläinten hyvinvoinnin sekä kestävän ruoan ja maatalouden puolesta yli 50 vuotta. Meillä on yli miljoona kannattajaa ja edustusta yksitoista Euroopan maassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Etelä-Afrikassa. EU-toimistomme kampanjoi julman häkkijärjestelmän käytön lopettamiseksi, eläintuotteiden kulutuksen vähentämiseksi, elävien eläinten pitkän matkan kuljetuksen lopettamiseksi ja elävien eläinten viennin lopettamiseksi EU: n ulkopuolelle sekä eläinten hyvinvointia koskevien standardien tiukentamiseksi, myös kaloille .
  4. NELJÄ TAKAA on ihmisten vaikutelmassa olevien eläinten maailmanlaajuinen eläinsuojelujärjestö, joka paljastaa kärsimykset, pelastaa tarvitsevat eläimet ja suojaa niitä. Heli Dunglerin vuonna 1988 Wienissä perustama NELJÄ RAHA keskittyy seuraeläimiin, mukaan lukien hulkuisiin koiriin ja kissoihin, tuotantoeläimiin ja villieläimiin, joita pidetään sopimattomissa olosuhteissa sekä katastrofi- ja konfliktivyöhykkeillä. Kestävissä kampanjoissa ja hankkeissa NELJÄ RAHAa tarjoaa nopean avun ja pitkäaikaisen suojan kärsiville eläimille.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa