#DontBeAMule - Yli 1,500 #MoneyMules tunnistetaan maailmanlaajuisesti #MoneyLaivaus sting

| Joulukuu 6, 2018

Yhteistyössä Europolin, Eurojustin ja Euroopan pankkiliiton (EBF) kanssa yli 20-valtioiden poliisiviranomaiset pidättivät 168-ihmisiä (toistaiseksi) osana yhteensopivaa rahanpesun torjuntaa, Euroopan rahapoliittista toimintaa (EMMA). Tämä neljäs tällainen kansainvälinen swoop oli tarkoitus puuttua kysymykseen "rahamuseet", jotka auttavat rikollisia pesemään miljoonia euroja likainen rahaa.

EMMAn tämänvuotinen EMMAn vuosikertomus julkaistiin viime vuoden kolmen kuukauden aikana (syyskuu-marraskuu 2018) lainvalvontaviranomaisten osallistumisesta Itävallasta, Belgiasta, Bulgariasta, Kroatiasta, Tšekistä, Tanskasta, Virosta, Suomesta, Ranskasta, Kreikasta, Saksa, Unkari, Irlanti, Italia, Latvia, Liettua, Malta, Alankomaat, Puola, Portugali, Romania, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Australia, Moldova, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat.

Euroopassa ja sen ulkopuolella tunnistettiin 1504-rahan muulit, jotka johtivat 168: n ja 140-rahasammen järjestäjien pidättämiseen. 837-rikostutkinnot avattiin, ja monet niistä ovat edelleen käynnissä. Yli 300-pankit, 20-pankkiyhdistykset ja muut rahoituslaitokset auttoivat raportoimaan 26376-petolliset rahamääräiset liiketoimet estääkseen 36,1 miljoonan euron kokonaissumman. Globaalien ja eurooppalaisten pankkien laajempi yhteisö tuki tarvittavia toimia kolmen kuukauden aikana ja on sitoutunut lisäämään tietoisuuttaan maassaan. Jälleen kerran tämä korostaa lainvalvonnan ja pankkialan nopeaa ja koordinoitua vastausta.

Miksi ihmiset auttavat rikollisia pestä rahaa?

Rahamaksut ovat henkilöitä, jotka rikollisjärjestöt ovat usein tahattomasti rekrytoineet rahanpesuaineina piilottaakseen väärän rahan alkuperä. Hyvät rahat lupaavat, muulet siirtävät varastettuja varoja tilien välillä usein eri valtioissa muiden puolesta ja heille tarjotaan yleensä osa omien tilien kautta kulkevista rahastoista.

Valtion uudet tulokkaat, työttömät ja taloudellisesti kärsivät henkilöt ovat usein kaikkein alttiimpia rikolliselle. Tänä vuonna nuorten valitsemat rahamuseon rekrytoijat ovat nousussa, ja rikolliset kohdistuvat entistä enemmän taloudellisesti ahdistuneisiin opiskelijoihin päästäkseen pankkitililleen.

Kun muuleja palkataan useiden reittien kautta, rikolliset ovat yhä enemmän siirtymässä sosiaaliseen mediaan rekrytoimaan uusia aviomiehiä mainostamalla väärennettyjä töitä tai rikkaita nopeita virkoja.

Vaikka tämä voi kuulostaa nopealta ja helpolta rahalta - kaikki, mitä tarvitaan, on rahan siirtäminen tililtä toiselle - salliminen rikollisryhmän käyttämiseksi pankkitilillä voi olla vakavia oikeudellisia seuraamuksia. Muulit saattavat joutua pitkien vankeusrangaistusten varalta ja hankkimaan rikosrekisteriä, joka voisi vakavasti vaikuttaa heidän elämäänsä, kuten koskaan ei voi saada kiinnitystä tai avata pankkitiliä.

#DontBeAMule

Lisätä tietoisuutta tällaisista petoksista, rahaa muling awareness campaign #DontBeAMule on alkanut kaikkialla Euroopassa. Kampanjan avulla tiedotetaan kansalaisille siitä, miten nämä rikolliset toimivat, miten he voivat suojella itseään ja mitä tehdä, jos heistä tulee uhri.

Seuraavalla viikolla lainvalvontaviranomaisten ja oikeusviranomaisten kansainväliset kumppanit sekä rahoituslaitokset tukevat kampanjaa kansallisella tasolla.

Luuletko, että saatat käyttää sitä muulina? Toimi nyt ennen kuin on liian myöhäistä: lopeta rahansiirto ja ilmoita pankille ja kansalliselle poliisille välittömästi.

Seuraa EMMA-kampanjaa täällä

Europolin ja EC3 Twitter, Facebook, Instagram, Youtube ja LinkedIn

EBF Twitter @EBFeu, Facebook ja Linkedin

#DontBeaMule

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Rikollisuus, EU, Rahanpesu, Rahanpesu