Euroopan parlamentin äänestys asettaa Välimeren kalastuksen tulevaisuuden linjaan #Oceana

| Tammikuu 11, 2019

Euroopan parlamentti on äänestänyt hyväksymästä ensimmäistä kertaa monivuotista suunnitelmaa Välimeren läntiselle kalastukselle, mutta hylkäsi tarvittavat suojelutoimenpiteet, joilla vahvistettaisiin alueen liikakalastuskriisi, jossa yli 80-prosentin osuus kalakannoista on liikakalastettu ja jotkut vaarassa romahtaa. Tämän päivän tulos tarkoittaa Euroopan parlamentin jäseniä Kalatalousvaliokunta (PECH) ovat laiminlyöneet velvollisuutensa lopettaa liikakalastus 2020: lla viimeistään, jonka ne hyväksyivät 2013: ssa oikeudellisesti sitovan yhteisen kalastuspolitiikan (YKP) mukaisesti.

Vastauksena Oceana Europen toimitusjohtaja Lasse Gustavsson julkaisi seuraavan julkilausuman: ”Euroopan parlamentin jäsenet eivät vain heikennä lakia, mutta ne uhkaavat myös kalastuksen tulevaisuutta Välimeren länsiosassa. Nykyisen suunnitelman mukaan Ranskan, Italian ja Espanjan pöydissä on vähemmän Välimeren kaloja, vähemmän kalastusteollisuuden työpaikkoja ja tuhoavia kalastusmenetelmiä tuhotaan edelleen valtameret ja meren elämä. Jos Euroopan parlamentti haluaa tukea lakia, niillä ei ole pian muuta vaihtoehtoa kuin kalastuksen sulkeminen, jotta kalakantojen romahtaminen olisi peruuttamaton. Miten he selittävät sen kansalaisilleen? "

Välimeren läntisen osa-alueen kymmenestä kalakannasta kahdeksan on liikakalastettu, mukaan lukien tärkeitä kalalajeja, kuten kummeliturskaa, myllyjä ja katkarapuja. Sen lisäksi, että Välimerellä jatkettiin vakavaa liikakalastusta, olivat myös seuraavat keskeiset toimenpiteet hylätty:

  • Pohjatroolinnan rajoittaminen- kaikkein tuhoisin kalastusmenetelmä lisäämällä troolivapaata vyöhykettä koko vuoden ajan 50-metrien syvyydestä vähintään 100-mittareihin, joissa esiintyy nuoria kala-aggregaatteja ja herkkiä meren elinympäristöjä. Euroopan parlamentin jäsenet äänestivät näistä säännöksistä tehdyistä poikkeuksista, joten ekosysteemit suojeltiin huonosti, mikä sallii "tavanomaisen liiketoiminnan" teollisuuspohjaisille troolareille ja vähentää vähävaikutteisia käsityöläisiä kalastajia.
  • Pyyntiponnistuksen asettaminen tieteellisten lausuntojen mukaisesti kalakantojen palauttamiseksi ja ylläpitämiseksi kestävällä tasolla. Euroopan parlamentin jäsenet ovat halukkaita vain vähentämään läntisen Välimeren alueen pyyntiponnistusta 10-prosentilla vain vuodessa huolimatta joistakin kannoista, kuten kummeliturskasta, jotka tarvitsevat 90-prosentin alennuksen sen kriittisen tilan vuoksi. Samanaikaisesti sallittujen kalastusaikojen enimmäismäärä päivässä lisääntyi (12ista 18-tuntiin), mikä lisäsi pyyntipainetta sen sijaan, että sitä kevennettäisiin.
  • Saalisrajoitusten käyttöönotto tulevana turvatoimena jos kalastuksenhoitosäännöt eivät palauta kalakantoja kestävälle tasolle ja jos tutkijat suosittelevat sitä.
  • Ennalta varautumisen periaatteen soveltaminen ja kalastuksen sivusaaliiden vähentäminen, \ t Parlamentin jäsenet hylkäsivät säännöt, jotka koskevat suojeltujen lajien tahattomien saaliiden torjuntaa ja poistivat kalavarojen säilyttämistoimenpiteet, joiden osalta tietoja ei ole olemassa.

Oceana on myös erittäin huolissaan siitä, että läntisen Välimeren monivuotinen suunnitelma neuvotellaan nyt suoraan EU: n neuvoston kanssa lähiviikkoina - epädemokraattisessa prosessissa, joka tunnetaan kolmikantakokouksina - ja ilman äänestystä Euroopan parlamentin täysistunnossa, joka on kiistanalainen poikkeama tavanomaisesta menettelystä.

Lue lisää: Välimeren länsiosa. Liikakalastuskriisi: toimi nyt tai menettää se ikuisesti

Tunnisteet: , ,

Kategoria: Etusivu, Perifeeristen merellisten alueiden liitto (CPMR), EU, Laiton kalastus, Oceana, liikakalastus