#EAPM - #AFCO löytää digitaalisen roolin Euroopan vaalien sitoutumisessa

| Maaliskuussa 21, 2019

Koska Brexit-prosessi pyörii enemmän ja enemmän valvonnasta, ei ole koskaan ollut selvempää, että EU-27 ja Euroopan komissio haluaisivat ja tarvitsevat muutakin liiketoimintaa. kirjoittaa Euroopan Alliance for Henkilökohtainen Medicine (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan.

Tämä pätee myös Euroopan parlamenttiin, jonka AFCO-valiokunta (perustuslakiasiat) käsitteli tällä viikolla julkista kuulemistilaisuutta tutkiakseen "viimeisintä tutkimusta äänestäjien käyttäytymisestä ja puolueiden dynamiikasta".

Yleisenä tavoitteena on löytää keinoja lisätä osallistumista ja osallistumista tuleviin Euroopan parlamentin vaaleihin. Siellä ei ole yllätyksiä, koska heillä on jatkuvasti pettymys äänestysprosentteihin ja näyttäisi melko varmalta, että britit eivät mene kyselyihin toukokuun lopussa (no pun tarkoitettu, Theresa).

Pöytäkirjassa korostettiin naisten kiinnostusta, jotka ovat olleet ja ovat historiallisesti aliedustettuina eurooppalaisissa mielipidekyselyissä, toisin kuin niiden osallistuminen kansallisiin vaaleihin, osapuolten ja politiikan välinen vuorovaikutus sekä eurooppalaisten puoluejärjestelmien jatkuva muuttuminen digitalisoinnin vuoksi.

Julkisessa kuulemistilaisuudessa sekä Euroopan komissio että parlamentti esittivät uuden "koordinoidun kampanjansa ja uudelleensuuntaamisensa", joka oli suunnattu toukokuun vaaleihin.

Sukupuolten taistelu?

Tilaisuudessa ehdotettiin, että eri väestöryhmien ja yhteiskunnallisten ryhmien välinen epätasa-arvo poliittisen osallistumisen suhteen heikentää politiikan harkinnan, edustuksen ja legitimiteetin laatua.

Se, miten tavalliset kansalaiset kytkeytyvät demokraattiseen prosessiin, ovat asiantuntijoiden mukaan jonkin verran sukupuoleen perustuvia, ja naiset osallistuvat keskimäärin vähemmän puolue- ja vaalipolitiikkaan.

Sukupuolten välinen ero kansallisissa parlamenttivaaleissa kaikkialla Euroopassa on suurelta osin kadonnut, mutta näin ei ole Euroopan parlamentin vaaleissa. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että näissä kyselyissä äänestysprosentti on tasainen.

2014-vaalien jälkeen 5: n miehiä oli enemmän kuin naisia.

Kokouksessa kuultiin, että sukupuolten välisen politiikan tasaaminen on arvokas pitkän aikavälin tavoite, mutta ei välttämättä takuita poliittisen osallistumisen osalta.

Laajemman huomion mukaan Valencian yliopiston opettaja Juan Rodríguez Teruel kertoi osallistujille, että 20th century on ollut massapolitiikan vuosisata. Poliittiset puolueet tarjoavat mielekkäitä poliittisia yhteyksiä, mikä tarkoittaa, että äänestäjien muutokset johtavat hallituksen muutoksiin. Tämä johtaa lopulta politiikan muutoksiin, hän sanoi.

Osapuolet muuttavat ja sopeutuvat pikemminkin kuin laskevat, kun taas äänestäjät pyrkivät seuraamaan puolueita, joihin ne kiinnittyvät eniten, mutta vähemmän yhteiskunnallisesti jäsennellysti kuin edellisinä vuosikymmeninä.

Sillä välin kaukana demokratian vähenemisestä tiedot osoittavat, että nykyään on enemmän julkista huomiota ja lisääntynyttä tiedotusvälineitä kansallisesta ja jopa eurooppalaisesta politiikasta.

Digitaaliset työkalut määrittelevät tämän uuden tilanteen ja pakottavat poliittisia puolueita sopeutumaan.

Institutionaalinen tiimityö

Mikro Landabaso Alvarez, komission viestinnän pääosaston strategia- ja yritysviestintäjohtaja, korosti, että Euroopan toimielinten välinen yhteistyö on tällä hetkellä ennennäkemättömällä tasolla, mikä ylittää sen, mitä hän kutsui "institutionaalisiksi turhiksi".

Hän sanoi, että tämä yhteistyö jatkuu ajan mittaan, koska se liittyy 10in poliittisiin painopisteisiin, joiden tarkoituksena on tehdä Euroopan unionista avoimempi ja demokraattisempi.

Alvarez selitti sitten, että parlamentti ja komissio ovat allekirjoittaneet yhteisymmärryspöytäkirjan, jossa perustetaan yksikkötason johtaja ja päällikkö työryhmään kampanjoista ja digitaalisista asioista, tiedotustoiminnasta paikan päällä ja audiovisuaalisten tuotteiden kampanja.

Yhteistyö on johtanut EU: n tuotemerkkiin eurooppalaista tähtikierrettyä lippua kohti, ja molemmat toimielimet viittaavat aineistoonsa ja niillä on yhteinen arkisto, josta voidaan ladata kymmeniä perustietovälineitä.

Näin parlamentin jäsenet voivat kuvata ja motivoida kansalaisia ​​vaalikeskusteluissa.

Lissabonin strategia merkitsee digitaalista terveyttä

Kun otetaan huomioon, että julkinen kuuleminen koski digitaalisia asioita, on syytä huomata, että EAPM: n toimitusjohtaja Denis Horgan on tällä viikolla ollut Lissabonissa, jossa hän osallistui digitaalisen terveysyhteiskunnan huippukokoukseen.

