#Kazakhstan - Seitsemän ehdokasta kilpailevat maan korkeimmasta toimistosta 9 kesäkuun vaaleissa

| Voi 15, 2019

Sadybek Tugel, Kassym-Jomart Tokayev, Amirzhan Kosanov, Toleutai Rakhimbekov, Amangeldy Taspikhov, Daniya Yespayeva ja Zhambyl Akhmetbekov

Kazakstanin keskusvaalilautakunta (CEC) rekisteröi 6-toukokuussa neljä viimeistä ehdokasta, jotka täyttävät Kazakstanin 9-kesäkuun presidentinvaalit. Rekisteröityminen suljettiin 11 toukokuussa ja yhteensä seitsemän ehdokasta kampanjoi 8-kesäkuuhun maan korkeimpaan toimistoon. kirjoittaa Saltanat Boteu.

Viimeiset neljä ehdokasta, jotka CEC: n on määrä rekisteröidä, ovat Mazhilisin (parlamentin alahuoneen) jäsen valtiovarain- ja budjettikomitea Daniya Yespayeva. Komissio rekisteröi myös toukokuussa 6in Kazakstanin kommunistisen kansanpuolueen (CCPK) Keskuskomitean sihteerin ja Mazhiliksen sijaisen Zhambyl Akhmetbekovin, kansallisen maatalouden tutkimus- ja koulutuskeskuksen puheenjohtajan Toleutai Rakhimbekovin ja toimittajan sekä Ult Tagdyry Movement Amirzhan Kossanovin jäsenen.

Kaikki presidentin ehdokkaat antoivat CEC: lle otteen heidän edustamansa kansallisen yleisen yhdistyksen korkeimpien elinten nimittämästä kokouspöytäkirjasta, ehdokkaan suostumuksesta toimia presidenttiä varten ja asiakirjan, joka osoittaa, että he maksoivat 2.13 miljoonan dollarin (US $ 5,574 ) maksu. Kukin ehdokas läpäisi myös Kazakstanin kielitestin.

Rekisteröintiä varten ehdokkaat toimittivat myös terveystodistuksen, jossa todettiin, että heillä ei ollut 107in fyysisiä ja henkisiä vaivoja, valtion tuloviranomaisen todistus siitä, että ehdokkaat toimittivat tulo- ja kiinteistö- ja alueellisten vaalilautakuntien pöytäkirjat. kerätään allekirjoitusten todentaminen presidenttiehdokkaan tueksi.

Ehdokkaiden oli myös kerättävä vähintään 118,140-allekirjoituksia, jotka edustavat 1-prosenttia maan rekisteröityneistä äänestäjistä heidän ehdokkuudensa tueksi. Tämän vaatimuksen täyttämiseksi Kylpayeva, Ak Zholin demokraattisen puolueen ehdokas, keräsi 144,098-allekirjoituksia kansalaisilta 17-alueilla, joista 139,541: ää pidettiin luotettavina.

CCPK: n presidenttiehdokas Akhmetbekov keräsi 138,294-allekirjoituksia kansalaisilta 16-alueilla, joista 135,506: ää pidettiin uskottavina.

Rakhimbekov, Auyl (Village) Kazakstanin sosiaalidemokraattisen puolueen ehdokas, keräsi allekirjoituksia 122,309-kansalaisilta 15-alueilla, 120,754 pidettiin luotettavina.

Kossanov, Ultra Tagdyry Unitedin kansallinen isänmaallinen liikkeenjohtaja, keräsi allekirjoituksia 131,189-kansalaisilta 14-alueilla, joista 129,582ia pidettiin luotettavina.

Ehdokkaat saivat presidentin ehdokkaan todistuksen. CEC toimitti tiedot presidentin ehdokkaiden rekisteröinnistä Kazakstanin Halykin Säästöpankille avaamaan niille tilapäiset tilit.

Aikaisemmin CEC vahvisti Kazakstanin presidentin ja Nur Otan -puolueen ehdokkaan Kazakstanin ammattiliittojen ehdokas Amangeldy Taspikhovin ja Uly Dala Qyrandaryn yleisen järjestön ehdokas Sadybek Tugelin ehdokkaaksi.

Taspikhov, 59, Länsi-Kazakstanin alueelta, nimitettiin huhtikuun 24: ksi Kazakstanin ammattiliittojen liitosta, on valmistunut Kazakstanin ammattikorkeakoulusta. 1998in jälkeen hän on työskennellyt lukuisissa tehtävissä öljyn ja kaasun sekä uusien teknologioiden alalla. 1998-2002ista hän oli senaatin jäsen ja 2004-2007ista oli Mazhilis (parlamentin alahuone) varajäsen ja sen talousuudistus- ja aluekehitysvaliokunnan jäsen. Hänen viimeisin asema on suuöljyn ja kaasun johtaja.

