#EuroopanGlobalizationAdjustmentFund - Auttaa irtisanottuja työntekijöitä

| Tammikuu 18, 2019
Parlamentti kannattaa Euroopan globalisaatiorahaston päivittämistä, jotta se olisi helpommin saatavilla ja että se olisi paremmin varusteltu digitalisoinnin ja ympäristömuutosten käsittelemiseksi.

Euroopan globalisaatiorahasto on yksi tavoista, joilla EU auttaa luomaan sosiaalinen Eurooppa. Globalisaatio voi aiheuttaa merkittäviä rakenteellisia muutoksia maailmankauppaan, mikä voi johtaa työntekijöiden irtisanomiseen.

EU on luonut EU: n tukemaan ihmisiä, jotka menettävät työpaikkansa globalisaation tai talous- ja finanssikriisin vuoksi Euroopan globalisaatiorahaston 2006issa. Se on hätäapurahasto, jota käytetään aina, kun sitä tarvitaan. Rahasto rahoittaa hankkeita, jotka auttavat työntekijöitä löytämään uusia työpaikkoja tai perustamaan oman yrityksen.

Selvitä, mitä EU tekee globalisaation hallitsemiseksi.

On olemassa erityisiä sääntöjä, joissa määritetään, milloin ja kuinka kauan työntekijöiden ryhmä voi hyötyä rahastosta.

On 16 tammikuu 2019, Euroopan parlamentin jäsenet äänestivät suunnitelmien puolesta korottaa 2020-jakson jälkeistä aikaa. Tavoitteena on laajentaa rahaston mahdollisuuksia tarjota apua digitalisoitumiseen, automaatioon ja vähähiiliseen talouteen siirtymiseen liittyvissä suurissa rakenneuudistustapahtumissa. Euroopan parlamentin jäsenet ehdottavat rahaston nimen muuttamista Euroopan siirtymärahastoon.

Toisen ehdotuksen tarkoituksena on helpottaa rahaston auttamista pienissä ja keskisuurissa yrityksissä työskenteleville työntekijöille alentamalla kynnystä, jonka mukaan 500ista 200iin on vähennetty työpaikkojen vähimmäismäärä. Parlamentin jäsenet haluavat myös nopeuttaa hakumenettelyä.

Seuraavat vaiheet

Parlamentin, neuvoston ja Euroopan komission on neuvoteltava lainsäädännön lopullisesta tekstistä.

Tunnisteet: , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Euroopan globalisaatiorahaston, Euroopan parlamentti