#Romanialla on paljon työtä kotona ja Brysselissä #Greens

| Tammikuu 11, 2019

EU: n neuvoston Romanian puheenjohtajakauden alussa Philippe Lamberts (Kuvassa)Vihreät / EFA-ryhmän puheenjohtaja Euroopan parlamentissa sanoi: ”Tässä lainsäätämisjärjestyksessä on vähän aikaa, mutta paljon työtä on tehtävä. Dublinin uudistus, ilmastonsuojelu, autojen ja kuorma-autojen CO2-päästöt, ilmiantajien suojelu, vero-oikeus, oikeudenmukaiset palkat ja työolot sekä sosiaalinen Eurooppa ovat nyt Romanian puheenjohtajakauden alaisia. Verts / ALE odottaa, että puheenjohtajavaltio Romania tekee Euroopan unionista ilmastoystävällisemmän, oikeudenmukaisemman ja sosiaalisen. Ihmisten elämän parantaminen on paras tapa viedä tuuli pois oikeanpuoleisten populistien purjeista ennen Euroopan parlamentin vaaleja.

”Itävallan neuvoston puheenjohtajavaltio on todellakin pudonnut vero-oikeudenmukaisuuden, joka on keskeinen kysymys EU: n kansalaisille ja luottamuksen rakentamiselle Euroopassa. Puheenjohtajavaltio Romanian olisi osoitettava Euroopan johtajuutta toimimalla nopeasti kohti oikeudenmukaisempia veroja yrityksille ja verotuksen avoimuutta monikansallisille yrityksille. "

Euroopan parlamentin parlamentin Verts / ALE-ryhmän puheenjohtaja Ska Keller totesi: ”EU: n neuvoston puheenjohtajuuden luonne merkitsee sitä, että hallintoa pitävälle jäsenvaltiolle annetaan enemmän painopistettä, ja tällä hetkellä ei ole koskaan ollut enemmän kansainvälistä valvontaa Romanian eliitin riehuva korruptio ja hallituksen pyrkimykset palauttaa korruption torjunnan edut maassa. Korruption vastaisen syyttäjän Laura Codruța Kövesen irtisanominen ja äskettäin erottua hänen korvaamisesta, julmuudesta, joka osoittautui korruption vastaisille rauhanomaisille mielenosoittajille, ja pyrkimykset saada virkamiehen armahdusta virkamiesten osalta heikentävät vakavasti Romanian sitoutumista oikeusvaltioon , kansalaisoikeudet ja siirto torjumiseksi.

”Maassa, jossa korruptiolle menetetään hieman alle 40 miljardia euroa vuodessa, Romanian hallituksen olisi käytettävä puheenjohtajavaltion tilaisuutta todistaa sitoutumisensa korruption torjuntaan, oikeusvaltioon ja eurooppalaisiin arvoihin. Muut Euroopan maat katsovat. ”

Tunnisteet: , , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Euroopan parlamentti, Vihannekset, Romania