Tokajev, 65, nykyinen Kazakstanin presidentti, nimitettiin huhtikuun 23: ksi. Tokayev valmistui 1975iin Moskovan valtion kansainvälisten suhteiden instituutista ja 1992: sta Venäjän ulkoministeriön diplomaattikorkeakoulusta. Hän on historiallisten tieteiden ja valtiotieteiden tohtorin kandidaatti ja hänellä on laaja kokemus diplomatiasta ja valtion asioista. Hän on toiminut Yhdistyneiden Kansakuntien varapääsihteerinä ja senaatin pääministerinä.

Tugel, 64, Itä-Kazakstanin alueelta, nimitti huhtikuun 17in Uly Dala Kyrandary National Public Association, on toimittaja ja julkinen henkilö. 1982issa hän valmistui Kazakstanin valtionyliopistossa pääaineenaan journalismista. 1988-1990ista hän opiskeli Almatyn korkeakoulukoulussa ja sai tutkinnon poliittista tieteen ja sosiologian alalta.

Hän työskenteli useiden sanomalehtien ja televisioyhtiöiden päätoimittajana ja on tällä hetkellä Qazanatin kansallisen suosittu tieteellisen lehden päätoimittaja. 2006in jälkeen hän on ollut toisinaan Kazakstanin kansallisen urheiluliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja ja Kazakstanin kansallisen hevosurheiluliiton puheenjohtaja.

Kylpayeva, 58, Aktobe-alueelta, joka on nimetty huhtikuun 25: ksi Ak Zholin demokraattisen puolueen toimesta, on Mazhilis-parlamentin (parlamentin alahuone) jäsen, rahoituksen ja talousarvion valiokunta, Atamekenin unionin hallitus Aktobessa ja alueen koordinointineuvostossa. Yli 14-vuotta hän oli jäsenenä alueellisessa akimatti- ja hallintokomiteassa. Hänet valittiin alueellisen Maslikhatin (kokoonpano) varajäseneksi 2008issa ja 2012issa.

Akholabekov, 58, Akmolan alueelta, jonka Kazakstanin kommunistinen kansanpuolue nimitti huhtikuun 26: ksi, on valmistunut Tselinogradin maatalouden instituutista ja KIMEP-yliopistosta ja toiminut aiemmin Kazakstanin kommunistisen kansanpuolueen keskuskomitean päällikkönä. Hän toimi useissa tehtävissä Korgalzhynin piirikunnan Akimatissa (hallinto), Tengizin piirin kulttuuriosaston johtajana, Druzhbinskin lukion sotilas-isänmaallisen koulutuksen varajohtajana ja Sunkar Lyceumin sotilas-fyysisen koulutuksen apulaisjohtajana sekä joukkueen komentaja. Hän oli myös Kazakstanin Neuvostoliiton kommunistisen puolueen nuoriso-osaston jäsen.

Kossanov, 54, Kyzylorda-alueelta, nimetty huhtikuun 26: ksi Ultimate Tagdyry United National Patriotic Movement, on toimittaja, poliitikko ja julkinen henkilö. Kun hän oli valmistunut Kazakstanin valtionyliopiston journalismin tiedekunnasta, hän työskenteli 1989issa sosialistisen Kazakstanin sanomalehden kirjeenvaihtajana. 1990in jälkeen Kossanov on ollut mukana poliittisessa ja julkisessa työssä Kazakstanin komsomolista alkaen. 1991in jälkeen hän on työskennellyt eri tehtävissä Kazakstanin nuorisoasioiden komiteassa. Alkuvuosina 1990 oli muun muassa nuoriso-, matkailu- ja urheiluministeri, pääministerin lehdistösihteeri ja Kazakstanin hallituksen lehdistöpalvelun johtaja.

Rakhimbekov, 54, Karagandan alueelta, nimettiin huhtikuun 25: ksi Auylin kansan demokraattisen isänmaallisen puolueen toimesta. Hän valmistui Kazakstanin maatalouden instituuttiin 1986issa ja sai oikeustieteellisen tutkinnon Buketov Karagandan valtionyliopistosta 2001issa. Hän on Kazakstanin kansallisen tiedeakatemian jäsen ja hänellä on taloustieteen tohtori. Hän aloitti uransa 1986issa Kazakstanin maatalousinstituutin nuorempi tutkija. Hän työskenteli Satpayevin kaupungin varapuheenjohtajana useiden vuosien ajan.

Tunnisteet: , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Kazakstan, Kazakstan