Portugalin sähköisen terveydenhuollon huippukokous on Euroopan suurimman teknologia- ja terveyshuippukokouksen 3rd-painos, ja se on hyödyttänyt maan strategista asemaa edistääkseen digitaalisen vallankumouksen terveyttä paitsi kansallisella tasolla myös kansainvälisellä tasolla ja kaikilla yhteiskunnan aloilla.

Huippukokous kokoaa enemmän kuin 13,000in sidosryhmiä, mukaan lukien terveydenhuollon ammattilaiset sekä palveluntarjoajat, yritykset ja teknologia-alan yritykset.

Tilaisuudessa Horgan esitteli EAPM: n MEGA + -aloitetta osana allianssin jatkuvaa yhteistyötä sidosryhmien kanssa.

MEGA + on vastaus monien jäsenvaltioiden ja niiden innovatiivisten alueiden selkeästi osoittamaan halukkuuteen tehdä yhteistyötä, kun on kyse kattavasta genomisesta tietojen jakamisesta terveydenhuollossa.

MEGA + -aloite laajentaa prosessia kaikkiin medialähteisiin, ei pelkästään genomeihin, niin, että ne sisältävät kuvantamisen, sähköisen terveydenhuollon sovellukset, sähköiset terveystiedot ja paljon muuta, jotka toteutetaan korkeimmalla etiikan ja potilaan suostumuksella.

Portugalin pääkaupungista Horgan sanoi: ”Yksi syy, miksi olen täällä digitaalisessa kokouksessa, on tuoda esiin, että EAPM pyrkii tekemään yksilöllistä lääketieteen terveydenhuoltoon, ja myös saadakseen entistä enemmän sidosryhmien tukea MEGA +: lle, joka lupaa olla merkittävä edistäjä. ”

Hän huomautti myös, että EAPM on kumppani IMI: n HARMONY-hankkeessa, johtaa PIONEER-ohjelmassa, joka on eurooppalaisen huippuosaamisen verkosto eturauhassyövässä, joka koostuu 32-kumppaneista yhdeksässä maassa - ja DigitalHealthEurope (DHE) -projektista. Jälkimmäinen on Horizon 2020 -hanke tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelmassa ja tarjoaa kattavaa, keskitettyä tukea terveyden ja hoidon digitaaliseen muuntamiseen.

Tietämyksen taso kansalaisten keskuudessa

AFCO: n kokouksessa johtaja Alvarez sanoi, että 440 Europe Direct -keskukset on otettu käyttöön tulevien vaalien ympärillä, ja komission tehtävänä on antaa ihmisille enemmän tietoa ja keskustella EU: n muodosta, jota he haluaisivat nähdä tulevaisuudessa.

Eurobarometri-selvitys on osoittanut, että yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka ajavat ihmisiä äänestämään Euroopan parlamentin vaaleissa, on tieto ja ymmärrys siitä, mitä EU tekee, jolla on huomattava vaikutus heidän jokapäiväiseen elämäänsä.

Tässä suhteessa palkittu #EUANDME-kampanja kohdistuu esimerkiksi 18-24-ikäisiin. Eräs toinen erityisen kohdennettu ryhmä, osanottajat kuulivat, ovat expats, koska miljoonat Euroopan kansalaiset asuvat EU: n ulkopuolella vaalien aikana.

Alvarezin kollegat COMM COMMissa Alexander Kleinig kertoi foorumille, että kaksi EU: n toimielintä edistävät nyt omia tuotteitaan. Esimerkiksi parlamentin sosiaalisen median kanavalla on miljoonia tilaajia, joille annetaan tietoa komission hallinnoimista strategisista kampanjoista.

Parlamentti ja komissio toimivat yhteistyössä myös jakelukanavien parissa, ja myös viestinnän pääosaston ulkopuolella parlamentti työskentelee myös komission toimialojen kautta, erityisesti tutkimuksessa yhteisen tutkimuskeskuksen kautta, jossa tiedotetaan äänestäjien käyttäytymisestä.

Todettiin, että vaikka Ranskan presidentti Emmanuel Macronin yrityksiä luoda myönteinen asialista Euroopalle oli helppo kommunikoida, todellisuudessa tämä ei ole toteutunut, ja on mahdollista, että äänestäjät pitävät tätä EU: n politiikan puutteena, joka ratkaisee päivittäin ongelmia.

Tiedonannon pääosaston Kleinigin mukaan kiinnostus tuleviin Euroopan parlamentin vaaleihin on kuitenkin suuri. Parlamentti on seurannut yleistä mielipidettä kuluneen vuoden aikana, ja näyttää siltä, ​​että Eurobarometrin mukaan korkotaso on paljon korkeampi kuin 2014issa.

Tusk ja vaalit

Samaan aikaan EU: n puheenjohtaja Donald Tusk on kirjoittanut Eurooppa-neuvoston jäsenille ennen tämän viikon huippukokousta ja korostanut "unionin strategisten etujen puolustamista".

Hän puhui "demokratioiden suojelemisesta manipuloinnista ja häiriöistä EU: n sisällä ja sen ulkopuolella".

Palaan takaisin pyrkimyksiin torjua väärinkäytön uhkaa ja suojella vaaleja kaikkialla EU: ssa ”, hän lisäsi, että perjantaina (22 maaliskuu) huippukokouksen edustajat käsittelevät taloudellisen perustamme tulevaisuutta, ilmastonmuutosta, väärinkäytöstä ja vaalien suojelusta ”.

Tunnisteet: , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Eurooppalaiselle liittoumalle Yksilölliset Medicine, Henkilökohtainen lääketiede