Voi käynnistää suuren panoksen parlamentaarisen keskustelun #Brexit-suunnitelmasta

| Joulukuu 6, 2018

Britannian pääministeri Theresa kehotti parlamenttia tukemaan EU: n avioeroa viiden päivän keskustelun alussa, joka voisi määrittää Brexitin tulevaisuuden ja oman hallituksensa kohtalon, kirjoittaa Elizabeth Piper.

Brexit-kannattajat ja vastustajat kritisoivat toukokuun suunnitelmia pitää tiiviit yhteydet EU: hun lähtemisen jälkeen, ja hänellä on vaikeuksia turvata parlamentin hyväksyntä äänestyksessä, joka seuraa joulukuun 11-keskustelua.

Jos hän voittaa äänestyksen, Iso-Britannia lähtee EU: sta 29-maaliskuussa 2019-sopimuksella Brysselissä neuvotellun ehdon mukaisesti - maan suurin kauppa- ja ulkopolitiikan muutos yli 40 vuotta.

Jos hän menettää, toukokuu voisi pyytää toista äänestystä kaupasta. Mutta tappio lisää Britannian mahdollisuuksia jättää ilman sopimusta - näkymä, joka voisi merkitä kaaosta Ison-Britannian talouteen ja yrityksiin - ja saattaa toukokuun voimakkaan paineen eroamaan.

Putoaminen saattaa myös tehdä todennäköisemmäksi, että Britannialla on toinen kansanäänestys, kolme vuotta sen jälkeen, kun äänestettiin harvoin jättämään EU: n tai johtaa siihen, että Brexit ei tapahdu.

Toukokuu, 62, on kiertänyt Britanniassa, viettänyt tuntikausia parhaillaan parlamentissa ja kutsunut lainsäätäjiä Downing Streetin asuntolaan yrittäen voittaa hänen monet arvostelijansa.

Mutta viime kuussa Brysselissä sinetöity sopimus on yhdentynyt kriitikot poliittisen taajuuden molemmissa päissä: euroskeptikot sanovat, että se tekee Britanniasta vasavaltion, kun taas EU: n kannattajat - jotka ilmaisevat saman idean vaikka eri kielellä - sanovat, että maa tulee sääntö ottajalle.

Parlamentin liittolaiset, Pohjois-Irlannin demokraattinen unionistinen puolue, joka korostaa hallitustaan, ovat myös hylänneet sopimuksen ja oppositiopuolueet sanovat, etteivät he voi tukea sitä.

May kuitenkin painaa.

"Brittiläiset ihmiset haluavat, että pääsemme tekemään kansanäänestystä kunnioittava sopimus ja voimme tulla jälleen maakohtaisesti, kumpi tahansa äänestämme", hän kertoi lainsäätäjille tiistaina (4 Deember).

"Tämä on sopimus, joka toimittaa brittiläisille."

Harvoin alahuoneessa, parlamentin alempi talossa, toistaiseksi oli vakuuttunut.

Maanantaina maan hallituksen pyrkimys rauhoittaa toista riviä sopimuksesta saatujen oikeudellisten lausuntojen ansiosta teki vain vähän enemmän kuin jännitteitä parlamentissa. Hänen entinen Brexit-ministeri David Davis sanoi tuskallisesti: "Tämä ei ole Brexit."

Yli kaksi vuotta siitä lähtien, kun Iso-Britannia äänesti poistumiselta EU: sta, kansanäänestyksen muotoilevat kiihkeät keskustelut ovat lisääntyneet, jakautuen maan syvemmälle ja lisäämällä epävarmuutta tulevaisuudestaan, joka on epävakaita markkinoita ja yrityksiä.

Toivoo, että jos hän pakottaa sopimuksensa parlamenttiin, ne yritykset, jotka ovat lykänneet investointipäätöksiä ja nostaneet varautumissuunnitelmia, pelkäävät kaupan kuivumisesta, voivat jatkaa eteenpäin.

Hän sanoo, että sopimus tarjoaa läheisiä taloudellisia siteitä EU: n kanssa, minkä ansiosta Britannialla on mahdollisuus käydä kauppaa vapaasti muualla maailmassa ja täyttää samalla yksi äänestäjien vaatimuksista vapaan liikkuvuuden lopettamiseksi ja maahanmuuton vähentämiseksi Britanniassa.

Mutta kompromissiratkaisu, jonka ministerit sanovat avoimesti, ei ole täydellinen, on tehnyt paljon enemmän kuin vahvistaa oppositiota keskustelun kovilla reunoilla.

Brexit-kannattajat ovat vannoneet äänestää sopimuksen ja uhkaavat tuoda toukokuun alas. EU: n ja EU: n lainsäätäjät ovat myös sanoneet, että he äänestävät sitä vastaan, ja jotkut, varsinkin pääpuolueen työväenpuolueessa, yrittävät myös purkaa häntä.

DUP: n viha kauppa on jopa nähty, että sosiaalisesti konservatiivinen osapuoli tukee vasemmistopuolueiden työtä tuomaan halveksuntaa hallitusta vastaan.

Toukokuun työ näyttää olevan linjalla.

Viiden päivän keskustelussa tämän vastustuksen vahvuuden pitäisi tulla selväksi, kun lainsäätäjät tekevät puheita tai yrittävät muuttaa tai muuttaa toukokuun liittoa hyväksyä kauppa Brexitin muuttamiseksi tai viivyttämiseksi tai sen poistamiseksi kokonaan.

Työmarkkinaosapuoli on jo esittänyt tarkistuksen, jonka tarkoituksena on varmistaa, että hallitus ei missään olosuhteissa voi jättää EU: ta ilman irtisanomissopimusta ja ottaa huomioon kaikki vaihtoehdot.

EU: n pro-lainsäätäjät ovat myös esittäneet toisen tarkistuksen kaupan estämiseksi ja sulkevan pois Brexit-sopimuksen.

Mutta hänen tiiminsä on kiinni käsikirjoituksesta.

"Tämä sopimus on paras tapa uskoa vakaasti siihen, että lähdemme Euroopan unionista 29-maaliskuussa", totesi pääministeri Geoffrey Cox parlamentille.

"Tämä on sopimus, joka varmistaa sen, että se tapahtuu oikeaan oikeusvarmuuteen nähden."

Tunnisteet: , , , ,

Kategoria: Etusivu, Brexit, Konservatiivinen puolue, EU, UK