# Hammond kertoo kasvusta, ei budjetin ylijäämästä, velan vähentämiseen

| Marraskuu 8, 2018

Kansleri Philip Hammond (Kuvassa) nosti Brexitin jälkeen höllentävän talousarviopolitiikan ja sanoi, että nopeampi kasvu oli paras tapa vähentää Britannian velkataakkaa, mutta vaati, että hän oli edelleen sitoutunut lopulta ylläpitämään budjetin ylijäämää, kirjoittaa David Milliken ja Alistair Smout.

Hammondin vuosibudjetti vahvisti eräitä analyytikoiden epäilyksiä sitoutumisestaan ​​talousarvion ylijäämään sen jälkeen, kun hän oli käyttänyt verohelpotuksia julkisten menojen sitoumusten rahoittamiseksi sen sijaan, että nopeuttaisi julkisen velan vähentämistä.

Pääministeri Theresa totesi viime kuussa, että tiukkuus päättyi sen jälkeen, kun 2010 oli vähentänyt julkishyödykkeitä ja hyvinvointietuuksia, ja ilmoitti aiemmin julkisen terveydenhuoltomenojen suuresta noususta.

Ei-puolueettomien verotuksen tutkimuslaitos totesi, että Hammondin toimet viittasivat siihen, että ajatus, jonka hän todella halusi poistaa budjettivajeesta 2020: n puolivälissä, oli "varmasti linnuille".

Parlamentin valiokunta pyysi, jos valtiovarainministeriö luopui budjetin ylijäämän toteutumisesta seuraavan vuosikymmenen aikana, Hammond sanoi: "Ei, sitä ei ole hylätty".

Hän kuitenkin kieltäytyi sanomasta, kun hän odotti ylijäämää. Julkisen talouden ennusteet viime viikolla osoittivat, että valtion lainanotto osuutena kansallisesta tulosta rataosuudella laski 0.8%: iin 2023 / 24: ssa odotettua pienemmäksi kuin 1.2% - tai £ 25.5 miljardia - tänä tilivuonna.

"Olemme kosketusetäisyydellä (ylijäämästä), mutta se on poliittinen päätös peräkkäisissä verotuksellisissa tapahtumissa, miten tasapainottaa minkä tahansa käytettävissä olevan finanssipoliittisen budjetin välillä alijäämän pienentäminen, verojen alentaminen, menojen lisääminen ja investoiminen pääomainfrastruktuuriin" hän kertoi lainsäätäjille.

Julkisen velan ennustetaan nousevan ensi vuonna 1.4 prosenttiin bruttokansantuotteesta (BKT) ja Hammond kertoi voivansa lainata lisää sen jälkeen, kun Iso-Britannia lähti Euroopan unionista 29in maaliskuussa ensi vuoden ja täyttävät edelleen talousarviosäännöt.

"Voisimme, jos päätimme sallia lainojen nousevan hieman", Hammond sanoi.

Hammond totesi löytäneensä keinon hidastaa kasvua hidastuvan todennäköisemmin kestävämpi strategia velan vähentämiseksi nopeasti BKT: n osuudeksi kuin jatkuvasti talousarvion ylijäämät, joita Britannia on harvoin onnistunut viime vuosikymmeninä.

"On erittäin vaikea tapa tehdä sitä, joka johtaa vuosittain talousarvion ylijäämää ja maksaa käteisen velan", hän sanoi. "Ja on paljon helpompi tapa tehdä se, mikä on kasvattaa taloutta nopeammin."

Julkisen sektorin nettovelan ennustetaan laskevan tänä vuonna 83.7 prosentteina BKT: sta eli £ 1.835 triljoonaa.

Tunnisteet: , , ,

Kategoria: Etusivu, Brexit, Konservatiivinen puolue, EU, UK