EU korostaa avustusta # Venezuelan kriisin uhreille

| Joulukuu 6, 2018

Euroopan komissio on myöntänyt 20 miljoonan euron lisätuottoa Venezuelan sosioekonomisen kriisin kohteeksi joutuneiden kiireellisten tarpeiden tyydyttämiseksi.

Tämä on € 35m: n yläpuolella hätäapua ja kehitysapua maan ja alueen ihmisille kesäkuussa.

Humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaari Christos Stylianides vieraili Kolumbiassa maaliskuussa ja matkustivat itärajan kanssa Venezuelan ja Simon Bolivarin sillan, jota risteävät tuhannet maahanmuuttajat päivittäin.

"Olen nähnyt ensi käden monien Venezuelalaisten ahdistusta ja kärsimystä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa maan avautuvan kriisin vuoksi. EU on edelleen sitoutunut auttamaan Venezuelassa olevia naapurimaita ja naapurimaiden isäntäyhteisöjä. Uusi rahoitus parantaa ponnistelujamme terveydenhuollon ja elintarvikeavun, hätätilanteen ja paremman vesihuolto- ja saniteettipalvelujen saatavuuden parantamiseksi ", totesi komission jäsen Stylianides.

Hätäapupaketti lisää EU: n käynnissä olevaa vastausta heikoimmassa asemassa olevien auttamiseksi ja tukee alueen vastaanottavien yhteisöjen vastaanottokapasiteettia. EU: n avustus, joka on toimitettu yhteistyökumppaneiden kesken, keskittyy hätätoimiin, elintarvikeapuun, suojeluun ja suojeluun kriisin kohteeksi joutuneiden heikoimmassa asemassa olevien perheiden hyväksi.

Tausta

Venezuelan sosioekonominen kriisi on osoituksena peruspalveluiden, ruoan niukkuuden ja epidemioiden puhkeamisen puutteesta. Lapset, naiset, vanhukset ja alkuperäiskansat kärsivät eniten.

Kriisi on aiheuttanut valtavia kärsimyksiä, siirtymistä ja maahanmuuttoa. Yhdistyneiden Kansakuntien mukaan yli 3 miljoonaa venezuelalaista on lähtenyt maasta 2015: stä ja etsivät turvapaikkaa naapurimaissa - pääasiassa Kolumbiassa (nykyään lähellä 1 miljoonaa venezuelalaista), Peru (506,000), Ecuador (221,000) ja Brasilia ( 85,000). Tämä on viime aikoina suurin ihmisen siirtyminen Latinalaiseen Amerikkaan.

Lisätietoja

Factsheet - Humanitaarinen apu Etelä-Amerikkaan

Lehdistötiedote - Venezuela-kriisi: EU ilmoittaa yli € 35m humanitaarisesta ja kehitysavusta (07 / 06 / 2018)

Tunnisteet: , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, katastrofit, EU, Euroopan komissio, Euroopan unionin solidaarisuusrahaston