Esitä oikeudellisia neuvoja, toukokuu fanit liekki #Brexit kapinaa

| Joulukuu 6, 2018

Britannian pääministeri Theresa Mayin hallitus taisteli tällä viikolla puolustaakseen Brexit-sopimustaan ​​esittämällä parlamentin oikeusperustan tukemaan suunnitelmaaan jättää Euroopan unioni, mutta näytti siltä, ​​että se tukee kapinallisuuden liekkejä, kirjoittaa Elizabeth Piper ja Andrew MacAskill.

Voi vastata ylenmäärään taisteluun parlamentin hyväksynnän turvaamiseksi 11-joulukuussa pidetyssä äänestyksessä, jolloin monet Brexit-kannattajat ja vastustajat sanovat, että he hylkäävät hänen näkemyksensä poistumasta EU: sta, Britannian suurin muutos ulkopolitiikassa yli 40 vuotta.

Hän on kiertänyt maata ja televisiostudioita yrittäessään myydä sopimustaan, mutta siirtyminen hallituksen hallitukselle antamien oikeudellisten neuvojen esittämiseen näytti palaavan.

Parlamentin puhemies John Bercow esitteli valituslautakunnan esittämän valituksen jälkeen, että hän uskoi voivansa väittää, että halveksuntaa oli tapahtunut, koska koko oikeudellista neuvontaa ei ole annettu.

Asiaa käsitellään jälleen parlamentissa tiistaina, Bercow sanoi.

Se oli uhka, että yksi hallituksen lähde loi hermostuneina vain "prosessirivi".

Kansanedustuslaitoksen edustaja Geoffrey Cox esitteli parlamentissa ristiriitaisessa istunnossa hallituksen antamat oikeudelliset neuvot, mukaan lukien "backstop" -järjestelyn, jolla estettäisiin kovan rajan palauttaminen Pohjois-Irlannin ja EU: n Irlannin välillä, jos tuleva Yhdistyneessä kuningaskunnassa, EU: n kaupankäyntiä ei saavuteta ajoissa.

"Tämä sopimus on paras tapa uskoa vakaasti siihen, että lähdemme Euroopan unionista maaliskuussa 29", Cox kertoi parlamentille. "Tämä on sopimus, joka varmistaa sen, että se tapahtuu oikeaan oikeusvarmuuteen nähden."

Mutta hänen sanansa eivät tehneet kovin paljon rauhoittaakseen eräitä kaupankäynnin syvemmistä kriitikoista, joissa monet Brexit-kannattajat sanoivat, että niin sanottu Pohjois-Irlannin takaisinsyöttö vaarantui Britannian liittymisestä EU: n tulliliittoon loputtomiin.

"Oikeudellinen yhteenvetoasiakirja on huonompi kuin pelkäsimme: vastapuolen tulliliitto on määrittelemätön, Yhdistynyt kuningaskunta olisi sääntöjenvastaaja ja Euroopan yhteisöjen tuomioistuin (oikeus) on vastuussa kohtalostaan ​​eikä suvereenista Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentista," entinen Brexit ministeri David Davis sanoi. "Tämä ei ole Brexit."

Toukokuun Pohjois-Irlannin liittolaiset, demokraattinen unioninistinen puolue, joka kannustaa vähemmistöhallintoaan, menivät edelleen.

Varapääministeri DUP: n johtaja Nigel Dodds sanoi: "Yleinen asiayhteys on ... syvästi epämiellyttävä ja epätyydyttävä esitys, ja hän (Cox) tarvitsee sen sijaan suositella tätä sopimusta suosittelemaan sen hylkäämistä."

Monet lainsäätäjät olivat myös vihamielisiä siitä, että heille esitettiin yhteenveto, mitä he kuvaillut eivätkä täysimääräisiä oikeudellisia neuvoja toukokuun Brexit-sopimuksesta, jonka hänen hallituksensa oli nähnyt.

Työväenpuolue ja muut, mukaan lukien DUP, sanoivat, että äänestys on niin tärkeä maan tulevaisuudelle, että lainsäätäjien olisi voitava nähdä yksityiskohtaiset oikeudelliset varoitukset peruuttamissopimuksen osista.

"Meillä ei siis ole muuta mahdollisuutta kuin kirjoittaa alahuoneen puhujalle pyytää häntä käynnistämään halveksuntamenettelyt", sanoi Labour's Brexit -edustaja Keir Starmer.

Menettely, joka kohdistuu hallitukseen parlamentin halveksuntaa vastaan, voi johtaa siihen, että yksi tai useampi ministeri on keskeytettävä tai karkotettu alahuoneesta.

Cox sanoi, että hän ei voinut paljastaa kaikkia neuvoja pelkäämättä, että se "olisi ristiriidassa maan etujen kanssa", menemällä niin pitkälle kuin huutamaan työväenpuolueen lainsäätäjillä, että se ei ollut mitään hyötyä "laulaa ja huutaa", kun hän yritti suojella yleistä etua.

"Se on kaikki ja on aika, että he ovat kasvaneet ja saaneet todellisen."

Maanantaman (3-joulukuu) parlamentin vihainen istuntosali ei ollut hyvää joulukuuhun kuuluvaa äänestystä varten, joka tulee viiden päivän välein keskustelun jälkeen, joka alkaa tiistaina.

Jos hän menettää, toukokuu voisi pyytää toista äänestystä. Mutta tappio lisää Britannian mahdollisuuksia jättää ilman kauppaa - mikä voisi merkitä kaaosta Ison-Britannian talouteen ja yrityksiin - ja saattaa toukokuun voimakkaaseen paineeseen erota.

Putoaminen saattaa myös tehdä todennäköisemmäksi, että Britannialla on toinen EU-kansanäänestys, joka on kolme vuotta sen jälkeen, kun äänestys on ollut vähäistä.

Tunnisteet: , , ,

Kategoria: Etusivu, Brexit, EU, UK