Bank of Englandin #Carney osuu takaisin #Brexit-skenaarioiden kriitikoihin

| Joulukuu 6, 2018

Bank of England (BoE) kuvernööri Mark Carney (Kuvassa) puolusti keskuspankin ennusteita Brexitin mahdollisista merkittävistä taloudellisista vaikutuksista, jotka vihastivat eräitä lainsäätäjiä vastustamaan pääministeri Theresa Mayin suunnitelmia luopua Euroopan unionista, kirjoittaa David Milliken, Huw Jones, Sarah Young ja Amy O'Brien.

BoE totesi viime viikolla, että pahimmassa tapauksessa Britannialla olisi vielä suurempi osuma talouteensa kuin globaalin rahoituskriisin aikana.

Carney kertoi lainsäätäjille tiistaina (4 joulukuu), että BoE: n esittämät skenaariot heijastelivat valmistelevaa työtä sen varmistamiseksi, että pankit ja muut lainanantajat olivat valmiita Brexitille, eivätkä ne olleet valmiiksi ennustettuja.

"Ei ole koekriisiä. Emme vain pysyneet koko yön ajan ja kirjoittaneet kirjeen valtiokomitealle, Carney kertoi lainsäätäjille parlamentin kuulemistilaisuudessa. "Kysyit jotain, mitä meillä oli, ja tuomasimme sen, ja annoimme sen sinulle."

Entinen BoE-kuvernööri Mervyn King liittyi kritiikkiin tiistaina, kun hän valitti keskuspankin osallistumisesta siihen, mitä hän sanoi olevan yritys pilata maata Brexitista.

"On surullista nähdä, että Englannin keskuspankki on tarpeettomasti vedonnut tähän projektiin", King sanoi Bloombergissä julkaistussa artikkelissa.

Carney korosti, että pahimmillaan skenaariot olivat "matalan todennäköisyyden tapahtumat Brexitin yhteydessä", jota keskuspankki tarvitsi harkita varmistaakseen, että Britannian pankkijärjestelmä pystyy kestämään kaikkia Brexit-iskuja.

"Mitä sinun pitäisi poistaa pahimmista Brexit-skenaarioista, on se, että Yhdistyneen kuningaskunnan pankkijärjestelmällä on pääoma, eritellään yksityiskohtaisesti likviditeetti, kokonaisvaltainen kestokyky, joka kestää sen ja on osa ratkaisua, ei ongelmaa", hän sanoi.

Alle neljä kuukautta ennen Brexitia, on epäselvää, aikooko Britannia lähteä siirtymäsopimuksesta talouden järkyttämiseksi.

Hän sopi viime kuussa EU: n johtajien kanssa suunnitellusta suunnitelmasta, mutta se joutuu syvästi vastustamaan parlamenttia muun muassa toukokuun omasta konservatiivipuolueesta. Suunnitelma on tärkeä äänestys 11 joulukuussa.

Tunnisteet: , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Brexit, EU, UK