#BELLA-projekti: Uusi digitaalinen data-tie tuo Euroopan ja Latinalaisen Amerikan lähemmäksi

| Tammikuu 9, 2019

Sopimus, jolla rakennetaan Atlantin valtameren alla Latinalaisen Amerikan ja Euroopan yhteyteen kulkeva valokaapeli, on nyt voimassa. Tämä uusi transatlanttinen kaapeli on suunniteltu käytettäväksi 2020issa ja se kulkee Portugalin ja Brasilian välillä. Se tarjoaa korkean laajakaistayhteyden, edistäen liiketoiminta-, tiede- ja kulttuurivaihtoa kahden maanosan välillä.

Keskeinen osallistuja hankkeeseen on BELLA (Euroopan yhteyden luominen Latinalaisen Amerikan alueelle), kansainvälinen tutkimus- ja koulutusverkosto, jonka johtava sijoittaja on Euroopan komissio, jonka osuus on noin 26.5 miljoonaa euroa. Horizon 2020, Kopernikusja alueelliset Kehitysyhteistyön rahoitusväline.

Kansainvälinen yhteistyö- ja kehityskomissaari Neven Mimica, sisämarkkinat, teollisuus, yrittäjyys ja pk-yritykset Komissaari Elżbieta Bieńkowska, tutkimus-, tiede- ja innovaatiokomissaari Mariya Gabriel ja digitaalinen talous ja yhteiskunnan komissaari Carlos Moedas totesivat yhdessä: "Latinalainen Amerikka ja Eurooppa eivät ole koskaan olleet niin läheisesti yhteydessä: olemme iloisia siitä, että tämä mannertenvälinen kaapeli on todellisuutta. Uusi digitaalinen valtatie tukee innovaatiota maapallon tarkkailupalvelujen parantamiseksi, on edistysaskel EU: n ja Latinalaisen Amerikan yhteisen tutkimusalueen luomisessa ja Latinalaisen Amerikan digitaalisen kuilun torjuminen Euroopan ja alueen sisällä. tulevina vuosina. Tämä projekti heijastaa myös EU: n sitoutumista yhteistyöhön Latinalaisen Amerikan kanssa 2030-ohjelman täytäntöönpanossa. ”

Yhteistyön helpottamiseksi esimerkiksi tietojenkäsittelyn, telelääketieteen, liike-elämän, tutkimus- ja koulutusyhteisöjen aloilla tämä uusi merenalainen yhteys vahvistaa maapallon tarkkailutietojen käyttöönottoa ja mahdollistaa uusien tieteellisten löytöjen löytämisen. Lisäksi se tukee Latinalaisen Amerikan maiden keskinäistä yhteenliitettävyyttä.

Lisätietoja on kohdassa tässä.

Tunnisteet: , , , ,

Kategoria: Etusivu, Brasilia, EU, Euroopan komissio, Latinalainen Amerikka, Portugali